IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от Ironhorse
    Както до сега, ПЛАЩАМ.

От безплатното най-ме е страх.
    От 2007 моето семейство ползва, когато се налага, само частни болници.
    Нито е много скъпо, нито е много страшно.
    Пример:
    Жена ми роди в частна болница, нормално, с епидурална упойка.
    Общо изследвания през бременността, консултации и раждане 1400 лв.
    Е я ми кажи колко даде за раждане на уж безплатното.
    Само да ти кажа, че на безплатното изследванията са да претеглят майката и да и мерят корема. Смях
    Подкрепям те и правото ти на избор - частно или държавно!!! Всеки сам да си реши кое е по-добро за него.
    Виж, за последното не съм съгласен. То затова имаме държавно здравно осигуряване за да е задължително за всики нас и съответно да ни излиза по-евтино. Все пак цялостното изграждане и поддържане на системата от ДЦК и болници в цялата страна не е евтино начинание. Така се и гарантира че ще има кой да те лекува ако се наложи. Разбира се, всеки следва да може допълниително да се доосигурява в частен фонд при желание. Но, държавното да остане, защото така хората които дават повече пари няма да решат да не дават пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
      Както до сега, ПЛАЩАМ.

Пример:
      Само да ти кажа, че на безплатното изследванията са да претеглят майката и да и мерят корема. Смях
      Е, тук пресилваш. В непрекъснат контакт съм с бременна. Преди една седмица й направиха безплатно преглед, ехограф, пълни изследвания и рецепта за необходимите витамини, включително и това, което казваш ти, и т.н. И беше безплатно.

Абе днес в тази тема само пресилени неща ли ще се пишат? То е хубаво отвреме-навреме да наплюеш управляващите, ама не прекалявайте! Хайде малко по-сериозно.

Коментар

Както до сега, ПЛАЩАМ.

Пример:
        Подкрепям те и правото ти на избор - частно или държавно!!! Всеки сам да си реши кое е по-добро за него.
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Както до сега, ПЛАЩАМ.

Пример:

Коментар

Тотално ме разочароваха от ГЕРБ.

Една система работи, когато хората искат да участват в нея.
            Това увеличение с 2% е пълно безумие.
            Спирам да плащам здравни осигуровки.
            Те не са данък и колкото и да се пънат са доброволни.
            Нека заведат дело срещу мен за неплатени осигуровки и ще им покажа от къде изгрява слънцето.
            В ГЕРБ са пълни икономически инвалиди.
            Май ще излизаме на улицата за да спасим себе си и държавата.
            Бойкооооо,
            заради АЕЦ Белене вкара държавата в катастрофа.
            България и в момента дава пари за строежа въпреки всички заклинания.
            Долни лъжци
            Ами като не си платиш здравните осигуровки и се наложи да влезеш в болница за нещо сериозно, тогава какво?

Коментар

• Ironhorse

Търсиш си повод за разочарование. Те нямат какво друго да направят и те използват парите да кърпи Дянков финансовата система.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Тотално ме разочароваха от ГЕРБ.

Една система работи, когато хората искат да участват в нея.
                Това увеличение с 2% е пълно безумие.
                Спирам да плащам здравни осигуровки.
                Те не са данък и колкото и да се пънат са доброволни.
                Нека заведат дело срещу мен за неплатени осигуровки и ще им покажа от къде изгрява слънцето.
                В ГЕРБ са пълни икономически инвалиди.
                Май ще излизаме на улицата за да спасим себе си и държавата.
                Бойкооооо,
                заради АЕЦ Белене вкара държавата в катастрофа.
                България и в момента дава пари за строежа въпреки всички заклинания.
                Долни лъжци

Коментар

• man_united

Комунизмът може да е природночовешки , но в обществото просто е грешка в момента да се прилага. Затова трябва да се пректратят тези здравни каси и солидарни плащания.10% си е здравно робство , десятък и 5% са много..Тази практика е безкрайно грозна и дразни , затова трябва да стане платено.иначе няма оправия.Без осигуровки и застраховки , плащаш си за услугите от джоба като се наложи да ги ползваш.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Мастър, къде изчезна -отговори на сметката 7800 лв/месец вместо 1200 лв ?

Коментар

• Re: ...

Първоначално изпратено от supertrader
                      Стига с тоя комунизъм..Време ни е да направим монетарното си общество хуманно и да се прекрати с тоя зверилник.
                      Точно така - 4-5% минимална вноска за здравеопазване и нагоре всеки си плаща ОФИЦИАЛНО С КАСОВ БОН както когато отиде на сергията на пазара!
                      Всеки си прави сметката - дали може да си позволи да плати на добър специалист или да кара с каквото му се полага - някой току що завършил специализант!

А сега какво ще стане 10% от заплатата ще ти отиде в бездънната яма наречена НЗОК, а освен това когато отидеш при специалист пак ще трябва да извадиш пари и да му платиш.
                      Да не говорим че безработните например трябва да си плащат здравната вноска сами и това ще натовари допълнително и тях!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                        Анкетата трябва да е:
                        Давали ли сте пари на ръка на доктор:
                        * Постоянно
                        * От време на време
                        * Не съм

:-D

Точно докторите да протестират, че нямат пари...айде моля ви се!
                        +1

Коментар

• ...

Стига с тоя комунизъм..Време ни е да направим монетарното си общество хуманно и да се прекрати с тоя зверилник.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• man_united

Както всеки от нас работи за пари и се е подготвял и учил да я върши тази работа така и лекарите работят за да спечелят пари. Напротив трябва да се спре с фондовете и касите и пациентите да си плащат за медицинските услуги , а лекарите да си плащат и данъци върху доходите като нормални хора. Стига с тоя комунизъм , който иска комунизъм да си го прави в къщи..в къщи и във фамилията принципът от всеки според възможностите и на всеки според нуждите е добър принцип и работещ. Комунизмът е хубаво нещо , но приложен в някоя обществена дейност направо я съсипва.Ти ще кажеш кой ще плаща услугите които медиците ще правят на бедните и инвалидите ? Лекарите също са хуманоидни същества и могат да извършват тези услуги за собствена сметка , доказвайки по този начин на обществото че не само са се клели в Хипократ , а наистина вярват. Човешкия живот , жиота на всеки индивид е временно събитие , а катафалките нямат ремаркета.Не бих имал нищо против болниците да са организации които не само печелят от мен и то добре , а и даряват бедните с услугите си и с това от което бедните имат нужда.Има лекари на които природата е дала този дар да упражняват тази професия , видяхте ли репортажа за лекаря който се разплака че в болницата имат 4-ри легла за палиетивни грижи за онкологично болни ..голяма болница. Човека питаше какво е това нещо ?
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Първоначално изпратено от man_united
                              Първоначално изпратено от 4i40
                              Прибавете и годишния профилактечен преглед по 25 лв на човек.А този преглед е формален - една кардиограма и едно напикаване на маркер - 15 мин.
                              Докато не спрат парите на ръка никаква вноска не трябва да се вдига!
                              Първо да вкарат няколко корумпирани доктори в затвора, да спрат да ти искат пари за всичко и тогава да вдигат вноската!

ТЯ РЕАЛНО СЕГА Е МНОГО НАД 8%!!! ТОЛКОВА ПАРИ ДАВАМЕ НА РЪКА ЧЕ СИГУРНО РЕАЛНО ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОТИВАТ 15-20% ОТ ДОХОДИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!

Манчестъров - ако докторите ги вкарват в панделата, то всички шефове на НЗОК от основаването и досега и от областен шеф включително , направо трябва да ги разстрелят.

Колко хубаво би било това...
                              Ами идеята не е лоша!
                              Ама трябва от време на време да влиза по някой в пандиза - таман да научи преимуществата на любовта между мъже (ако е мъж),респективно жени - ако е жена!
                              Обаче за експертизите да се викат европейски доктори, защото нашите тука така се подкрепят, че никой няма да каже истината в съда-дори когато е ясна като бял ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united
                                Анкетата трябва да е:
                                Давали ли сте пари на ръка на доктор:
                                * Постоянно
                                * От време на време
                                * Не съм

:-D

Точно докторите да протестират, че нямат пари...айде моля ви се!
                                Докторите дали имат или нямат пари не е важно!!!Като всеки,те трябва да протестират затова ,че не им се плащат парите!!!А пък и аз не виждам нищо лошо в това и те да си станат занаятчии!!!

Коментар

Working...
                                X