IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    А не сега някои да ми се пънат тук с бомбастични числа от сорта на 160 000 "държавни служители"
    Ще се повторя, че нещата трябва да се поставят на основата на принципи а не на иключения.Няма никакво значение дали държавните случжители са 160 или 16 хиляди.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava
      Първоначално изпратено от B.Graham
      Първоначално изпратено от Perun
      И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
      А държавата какво е?Виме за доене ли?Държавата не сме ли всички ние?
      Държавата е нещо голямо, тя е над отделния индивид, които е гражданин и следва да бъде управляван и ръководен. За държавата работят много хора, просто не е нормално те да бъдат облагани с осигуровки, било то здравни или социални.
      това в часовете по политикономика ли го научи знаех си аз че Рсадослава е стар административен кадър и винаги е е с тези дето са на власт а не е моди което ни дразни както си мислеше форекс мастъра ... Това е и отговора защо преди пишеше за станишев сега е за герб ...

ЗА МЕН ВСЕКИ КОИТО СИ ГО МИСЛИ ТОВА В ЧЕРВЕНИЧКОТО Е МНОГО БОЛЕН МОЗЪК -

Е ЗАТОВА НИ Е АДМИНСТАЦИЯТА НА ТОВА НИВО ЩОТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ТАМ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ И РЪКОВОДЯТ

ПРАВИЛНОТО Е ЧЕ
      ДЪРЖАВАТ Е ТАМ ЗА ДА СЛУЖИ НА ГРАЖДАНИТЕ СИ И ИМ СЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА......
      mWPCloud.com

Коментар

И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държав,ата трябва да се погрижи за тях.
        Държавата е нещо голямо, тя е над отделния индивид, които е гражданин и следва да бъде управляван и ръководен. За държавата работят много хора, просто не е нормално те да бъдат облагани с осигуровки, било то здравни или социални.
        Задължително на чиновниците трябва да им се одържат всички осигуровки. След като има доход, трябва и да си плащат.Да не говорим за такива, които направо трябва да минат на работа към частните фирми чиито интерси обслужват, като ДКВЕР например.Ами Кунева? Прескъп служител, който ще ни ощастливи с универсални зарядни за телефоните. Докато това стане сигурно вече ще си зареждаме телефоните дистанционно.Да е защитила някой потребител от
        монополите? НЕ!!!!! Примери колкото щеш. .Истината е, че болшинството са там
        зариди сигурната заплата и допълнителните възможности които дават контролните функции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun
          Първоначално изпратено от asen
          Държавата е договор между хората, тя не нещо ГОЛЯМО КАМО ЛИ НАД ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД. НЯМАМЕ НУЖДА ДА БЪДЕМ "УПРАВЛЯВАНИ И РЪКОВОДЕНИ" А ПО СКОРО ДА НИ СЕ "СЪЗДАВАТ УСЛОВИЯ ЗА НОРМАЛНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ И РАЗВИВАНЕ КАПАЦИТЕТА НА ХОРАТА". "Ръководени и управлявани" бяхме половин век и ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕМ!!!
          Ти да не си скрит анархист, а?
          Без държава закъде сме?
          Последно не си спомням да съм казвал че съм анархист или че съм против съществуването на държавата като обществен договор, ако обичаш не ми изопачавай думите. Казал съм каква трябва да бъде ролята на държавата - аз не ръководя и управлявам свойте клиенти АЗ СЕ СТРЕМЯ ДА ИМ ПОМАГАМ - ДА ИМ СЪЗДАВАМ УСЛОВИЯ КОЙТО ДА ПОМОГНАТ ТЕХНИЯ БИЗНЕС ДА ВЪРВИ НАПРЕД.

Такава трябва да бъде ролята на държавата обаче уви това изобщо не е така. Всеки път когато ми се наложи да ползвам общинска /най-често/ и държавна/по-рядко/ администрация се УБЕЖДАВАМ ЧЕ ТОВА Е ИСТИНСКИ БИЧ БОЖИ. Когато клиент се срещне с мен от първия момент човек се чувства така сякаш аз изцяло работя за него - това се постига не толкова трудно но НЯКЪК СИ СИ ОСТАВА ЗАГАДКА ЗА МЕН КАКВО ПРЕЧИ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СА ЕДНА ИДЕЯ ПО ЛЮБЕЗНИ ??? Изобщо не говорим тук за компетентност и желание да се помогне на "гражданина" - ТОВА СА НЕЩА КОЙТО НА ТОЗИ ЕТАП СИ ДАВАМ РЕАЛНА СМЕТКА ЧЕ НЯМА КАК ХОДЕЩИТЕ "БАНКОМАТИ" / РАБОТЕЩИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР/ ДА СМЕЕМ ДОРИ ДА ПОИСКАМЕ ОТ "БОГОИЗБРАНИТЕ И МИРОПОМАЗАНИ" ЧИНОВНИЦИ.

В момента в частния сектор нещата стоят така - Намалат ти заплатата и ако не ти оттърва си тръгваш. Не виждам какво пречи Дянков да започне да взима пари от чиновниците. С какво ще ни уплашите???/

Че ще останем без компетентната и поднесена винаги с желание и любезност помощ от армия от чиновници???

Като не ви оттърва - заповядайте в частния сектор, работни места има все още въпреки кризата. Както е криза за всички не виждам какъв е проблема да стиснете зъбки за някоя и друга година

Коментар

• Нетуеър ни заби ;-)
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Едно време като се уволнява военен му изплащаха 20 заплати, без да се удържа данък общ доход. Така беше по закон. После казаха: "Не може без данък".
              Та сложиха данъка и съответно увеличиха размера на обезщетението така, че се вземе чисто все едно няма данък.
              Темата е безсмислена. Сигурно затова предизвиква такъв интерес.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Много ме кефи как скочиха всички да си пазят къщичката.
                Ами нали държавата е в криза, защо тогава да не поемете и вие своя дял.
                Като свърши кризата да ви ги махнат осигуровките. Или от едни може десет кожи да сваляте, а другите сте богопомазани.
                Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Като гледам хубава дискусия се заформи. И с относително нормален тон за този форум

Към аргументите ми, изложени в началото на темата, искам да добавя и малко информация за да сме наясно какво коментираме:

1. "Държавни служители" не са всички работещи в държавната администрация. Това са само хората, които са на "служебни правотоношения" съгласно Закона за държавния служител. Именно техните осигуровки се поемат от държавата и именно техните права на граждани са ограничени, което пък се компенсира с разни привилегии. Останалите са си на трудов договор и тяхното третиране не се отличава от това на работещите в частния сектор.

2. В този смисъл повечето от полицаите на улицата, лелките по гишетата на НАП, Митници, ХЕИ, РИОКОС и т.н. НЕ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ

3. Съгласно Доклад за състоянието на администрацията за 2008 г. съставът на държавната администрация е както следва:

Държавни служители: 41 293 или 47,5% от всички щатни бройки в администрацията
                  Служители на трудово правоотношение: 45 580 или 52.5% от всички щатни бройки в администрацията

Целият доклад го има тук:

http://www.strategy.bg/FileHandler.ashx?fileId=946

Прочетете го и ще научите много интересни неща. Тогава пак можем да коментираме, вече с цифри, плащането на осигуровките. А не сега някои да ми се пънат тук с бомбастични числа от сорта на 160 000 "държавни служители"
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                    Първоначално изпратено от Ironhorse
                    Хахахаха,
                    Отговор не 100 и кусур.
                    Това означава, че във форума преобладават държавни хрантутници, а не инвеститори, бизнесмени или по-просто казано частници
                    Тц, импресийки преобладават у форума.

psycho - пак опираме до общество. Що тва общество не подигне въпроса защо са ти дундьовци?
                    Бали му майката, Жека ;-)
                    както по-долу писах, адд-нах се към групата на Импа за помощ на Таня - за мен това е първата стъпка на събуждане на обществото! Държавата ТРЯБВА да служи на нас, а не ние на нея!
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                      от утре от 500 лв заплата минаваш на чисти 370 щото Греъм иска да плаща за цигани, но не и за теб. [/b]
                      Сега ти сменяш темата.Аз не искам да плащам за циганите.Но сега държавата е на крачка да определи някои българи като по-българи от другите българи.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
                        Хахахаха,
                        Отговор не 100 и кусур.
                        Това означава, че във форума преобладават държавни хрантутници, а не инвеститори, бизнесмени или по-просто казано частници
                        Тц, импресийки преобладават у форума.

psycho - пак опираме до общество. Що тва общество не подигне въпроса защо са ти дундьовци?

Коментар

• Първоначално изпратено от North
                          Радослава, ти що се е..аваш с хората До скоро си мислих, че си от щатните партийни писачи, но вече си мисля, че просто си правиш сеир тука...
                          Довчера се чудех дали не е минала вече в другия лагер по партийна линия, но накрая ще излезе писарушка на заплата срещу цъкания в сайта. Поне дано да се осигурява - да има за цигани и чиновници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
                            Първоначално изпратено от Radoslava
                            И аз съм против, нито е нормално, нито е етично държавните служители да плащат каквито и да било осигуровки, все пак те работят за държавата, затова и държавата трябва да се погрижи за тях.
                            мале, моме какви си ги натворила...
                            Радославо, моме, по-добре си го казала от Сталин, Маркс, Енгелс, Ленин, Димитров, Първанов и др. видни комунисти. Браво

Коментар

Очевидно ти не си държавен служител, затова е нормално да плащаш.Системите за осигуряване, било то НЗОК или НОИ са държавни, не е нормално държавните служители да плащат осигуровки в тях. Така е било, така трябва и да бъде.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Ааай, колегите защитаващи държавните служители, я избройте няколко държавни длъжности и да обсъдим дали качеството на работа ни задоволява, та по демократичен път да разрешим трудите ли се за наше благо или не!
                                За мен епитом на държавен служител е дебелата свиня в бялата Астра! Миналата седмица наблюдавах няколко подобни прасета опитващи се да озаптят разбеснели се чернокожи - 0 ефективност, едното прасе се пробва да тича и след 5 крачки се отказа??? И аз 2 часа да не смея да изляза навън, защото чернокожите вилнееха???

п.с. за ефикасноста и полезноста на държавната служба можем да съдим по държавните магазини, които след 90та година просто изчезнаха, тъй като не предлагаха никаква конкуренция на частното...

Коментар

Working...
                                X