If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Държавата е договор между хората, тя не нещо ГОЛЯМО КАМО ЛИ НАД ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД. НЯМАМЕ НУЖДА ДА БЪДЕМ "УПРАВЛЯВАНИ И РЪКОВОДЕНИ" А ПО СКОРО ДА НИ СЕ "СЪЗДАВАТ УСЛОВИЯ ЗА НОРМАЛНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ И РАЗВИВАНЕ КАПАЦИТЕТА НА ХОРАТА". "Ръководени и управлявани" бяхме половин век и ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕМ!!!
Ти да не си скрит анархист, а?
Без държава закъде сме?
Хахахаха,
Отговор не 100 и кусур.
Това означава, че във форума преобладават държавни хрантутници, а не инвеститори, бизнесмени или по-просто казано частници
И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
А държавата какво е?Виме за доене ли?Държавата не сме ли всички ние?
Държавата е нещо голямо, тя е над отделния индивид, които е гражданин и следва да бъде управляван и ръководен. За държавата работят много хора, просто не е нормално те да бъдат облагани с осигуровки, било то здравни или социални.
мале, моме какви си ги натворила...
Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Аз съм мангалофоб ама това непрекъснато мангализиране на темат ми звучи като :"Ама вие що биете негрите?"
След като мангалите не плащат защо аз да плащам?И ако аз спра да плащам не само няма да има пари за осигуровки на чиновника ами няма да има пари и за заплатата му.
Да речем, че плащаш да имаш легален достъп до здравеопазването както си му е реда за бели хора ( във всякакъв смисъл ). Друга част от плащането ти отива за мангали и чиновници. Не е разбираема за мен обаче тезата хем да плащаш за мангали, но да не плащаш за чиновници. Ако ще е да е за всички. След като има една привилегирована група, защо да няма втора, пета, десета? Не е луд тоя де яде баницата. Като не се плаща за никоя привилегирована група тогава всичко ще да е ок май. Или като другаде където държавата плаща за всички. Но не може тук безработния да плаща скоро 21 лв, мангала нищо и да искаме чиновника пак да плаща всичко. Всичко или нищо. Отделно, че от единия джоб ще е в другия. Х(Y+Z) все си е равно на XY + XZ. Няма как да сменим математиката. Освен ако не се надява някой, че ей така от утре ще кажат на армията чиновници - от утре от 500 лв заплата минаваш на чисти 370 щото Греъм иска да плаща за цигани, но не и за теб.
Държавата е нещо голямо, тя е над отделния индивид, които е гражданин и следва да бъде управляван и ръководен. За държавата работят много хора, просто не е нормално те да бъдат облагани с осигуровки, било то здравни или социални.
Радослава, ти що се е..аваш с хората До скоро си мислих, че си от щатните партийни писачи, но вече си мисля, че просто си правиш сеир тука...
И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
Не е необходимо толкова много хора "да работят" за държавата.
Сложиха се камери по кръстовища и др. места- ЧУДЕСНО, това според мен трябва да е в пряка релация с намален брой катаджии. Преди 15 години в кметство "Одесос" в отдел търговия работеше 1(една) единствена служителка и нямаше компютър, сега имат компютри и са 4 -5 служителя.
Що се хабиш-общо взето на всички е ясно за какво става дума ама никой не иска да му бъркат в джоба-така че просто нема смисъл.
Еми и аз работя за държавата.Работя за да и плащам данъците.Защо ще ме облага с здравни осигуровки?Защо ще плащам пенсионни осигуровки след като няма да доживея за пенсия например?
================================================== ===
Много хубаво, точно мнение. Аз дори мога да го доразвия. Никой не би трябвало изобщо да се усъмнява по какъвто и да било начин в правотата на държавата, нито да иска каквото и да било от нея. Ние сме длъжни да осигуряваме съществуването на това голямо нещо на всяка цена, да го снабдяваме с всякакви ресурси,без оглед на неговата полезност, като изобщо не бива да искаме никаква информация за разходването им. И тн., и т.н.......
Така де.
Еми и аз работя за държавата.Работя за да и плащам данъците.Защо ще ме облага с здравни осигуровки?Защо ще плащам пенсионни осигуровки след като няма да доживея за пенсия например?
Аз давам на хората това, което държавата само ги лъже, че ще им даде - аз защо да плащам осигуровки и данъци?
И още нещо - на учителите например им удържат пари за осигуровки от заплатата - те тоже - държавни служители - с нещо по-второ качество са ли? Или една маймуна, дето си дремка зад гишето и си сее фермичка в Букче е по-ценна за обществото от учителката дето учи децата на четмо и писмо?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Очевидно ти не си държавен служител, затова е нормално да плащаш.
Системите за осигуряване, било то НЗОК или НОИ са държавни, не е нормално държавните служители да плащат осигуровки в тях. Така е било, така трябва и да бъде.
Държавата е договор между хората, тя не нещо ГОЛЯМО КАМО ЛИ НАД ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД. НЯМАМЕ НУЖДА ДА БЪДЕМ "УПРАВЛЯВАНИ И РЪКОВОДЕНИ" А ПО СКОРО ДА НИ СЕ "СЪЗДАВАТ УСЛОВИЯ ЗА НОРМАЛНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ И РАЗВИВАНЕ КАПАЦИТЕТА НА ХОРАТА". "Ръководени и управлявани" бяхме половин век и ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕМ!!!
Аз съм мангалофоб ама това непрекъснато мангализиране на темат ми звучи като :"Ама вие що биете негрите?"
След като мангалите не плащат защо аз да плащам?И ако аз спра да плащам не само няма да има пари за осигуровки на чиновника ами няма да има пари и за заплатата му.
Вчера се чудих в друга тема, днес се чудя в тази. Какво значи някой да си плаща, или не осигуровките, независимо от това дали е държавен служител? Хората гледат какво получават в края на месеца - чисто. Моите служители изобщо не знаят какво трябва да плащат те, и какво - аз. Подписват се на ведомостта и гледат само крайната сума.
В тази връзка нищо не пречи на държавата да увеличи заплатите на своите служители със сумата, необходима да им компенсира заплащането на част от осиг. тежест от самите тях. И резултатът пак ще бъде същия - от единия джоб на държавата в другия. Само дето ние пак ще си пълним първия, разбира се.
Като са ви криви държавните служители ( и с право), пледирайте за съкращение на радутия административен апарат. И не само на държавните, а и на общинските такива. На всички, които си получават парите от държавата.
Отивам да се оплача от създаването на микробунище или от кучешка глутница, а в офиса седят 4 човека, които си четат вестници и ръчкат из комповете нещо си и всички в един глас гледат да ме разкарат, като ми обясняват как нямало никакъв начин да се направи каквото и да било. Ами и двама могат да ме разкарат със същия успех.
Коментар