IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чиновниците да си плащат здравните вноски

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kalin
    Брех,ще се мре! Според анкетата половината в България трябва да е "държавно служител". :-(
    Кроткооо!
    Личен опит и "сношение" с "държавното служител":
    Живея в град с един панелен комплекс за 25-30 000 "соц-щастливци.
    Имотна сделка. Документ за собственост имам с наименование на комплекса на името на загинал терорист-разбойник-партизанин- комунист.
    "Държавното служител" сменило името на комплекса на "Минзухар" да кажем.
    Другото държавен служител иска документ за ИНДЕНТИЧНОСТ на имота и ме праща при третото държавен служител да ми издаде документ за индентичност
    Следващото държавно служител ми казва в общината след час чакане да попълня молба,да отида да внеса в определена банка 5 лева и да дойда тогава.
    Правя го.
    Чакам в банката,после отново в общината половин час на опашката и държавното служител ми казва да дойда след една седмица. До тогава четвъртото (или станаха вече 5 държавно служител(архитекта на града) ще се е произнесъл и попълнил хартишка,че на единствения комплекс верно е сменено името и панелката е същата.
    Вземам хартишката и я нося на първото държавен служител.
    Бесен съм. Покръстват безотговорно улици,площади.....
    Шляпам в локвите(осигурени от съвсем друго държавен служител) вървя,стискам зъби и ми иде да кажа " Д...ба всичкото държавен служител в тая държава,където е измислило тая система,но не смея ,че съм расов,плодовит и ще помогна са размножаването им. :-) Истина казвам,заклевам се!
    Безумна история наистина!

Само не разбрах тук ролята на държавните служители ..... Имаш ли оплакване от тях? Някой да се е държал грубо? Някой да е поискал от теб повече неща отколкото пише в нормативните документи? Някой да е поискал рушвет за да "ускори" процедурата или да "ти спести разкарването и бумащината"? Ако отговорът на поне единия от въпросите ми е ДА, то имаш право да се оплакваш. Но не ти дава право да обобщаваш за всички държавни служители.

По-интересно е ако отговорът на всичките ми въпроси е НЕ. Склонни сме да персонифицираме недоволството и направо беса си от безумните ни закони и наредби с човека зад гишето. Той ни е виновен, на него си го изкарваме. А той човекът изпълнява някакво безумие прието или от Народното събрание, или от Министерския съвет, а най-много са безумията, приети от Общинските съвети. Сиреч от хора за които ТИ си гласувал и ТИ си избрал! И тези хора после нареждат на държавните служители какво да правят като приемат безумните ни закони и наредби.

Позволявам си да изразя мнение по твоя случай, защото съм минал по същия път, когато си купувах апартамента. В нотариалния акт на продавача пишеше едно име на квартала, а в данъчната му оценка - друго. И нотариусът и банката, която ми отпускаше кредита се запънаха, аз бързах, продавачът не бързаше и си минах по същия ред като теб. Правилата са такива, тъпи правила, приети от тъпи хора, избрани от теб, от мен и от циганите във Факултето! Единственият държавен служител, към който можеш да имаш претенции е главния архитект, затова че му отнема една седмица да подпише хартията. Но си помисли колко такива като теб има още, колко още много по-важни хартии има да подписва .....

И последно. Не "държавното служител" е сменило името на комплекса, а избрания от теб Общински съвет. Така е по закон.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• jess,
      това на Мор е утопия (мечта), а не - антиутопия.

Така че не си се объркал, освен с определението "антиутопия".

Коментар

• Даваха по телевизора някакъв бандит маджо,човека каза,че много уважава българската съдебна система :-)Май само мутрите вече я уважават

Коментар

• Вижте какво лапане е ставало тука, а тия мрънкат за една здравна вноска

площадката на АЕЦ "Белене"

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=9797&r=560
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от jess
            Първоначално изпратено от Хайърсъзов
            държавният служител е слабото звено между държавата и народа...
            държавният служител е спирачката която лошият управник натиска за да прецака народа..
            държавният служител е олицитворение на регреса..
            Не съм държавен служител, ама да ти кажа, че някой трябва да я върши тая работа, както трябва и някой да мете улиците. Ако мислиш, че може и без тях, тогава пали космическия кораб и излитай да търсиш анти-утопията на Мор – ама пък искаш всички да са равни пред закона, така че май се обърках. Част от пишещите тук са работотдатели, а друга сме служители в частния сектор – и двете в конкурентна пазарна среда – при ДС няма няколко държави, от които да избират и да си пазарят заплащането, та затова и имат определени привилегии. Не разбирам толкова настървените „за” тука, имате ли някакви реални аргументи или е това е особен вид расизъм към държавни служители. Щото ако не е второто, значи някой е на мнение, че с по 30-40 лв от 44 хил държавни сружители ще цъфтнем и ще вържем, кризата ще свърши тия дни и ще се живеем в изобилие! Като им вземеш и тези средно 40лв резултатът ще е само, че кадърните в държавната администрация (дето и без това не са много) ще си бият камшика нанякъде, щото доходите им и без това са смешни, а тези дето и преди са си драпали ......, ще си ги драпат още по-настървено.
            Ми, май с този пост темата се поизчерпи

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
              Първоначално изпратено от netware5
              Всички мои контакти с държавни служители са завършвали с негативно впечетление за тях.Било то немърливост, било то некомпетентност, било чувство за безнаказаност или недосегаемост направо... Тези хора не се чувстват част от нас, и познати такива имам, никога не са успявали да се впишат където и да било сред нормалните хора....Наричате го дискриминация... ще ме прощавате но народната любов отдавна сте я "спечелили"... По производителност на полезни действия се нареждате някъде между буца чакъл и убито куче...
              Само си погледнете схемите на работа, схемите на обслужване на хората опряли до институциите в които работите... това ли ви е отдадеността... хората подлудяват докато им свършите работата за която са дошли при вас и едва ли не ви се молят като пред господари... народа е ваш господар, така сте се самозабравили, толкова сте си вдигнали мнението за себе си , слезте на земята защото вече се набихте на очи, а и сте от най лесната плячка за гладните ...а гладни има не заради мен плащащият какви ли не измишльотини съчинени от вашите разбирачи...
              С две думи - радвайте се - до сега сте били тантуркани , вече сте под лупа!
              Кретен!
              Приятно ми е , Хайърсъзов!
              Кретен, какво си недоволен, къде излъгах?
              Хората в този форум ме познават и знаят, че много рядко си позволявам да обиждам. За да го направя, значи има защо. Кретен си, и ако не можеш да разбереш защо, значи си двоен кретен!
              Брех,ще се мре! Според анкетата половината в България трябва да е "държавно служител". :-(
              Кроткооо!
              Личен опит и "сношение" с "държавното служител":
              Живея в град с един панелен комплекс за 25-30 000 "соц-щастливци.
              Имотна сделка. Документ за собственост имам с наименование на комплекса на името на загинал терорист-разбойник-партизанин- комунист.
              "Държавното служител" сменило името на комплекса на "Минзухар" да кажем.
              Другото държавен служител иска документ за ИНДЕНТИЧНОСТ на имота и ме праща при третото държавен служител да ми издаде документ за индентичност
              Следващото държавно служител ми казва в общината след час чакане да попълня молба,да отида да внеса в определена банка 5 лева и да дойда тогава.
              Правя го.
              Чакам в банката,после отново в общината половин час на опашката и държавното служител ми казва да дойда след една седмица. До тогава четвъртото (или станаха вече 5 държавно служител(архитекта на града) ще се е произнесъл и попълнил хартишка,че на единствения комплекс верно е сменено името и панелката е същата.
              Вземам хартишката и я нося на първото държавен служител.
              Бесен съм. Покръстват безотговорно улици,площади.....
              Шляпам в локвите(осигурени от съвсем друго държавен служител) вървя,стискам зъби и ми иде да кажа " Д...ба всичкото държавен служител в тая държава,където е измислило тая система,но не смея ,че съм расов,плодовит и ще помогна са размножаването им. :-) Истина казвам,заклевам се!

Коментар

• Боже боже боже...
                Докъде стигнахме...

С ваЩа фирма никога не бих си имал работа, ако се наложи - младеЩа неука и езика си даже не знае.

Боже боже боже...

Па решила и да пише. Пази боже сляпо да прогледне!

Това, че са те научили да пишеш във форум (Интернет), хич не те прави нещо.

Наща...
                Боже, Боже, Боже - къде отиваме , Боже, с наща младешшшшшшш?

Коментар

• истината е, че не може да се слагат всички под общ знаменател. вярно е, че това стадо има най-много мърша, но мърша по принцип има във всяко стадо ;-)

нека поне се посмеем с един виц. много ми хареса

Инженер, счетоводител, химик и държавен служител започнали спор чий котарак е най-умен.
                  Инженерът повикал своя котарак: “Хикс на квадрат, демонстрирай!”. Хикс на квадрат се качил на масата, взел хартия и молив и нарисувал кръг, квадрат и триъгълник. Всички се съгласили, че котаракът е много як.
                  Счетоводителят казал на своя котарак: “ДДС, демонстрирай!”. ДДС отишъл в кухнята и се върнал с 12 кюфтета, които подредил в 4 купички по 3 кюфтета в купа. На другите им харесал номерът.
                  Химикът се обърнал към своя любимец: “Епруветка, давай!”. Епруветка донесъл кутия мляко от хладилника и отсипал точно 150 милилитра в една чаша. И другите се впечатлили от тази точна лапа.
                  Накрая дошъл ред на държавния служител. Попитали го: “А твоят котарак какво умее?”.
                  Държавният служител казал: “Хрантутник, демонстрация!”. Хрантутник изял кюфтетата, изпил млякото, препикал чертежа, изнасилил другите три котарака, оплакал се, че го боли гърба, написал жалба срещу лошите условия на труд, изпратил я в
                  службата за предотвратяване на епидемии и си взел болнични за един месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
                    Хората в този форум ме познават и знаят, че много рядко си позволявам да обиждам. За да го направя, значи има защо. Кретен си, и ако не можеш да разбереш защо, значи си двоен кретен!
                    Абе и троен кретен да стане, трябва да се съглася с него. Ако в наща фирма обслужвахме както в държавната администрация до сега да сме фалирали.
                    Разбирам каква е ваЩа фирма.

МладеЩа има още много да се учи - кажи го това на ваЩа неука фирма.

Коментар

Абе и троен кретен да стане, трябва да се съглася с него. Ако в наща фирма обслужвахме както в държавната администрация до сега да сме фалирали.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=247213

Едни събират 240 такси, други ги описват на 28 страници

4240 различни такси събира Изпълнителната агенция за лекарствата към Министерството на здравеопазването. Те варират от 1000 до 20 000 лв. Тарифата е регламентирана със Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Рядко някоя сума пада под 1000 лв. Като допълнителни материални стимули се разпределят 40% от събраните такси.

420% за премии си делят чиновниците от Националната служба по зърното и фуражите към Министерството на земеделието и горите. Институцията лицензира складовете за съхранение на зърно и фуражи и др. Тарифата за таксите има 45 позиции. Сумите тръгват от 60 ст. и стигат до 2500 лв.

425% за премии е предвидило в тарифата си Патентното ведомство. Отделно калкулира в бюджета си и 25% от годишния размер на средната работна заплата. Над 200 са таксите, които собствениците на търговски марки, географски означения, на промишлен дизайн и други им плащат. Сумите варират от 6 лв. до 4000 лв. годишно.

410 страници е тарифата на Министерството на околната среда и водите - за ползване на водоем, за събирането и преработката на отпадъци, за проучване на генно модифицирани организми и други. Сумите в тях варират от 500 до 10 хил. лв. За премии се заделят 25% от постъпленията.

428 страници е тарифата за таксите на Държавната агенция по метрологически и технически надзор. 150 лв. струва само прегледът на документите на кандидата за някакво разрешение.

Проверката на място струва 250 лв. Удостоверението за лицензирането на техника - 400 лв. Специално е записано, че в таксите не са включени разходите за командироване на специалистите, участващи в комисиите за проверка на място, които се определят съгласно действащите нормативни актове. (24часа)

Поощрения за работа с еврофондовете

Около 3,4 млн. лв. премии щели да си раздадат група държавни служители, работещи по еврофондовете, стана ясно наскоро.

Първоначално предвидената сума се е увеличила с около 200 000 лева заради включването на около 150 чиновници от земеделската програма САПАРД.

Около 1,5 млн. лв. от премиите се осигуряват от държавния бюджет, а останалите 1,9 млн. лв. идвали от мярката за техническа помощ по оперативни програми.

Близо 1500 служители в различни еврозвена ще получат премии, като средно на човек се падат по 2000 лева.

Това бе регламентирано със специално постановление на предишния кабинет, според което тези служители имат право да получат като бонус до шест работни заплати.

Проблемът в случая не е със законността на раздаването им, а в това, че чиновници от евродирекция към финансовото министерство сами са одобрявали европроекти и сами са усвоявали парите по тях.

Става въпрос за дирекцията "Управление на средствата от Европейския съюз". Дирекцията била бенефициент по 10 проекта за 18 млн. лв. Голяма част от тези пари отиват за премии, командировки и семинари. Новият финансов министър вече прие оставката на шефката на тази дирекция.

Наскоро пък Управителният съвет на Фонд "Земеделие" установи, че се налагат корекции на фонд "Работна заплата" с цели 6 милиона лева, за да се покрият административните разходи до края на годината.

Тогава управителният съвет посочи като една от причините, че предишното ръководство е изплащало масово допълнителни възнаграждения на служителите.

С други думи обяви, че фондът е бил източван с премии.

С нареждане на старата управа на фонд "Земеделие" разходи за близо 1,1 млн. лв. за възнаграждения на експертите му по линия на мярката "Техническа помощ" по Програмата за развитие на селските райони са били осчетоводявани като похарчени пари от фонд "Работна заплата".

Новият земеделски министър Мирослав Найденов разпореди да влезе проверка на Сметната палата. (24часа)

Коментар

• Първоначално изпратено от ert
                        Има нещо анархично в последните мисли, значи не ни трябва държавно управление, а всеки ще си прави каквото иска без никакъв контрол от страна на държавата?
                        Е ние не искаме това.
                        Много ясно че няма да искате. Вие сте търтеи, ако си напуснете държавните службици, ще трябва да РАБОТИТЕ, а Вие не искате това.

Първоначално изпратено от gunderman
                        Когато Дунава преливаше, никой не дойде да изсуши ботушите на тия войници- все държавни служители или с такъв статут.
                        Дунав преливаше защото в последните 20 години само си преливате по сметка данъците на работещите хора, ако крадяхте по-малко, можеше да има дига и да не прелее.

Първоначално изпратено от gunderman
                        Държавните служители са лишени от много права , които обикновения гражданин не се е замислял , че има- право на търговска дейност , свобода на сдруженията/ да сте чули за синдикати в армията/.
                        Еми напуснете и развивайте частен бизнес! Колко продавачи, сервитьори и т.н. (обслужващ пресонал какъво трябва да са и чиновниците) познаваш които имат частен бизнес или пък ходят да стачкуват??

Първоначално изпратено от mnz
                        Ще се види след няколко месеца когато държавните служители започнат да напускат и когато останат само малък брой от тях и няма да има кой да управлява и конторлира народа, е тогава ще видите какво се казва свободия, т.е. анархия. Интересното е че всички искат стабилна държава, а когато стане дума да се даде на държавните служители, които работят точно за стабилността на държават, тогава можело и без тях.
                        Може, ама друг път.
                        Абе търтей, България е страната с най-много администрация на глава от населението. Защо тогава сме и най бедната в ЕС?? Администрацията трябва да се съкрати поне с 80%, да се компютаризира всичко и всички процедури да се правят на едно гише или през нета.

Първоначално изпратено от kol
                        Ясно е че без държавни служители няма как да имаме държава, все някой трябва да работи директно за държавата за да управлява и ръководи народа, било то НСИ, било то за полиция, било то пожарна, и т.н. Ясно е и че държавните служители са ограничени за много неща, да нямат фирми, да нямат икономическа дейснот и т.н. Затова е редно и да получават или по-високо заплащане, или поне да имат някои придобивки, които да са компенсация за ограниченията.
                        По високо заплащане от кого??? Вие сте там за да прислугвате а не да управлявате, нали е демокрация??

Утре в работно време се надявам да ми отговорите.

И последно, като не Ви харесва, като са Ви лишили от толкова много хиляди привилегии, като носите цялата държава барабар с народа на гърба си, като сте толкова съвестни работници и сте толкова ерудирани и не Ви изнася - направете както ще постъпи всеки нормален човек - НАПУСНЕТЕ!! Ама не искате, не сте нормални хора, търтеи сте 95% поне!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                          Всички мои контакти с държавни служители са завършвали с негативно впечетление за тях.Било то немърливост, било то некомпетентност, било чувство за безнаказаност или недосегаемост направо... Тези хора не се чувстват част от нас, и познати такива имам, никога не са успявали да се впишат където и да било сред нормалните хора....Наричате го дискриминация... ще ме прощавате но народната любов отдавна сте я "спечелили"... По производителност на полезни действия се нареждате някъде между буца чакъл и убито куче...
                          Само си погледнете схемите на работа, схемите на обслужване на хората опряли до институциите в които работите... това ли ви е отдадеността... хората подлудяват докато им свършите работата за която са дошли при вас и едва ли не ви се молят като пред господари... народа е ваш господар, така сте се самозабравили, толкова сте си вдигнали мнението за себе си , слезте на земята защото вече се набихте на очи, а и сте от най лесната плячка за гладните ...а гладни има не заради мен плащащият какви ли не измишльотини съчинени от вашите разбирачи...
                          Кретен!

Коментар

Кретен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver
                              Първоначално изпратено от Setver
                              Понякога държавния служител наистина обслужва, но при нужда той трябва да ръководи и управлява народа за да имаме стабилна държава. Все пак ролята на държавата е да управлява народа, било то при демокрация, при социализъм, или просто при период на преход и реформи.
                              А държавния служител е връзката между държавата и народа.
                              Ей заради такива като тебе ни хвърлиха на кучетата! Ако работеше при мен щеше вече да си получил най-ниска оценка при атестацията и щеше да си изхвърчал на улицата!

Вземи прочети Закона за държавния служител и Устройствения правилник на администрацията, в която работиш. Тогава ще разбереш, че не ти е работа да ръководиш и управляваш народа. Това е работа само отчасти на началника ти - министър, председател на агенция и т.н. Твоята работа е да подпомагаш началника си, да служиш на гражданите и евентуално да КОНТРОЛИРАШ народа дали спазва закона. Но това последното е задължение и привилегия само на част от държавните служители, ако им е възложено от закон и ако началникът им (орган на държавна власт) им го е възложил. Научи се кой управлява тая държава! Тя се управлява от Министерския съвет, а ти си сложен на мястото си да помагаш на това управление и когато народът изхвърли стария министър и дойде новия, да има кого да попита как да си върши работата.

Абе тебе не са ли те пращали на курс в Института по публична администрация? Или си спал там?
                              Прав си, но това което казваш се препокрива с мнението ми. Точно държавния служител е пътя по който решенията по управлението на народа взето от правителството или от министрите стигат до народа и се прилагат реално в неговото управление.
                              Първоначално изпратено от joda
                              ...аре още един нещастник, дет си мисли че без търтеи не може.Вие безполезни и никому ненужни мишки, докато не осъзнаете кво значи "То Serve and Protect" никой няма да има нужда от вас.Как не разбрахте че сте сложени там не да командвате а да бъдете слуги на обществото! :shock:
                              Първоначално изпратено от Jay Gould
                              Кой ще управляваш бе охлюв нагъл? Ти за какъв се имаш? Командващ офицер ли си, или що? Бей ли си, или и Мюдюрин? Управлява ) Ха Знаеш ли поне значението на думата администрация на латински тъпако? Май не като те чета! То хем просто, хем нагло, за това и държавата е на това дережде. 90 % са такива празни тикви като тоя, добре, че тук-таме има по някой нормален и с мозък в администрацията, иначе да сме се затрили съвсем.
                              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                                Кретен!

Коментар

Working...
                                X