IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr_crash
    Ха ха ха !
    Купона започва!
    На държавните служители ще им намалят заплатите!
    За сега само с 13% !!!
    Замисля се нещо подобно. Намалението, ще е основно за тези със заплата над 500-600, като при някой по-големи ще достигa до 40 - 50 % от заплатата. Ще им се вадят и други бонуси. Бегло се споменава още, както и Гърция която се дава за пример http://www.c........a/........bg/9017
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ха ха ха !
      Купона започва!
      На държавните служители ще им намалят заплатите!
      За сега само с 13% !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от бедната йена
        Ще се пръсна... бате Пешо ... в частния сектор въобще няма връзки така ли??????? В частния сектор няма въобще малоумници и безхаберници.????? Лично съм обяснявал на някои индивиди по десетина пъти едно и също нещо докато го схванат... Всяко стадо си има мърша!!! Недей да ме слагаш в категорията връзкари и нищонеправещи моля... Когато има работа и дойде клиент той бива обслужен от мен на момента... Всяка годиа държа изпити и имам отлични оценки..... Айде със здраве и не пиши без да знаеш
        Не реагирай типично по български.Чети внимателно какво съм написал и недей реагира с изказвания за частниците.Там частник плаща и ги търпи.Щом частника си е назначил некадърната си любовница или дъщеря загубите са за него.Освен това хората работа при него нямат частници не издават да речем свидетелства за съдимост.В частния сектор има връзки също и никой не спори но е различно.Разликата е че чрез частници не се контролира никой за разлика от държавата и общините.Примери да давам ли.Освен това аз не плащам за частните масрафи.И сега запомни.ТВОЯТА ЗАПЛАТА КОМАНДИРОВКИ ПОЧИВНИ СТАНЦИИ И БОНУСИ ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ.Искаш ли да се опиташ да ми намериш един държавен служител дето ще си признае че нищо не работи че е некадърен и бездарен.В държавната администрация и то на ръководни позиции са назначени децата жените и любовниците на депутати министри и верни партийни другари.И не само там ами и в държавните фирми.Айде иди ми намери в РВД някой случаен дето не е човек на някого.Сега да питам какво работят
        1 Съдии и прокурори
        2 ДКЕВР
        3 Полицаите
        4 КАТ
        5 Висшите генерали
        Да изреждам ли още?И да знаеш именно че благодарение на тяхната работа България изглежда така отврарителна.

Коментар

• Ще се пръсна... бате Пешо ... в частния сектор въобще няма връзки така ли??????? В частния сектор няма въобще малоумници и безхаберници.????? Лично съм обяснявал на някои индивиди по десетина пъти едно и също нещо докато го схванат... Всяко стадо си има мърша!!! Недей да ме слагаш в категорията връзкари и нищонеправещи моля... Когато има работа и дойде клиент той бива обслужен от мен на момента... Всяка годиа държа изпити и имам отлични оценки..... Айде със здраве и не пиши без да знаеш
          аз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят

Коментар

• Като стана дума за Холандия-там ЗО е 6,5%-а БВП НА 15млн холандци е по-голям от този на Русия.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
              Първоначално изпратено от бедната йена
              Повечето от вас понятие си нямат за какво става дума, и също понятие си нямат какво е да си държавен служител. Навсякъде държавните служители са МАКСИМАЛНО осигурени от държавата, за да могат да работят за нея. Навсякъде им се плаща заплата, с която могат да осигурят и семействата си!!!! За да бъдат спокойни... Холандски държавен служител (личен познат) ВСЯКА СЕДМИЦА ходи до Англия, да гледа любимия Ливърпул... има жена и 2 деца... Корупция имало дрън дрън.. оставете тези лозунги за някоя манифестация... Корупция ще има докато заплатите са такива мизерни..... Това е. Просто и ясно. Не ми се пише повече...
              ДС в Холандия е добре защото всички други си получават заплатата, плащат си осигуровките и т.н. Освен това питай твоя познат дали в Холандия не се плащат данъци и върху пенсиите, колко са данъците и колко болници и болнични легла има на глава от населението.
              Недей да мериш Пършинг с черешово топче, ако обичаш и ако не обичаш

Сексът не е здравна услуга

Пациентите в Холандия смятат, че задоволяването на сексуалните им желания трябва да е част стандартния пакет медицински грижи

Сексът не е здравна услуга, настояват медицинските сестри в Холандия.

Пациентите обаче са на друго мнения. Според тях задоволяването на сексуалните им желания трябва да е част стандартния пакет медицински грижи.

В защита на здравните работнички синдикатът им започва национална кампания под надслов "Поставям границата тук".

Тя е провокирана от оплакването на 24-годишна медицинска сестра, че пациент я помолил да задоволява сексуалните му нужди като част от медицинските грижи, които полага за него в дома му. Когато отказала, той се опитал да я уволни с аргумента, че е непригодна да върши работата си.

Освен това младата жена станала свидетел как някои от по-възрастните й колежки сами предлагат подобни услуги.

Това не е част от задълженията на медицинските сестри и гледачите, категорични са от синдиката. Те вече са подали сигнал в полицията и очакват реакция по случая.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2833891
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Повечето от вас понятие си нямат за какво става дума, и също понятие си нямат какво е да си държавен служител. Навсякъде държавните служители са МАКСИМАЛНО осигурени от държавата, за да могат да работят за нея. Навсякъде им се плаща заплата, с която могат да осигурят и семействата си!!!! За да бъдат спокойни... Холандски държавен служител (личен познат) ВСЯКА СЕДМИЦА ходи до Англия, да гледа любимия Ливърпул... има жена и 2 деца... Корупция имало дрън дрън.. оставете тези лозунги за някоя манифестация... Корупция ще има докато заплатите са такива мизерни..... Това е. Просто и ясно. Не ми се пише повече...
                Недей да гледаш само какво получават държавните служители в Холандия ами погледни и какво и как работят.Погледни каква е икономиката и какви са заплатите на всичките хора.Вие какво работите че не знам.Пушите пиете кафета сваляте секс торенти от служебните компютри.Като ви попита човек нещо все незнаете.Държите се нагло арогантно с хората.Рекетирате бизнеса вземате рушвети.Назначават ви с връзки.Да изреждам ли още.Когато дребните бизнесмени имат доход като холандските си колеги и вие ги обслужвате както там тогава ще имате и холандски заплати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
                  А какво е съотношението на заплатите в Холандия ?
                  А я кажи какво е съотношението на чиновници на глава от населението в България и Холандия. Има ли тука някъде една услуга която да ти свършат на 1 гише?? Тука има безкрайно раздуда, нискоефективна, корумпирана, неграмотна и мързелива администрация. Ако се компютаризира всичко, съкратят се 80% от чиновниците, мисля че няма да е проблем и тукашните чиновници, които си вършат работата да отидат до Англия да гледат мач.

Коментар

ДС в Холандия е добре защото всички други си получават заплатата, плащат си осигуровките и т.н. Освен това питай твоя познат дали в Холандия не се плащат данъци и върху пенсиите, колко са данъците и колко болници и болнични легла има на глава от населението.
                    Недей да мериш Пършинг с черешово топче, ако обичаш и ако не обичаш
                    http://imoti.start.bg
                    http://pravo.start.bg
                    [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

А какво е съотношението на заплатите в Холандия ?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                        Първоначално изпратено от орка
                        Когато Дянков коментира алтернативата каза, че ако държавата не плаща на държавните служители здравни и пенсионни осигуровки ще спести 210 млн лева.
                        В този пакет влизат и 50-те милиона здравни. Явно не си се задълбочил в инфото

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/03..._chinovnicite/
                        финансовият министър каза, че обсъждат чиновниците сами да си плащат всички осигуровки - и здравните, и пенсионните, така както работещите в частната сфера, за да има равнопоставеност. Според изчисленията, които екипът му прави, ако промяната започне от май - за осемте месеца ефектът ще е 140 млн. лева, а на годишна база - около 210 млн. лева. Дянков призна в парламента, че не е "горещ привърженик" на увеличаването на здравната вноска на 10% сега.
                        Съвсем отделен е въпроса и как точно ще стане всичко. На практика сега проблем има не с държавния бюджет, а с бюджета на здравната каса. Там не достигат 350 млн. Разходите за здравни осигуровки на ДС в държавния бюджет се явяват приход в бюджета на НЗОК. Т.е. тези пари така или иначе отиват в НЗОК, но там пак има недостиг. Ако Дянков си осъществи идеята, ще се появи едно намаляване на разходите в държавния бюджет с частта от здравните вноски на ДС, които се поемат от самите тях, но ще си остане частта на работодателя (държавата). Но в НЗОК ще влезе пак същата сума, само че този път от два източника - държавния бюджет и личните вноски на ДС.
                        Казал си А и не си казал Б
                        С прехвърляне на плащането от бюджета към ДС не се намалява трансфера от бюджета към бюджета на НЗОК, а само частта която се плаща за осигуровки от държавата за сметка на ДС.
                        Т.е. средствата от националния бюджет намаляват като цяло
                        http://imoti.start.bg
                        http://pravo.start.bg
                        [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan Dochev
                          Оказва се, че в държавата има оазиси, в които нито са чули, нито разбрали, че има криза. В тези оазиси живееят стотици хиляди държавни и общински служители.
                          Тези служители, с претенции да ни ръководят и управляват се мислят за писани яйца, имунизирани и застраховани против всякакви неблагополучия.
                          Пропускат обаче малката подробност, че са СЛУГИ на народа, който им плаща да СЛУЖАТ, а не в работно време да пълнят форумите и гушите си.
                          За съжаление в България чиновника не служи на народа а народа на чиновника.

Коментар

• Добре де като не ти харесва заповядай при частника-насила ли те държат.

Коментар

• Повечето от вас понятие си нямат за какво става дума, и също понятие си нямат какво е да си държавен служител. Навсякъде държавните служители са МАКСИМАЛНО осигурени от държавата, за да могат да работят за нея. Навсякъде им се плаща заплата, с която могат да осигурят и семействата си!!!! За да бъдат спокойни... Холандски държавен служител (личен познат) ВСЯКА СЕДМИЦА ходи до Англия, да гледа любимия Ливърпул... има жена и 2 деца... Корупция имало дрън дрън.. оставете тези лозунги за някоя манифестация... Корупция ще има докато заплатите са такива мизерни..... Това е. Просто и ясно. Не ми се пише повече...
                              аз знам че нищо не знам, но другите и това не знаят

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                                "През януари има силно нарастване на капиталовите разходи и на субсидиите от бюджета, като няма публична информация за какво са отишли тези пари", заяви икономистът Димитър Чобанов. Ръстът при капиталовите разходи вероятно е заради частичното разплащане със строителните фирми. Но е неразбираемо защо са нараснали разходите за заплати и за издръжка на министерствата, при положение че бяха обявени съкращения. През януари 2009 г. държавата е платила за заплати 192 млн. лв., а през януари 2010 г. - 201 млн. лв. За издръжка през първия месец на м. г. са отишли 117 млн. лв., а т. г. - 130 млн. лв.
                                През януари и февруари т.г. от здравни вноски в НАП са постъпили 221.4 млн. лева, което прави по около 100 млн. лева на месец. Това са само парите от вноски, но не включват държавните трансфери, които се превеждат директно към НЗОК.

Събираемост на вноски от 100 млн. лева месечно отговарят на това, което касата би трябвало да събира.

От касата обаче съобщиха миналия месец, че за януари от здравни вноски са постъпили едва 30 млн. лева и бюджетът е бил закърпен с трансфер от държавата от 70 млн. лева. Излиза, че парите, събрани от здравните вноски на хората, не влизат в здравната каса и по неизвестни причини се пренасочват за друго, което в нарушение на закона.
                                Друг е ключа за бараката-с ЗО се запушват други дупки-населението си е платило вноските,но май държавата се прави на ударена.
                                + 1

Също така, казаха по ТВ , че са превели парите и на специалистите лекари / естествено след тези на личните лекари /, но в банковите сметки................една голяма 0

Коментар

Working...
                                X