Първоначално изпратено от kalin
Само не разбрах тук ролята на държавните служители ..... Имаш ли оплакване от тях? Някой да се е държал грубо? Някой да е поискал от теб повече неща отколкото пише в нормативните документи? Някой да е поискал рушвет за да "ускори" процедурата или да "ти спести разкарването и бумащината"? Ако отговорът на поне единия от въпросите ми е ДА, то имаш право да се оплакваш. Но не ти дава право да обобщаваш за всички държавни служители.
По-интересно е ако отговорът на всичките ми въпроси е НЕ. Склонни сме да персонифицираме недоволството и направо беса си от безумните ни закони и наредби с човека зад гишето. Той ни е виновен, на него си го изкарваме. А той човекът изпълнява някакво безумие прието или от Народното събрание, или от Министерския съвет, а най-много са безумията, приети от Общинските съвети. Сиреч от хора за които ТИ си гласувал и ТИ си избрал! И тези хора после нареждат на държавните служители какво да правят като приемат безумните ни закони и наредби.
Позволявам си да изразя мнение по твоя случай, защото съм минал по същия път, когато си купувах апартамента. В нотариалния акт на продавача пишеше едно име на квартала, а в данъчната му оценка - друго. И нотариусът и банката, която ми отпускаше кредита се запънаха, аз бързах, продавачът не бързаше и си минах по същия ред като теб. Правилата са такива, тъпи правила, приети от тъпи хора, избрани от теб, от мен и от циганите във Факултето! Единственият държавен служител, към който можеш да имаш претенции е главния архитект, затова че му отнема една седмица да подпише хартията. Но си помисли колко такива като теб има още, колко още много по-важни хартии има да подписва .....
И последно. Не "държавното служител" е сменило името на комплекса, а избрания от теб Общински съвет. Така е по закон.
Коментар