IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много интересна тема с още по-интересна анкета

Повече от половината са против да си плащат осигуровките сами - я, да преброя сега кои папкат от държавната хранилка
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че е добре държавните служители сами да си плащат здравните вноски. Не трябва да се прави разлика - аз съм бил мениджър на големи частни проекти, сега съм мениджър на големи държавни проекти, посочи той.

Коментар

• Тук Анкетата е с подобни резултати като онази в "Подкрепяте ли увеличението на здр.осигуровки от 8 на 10%" - нелогични малко!!!

Коментар

• "През януари има силно нарастване на капиталовите разходи и на субсидиите от бюджета, като няма публична информация за какво са отишли тези пари", заяви икономистът Димитър Чобанов. Ръстът при капиталовите разходи вероятно е заради частичното разплащане със строителните фирми. Но е неразбираемо защо са нараснали разходите за заплати и за издръжка на министерствата, при положение че бяха обявени съкращения. През януари 2009 г. държавата е платила за заплати 192 млн. лв., а през януари 2010 г. - 201 млн. лв. За издръжка през първия месец на м. г. са отишли 117 млн. лв., а т. г. - 130 млн. лв.
          През януари и февруари т.г. от здравни вноски в НАП са постъпили 221.4 млн. лева, което прави по около 100 млн. лева на месец. Това са само парите от вноски, но не включват държавните трансфери, които се превеждат директно към НЗОК.

Събираемост на вноски от 100 млн. лева месечно отговарят на това, което касата би трябвало да събира.

От касата обаче съобщиха миналия месец, че за януари от здравни вноски са постъпили едва 30 млн. лева и бюджетът е бил закърпен с трансфер от държавата от 70 млн. лева. Излиза, че парите, събрани от здравните вноски на хората, не влизат в здравната каса и по неизвестни причини се пренасочват за друго, което в нарушение на закона.
          Друг е ключа за бараката-с ЗО се запушват други дупки-населението си е платило вноските,но май държавата се прави на ударена.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Оказва се, че в държавата има оазиси, в които нито са чули, нито разбрали, че има криза. В тези оазиси живееят стотици хиляди държавни и общински служители.
            Тези служители, с претенции да ни ръководят и управляват се мислят за писани яйца, имунизирани и застраховани против всякакви неблагополучия.
            Пропускат обаче малката подробност, че са СЛУГИ на народа, който им плаща да СЛУЖАТ, а не в работно време да пълнят форумите и гушите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
              Когато Дянков коментира алтернативата каза, че ако държавата не плаща на държавните служители здравни и пенсионни осигуровки ще спести 210 млн лева.
              В този пакет влизат и 50-те милиона здравни. Явно не си се задълбочил в инфото

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/03..._chinovnicite/
              финансовият министър каза, че обсъждат чиновниците сами да си плащат всички осигуровки - и здравните, и пенсионните, така както работещите в частната сфера, за да има равнопоставеност. Според изчисленията, които екипът му прави, ако промяната започне от май - за осемте месеца ефектът ще е 140 млн. лева, а на годишна база - около 210 млн. лева. Дянков призна в парламента, че не е "горещ привърженик" на увеличаването на здравната вноска на 10% сега.
              Очевидно Дянков не знае какво говори, защото снощи по телевизията чух с ушите си изявлението му, че ако държавните служители си поемат своята част от здравните вноски, ефектът ще е около 292 млн лева, което е почти толкова колкото не достига на здравната каса. Сега виждам в Дневник, че друга песен пее. Очевидно в главата на Дянков е пълна бъркотия и прави изявления без да се подготви. Ако наистина реши да го прави, ще трябва да внесе съответното предложение за промяна на ЗДС и други закони и тогава в мотивите към законопроектите ще трябва да посочи точния ефект от промяната. Тогава истината ще лъсне.

Съвсем отделен е въпроса и как точно ще стане всичко. На практика сега проблем има не с държавния бюджет, а с бюджета на здравната каса. Там не достигат 350 млн. Разходите за здравни осигуровки на ДС в държавния бюджет се явяват приход в бюджета на НЗОК. Т.е. тези пари така или иначе отиват в НЗОК, но там пак има недостиг. Ако Дянков си осъществи идеята, ще се появи едно намаляване на разходите в държавния бюджет с частта от здравните вноски на ДС, които се поемат от самите тях, но ще си остане частта на работодателя (държавата). Но в НЗОК ще влезе пак същата сума, само че този път от два източника - държавния бюджет и личните вноски на ДС. Излиза, че за да запуши дупката в бюджета на НЗОК, Дянков ще трябва да направи допълнителна субсидия от държавния бюджет към НЗОК. И спестените пари от здравните вноски на ДС да се прехвърлят в НЗОК. Но пак няма да стигнат. Абе не му завиждам на Дянков, ама сам си е виновен. Тръгна добре, с ясна визия и ясна цел, но постепенно почна да се оплита като пате в кълчища, да дава всеки ден разнопосочни сигнали и въобще да демонстрира, че не знае какво прави.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                Първоначално изпратено от орка
                Първоначално изпратено от netware5
                ...
                5. Конкретно за здравните вноски сме свидетели на една грандиозна манипулация и най-тъпото е че Дянков също участва в нея, което говори или че е некомпетентен или че нарочно манипулира. "Държавните служители" на които им плащат осигуровките от бюджета са около 37-40 000 и здравните им вноски са около 35 млн лева. Това е! Всичко останало не са държавни служители съгласно закона и си плащат вноските от джоба! Всякакви приказки за 300 млн за здравни осигуровки са пълна глупост. По-назад в темата съм го обяснил. Който иска да чете!
                Искам да обърна внимание на държавните чиновници, които имат странно поведение, когато се окаже че кризата ще ги засегне и тях,

но ако осигуровките не са 50 млн както твърди Менда Стоянова (председател на бюджетната комисия и разчекнала закона за бюджета за 2010г.) а 35 млн както твърди колегата netware5,

то непременно трябва да се обърне внимание на недържавните чиновници, че осигуровките не се плащат върху брутното възнаграждение, защото в него има включени ДМС и други бонуси, а върху заплатата
                Орка,

50 млн може и да е вярно число. По-назад в темата можеш да видиш как съм смятал - доста приблизително е, защото нямах подходящите данни. Аз говоря за фрапантната разлика между 35 или 50 млн и 300 млн на Дянков. А не знам Менда кога е казала за 50 млн. Ако тя го е казала, нейното число може би е по-вярно от моето. Но 300 млн на Дянков вчера си беше чиста лъжа и манипулация.

А, и осигуровките се плащат върху брутното възнаграждение. Сигурен съм, защото там където работя също имаме ДМС и знам че плащат и върху него.
                Когато Дянков коментира алтернативата каза, че ако държавата не плаща на държавните служители здравни и пенсионни осигуровки ще спести 210 млн лева.
                В този пакет влизат и 50-те милиона здравни. Явно не си се задълбочил в инфото

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/03..._chinovnicite/
                финансовият министър каза, че обсъждат чиновниците сами да си плащат всички осигуровки - и здравните, и пенсионните, така както работещите в частната сфера, за да има равнопоставеност. Според изчисленията, които екипът му прави, ако промяната започне от май - за осемте месеца ефектът ще е 140 млн. лева, а на годишна база - около 210 млн. лева. Дянков призна в парламента, че не е "горещ привърженик" на увеличаването на здравната вноска на 10% сега.
                http://imoti.start.bg
                http://pravo.start.bg
                [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• май много чиновници гласуват тук... и на вас да ви ... ......

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                    Първоначално изпратено от netware5
                    ...
                    5. Конкретно за здравните вноски сме свидетели на една грандиозна манипулация и най-тъпото е че Дянков също участва в нея, което говори или че е некомпетентен или че нарочно манипулира. "Държавните служители" на които им плащат осигуровките от бюджета са около 37-40 000 и здравните им вноски са около 35 млн лева. Това е! Всичко останало не са държавни служители съгласно закона и си плащат вноските от джоба! Всякакви приказки за 300 млн за здравни осигуровки са пълна глупост. По-назад в темата съм го обяснил. Който иска да чете!
                    Искам да обърна внимание на държавните чиновници, които имат странно поведение, когато се окаже че кризата ще ги засегне и тях,

но ако осигуровките не са 50 млн както твърди Менда Стоянова (председател на бюджетната комисия и разчекнала закона за бюджета за 2010г.) а 35 млн както твърди колегата netware5,

то непременно трябва да се обърне внимание на недържавните чиновници, че осигуровките не се плащат върху брутното възнаграждение, защото в него има включени ДМС и други бонуси, а върху заплатата
                    Орка,

50 млн може и да е вярно число. По-назад в темата можеш да видиш как съм смятал - доста приблизително е, защото нямах подходящите данни. Аз говоря за фрапантната разлика между 35 или 50 млн и 300 млн на Дянков. А не знам Менда кога е казала за 50 млн. Ако тя го е казала, нейното число може би е по-вярно от моето. Но 300 млн на Дянков вчера си беше чиста лъжа и манипулация.

А, и осигуровките се плащат върху брутното възнаграждение. Сигурен съм, защото там където работя също имаме ДМС и знам че плащат и върху него.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                      ...

http://imoti.start.bg
                      http://pravo.start.bg
                      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                        За първи път някакво предложение на Хер Флик да ми хареса.
                        .
                        За 9 месеца само едно предложение на Фин. министър е популярно!
                        Забележително!

Коментар

• За първи път някакво предложение на Хер Флик да ми хареса.
                          Разбира се че всеки трябва сам да си плаща обяда.

Тук някои се опитват да изкара че ефекта от тазя мярка ще е малък но това далеч не е така. Държавни служители са полицията, армията и високо платените чиновници.
                          Средната им заплата е поне 2-3 пъти по голяма от на лелките по гишетата дето така или линаче си плащат здравната осигуровка щото са на трудов договор. Така че макар да са 45 % от администрацията реално фонда им работна заплата е поне 60-70% от общия.

Другата заблуда е че държавата ги осигурявала, е няма такова нещо.
                          Държавата превежда обща сума в бюджета и като се раздели на броя държавните служители излиза че не ги осигурява дори на минимална заплата.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• НЕ! ТЪРТЕИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ,САМО ДА ПАПКАТ И ДА СЛУШКАТ.

Коментар

• Аз не виждам никаква държава, за да има нужда от държавни служители (ДС)!

Ако всички държавни служители (ДС) бъдат уволнени, никой няма да плаче за тях!

Търтеи, които искат да управляват работливите пчели!

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik
                                Първоначално изпратено от Krasimira
                                Нека само да споделя скромно мнение защо в момента чиновниците не бива да си плащат здравните осигуровки.
                                Разбирам, че това граничи с безумно твърдение от моя страна, но все пак да кажа няколко аргумента в тази посока.
                                Идеята на правителството не предвижда те да започнат да си плащат здравните осигуровки върху сегашните им заплати. А заплатите им да бъдат увеличени, така че след удържането на здравната вноска, те да получават същите заплати, както и сега.
                                Това до тук прави разхода за бюджета без промяна.
                                Но след увеличението на заплатите им ще се вдигнат всички възможни средни величини, върху които се изчисляват социалните плащания. Това ще натовари бюджета допълнително.
                                Затова колкото и да ми се иска държавните служители да си плащат осигуровките като нас, считам че в момента не излиза сметката на бюджетно ниво...
                                Е те тук е ключето
                                Защо да се увеличават заплатите: по-добра производителност ли имат, инфлация ли има или някаква друга причина?

Време е да бъдат намалени бюджетните заплати. Например като се включат в сегашните заплати на държавните служители здравните осигуровки и осигуровките за пенсия. Който не му харесва намаляването на заплатата да напуска. Че то много маймуни на бюджета.
                                http://mickideas.blogspot.com

Коментар

Working...
                                X