IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould
    netware5 моите уважения, много хубаво приказваш човече, поне не си тиква като един тука дето искаше да ни управлява , обаче ако не се обосновеш къде, как и кога, с думи и дела, то поне замълчете, че малко срамота вече. Не съм пример за морален човек и не обичам да правя забележки или да търся недостатъци и аз си ги имам, но ето ме, не съм анонимен каквото и да съм писал във форума или да съм казал, някой от вас ме познават лично, стоя зад думите и себе си и с хубавото и с лошото, но вие поне имайте малко смелост да се легитимирате.
    Казвам го с най-приятелски чувства, защото имам познати държавни служители, но и знам какви редки л....а работят често в администрацията.
    Но като приказваш каква нужда имате от компетентни хора поне казвай къде работиш?

ПС: Нямам идея за кой баща говориш, а да злорадствам чак мога да - ако не ме мързи или човекът много-много не ме кефи, но е голяма рядкост, много-много голяма, даже не мога да се сетя за кой последно и кога съм го правил, за това ми се ще да чуя за кой съм го правил и по какъв повод??? Ако ме подсетиш ще съм благодарен
    Jay,

Изключих филтъра, защото наистина трудно се реших да го включа преди време .... става въпрос за някои твои реплики по нещастния случай с детенцето на Дянков, когато то падна и си удари главичката ..... Надявам се, че твоите коментари тогава са били плод на моментен афект ....

Ще ти пиша на лични къде работя, въпреки че съм го казвал няколко пъти във форума и поне веднъж съм ти писал на лични, пак по повод спорове за смисъла от държавната администрация......
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• след като им нмалиха заплатите на държавните служители с 13% е време да започнат със съкращенията им като на първо време едни 20% са достатъчни според мен

но сега искам да апелирам за друго -> от доста време чета, че се обръщате съм "netware5" с думите "мрежовик, мрежа и т.н." и все се каня да ви обърна внимание - може би за вас е все едно "netware" и "network" , но повярвайте ми има разлика...
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro

ЦЦцццц... Е това е. Мрежовика, като се пенсионира - България, ще изчезне или може би, ще настъпи "свърши свят"!!! Ти наистина си Господ! Дано живееш още поне 1000 години за да има кой да провежда конкурсите, да "отсява" правилните хора и лекичко да нашепва "правилни" мисли на шефа. Евала, мрежовик! Успех в следващото ти дълго, дълго хилядолетие на безсмъртие...
        О да, вечен съм и ще пребъда! Аз съм олицетворение на идеалния държавен служител, човекът който служи на всяко правителство в името на добруването на нацията! Амин!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
          Първоначално изпратено от Jay Gould
          Първоначално изпратено от netware5
          Първоначално изпратено от GGeko
          ................държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. ..............
          Ела бе рожбо златна! Ела, без връзки ще те взема! Знаеш ли колко свободни места имам и няма кой да ги заеме? Ама няма да стане, щото най-вероятно или няма да имаш образование, или езици не знаеш, или пък ако си ОК по тия параграфи, като чуеш заплатата (със всичките бонуси и "привилегии") ще ми теглиш една майна и ще кажеш, че ти се подигравам..................
          Кажи коя е тази работа де? Анонимно и по форумите всеки може да каже "елате", но назови поне къде се кандидатства, в коя организация и кой да търсят хората?
          Jay,

Ако не си забравил, те включих в един не особено престижен списък, така че нямам възможност да ти чета мненията. Ако някой те цитира обаче, и той още не е в този списък, мога да видя какво си написал. Та сега по изключение ще ти отговоря. Иначе продължавам да мисля, че не си заслужава да говоря с човек, който злорадства за нещастието на един баща, пък бил той и Симеон Дянков, който нямам причини да обичам особено......

Много пъти съм казвал какво работя и много хора от форума ме познават лично. Всеки средно интелигентен човек може да се разрови и да види къде и какво работя. Ако някой се интересува, нека пише на ЛС - ще отговоря, дори и на теб. Честно казано не ми беше приятно да те набутвам в черния си списък, защото ценях мненията ти за времето (2003) откакто пиша в този форум. Но личните ми принципи все пак не ми позволяват да уважавам човек, който е способен да злорадства за нещастието на един баща....... Нищо лично!

netware5 моите уважения, много хубаво приказваш човече, поне не си тиква като един тука дето искаше да ни управлява , обаче ако не се обосновеш къде, как и кога, с думи и дела, то поне замълчете, че малко срамота вече. Не съм пример за морален човек и не обичам да правя забележки или да търся недостатъци и аз си ги имам, но ето ме, не съм анонимен каквото и да съм писал във форума или да съм казал, някой от вас ме познават лично, стоя зад думите и себе си и с хубавото и с лошото, но вие поне имайте малко смелост да се легитимирате.
          Казвам го с най-приятелски чувства, защото имам познати държавни служители, но и знам какви редки л....а работят често в администрацията.
          Но като приказваш каква нужда имате от компетентни хора поне казвай къде работиш?

ПС: Нямам идея за кой баща говориш, а да злорадствам чак мога да - ако не ме мързи или човекът много-много не ме кефи, но е голяма рядкост, много-много голяма, даже не мога да се сетя за кой последно и кога съм го правил, за това ми се ще да чуя за кой съм го правил и по какъв повод??? Ако ме подсетиш ще съм благодарен ???? Или хвърляш само фишеци ???

....
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "държавен служител" ... това трябваше да звучи гордо..
            демонстрирайки типичната за "държавен служител"
            отчужденост от ситуацията с лек привкус на наглост,
            НЕТуеъреПЕТ, си перфектния пример за непригодността ви във вековете...

Взеха ти 30 лева и орева денонощието... бъди мъж, понеси го!

Колко човека трябва да ти пишат за любовта народна към чиновника
            за да стоплиш че нещо не е наред?
            И това делене на "женица на договор" и гордото (???) "държавен служител"
            го пробутвай на село на говедата... сите сте ...на

Коментар

Първоначално изпратено от atb
              ................държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. ..............
              Ела бе рожбо златна! Ела, без връзки ще те взема! Знаеш ли колко свободни места имам и няма кой да ги заеме? Ама няма да стане, щото най-вероятно или няма да имаш образование, или езици не знаеш, или пък ако си ОК по тия параграфи, като чуеш заплатата (със всичките бонуси и "привилегии") ще ми теглиш една майна и ще кажеш, че ти се подигравам..................
              Ало телефоните? а що не кажеш ти какво още правиш там като са ви толкоз ниски заплатите,а? или премийките на три месеца са сладка работа, ей тъй да ти налеят някой хилядарка.... кво командвате па вие бе. освен ония простите женици, дето седят във фронт офисите ви и муат банани по цял ден щото били на диета и като отидеш при някоя те праща при друга щото си и прекъснал обяда. освен ако не земат да правят френска любов на клиентите си друго повишение на заплатите не виждам на каква основа може да стане. има една приказка "На който не му изнася да си ходи". като ти е малка заплатката ходи в някой фирма да видиш как се изкарват пари. ама кой бяга от лесното.... затова си мълчете, че ставате смешни вече.
              Пич, и ти страдаш от общата болест да приравняваш всички под един знаменател. От това ме боли. 90% от гражданите на България имат допир с 10% от администрацията. За теб вероятно "държавен служител" значи някоя женица на гише в НАП, Митниците, КАТ или ХЕИ (сега РИОКОЗ) или в общината също. Сигурно не са читави. И аз се сблъсквам с тях като всеки гражданин. В повечето случаи тези женици даже не са "държавни служители", в смисъл че те са на трудов договор и си плащат осигуровките като теб и всички други в частния бизнес. В администрацията има мърша. Да, в българската администрация има много повече мърша в сравнение с немската например. Но това не значи, че можеш да правиш генерални обобщения и да обиждаш.
              Ами добре, тия женици не са от администрацията... ами нека поговорим и за данъчните инспекторчета. или за държавния строителен надзор, или за юристите, инспекциите по труда и всички други. не казвам нещо, без да съм го видял с очите си. инспекцията по труда... толкова необходима и в същия момент толкова безполезна с немърливостта си и некомпетентността. обясни ми как в една агенция са се намърдали толкова търтейчета, дето само знаят да казват НЯМА, НЕ МОЖЕ, ЕЛА УТРЕ. не може да се правят проверки на работодател след сигнал и те да го предупреждават по телефона, че ще му правят проверка на другия ден. това предполагам трябва да те наведе на мисълта, че някой не са хич в час нали? ако структурата беше стикована и изградена от професионалисти дето са завършили наистина качествено образование, а не в някой колеж и вземати от някой "Наш човек", нямаше да я докараме до там...

Коментар

Кажи коя е тази работа де? Анонимно и по форумите всеки може да каже "елате", но назови поне къде се кандидатства, в коя организация и кой да търсят хората?
                Jay,

Ако не си забравил, те включих в един не особено престижен списък, така че нямам възможност да ти чета мненията. Ако някой те цитира обаче, и той още не е в този списък, мога да видя какво си написал. Та сега по изключение ще ти отговоря. Иначе продължавам да мисля, че не си заслужава да говоря с човек, който злорадства за нещастието на един баща, пък бил той и Симеон Дянков, който нямам причини да обичам особено......

Много пъти съм казвал какво работя и много хора от форума ме познават лично. Всеки средно интелигентен човек може да се разрови и да види къде и какво работя. Ако някой се интересува, нека пише на ЛС - ще отговоря, дори и на теб. Честно казано не ми беше приятно да те набутвам в черния си списък, защото ценях мненията ти за времето (2003) откакто пиша в този форум. Но личните ми принципи все пак не ми позволяват да уважавам човек, който е способен да злорадства за нещастието на един баща....... Нищо лично!

Коментар

Мрежовика, що пък ти да не си му рожба? И що пък ти трябва да го вземаш? Ти да не би да со Господ???
                  Ми щото съм достатъчно високопоставен държавен служител, който има хронични проблеми с намирането на качествени кадри. Да, не съм орган по назначаването, в смисъл че не аз назначавам, но имам достатъчно авторитет и влияние пред началника си, за да кажа кой да бъде назначен и кой не. Щото съм на 49 години и служа на осмо правителство поред и щото всеки ден се блъскам с невероятната тъпота на кандидатите за работа. Петимен съм да намеря качествени хора, които да работят за държавата, ама напоследък такива няма. И причините са две - все по-западащото образование и ниските заплати. Дори да се пръкне некой читав от безумната ни образователна система, частния сектор го гушва и аз стоя отстрани и гледам тъпо. Щото съм неконкурентноспособен.... не мога да предложа адекватно на образованието заплащане ..... Щото след 10-15 години ще се пенсионирам и няма да има на кого да предам работата.... И щото като се скапе администрацията всички ще го духаме колективно ..... Ама някои хора тук не могат да мислят и предпочитат да се упражняват в обиди и плювни и генерални обобщения. Ама ела да ги видиш като се явят на конкурс колко жалко изглеждат. Пак повтарям: криза е, няма работа, ако се мислите за кадърни, пишете ми на ЛС, може и да ви излезе късмета [/quote]

ЦЦцццц... Е това е. Мрежовика, като се пенсионира - България, ще изчезне или може би, ще настъпи "свърши свят"!!! Ти наистина си Господ! Дано живееш още поне 1000 години за да има кой да провежда конкурсите, да "отсява" правилните хора и лекичко да нашепва "правилни" мисли на шефа. Евала, мрежовик! Успех в следващото ти дълго, дълго хилядолетие на безсмъртие...

Коментар

• Първоначално изпратено от atb
                    Ало телефоните? а що не кажеш ти какво още правиш там като са ви толкоз ниски заплатите,а? или премийките на три месеца са сладка работа, ей тъй да ти налеят някой хилядарка.... кво командвате па вие бе. освен ония простите женици, дето седят във фронт офисите ви и муат банани по цял ден щото били на диета и като отидеш при някоя те праща при друга щото си и прекъснал обяда. освен ако не земат да правят френска любов на клиентите си друго повишение на заплатите не виждам на каква основа може да стане. има една приказка "На който не му изнася да си ходи". като ти е малка заплатката ходи в някой фирма да видиш как се изкарват пари. ама кой бяга от лесното.... затова си мълчете, че ставате смешни вече.
                    Пич, и ти страдаш от общата болест да приравняваш всички под един знаменател. От това ме боли. 90% от гражданите на България имат допир с 10% от администрацията. За теб вероятно "държавен служител" значи някоя женица на гише в НАП, Митниците, КАТ или ХЕИ (сега РИОКОЗ) или в общината също. Сигурно не са читави. И аз се сблъсквам с тях като всеки гражданин. В повечето случаи тези женици даже не са "държавни служители", в смисъл че те са на трудов договор и си плащат осигуровките като теб и всички други в частния бизнес. В администрацията има мърша. Да, в българската администрация има много повече мърша в сравнение с немската например. Но това не значи, че можеш да правиш генерални обобщения и да обиждаш.

Коментар

Коментар

Кажи коя е тази работа де? Анонимно и по форумите всеки може да каже "елате', но назови поне къде се кандидатства, в коя организация и кой да търсят хората?
                        Как кой , пазача на Граала човека без който............лично аз мога!

Коментар

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Я кой крепял държавата от разпад... е , още 15тина години имаме гарантирани...

Коментар

• Re: Замислете се!

Първоначално изпратено от Djoro
                              Първоначално изпратено от non4e
                              Извинявам се за правописа и ще се постарая да отстраня този ПРОБЛЕМ
                              За доуточнение за 7 години работа под формата на осигуровки и данъци, като служител в българската администрация аз платих около 13000 лева, защото тогава не бях и държаван служител като през това това време заплатат ми се е увеличила от 300 лв до невероятните 566 лв. Колко българи могат да се похвалят сподебен принос към бюджета?
                              Хмм... Ама, то това е ужасно! Ама..., извинявай -необяснимо е, но ти направо си била във филм на Хичкок! Ле-лее, ужас!!! Та ти си плащала по цели 1857,14 лева годишно и това вкупом /данъци и все осигуровки/. Ужас!!! Не ти ли е поне мъничко неудобно? Споменаваш за заплатата си, но премълчаваш ДМС. Те колко бяха? Заплатата умножена по три или по-вече? Както и да е..., но факт е, че явно много те боли за тия 13000, които водиш под строг отчет 7 годин. Мислиш си, че са ти удържани неправилно и едва ли не трябва да ти се връщат. Не знам колко българи могат да се похвалят с такъв принос, като твоя за "общото благо" - явно са единици, но е пределно ясно, че трябва да се регистрираш в "Големи данъкоплатци". Успех...!!!
                              Тава е всичко включително с ДМС и даже с парите за дрехи.
                              За проткола през зимата не смея да се разболявям, защото или тока и тестянката на обед или лекарства и "как ще с и платя тока ако остана в къщи 1-2 седмици?". Не се оплаквам! С удоволстви бих платила два пъти повече данъци и осигуровки, но ако ми платят за положените усилия и постигнатите положителни резултати. Лесно постижимо при осъществяване на разумна, истинска реформа, при която всички некадърни, незаинтересовани, и безполезни държавни служители бъдат съкратени. Не е ли заинтересован целият български народ от разумно решение на проблема? Не искате ли адекватно обслужване от мотивирани служители, при поносимо данъчно и осигурително бреме?
                              Вие колко данъци и осигуровки внесохте за същото време?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
                                Мрежовика, що пък ти да не си му рожба? И що пък ти трябва да го вземаш? Ти да не би да со Господ???
                                Ми щото съм достатъчно високопоставен държавен служител, който има хронични проблеми с намирането на качествени кадри. Да, не съм орган по назначаването, в смисъл че не аз назначавам, но имам достатъчно авторитет и влияние пред началника си, за да кажа кой да бъде назначен и кой не. Щото съм на 49 години и служа на осмо правителство поред и щото всеки ден се блъскам с невероятната тъпота на кандидатите за работа. Петимен съм да намеря качествени хора, които да работят за държавата, ама напоследък такива няма. И причините са две - все по-западащото образование и ниските заплати. Дори да се пръкне некой читав от безумната ни образователна система, частния сектор го гушва и аз стоя отстрани и гледам тъпо. Щото съм неконкурентноспособен.... не мога да предложа адекватно на образованието заплащане ..... Щото след 10-15 години ще се пенсионирам и няма да има на кого да предам работата.... И щото като се скапе администрацията всички ще го духаме колективно ..... Ама някои хора тук не могат да мислят и предпочитат да се упражняват в обиди и плювни и генерални обобщения. Ама ела да ги видиш като се явят на конкурс колко жалко изглеждат. Пак повтарям: криза е, няма работа, ако се мислите за кадърни, пишете ми на ЛС, може и да ви излезе късмета

Коментар

Working...
                                X