Първоначално изпратено от cfa2009
1. Във всяка държава има държавна администрация. Който си мисли, че може без нея е или тъп или политик-популист
2. Мърша в държавната администрация има навсякъде. В България е повече отколкото в нормалните държави.
3. Навсякъде работещите в държавната администрация се ползват с разни привилегии. Изброил съм ги в началото на темата. Има вариации в различните държави, но общо взето са еднакви.
4. Навсякъде по света, когато има проблеми с бюджета първо съкращават, после ако трябва намаляват заплати, но никога не посягат на специфичните привилегии, защото те са това което отличава професионалния държавен служител от политическата паплач. И те са които осигуряват стабилитетът и професионализма. Аз лично съм служил непрекъснато на седем правителства от 1993 г. насам и сега служа на осмото. И вярвайте ми, най-доброто нещо което се е случвало е приемането на Закона за държавния служител. Защото бавно и мъчително администрацията започна да се чисти от шуробаджанашките и политическите назначения. Процесът още не е завършил, но вярвам в успешния му край. Администрацията трябва да е професионална и да служи на това правителство, което е избрано от народа.
5. Конкретно за здравните вноски сме свидетели на една грандиозна манипулация и най-тъпото е че Дянков също участва в нея, което говори или че е некомпетентен или че нарочно манипулира. "Държавните служители" на които им плащат осигуровките от бюджета са около 37-40 000 и здравните им вноски са около 35 млн лева. Това е! Всичко останало не са държавни служители съгласно закона и си плащат вноските от джоба! Всякакви приказки за 300 млн за здравни осигуровки са пълна глупост. По-назад в темата съм го обяснил. Който иска да чете!
Коментар