If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?
...пичове, да запитам, знае ли некой колко плаща нзок на джипи за един преглед на пациент!
Потребителската такса няма нищо общо със заплащането на ОПЛ-тата.
Първо им се плаща средно по 1 лв за всеки записан в пациентската му листа.
Средно, защото за един е под 1 лв, за други над.
Това се плаща независимо какво е направил лекаря.
1000 пациента - 1000 лв.
И после се започва.
Извършване на профилактични прегледи - допълнително над 1000-та лева.
Диспансерни прегледи - допълнително.
Извършване на прегледи по детско здравеопазване - допълнително.
Майчино здравеопазване - допълнително.
Чак тогава следва потребителската такса, като от нея са освободени само децата и част от болните с хронични заболявания.
Пенсионерите не са.
Ами то тогава стачкуващите джипита са "наглите"!
...сори, ама май не така!Май им се плаща мин по 7кинта на калпак, а ония сакат по 22! На ден оправят по 20-50 калпака...Имам още едно въпросче: какъв наем плаща 1 ДЖП за 1 кабинет, защо не си ремонтират смардящите бърлоги- че тук става въпрос за здравето на хората, бре... и защо риокоз не ги натискат за това...опа май станаха повечко въпросите!?
пп... кат могат да вземат, само да не ни правят на глупаци
Не че ги защитавам, напротив. Наемите наистина не са високи, но от друга страна как да ремонтират - те са под наем! Никой нормален човек под наем не би извършил нормален ремонт на "бърлогата". Но пък имат и други разходи - заплата на мед. сестра, по разни договори с частни клиники за спешни случаи, малко консумативи...
Абе никой не излиза току тъй да протестира. Ако всичко беше нормално - нямаше да е така.
...пичове, да запитам, знае ли некой колко плаща нзок на джипи за един преглед на пациент!
1000 пациента - 1000 лв.
И после се започва.
Чак тогава следва потребителската такса, като от нея са освободени само децата и част от болните с хронични заболявания.
Пенсионерите не са.
Ами то тогава стачкуващите джипита са "наглите"!
...сори, ама май не така!Май им се плаща мин по 7кинта на калпак, а ония сакат по 22! На ден оправят по 20-50 калпака...Имам още едно въпросче: какъв наем плаща 1 ДЖП за 1 кабинет, защо не си ремонтират смардящите бърлоги- че тук става въпрос за здравето на хората, бре... и защо риокоз не ги натискат за това...опа май станаха повечко въпросите!?
пп... кат могат да вземат, само да не ни правят на глупаци
Във време, когато целият свят е изправен пред предизвикателството на финансовата и икономическа криза, България трябва да има своя отговор, в контекста на всеобщите европейски и световни усилия, как най-бързо и безболезнено да преминем по този труден път.
... Данъчни стимули – да оставим парите при хората и бизнеса.
Облекчаване на данъчните и осигурителни режими с цел увеличаване на разполагаемите доходи и стимулиране на икономическата активност на граждани и бизнес.
•Засилване на контрола по събираемостта на публичните приходи и борба с измамите за източване на данъци. Изработване, въвеждане и прилагане на програма за превенция на финансовите и данъчните престъпления. Незабавно търсене на отговорност и предоставяне на прокуратурата на всички доказани нарушители.
•Намаляване на осигурителната тежест с до 5%, с цел оставяне на повече разполагаеми средства у бизнеса и работниците. Ефектът от тази мярка е незабавен и стимулира запазването и създаването на работни места.
•Облекчаване на режима за ускорено връщане на ДДС - в момента по сделките за инвестиции облекчение за ускорено връщане до 30 дни ползват сделки по инвестиции от минимум 10 млн.лв. и 50 създадени работни места. Ние предлагаме този праг да се намали за инвестиции до 5 млн.лв и 25 създадени работни места, за да могат да се възползват и по-малки фирми от режима на ускорено възстановяване.
•Облекчаване на режима за авансови вноски за корпоративен данък: В момента данъчно задължените лица, с някои изключения, правят авансови вноски за данък печалба всеки месец. Ние предлагаме тези вноски да се правят веднъж на 3 месеца от всички, с цел даване възможност за ползване на оборотен капитал за по-дълъг период. Предлагаме освобождаване от авансови вноски да се прилага за данъчно задължени лица с нето приходи до 400 хиляди лева, вместо сегашния таван до 200 хиляди лева.
Целта на тези данъчни облекчения е да дадем възможност на бизнесите да поемат глътка въздух във времето на затруднено финансиране, да запазят и разкрият нови работни места като ефектът от мерките може да се почувства веднага.
направо са за съд , че си искат парите лекарите защото правитекството забави парите за ноември 2009 г., като ги плати в началото на тази година, същото се случи и със средствата за декември. След това здравната каса обяви, че ще забави плащанията и ще извършва насрещни проверки, преди да преведе средствата. Оказа се, че медицинската помощ, извършена през ноември-декември 2009 г., е платена със средства от бюджета на НЗОК за 2010 г. и евентуално ще се наложи актуализация на Бюджет 2010 на касата....
1000 пациента - 1000 лв.
И после се започва.
Пенсионерите не са.
1000 пациента - 1000 лв.
И после се започва.
Пенсионерите не са.
Другият възможен отговор е ,че повечето са държавни служители и не им пука
колко ще е вноската.Забелязал съм,че м/у 16,30ч и 18ч почти няма хортуващи тук.
Няма да им пука до момента в който цялата система не колабира и започнат да им бавят заплатите.
В Холандия**** държавата не е доставчик на здравни услуги. Тази дейност се поема основно от частни лица и институции – практикуващи лекари и болници. С други думи, има ясно разделение: държавата е регулатор, докато медицинската дейност се извършва от частния сектор.
Системата се финансира от осигурените по два начина. На първо място, има фиксирана премия, която всеки осигурен плаща на своя здравен фонд (премията се определя от самия здравен фонд в конкуренция с останалите фондове). На второ място, всеки заплаща 6.5% от месечния си доход като здравна осигуровка. За пенсионерите и самонаетите здравната осигуровка е 4.4%.
Другият възможен отговор е ,че повечето са държавни служители и не им пука
колко ще е вноската.Забелязал съм,че м/у 16,30ч и 18ч почти няма хортуващи тук.
още повече въпросът тук е реторичен а в дневник при много по-щадяш въпрос -
Ще доведе ли изпреварващото повишаване на здравната вноска с още 2% до по-добро качество на медицинските услуги?
Нека някой благороден човек, гласува ЗА, да се свърже с мен, за да се уговорим как да ми плаща и моите вноски.
Обещавам да му възстановя разходите, ако разболея и ми се наложи лечение.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хехехе, начефф, тоя "бъг" още от миналото лято беше забелязан от няколко съфорумеца, които ако дръзваха да възроптаят в съответната тема бяха своевременно цензурирани! ;-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Анкетите са манипулирани. Същите анкети, на тема увеличението на здравните осигуровки, ги има в Дневник и БиТиВи. Резултата там е 90% НЕ !
Смешно е просто, даже и оригинално не е!
Кликам върху темата по неясни причини и воден от категорична убеденост, че всичко е ясно и вероятноста да прочета нещо интригуващо не е голяма.
Още с отварянето ме блъска резултатът от някаква анкета. Прочитам няколко пъти за да се убедя, че виждам числата правилно. През цялото време не ме напуска усещането, че някой или нещо се опитва да ме избута встрани, откъдето нищо не се вижда.
142 подкрепят увеличаването. Запомнете това число. Ще се върна на него след малко. Около половината от този брой са против.
Започвам да се питам - коя е тази страна, в която битуват хора, които са отдадени на красиви и чисти помисли, насочени изцяло към съдбата на бедни и болни.
Коя е тая страна, в която две трети от хората издигат лозунги за вдигане на данъците. Усилията ми остават безплодни и започвам да усещам надигащ се дискомфорт. Чакайте бе, хора! Та нали става дума за Бг здравноосигурителната система - прочитам темата за Н-ти път и се уверявам, че точно такъв е случаят!
А там крадат на поразия по цялата верига и отделно си плащаме на докторите.
Всички знаят за това, но две трети приветстват.
За миг ми минава тревожната мисъл, че се намирам в някакъв паралелен свят и наблюдавам действителноста и живота си отстрани.
Подобни промени се вършат в резултат на някакви сериозно обмислени и стратегически планирани проекти, които минават освен всичко останало и широко обществено обсъждане. У нас по всичко личи, че идеята за тази промяне е родена на някакво полунелегално заседание на някакви управляващи, проведено незнайно къде и при какъв дневен ред и извън работно време (просмукаха се някакви данни за този уйкенд). Всъщност, ако има нещо вярно в тези допускания, нещата отиват в посока, че вече не се прави модерно управление, а се вършат панически някакви ходове за кризисно решаване на отделни остри проблеми.
Как все пак става така, че в един анонимен Бг форум, в който се предполага, че преобладават консервативно настроени и дясно мислещи хора, се случват такива резултати.
Прехвърлям набързо страниците, бързо губя мотивация да чета, но поне се убеждавам, че единственият ясно формулиран глас "за" е на колежка, именувана Радослава. Всички други изказали се, а те са десетки на брой, са категорично против. Броят на противниците кореспондира с броя на подадения негативен вот. Другият (двойно по-големият "за" е някак странно висящ)
Започвам да мисля. Кой има интерес?!
Първо, директно! Доктори, персонал, здравни заведения, чиновници инсайдери в системата, лица недължащите плащания.
Второ, индиректно! Определени много тесни бизнес кръгове, аптекари, други.
Нещо ми убягва! Та все пак темата съществува няма и 24 часа. Кога успяха всички тези, които по правило не може да се очаква да присъстват в сайт като този, така да смажат противниците си.
Усещам, че ми силно необходима допълнителна информация.
Например, какво е отношението на гласовете във времето?
Как домакините от инвестора се "борят" с манипулациите и дали единственото ограничение е да не се дава повторно гласуване по една и съща тема от един статичен Ай-Пи адрес.
Изведнъж нещо ми просветна.
Преди седмица (примерно) в една от скучните имотни теми (Особености на българския пазар...) се случи нещо интересно. Темата креташе около месец време при постен интерес, а резултатите от съпътстващата анкета бяха: "за понижение" бяха 80 %, "за повишение" 20 %. Изведнъж за кратък период (говоря за часове, но не мога да зная колко точно), резултатът драстично се промени. Вече "за понижение" бяха 40 %, "за повишение" 60 %.
Имаше и други неща, които бяха смущаващи.
Пишейки това, кликнах да видя, какво става с тази тема. Нищо не става - стои си някъде назад в списъка. По интересното е, че броят на гласувалите "за повишение" е 138.
Сещате ли се, накъде бия! Сещате се, я! Вижте по-горе! Естествено е, че това подозрително "почти съвпадение", макар и да не доказва пряко нищо, навява определени мисли. Някой може да каже, че цените на имотите нямат отношение. Не бързайте. Дали всички лоши кредити са надлежно провизирани. А дали всички имоти, които според духа и буквата на закона вече трябваше да са при съдия-изпълнителите и оттам и на пазара, при сриващи се цени. А официално срити цени на имотите няма ли да поставят на дневен ред темата с преоценката на активите на банките. Да спрем до тук.
Коя е тази пресечна точка, която обяснява странни резултати, включително рязки и непонятни обрати в резултатите при толкова различни теми, като при това дори не може да се проследи някакъв ясно дефинируем интерес, идещ от някакви конкретни корпоративни среди.
Ще изкажа спекулативно и субективно становище.
Става дума за политически мотиви и интереси!
Ако приемем и за миг, че това е вярно, то опитите за манипулиране на обеществено мнение и настроения по точно този начин подсказват, че нещата са много, ама много зле.
И това е най-обезпокоителното поради причина, че точно сега и без оглед на симпатиите на автора управлението на ГЕРБ няна никаква смислена алтернатива.
Добре де, аз това не мога да разбера -> циганките плащат ли си по 1000+ пари за чаве? Защо останалите плащате допълнително?
Ще ти кажа:
Колко доктори са пребити от цигани и колко от българи.
Ще поиска пари или ако недай боже умори Айшето, родата ще го заколи като пиле.
Това ми хареса!
Ей сега една колежка, която роди миналата година ме осведоми, че "циганките били друга работа и от тях лекарите знаели, че не могат да вземат пари за това ги оставяли, а нормалните жени ги хващали докато са притеснени покрай раждането..."
800 кинта за избор на екип + 200 консумативи била тарифата...
Каза ми, че родила в частна болница за 2000 без да дава на ръка нищо!
Ами значи трябва или да почнем и ние да бием докторите или да ги съдим за расова дискриминация, която е очевадна в случая.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар