Първоначално изпратено от netware5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чиновниците да си плащат здравните вноски
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GGeko................държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. ..............He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Re: Замислете се!
Първоначално изпратено от non4eИзвинявам се за правописа и ще се постарая да отстраня този ПРОБЛЕМ
За доуточнение за 7 години работа под формата на осигуровки и данъци, като служител в българската администрация аз платих около 13000 лева, защото тогава не бях и държаван служител като през това това време заплатат ми се е увеличила от 300 лв до невероятните 566 лв. Колко българи могат да се похвалят сподебен принос към бюджета?
Коментар
-
Първоначално изпратено от GGekoСигурно ще има шум още няколко дни и ще млъкнат.
Аз смятам, че е срамота държавните работници да се оплакват. По официални данни заплатите в публичния сектор са с 20-30% по-високи от тези в частния... държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. Мисля, че поне за осигуровките могат да спрат да хленчат.
В БНТ яко ги е треснал страха за родата им, или за тях самите!
В тази им тема и днес в новините, няма нито едно мнение в подкрепа с осигуровките (Има одобрение от администратор за всяко мнение), а във всички коментари само държавни служители плюят тия който им дава заплати! Защото БНТ все пак е държавна до колкото помня и ние я издържаме с данъци. Може би за това вечерта отделиха цели 5 минути от общо 30 минутната си емисия, да обясняват как - "хората не искали държавните служители да плащат осигуровки"http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
non4e, маминото, искам да те помоля, първо да си изясниш /сама за себе си - от полза, ще ти е/, кога се пише "И" и кога "Й". След, като го направиш това с нетърпение, ще очаквам следващият ти "задълбочен икономически анализ", кое как и защо и колко най-най-заслужил е ДЪРЖАВНИЯТ СЛУЖИТЕЛ, каквато явно си и ти. Ако си изясниш това, което ти казах, нищо чудно някой ден и министър да станеш. Надявам се само да не е на образованието или финансите /ясно защо/... Нищо лично. Успех ти желая! Просто се видя от поста ти на какво ниво са ни така наречените от самата теб "най-заслужили", тоест ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ...
Извинявам се за правописа и ще се постарая да отстраня този ПРОБЛЕМ
За доуточнение за 7 години работа под формата на осигуровки и данъци, като служител в българската администрация аз платих около 13000 лева, защото тогава не бях и държаван служител като през това това време заплатат ми се е увеличила от 300 лв до невероятните 566 лв. Колко българи могат да се похвалят сподебен принос към бюджета?
Коментар
-
Първоначално изпратено от non4eПърво, парите който ще удържат от заплатите на държавните служители за осигуровки ще са също от държавния бюджет, защото от него се плащат и възнагражденията. Като се има в предвид, че заплатите в държавния сектор не са кой знае колко големи, а заплатите на хората който в повечето случай Ви обслужват са в диапазона между 300 и 600 лева и като се намалят с около 30%, дали ще Ви обслужват по-добре?
Второ, всички сектори ще направят каквото им е по силите за да не се стигне до реално намаление на заплатите, за което ще са необходими пари отново от бюджета - т.е никаква реална икономия няма да се постигне. Уточнявам, че тези пари пак трябва да бъдат събрани от бизнеса, който е доволен, че няма да бъде пряко потърпевш от увеличение на осигурителните вноски. За съжалени платец на тези вноски, дето уж ще си ги внесат държавните служители се целият български народ плащащ данъци!
Трето, наистано малкото кадърни хора останали в различните системи ще си намерят по-добре платена работа и тогава ще опрете до най-незаинтересованите и непрофесионалани кадри дето другаде никой не ги иска. И да знаете, че всички нива над нива началници, много от които излишни, ще си запазят топлите местенца и доста по-високите от 600 лв заплати.
Четвърто, но може би и най-важно. Обществена тайна е, че не малка част от работещите в частния сектор се осигуряват на минимално възможния праг, а реалното заплащане е два до три пъти по-висико, от това на което са внесени осигуровки!!!
Положителен ефект няма да има нито за бизнеса, нито за осигурителната система, нито за държавните служители, нито за хората, който ползват административни услуги. Губят всички!
Решението - преобладаваща капиталова система на пенсионно и здравно осигуряване. Плащаш, парите ти постъпват в лични партиди и ползавш каквото си събрал. Всички ще са заинтересовани да се осигуряват върху реалните размери на доходите си. Ще има усещане за справедливост, защото не може солидарно да се събира от всички, а да се харчи безогледно за групи без никакъв принос към тази система нито в миналото, нито в настоящето, нито в бъдещето. А хората с най-голям принос да са принудени да си плащат допълнително за здраве, когато имат нужда от лечение. И със сигурност могат да очакват, че ако доживет пенсионна възраст според последната пенсионна реформа, ще получават мизерна държавна пенсия, дето ще им стига или само за хляба или само за лекарствата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от ХайърсъзовПървоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от ХайърсъзовВсички мои контакти с държавни служители са завършвали с негативно впечетление за тях.Било то немърливост, било то некомпетентност, било чувство за безнаказаност или недосегаемост направо... Тези хора не се чувстват част от нас, и познати такива имам, никога не са успявали да се впишат където и да било сред нормалните хора....Наричате го дискриминация... ще ме прощавате но народната любов отдавна сте я "спечелили"... По производителност на полезни действия се нареждате някъде между буца чакъл и убито куче...
Само си погледнете схемите на работа, схемите на обслужване на хората опряли до институциите в които работите... това ли ви е отдадеността... хората подлудяват докато им свършите работата за която са дошли при вас и едва ли не ви се молят като пред господари... народа е ваш господар, така сте се самозабравили, толкова сте си вдигнали мнението за себе си , слезте на земята защото вече се набихте на очи, а и сте от най лесната плячка за гладните ...а гладни има не заради мен плащащият какви ли не измишльотини съчинени от вашите разбирачи...
С две думи - радвайте се - до сега сте били тантуркани , вече сте под лупа!
Кретен, какво си недоволен, къде излъгах?
Който е ял маргазите на чиновниците ме разбира, явно нямаш допирни точки с административните структури?Или при теб се получават нещата от първия път а ?
Отиваш да свършиш нещо твое и :
въпросната служба работи
не е в санитарен час от 10.00 да 10,15 или от 15.00 до 15.30
няма опашка
дават ти номер
въпросния радетел на добрите дела е на мястото си
влизаш при него в рамките на деня
казва ти "добър ден" !?!?!?!?!? ха ха ха ...( тук не се стърпях )
казваш за какво си там и не те връща за утре понеже еди кво си
не те препраща в друг кабинет, сграда, улица, град..
не излиза в почивка докато те управлява - обслужва
преглежда,обработва и подписва документите ти с усмивка (управленска) на уста
не плащаш необяснимо съществуваща такса
не си глобен за нещо отпреди първата световна
получаваш социално подпомагаща консултация по евротертип
полушаваш телефонните номера на службата за евентуални въпроси след време
получаваш пожелание за приятен ден....
Значи ти , рядко обиждащият получаваш такова обслужване и за това си толкова спокоен и доволен човек, че не ти се налага да бъдеш груб с другите??
Сигурно сутрин си оправяш настроението гледайки снимката налюбезният цар на учтивостта и компетентността - българският администратор чиновник милеещ за нашите проблеми...
Сега те разбирам по добре... прав си...
За чиновника ние сме едни кретени, това от малки си го знаеме ...
Чиновника да си плаща това което получават останалите срещу пари е едно добро начало!
Ако българският чиновник беше на ниво, страната щеше да е по добро място за живот и тази тема нямаше да я има!
Коментар
-
Сигурно ще има шум още няколко дни и ще млъкнат.
Аз смятам, че е срамота държавните работници да се оплакват. По официални данни заплатите в публичния сектор са с 20-30% по-високи от тези в частния... държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. Мисля, че поне за осигуровките могат да спрат да хленчат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от divakциганите кога ще платят нещо на държавата
не разбирате ли 1 мил циганори паразитират на гърба ни и докато е така никога няма да стигат пари за здравни , за пенсии и за всичко друго
някои да накара манговците да плащат като всички нас - това разбирам аз равенство пред закона
Да напомня, един от зам. министрите в предното правителство бе с купено - основно, средно и висше образование! )) Прост като гъз, даже не може да говори нормално, обаче чиновник Знам за един заместник министър, а колко са били в действителност щом знам за един? А чиновниците на по-ниски нива? Събирани от кол и въже!
Щом митничарите "спряха пратка с банкнота от 1 000 000 долара" - Че и се хвалиха с това по медиите - може би да покажат колко са тъпи и какви са професионалисти
Я кажете пилета, как започнахте на държавна службица, само не ми скачайте с номера, че сте били с конкурс?
За да има цял заместник министър с купена диплома за ОСНОВНО образование, за какво си говорим? Какъв процент значи от тия "експерти" и "специалисти" в действителност са за мястото си?
Колко от тях са назначени понеже - Правят добре свирки, брадчеди са на някой, по политическа линия, меки китки като Азер Меликов назначени по педи-линия?
Колко от тях наистина бачкат и имат мозък в главата? Зная само едници.
Ами вижте ги бе хора. По цял ден от една седмица само висят по форумите и вият как ги ощетили с осигуровките. А от същите тия лайнари тук, май ни наричаха Андрешковци понеже не сме искали нови данъци. Само, че понеже и толкова са учили-недоучили, или изкарали някоя пиклива диплома в университет като Свободния, с великата специалност "Администрация на публичния дом" - не знаят, че героят на Елин Пелин - Андрешко е положителната фигура, а тлъстия, нагъл и прост държавен чиновник отрицателния герой. Както не знаят и какво значи думата администрация на латински.
Мангалите не са 1 милион - повече са, като много от тях в момента вяркат в тоя форум.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
според мен,ще измислят как да ви компенсират доходите-за мен истинския ефект ще е счетоводно да се вижда ,че държавата е превела парите за осигуровки-защото сега случая беше точно такъв-вноските от частния сектор са по план 100-110 млн,а превеждат на НЗОК 30,а впоследствие 70млн.от бюджета.Сега се правят едни директни трансфери,които и най-добрия специалист по бюджет не може да разгадае.
Всяко министерство да плаща за х-служители,у-осигуровки.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Замислете се!
Първо, парите който ще удържат от заплатите на държавните служители за осигуровки ще са също от държавния бюджет, защото от него се плащат и възнагражденията. Като се има в предвид, че заплатите в държавния сектор не са кой знае колко големи, а заплатите на хората който в повечето случай Ви обслужват са в диапазона между 300 и 600 лева и като се намалят с около 30%, дали ще Ви обслужват по-добре?
Второ, всички сектори ще направят каквото им е по силите за да не се стигне до реално намаление на заплатите, за което ще са необходими пари отново от бюджета - т.е никаква реална икономия няма да се постигне. Уточнявам, че тези пари пак трябва да бъдат събрани от бизнеса, който е доволен, че няма да бъде пряко потърпевш от увеличение на осигурителните вноски. За съжалени платец на тези вноски, дето уж ще си ги внесат държавните служители се целият български народ плащащ данъци!
Трето, наистано малкото кадърни хора останали в различните системи ще си намерят по-добре платена работа и тогава ще опрете до най-незаинтересованите и непрофесионалани кадри дето другаде никой не ги иска. И да знаете, че всички нива над нива началници, много от които излишни, ще си запазят топлите местенца и доста по-високите от 600 лв заплати.
Четвърто, но може би и най-важно. Обществена тайна е, че не малка част от работещите в частния сектор се осигуряват на минимално възможния праг, а реалното заплащане е два до три пъти по-висико, от това на което са внесени осигуровки!!!
Положителен ефект няма да има нито за бизнеса, нито за осигурителната система, нито за държавните служители, нито за хората, който ползват административни услуги. Губят всички!
Решението - преобладаваща капиталова система на пенсионно и здравно осигуряване. Плащаш, парите ти постъпват в лични партиди и ползавш каквото си събрал. Всички ще са заинтересовани да се осигуряват върху реалните размери на доходите си. Ще има усещане за справедливост, защото не може солидарно да се събира от всички, а да се харчи безогледно за групи без никакъв принос към тази система нито в миналото, нито в настоящето, нито в бъдещето. А хората с най-голям принос да са принудени да си плащат допълнително за здраве, когато имат нужда от лечение. И със сигурност могат да очакват, че ако доживет пенсионна възраст според последната пенсионна реформа, ще получават мизерна държавна пенсия, дето ще им стига или само за хляба или само за лекарствата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalinАргументите ти са необорими. Прав си. А наздраве! Чукали сме си с теб веднъж чашките. Седеше почти срещу мен. :-)He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5Първоначално изпратено от kalinБрех,ще се мре! Според анкетата половината в България трябва да е "държавно служител". :-(
Кроткооо!
Личен опит и "сношение" с "държавното служител":
Живея в град с един панелен комплекс за 25-30 000 "соц-щастливци.
Имотна сделка. Документ за собственост имам с наименование на комплекса на името на загинал терорист-разбойник-партизанин- комунист.
"Държавното служител" сменило името на комплекса на "Минзухар" да кажем.
Другото държавен служител иска документ за ИНДЕНТИЧНОСТ на имота и ме праща при третото държавен служител да ми издаде документ за индентичност
Следващото държавно служител ми казва в общината след час чакане да попълня молба,да отида да внеса в определена банка 5 лева и да дойда тогава.
Правя го.
Чакам в банката,после отново в общината половин час на опашката и държавното служител ми казва да дойда след една седмица. До тогава четвъртото (или станаха вече 5 държавно служител(архитекта на града) ще се е произнесъл и попълнил хартишка,че на единствения комплекс верно е сменено името и панелката е същата.
Вземам хартишката и я нося на първото държавен служител.
Бесен съм. Покръстват безотговорно улици,площади.....
Шляпам в локвите(осигурени от съвсем друго държавен служител) вървя,стискам зъби и ми иде да кажа " Д...ба всичкото държавен служител в тая държава,където е измислило тая система,но не смея ,че съм расов,плодовит и ще помогна са размножаването им. :-) Истина казвам,заклевам се!
Само не разбрах тук ролята на държавните служители ..... Имаш ли оплакване от тях? Някой да се е държал грубо? Някой да е поискал от теб повече неща отколкото пише в нормативните документи? Някой да е поискал рушвет за да "ускори" процедурата или да "ти спести разкарването и бумащината"? Ако отговорът на поне единия от въпросите ми е ДА, то имаш право да се оплакваш. Но не ти дава право да обобщаваш за всички държавни служители.
По-интересно е ако отговорът на всичките ми въпроси е НЕ. Склонни сме да персонифицираме недоволството и направо беса си от безумните ни закони и наредби с човека зад гишето. Той ни е виновен, на него си го изкарваме. А той човекът изпълнява някакво безумие прието или от Народното събрание, или от Министерския съвет, а най-много са безумията, приети от Общинските съвети. Сиреч от хора за които ТИ си гласувал и ТИ си избрал! И тези хора после нареждат на държавните служители какво да правят като приемат безумните ни закони и наредби.
Позволявам си да изразя мнение по твоя случай, защото съм минал по същия път, когато си купувах апартамента. В нотариалния акт на продавача пишеше едно име на квартала, а в данъчната му оценка - друго. И нотариусът и банката, която ми отпускаше кредита се запънаха, аз бързах, продавачът не бързаше и си минах по същия ред като теб. Правилата са такива, тъпи правила, приети от тъпи хора, избрани от теб, от мен и от циганите във Факултето! Единственият държавен служител, към който можеш да имаш претенции е главния архитект, затова че му отнема една седмица да подпише хартията. Но си помисли колко такива като теб има още, колко още много по-важни хартии има да подписва .....
И последно. Не "държавното служител" е сменило името на комплекса, а избрания от теб Общински съвет. Така е по закон.
Коментар
Коментар