IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki
    стоилчо, мислиш ли, че този селски комплекс пеньо е чувал за ОС и тем подобни ?

Първоначално изпратено от споменЪ
    готи, а ти случайно да си се замислял, защо със всеки втори съм се заял, а не със всеки ???
    защо не съм се заял с ПИМП, ГАЛБА, Нетвърк5, цветето мече...?
    ...
    хехеeee, чичка, ами след този ти коментар за всички стана ясно кой е комплекса :lol:
    ти да не се изнерви за това, че не ти отговорих на въпроса за валутния борд и курса на лева ? за такива селски тарикати всяко компетентно мнение, като моето, струва пари чичка. за нормалните хора нямам претенции, но за такива като теб, дето се правят на големи "пачки", а в същност са жалки селски тарикати, няма аванта :-)
    айде, изпий си кафето сега и се "наслаждавай" на поредния ти пропилян и безмислен ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от GGeko
      ................държавната работа все още е една от най-сладките в страната и си трябват връзки да намериш позиция. ..............
      Ела бе рожбо златна! Ела, без връзки ще те взема! Знаеш ли колко свободни места имам и няма кой да ги заеме? Ама няма да стане, щото най-вероятно или няма да имаш образование, или езици не знаеш, или пък ако си ОК по тия параграфи, като чуеш заплатата (със всичките бонуси и "привилегии") ще ми теглиш една майна и ще кажеш, че ти се подигравам..................
      netware5,
      Не знам дали има смисъл да ти отговарям на поста тъй като ти явно си съгласен с много неща, които аз твърдя.

Първо - статистиката е на лице -- влез в сайта на НСИ и ще видиш разликата между заплатите в публичния и частния сектор по региони. Навсякъде заплатите са по-високи в публичния сектор (макар, че тук съм готов да приема критика за това, че някои приходи сигурно са прикрити в частния сектор)

Второ - смятам, че по-високите заплати не отговярят на по-високо качество или по-важни услуги. Повечето хора биха се съгласили с мен, че най-качествените и най-важните услуги които потребляваме идват от частния сектор - медии, развлечения, храна и тн.. (предполагам и ти гледаш БТВ и Нова а не БНТ). Така че не знам как някои може да защитава аргумента, че трябва да натоварим частния, а не държавния сектор, с пълнененто на бюджета. От друга страна, кои са тези ценни услуги които идват от държавния сектор?? Всеки ще се замисли преди да отговори на този въпрос -- какво толкова прави тази огромна администрация?
      Здравеопазването и образованието в последно време са под всякаква критика ( и това го казвам като син на двама доктори и внук на двама учители). Повечето хора предпочитат да и платят "на частно" при докторите отколкото да чакат на огромните опашки пред кабинетите. Най-добрите училища в България ( а като се замисли човек, че бяхме страна която се гордееше с образованието си...) стават частните -- Амереканския колеж в СФ, Американския в Благоевград, частните гимназии и тн... Какво става с УНСС и МЕИ -- превърнали са се в жалка пародия на образователна институция.

Мисля, че и ти ще се сългасиш с мен, че заплатите и другите плюсове на дръжавната работа не отговарят на качеството на хората които ги получават. Сигурно в твоя отдел е друго и винаги има сериозни и отговорни хора които вършат работата на другите но съм сигурен, че това не е репрезентативно за цялата администрация

Последно -- Аз лично вярвам, че неефективна държавна администрация е едно от по-добрите неща които могат да се случат на едно общество. Никой от нас сигурно не иска данъчните да са перфектна институция (и без това парите отиват за глупави проекти или направо се крадат после). Просто се надявам, ние като общество, да не харчим прекалено много пари за тази администрация -- като например да им плащаме и здравните осигуровки.

Коментар

• Re: Замислете се!

Първоначално изпратено от Djoro
        Първоначално изпратено от non4e
        Тава е всичко включително с ДМС и даже с парите за дрехи.
        За проткола през зимата не смея да се разболявям, защото или тока и тестянката на обед или лекарства и "как ще с и платя тока ако остана в къщи 1-2 седмици?". Не се оплаквам! С удоволстви бих платила два пъти повече данъци и осигуровки, но ако ми платят за положените усилия и постигнатите положителни резултати. Лесно постижимо при осъществяване на разумна, истинска реформа, при която всички некадърни, незаинтересовани, и безполезни държавни служители бъдат съкратени. Не е ли заинтересован целият български народ от разумно решение на проблема? Не искате ли адекватно обслужване от мотивирани служители, при поносимо данъчно и осигурително бреме?
        Вие колко данъци и осигуровки внесохте за същото време?
        Хмм... В края на краищата май, ще си дойдем на приказката. Ами да - да се съкратят "безполезните", както ти казваш ДС, които според скромното ми мнение са около 75% /нямам претенции за миродавност/. Нямам и нищо напротив на останалите, като теб да им се вдигнат заплатите, ако ще и със 100%. Държа обаче да си плащате всички видове данъци, както всички нас - простосмъртните, тоест с една дума и вие да станете такива, а не да си мислите, че сте богоизбрани.
        Колкото до въпросът ти, не смятам да ти отговарям. Ако искаш мога да ти изпратя на лични входящият ми номер на ГДД. Знам, че това, ще ти е достатъчно.
        И последно... Аз ти говоря на "ти", а ти на "Вие". Не дей така, моля те... Тук не сме в примерно Главно управление на НАП, Парламента или "Великото" ни Президенство. Тук сме просто в един форум...
        Уважението към събеседника, е задължитено, за това по навик употребявам учтивата форма при въпроси. Замисляш ли се каква е целта и какъв ще е резултата от поредната идея хвърлена в пространството? Въпроса беше зададен, за да си отговориш сам и да съпоставиш приноса на един държавен служител, с приноса на служител в частния сектор към бюджета, при равни други условия /образование, възможности, вложен труд, разполагаем доход/. Всъщност "привилегията" осигуровките на държавните служители да се поема от бюджета е негласното извинение от държавата за това, че не е успяла да предприеме адекватни мерки срещу сивия сектор и не може /не иска/ да си позволи адекватно заплащане на служителите си. Адекватни административни услуги, срещу достойно отношение и заплащане - това е в общ интерес на всички. За съжаление получаваме каквото плащаме. Мъчи ме мисълта, че системата съзнателно е изградана по начин, гарантиращ неефективността и, за да може повече от 20 години безнаказано да се вихри това, от което всичи сме недоволни. Докато всички не се обединим за да отстояваме интересите си ще ни лашкат управляващите, като ни насъскват един срещу друг.

Коментар

• стоилчо, мислиш ли, че този селски комплекс пеньо е чувал за ОС и тем подобни ?

Първоначално изпратено от споменЪ
          готи, а ти случайно да си се замислял, защо със всеки втори съм се заял, а не със всеки ???
          защо не съм се заял с ПИМП, ГАЛБА, Нетвърк5, цветето мече...?
          иначе мисля да се започне едно поетапно съкращение на ДС /Държавни Служители/ на първо време с 20% и всяка следваща година по още 10% до като накрая останат между 40 и 50% от настоящия щат

разбира се, че на мястото на катаджиите ще се сложат камери и те първи ще си заминат на село

Първоначално изпратено от SStoilov
          Една стара сървърна ОС , дето хората, които я помнят се броят на пръсти вече

А мрежовик - от мрежовия характер на съответната ОС.

Иначе аз предлагам не 20, а 25% съкращения, като се започне от катаджиите и МВР . Така и така само си бъркат в носовете.

Първоначално изпратено от polki
          след като им нмалиха заплатите на държавните служители с 13% е време да започнат със съкращенията им като на първо време едни 20% са достатъчни според мен

но сега искам да апелирам за друго -> от доста време чета, че се обръщате съм "netware5" с думите "мрежовик, мрежа и т.н." и все се каня да ви обърна внимание - може би за вас е все едно "netware" и "network" , но повярвайте ми има разлика...
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Първоначално изпратено от Jay Gould
            Първоначално изпратено от netware5
            Сетих се. Сега, върни се в темата където е писано това и прочети. Това в което ме обвиняваш е въпроса ми:
            "Щом детето на Дянков е в болница кой поема финансово лечението? Баща му или държавата?" - с мисълта, ако баща му няма здравни вноски, както си и мислих (нещо което после май излезе вярно). Нещо подобно бе моя въпрос, в общи линии поне. Нито съм злобял, нито съм казал нещо обидно за хлапето - опази боже. Питах обаче за пари, нещо което питат нас, всеки път когато идем на лекар (за себе си или роднина), или до данъчните. Това обидно ли е? Къде е проблема и нима той не се отнася за всички деца в България?
            Същия въпрос (за осигуровките на Дянков) бе зададен само няколко дни по-късно и в медиите, а въпроса със здравните му вноски бе дискутиран скоро (!) отново по медиите. Ако съм бил "лош" да питам за тях, поне не съм сам с въпросителните
            Jay,

Ето го цитата:

Съдбата удря шамар на всеки който се вземе много на сериозно, за богопомазан и решен да цака другите.
            Интересно ми е какво поема здравната каса на Дянков и колко ще доплати? Все пак сина на Дянков не по-важен от моя племенник или сина на всеки от вас!
            Това червеното тогава ми направи много лошо впечатление ..... И реагирах малко спонтанно .... :

Хайде Jay Gould и ти си вътре в списъка. Болен мозък нещастен! Имах те за нормален до днес!

ДГД Джей!
            Сега си мисля дали е било прибързано или не .... Съгласи се, че с червения текст не може да се гордееш ....
            Не, не се отричам от думите си защото ги мисля - тоест смятам, че всеки носи отговорност пред съдбата която е сляпа но не прощава вирене на нос нито високомерие. Лошото е сляпа в случая, защото хлапето е прекалено малко за да отоговаря за грешки или високомерие на баща си мисля че само дни преди този случай Дянков бе качил здравната вноска на родотели като него самия и говореше колко е лошо да не се плаща.
            Jay, нямаше нужда да отговаряш мисля че случая го приключихме...... Ти ме помоли да ти припомня и аз го направих.... Но и аз сега като се върна назад преценявам, че съм прибързал с реакцията си .... не че сега не бих реагирал по същия начин .... Както и да е - не обсъждаме сега този въпрос.
            Понеже долу споменах Лопе де Вега, то ако мога ще намеря цитата или поне един негов друг за борсовата търговия и големия бум на акции по него време (В Амстердам) Много-о-о е поучителен
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
              "държавен служител" ... това трябваше да звучи гордо..
              демонстрирайки типичната за "държавен служител"
              отчужденост от ситуацията с лек привкус на наглост,
              НЕТуеъреПЕТ, си перфектния пример за непригодността ви във вековете...
              Взеха ти 30 лева и орева денонощието... бъди мъж, понеси го
              Човече, питам те пак като инвеститор, подвизаващ се във финансов форум - смяташ ли, че човекът наистина реве за 40 лв и най-вече, мислиш ли, че 40 лв x 44 К държавни служители е "ключът от бараката" за излизане от кризата? Факт е, независимо на коя планета живеете вие, че нивото на обслужване от 5-7 години се е пороменило към добро. Има мноого какво да се желае, но няма да се прмени повече, ако на един човек с 1-2 висши и добра квалифкация му се плаща колкото на шофЕр на камЕона за боклука (щото на тях и им се плаща повече от на редови държавен служител.
              Преди няколко години получих ценен урок - от ония, много неприятните мургави, дето ти мажат стъклата на колата и ако не им дадеш пари могат да ти теглят един шут на тръгване, че поне да сменяш мигач. Та реших да се усмихна на един такъв вместо да го псувам и му казах най-добронамерено, че сега нямам. Пък о, чудо, и той се усмихна и каза - нема проблем, като имаш. Та и от тогава така... И без да сравнявам цигани по светофарите с държавни служители! Абсурди има навсякъде, ама колко от вас отиват с нагласата, че някой им е длъжен и колко, че това е услуга, която е еквивалентна на тази във вашия офис, че и вие да се държите като с хора, а не като с животни.
              Да цитирам Дъглас Адамс накрая - аз съм британец, знам как да се оправям с опашки[/quote]

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                Сетих се. Сега, върни се в темата където е писано това и прочети. Това в което ме обвиняваш е въпроса ми:
                "Щом детето на Дянков е в болница кой поема финансово лечението? Баща му или държавата?" - с мисълта, ако баща му няма здравни вноски, както си и мислих (нещо което после май излезе вярно). Нещо подобно бе моя въпрос, в общи линии поне. Нито съм злобял, нито съм казал нещо обидно за хлапето - опази боже. Питах обаче за пари, нещо което питат нас, всеки път когато идем на лекар (за себе си или роднина), или до данъчните. Това обидно ли е? Къде е проблема и нима той не се отнася за всички деца в България?
                Същия въпрос (за осигуровките на Дянков) бе зададен само няколко дни по-късно и в медиите, а въпроса със здравните му вноски бе дискутиран скоро (!) отново по медиите. Ако съм бил "лош" да питам за тях, поне не съм сам с въпросителните
                Jay,

Ето го цитата:

Съдбата удря шамар на всеки който се вземе много на сериозно, за богопомазан и решен да цака другите.
                Интересно ми е какво поема здравната каса на Дянков и колко ще доплати? Все пак сина на Дянков не по-важен от моя племенник или сина на всеки от вас!
                Това червеното тогава ми направи много лошо впечатление ..... И реагирах малко спонтанно .... :

Хайде Jay Gould и ти си вътре в списъка. Болен мозък нещастен! Имах те за нормален до днес!

ДГД Джей!
                Сега си мисля дали е било прибързано или не .... Съгласи се, че с червения текст не може да се гордееш ....
                Не, не се отричам от думите си защото ги мисля - тоест смятам, че всеки носи отговорност пред съдбата която е сляпа но не прощава вирене на нос нито високомерие. Лошото е сляпа в случая, защото хлапето е прекалено малко за да отоговаря за грешки или високомерие на баща си мисля че само дни преди този случай Дянков бе качил здравната вноска на родотели като него самия и говореше колко е лошо да не се плаща.
                Jay, нямаше нужда да отговаряш мисля че случая го приключихме...... Ти ме помоли да ти припомня и аз го направих.... Но и аз сега като се върна назад преценявам, че съм прибързал с реакцията си .... не че сега не бих реагирал по същия начин .... Както и да е - не обсъждаме сега този въпрос.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Една стара сървърна ОС , дето хората, които я помнят се броят на пръсти вече

А мрежовик - от мрежовия характер на съответната ОС.

Иначе аз предлагам не 20, а 25% съкращения, като се започне от катаджиите и МВР . Така и така само си бъркат в носовете.

Първоначално изпратено от polki
                  след като им нмалиха заплатите на държавните служители с 13% е време да започнат със съкращенията им като на първо време едни 20% са достатъчни според мен

но сега искам да апелирам за друго -> от доста време чета, че се обръщате съм "netware5" с думите "мрежовик, мрежа и т.н." и все се каня да ви обърна внимание - може би за вас е все едно "netware" и "network" , но повярвайте ми има разлика...

Коментар

Jay,

Ето го цитата:

ДГД Джей!

Лопе де Вега има много интересни думи казани по подобни поводи - може би щеше да е добре да ги цитирам, за съжаление не ги помня буквално, но смисъла е същия горе-долу поне, макар и казани на малко по-изискан от моя език Все пак не съм поет като него
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Jay,

Ето го цитата:

ДГД Джей!
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Няма объркване Манков, прочети за държавата / остров / - утопия на Мор, а не за придобилото впослвдствие нарицателно значение на термина .
                        Първоначално изпратено от vmankov
                        jess,
                        това на Мор е утопия (мечта), а не - антиутопия.

Така че не си се объркал, освен с определението "антиутопия".

Коментар

Първоначално изпратено от Djoro

ЦЦцццц... Е това е. Мрежовика, като се пенсионира - България, ще изчезне или може би, ще настъпи "свърши свят"!!! Ти наистина си Господ! Дано живееш още поне 1000 години за да има кой да провежда конкурсите, да "отсява" правилните хора и лекичко да нашепва "правилни" мисли на шефа. Евала, мрежовик! Успех в следващото ти дълго, дълго хилядолетие на безсмъртие...
                          О да, вечен съм и ще пребъда! Аз съм олицетворение на идеалния държавен служител, човекът който служи на всяко правителство в името на добруването на нацията! Амин!
                          Разсмя ме по никое време. Имаш чувство за хумор... Евала ти! Успех ти желая...

Коментар

netware5 моите уважения, много хубаво приказваш човече, поне не си тиква като един тука дето искаше да ни управлява , обаче ако не се обосновеш къде, как и кога, с думи и дела, то поне замълчете, че малко срамота вече. Не съм пример за морален човек и не обичам да правя забележки или да търся недостатъци и аз си ги имам, но ето ме, не съм анонимен каквото и да съм писал във форума или да съм казал, някой от вас ме познават лично, стоя зад думите и себе си и с хубавото и с лошото, но вие поне имайте малко смелост да се легитимирате.
                            Казвам го с най-приятелски чувства, защото имам познати държавни служители, но и знам какви редки л....а работят често в администрацията.
                            Но като приказваш каква нужда имате от компетентни хора поне казвай къде работиш?

ПС: Нямам идея за кой баща говориш, а да злорадствам чак мога да - ако не ме мързи или човекът много-много не ме кефи, но е голяма рядкост, много-много голяма, даже не мога да се сетя за кой последно и кога съм го правил, за това ми се ще да чуя за кой съм го правил и по какъв повод??? Ако ме подсетиш ще съм благодарен
                            Jay,

Изключих филтъра, защото наистина трудно се реших да го включа преди време .... става въпрос за някои твои реплики по нещастния случай с детенцето на Дянков, когато то падна и си удари главичката ..... Надявам се, че твоите коментари тогава са били плод на моментен афект ....

Ще ти пиша на лични къде работя, въпреки че съм го казвал няколко пъти във форума и поне веднъж съм ти писал на лични, пак по повод спорове за смисъла от държавната администрация......

ПС: Миналата година, на мой познат българин който живее в Испания му бе отказано лечение тук като се разболя "защото не си бил платил здравните вноски в България" въпреки, че той си ги плаща в Испания, като живе и работи там. Той си плати, още веднъж, за да започнат да го лекуват тук. Ако не бе платил май щеше да си пукне и като куче
                            Друга моя позната, от Норвегия - норвежка не българка, ама пак става дума за дете - на нея поискаха 480 лева, за да гипсират счупената ръка на малкото и 5 годишно момиченце!

С това приключвам

..

Коментар

• Re: Замислете се!

Първоначално изпратено от non4e
                              Тава е всичко включително с ДМС и даже с парите за дрехи.
                              За проткола през зимата не смея да се разболявям, защото или тока и тестянката на обед или лекарства и "как ще с и платя тока ако остана в къщи 1-2 седмици?". Не се оплаквам! С удоволстви бих платила два пъти повече данъци и осигуровки, но ако ми платят за положените усилия и постигнатите положителни резултати. Лесно постижимо при осъществяване на разумна, истинска реформа, при която всички некадърни, незаинтересовани, и безполезни държавни служители бъдат съкратени. Не е ли заинтересован целият български народ от разумно решение на проблема? Не искате ли адекватно обслужване от мотивирани служители, при поносимо данъчно и осигурително бреме?
                              Вие колко данъци и осигуровки внесохте за същото време?
                              Хмм... В края на краищата май, ще си дойдем на приказката. Ами да - да се съкратят "безполезните", както ти казваш ДС, които според скромното ми мнение са около 75% /нямам претенции за миродавност/. Нямам и нищо напротив на останалите, като теб да им се вдигнат заплатите, ако ще и със 100%. Държа обаче да си плащате всички видове данъци, както всички нас - простосмъртните, тоест с една дума и вие да станете такива, а не да си мислите, че сте богоизбрани.
                              Колкото до въпросът ти, не смятам да ти отговарям. Ако искаш мога да ти изпратя на лични входящият ми номер на ГДД. Знам, че това, ще ти е достатъчно.
                              И последно... Аз ти говоря на "ти", а ти на "Вие". Не дей така, моля те... Тук не сме в примерно Главно управление на НАП, Парламента или "Великото" ни Президенство. Тук сме просто в един форум...

Коментар

• Ела бе рожбо златна! Ела, без връзки ще те взема! Знаеш ли колко свободни места имам и няма кой да ги заеме? Ама няма да стане, щото най-вероятно или няма да имаш образование, или езици не знаеш
                                За теб вероятно "държавен служител" значи някоя женица на гише в НАП, Митниците, КАТ или ХЕИ (сега РИОКОЗ) или в общината също. Сигурно не са читави.
                                Господине, не звучите никак, ама никак добре. С това самочувствие можете да си седите в собствен сос и да си пиете ракията с началника, дето ви уважава. Ако това е образът, поведението и манталитетът на държавния служител, трябва да кажа, че определено го компрометирате с изявите си в тази тема. Не ме убедихте, че тази "привилегия" има какъвто и да е друг смисъл, освен да е смешно и жалко подобие на "привилегия", от каквато очевидно някои имате нужда. А, и питайте в другите сфери дали идват кадърни кадри, проблемът е всеобщ, ако още не сте забелязали.

Коментар

Working...
                                X