IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Искам да попитам някой знае ли дали се води отчет на стачкуващите лекари?

Ако те стачкуват тези дни не би трявало да получат нито лев за отпуската, която са си взели, нали?

Ако работеха в частна болница и не им платят дали щяха да стачкуват? Защото ако случайно са забравили другарите им по оръжие бяха затворили гръцката граница и това директно удари приходите на Дянков
    http://imoti.start.bg
    http://pravo.start.bg
    [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• 10% ДОД
      10% здравна осигуровка
      това са наистина много пари за здраве както и да го смятате
      и ако няма кой да накара лекарите да си вършат работата и не само да строят на хранилката скоро може да се окаже че имаме най-високата вноска в ЕС и най-лошото здравеопазване

ББ и Нанев очевидно няма да могат да се справят с тях и безкрайните им искания. Жалко че Дянков също поддаде

Само да помоля онези, които подкрепят увеличението на вноската да потърсят инфо как се харчат парите сега
      Да включат в разходите за здравеопазване и Българската коледа; слуховите апарати за 4 долара, които държавата плаща по 400 лв; рехабилитационите центрове за по 5000 евро на м2; парите на ръка в ракова болница за платени от касата лекарства (грандиозния скандал); търговете за лекарства (В Пирогов два пъти намаляват разходите за лекарства при новия шеф)

и след всичко това се питам срещу кого трябва да протестират личните лекари?
      и от кога трябва да си искат парите?
      http://imoti.start.bg
      http://pravo.start.bg
      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
        Първоначално изпратено от Ironhorse
        Първоначално изпратено от psycoholic
        Добре де, аз това не мога да разбера -> циганките плащат ли си по 1000+ пари за чаве? Защо останалите плащате допълнително?
        Ще ти кажа:
        Колко доктори са пребити от цигани и колко от българи.
        Ще поиска пари или ако недай боже умори Айшето, родата ще го заколи като пиле.
        Това ми хареса!
        Ей сега една колежка, която роди миналата година ме осведоми, че "циганките били друга работа и от тях лекарите знаели, че не могат да вземат пари за това ги оставяли, а нормалните жени ги хващали докато са притеснени покрай раждането..."

800 кинта за избор на екип + 200 консумативи била тарифата...
        Каза ми, че родила в частна болница за 2000 без да дава на ръка нищо!
        На приятел съпругата му си счупи крака на две места през предната поледица.
        Наместили малко костите и и казали да лежи и да чака планова операция/не знам на колко места трябва да си счупиш крака за да те оперират по спешност/Веднага му е намекнато ,че с/у 500лв ще стане веднага.Притиснат до стената,човека си плаща-пращат го да купи пирони от точно определен магазин,защото разбира се касата не покрива тази 'луксозна" услуга.А ето още едно безобразие с тези пирони:
        В момента здравната каса не плаща за консумативите по 43 клинични пътеки. Няма пари и не е позволено по закон. За лапароскопски материали, винтове, импланти и още редица медицински изделия в ортопедията, неврохирургията, гастроентерологията си плащат лично пациентите. Цените са огромни, хаосът голям, бизнесът - сладък, а цели медицински специалности се изхранват от комисионите. Ако например на счупения крак на пациента трябва да се сложи винт, лекарят кара близките му да идат до еди коя си фирма и да платят 1000 лв. за винта. Част от тези пари се връщат при травматолога като комисиона. Ако пациентът пък е попаднал в друга болница, за същия винт, но назначен от друг лекар, може да му се наложи да плати 1500 лв.

Винтовете са вносни, от ЕС, със задължителния сертификат за качество. У нас се произвеждат абсолютно същите, на десетократно по-ниски цени. Проблемът е, че нямат въпросния сертификат, който се издава от специализирани лаборатории по белия свят, тъй като производителите им трябва да идат до Англия, например, и да получат документ за всяко свое изделие. У нас подобна лаборатория няма, което би задържало ниските цени и би улеснило употребата на по-евтини консумативи.

Дори са правени изчисления, че за да се покрият разходите за всички ортопедични и неврохирургични операции с български медицински изделия, годишно са нужни 2 млн. лв. Колко се дават от джоба на пациентите за вносни в момента - никой не знае. Но очевидно е десетки пъти повече.
        http://milom.blog.bg/biznes/2009/11/...gurovki.435979
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Абе не сте прави - и джипси-аверите пътуват с торбите към АГтата!
          Само че минават "по-тънко" от нас - с едни торби само! пък ние бледоликите трябва да се разкарваме с пощенски пликчета само и да се радваме че са ни взели парите!

пфу! нагли създания са тези доктори

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
            Първоначално изпратено от psycoholic
            Добре де, аз това не мога да разбера -> циганките плащат ли си по 1000+ пари за чаве? Защо останалите плащате допълнително?
            Ще ти кажа:
            Това ми хареса!
            Ей сега една колежка, която роди миналата година ме осведоми, че "циганките били друга работа и от тях лекарите знаели, че не могат да вземат пари за това ги оставяли, а нормалните жени ги хващали докато са притеснени покрай раждането..."

800 кинта за избор на екип + 200 консумативи била тарифата...
            Каза ми, че родила в частна болница за 2000 без да дава на ръка нищо!
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Ще ти кажа:

Коментар

Не, разбира се, защото те са "малцинството" и всичко трябва да им е безплатно, тоест платено от нас. Те токът и водата не плащат, ти искаш да плащат като дрискат чавета.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Никой ли няма усещането че с този ход се цели парирането на лекарските мераци да извиват ръцете на рпавителството? Освен това ако утре тръгне да стачкува някой друг веднага ще го парират с вдигане на некви други данъци и такси.
                  Накратко добрия стар принцип "Разделяй и Владей"

Коментар

• Добре де, аз това не мога да разбера -> циганките плащат ли си по 1000+ пари за чаве? Защо останалите плащате допълнително?
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev
                      diletant, ще ми кажеш ли докторите като толкаова ги устройва размера на здравната вноска, те плащат ли зрд. вноски на парите, които вземат на ръка.
                      Всичко си плащат. Те са най-редовните платци към бюджета. И въобще няма корумпиран лекар в България.
                      И изобщо у нас няма корумпирани хора - никой не си крие данъците, плаща си ги пълно и редовно, не дава и не взема рушвети, не лъже на търговете, никой не пуска доноси и компромати, не оплюва политическите си противници, не лъже изобщо, не краде, абе изобщо народ от ангелчета.

А по принцип е по-добре да се плащат по-високи здравни осигуровки. Разбира се, зависи от финансовото и икономическото положение. Ама по този въпрос питайте не здравите, а болните!

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                        Първоначално изпратено от pernik
                        Първоначално изпратено от INSIDER-A
                        Както до сега, ПЛАЩАМ.

От безплатното най-ме е страх.
                        От 2007 моето семейство ползва, когато се налага, само частни болници.
                        Нито е много скъпо, нито е много страшно.
                        Пример:
                        Жена ми роди в частна болница, нормално, с епидурална упойка.
                        Общо изследвания през бременността, консултации и раждане 1400 лв.
                        Е я ми кажи колко даде за раждане на уж безплатното.
                        Само да ти кажа, че на безплатното изследванията са да претеглят майката и да и мерят корема. Смях
                        Подкрепям те и правото ти на избор - частно или държавно!!! Всеки сам да си реши кое е по-добро за него.
                        Виж, за последното не съм съгласен. То затова имаме държавно здравно осигуряване за да е задължително за всики нас и съответно да ни излиза по-евтино. Все пак цялостното изграждане и поддържане на системата от ДЦК и болници в цялата страна не е евтино начинание. Така се и гарантира че ще има кой да те лекува ако се наложи. Разбира се, всеки следва да може допълниително да се доосигурява в частен фонд при желание. Но, държавното да остане, защото така хората които дават повече пари няма да решат да не дават пари.
                        Човека като иска на частно, какво да направим? Както казах трябва да може да избира, което вкл. да има право да избира и държавното.
                        Не може защото тогава всички платежоспособни хора ще изберат частното, за да получат качествено услуга... тогава кой ще плаща за 18-ото раждане на Айшето и за безплатните ваксинации срещу морбили, хепатит, чума и дявол знае какво още, на останалите 17 чавета крастави, на самото Айше и на Манго? Ърм?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev
                          diletant, ще ми кажеш ли докторите като толкаова ги устройва размера на здравната вноска, те плащат ли зрд. вноски на парите, които вземат на ръка.
                          Аз съм съгласен да давам 10% от доходите си за здравеопазване, но ВСИЧКО да ми е безплатно!
                          А не както каза колегата да ме е страх да вляза в държавна болница и там пак да ме гледат в ръцете!!!

Моята жена роди миналата година в държавната АГ-Болница във Варна, но на "частния" ВИП етаж - срещу 1000 лв., защото исках като плащам поне да знам че парите ми са минали на светло - а не в нечии джоб!!!

Коментар

• diletant, ще ми кажеш ли докторите като толкаова ги устройва размера на здравната вноска, те плащат ли зрд. вноски на парите, които вземат на ръка.
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              Първоначално изпратено от pernik
                              Както до сега, ПЛАЩАМ.

Пример:
                              Само да ти кажа, че на безплатното изследванията са да претеглят майката и да и мерят корема. Смях
                              Подкрепям те и правото ти на избор - частно или държавно!!! Всеки сам да си реши кое е по-добро за него.
                              Виж, за последното не съм съгласен. То затова имаме държавно здравно осигуряване за да е задължително за всики нас и съответно да ни излиза по-евтино. Все пак цялостното изграждане и поддържане на системата от ДЦК и болници в цялата страна не е евтино начинание. Така се и гарантира че ще има кой да те лекува ако се наложи. Разбира се, всеки следва да може допълниително да се доосигурява в частен фонд при желание. Но, държавното да остане, защото така хората които дават повече пари няма да решат да не дават пари.
                              Човека като иска на частно, какво да направим? Както казах трябва да може да избира, което вкл. да има право да избира и държавното.
                              Ами да избере частното, но след като си е изпълнил задълженията към държавното и си е внесъл осигуровките. Иначе няма как да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik
                                Както до сега, ПЛАЩАМ.

Пример:
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X