IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли вдигането на здравната вноска на 10%?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не си прав , това левче е едното плащане само за записани поциенти ако цял месец нищо не прави ще вземе това защото са записани при него. Отделно здравната каса плаща за прегледи, за профилактика и таксите от пациенти и т.н.
    Моето джипи има 3000 пациента и си построи къщичка за 200 000 лева , автомобилче новеничко и всички екстри от живота. Има много пари там стига да знаят как да ги взимат , пък повечето мисля че знаят ...

Първоначално изпратено от Jay Gould
    Да се измести темата към Джи питата е най-лесно, само че те вземат по лев месечно на записан пациент. Дори за най-успешните и оправни от тях това са максимум 2000 лева срещу които плащат данъци, имат писане колкото за целия китайски народ, преглеждат баби, плащат на сестри, някой имат линейка (моята), отделно по цял ден бачкат и сами си покриват разходите.
    Докато един чиновник в НЗОК или друга държавна институция си лапа тези пари да си клати краката по цял ден и да си цъка на кобоса, отделно си крадва, върти далаверки с лекарства (в България те са по-скъпи от в чужбина точно за това), а държавата му плаща интернета, телефона, колата и бензина (нали служебни).
    В България на всеки лекар се пада минимум и по един чиновник с много по-голяма от лекарската заплата - за това колкото и да е здравната вноска, пак ще я крадат. Лекарите и за това бучат, защото им е ясно парите не стигат и до тях, пък какво остава за пациентите.
    Все пак да не забравяме кой бе на чело на НЗОК Стефан Софиянски, а в борда на директорите на НОИ е Аклексей Петров ) Добрутро - Въобще цялата данъчна система в страната е създадена само и единствено с цел да се източва. Сега тия пари , 2 % които искат и тях ще ги краднат, разбира се, ами някой колеги тука ни се правят на шушумиги вместо да почерпят за далаверата.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Да се измести темата към Джи питата е най-лесно, само че те вземат по лев месечно на записан пациент. Дори за най-успешните и оправни от тях това са максимум 2000 лева срещу които плащат данъци, имат писане колкото за целият китайски народ, преглеждат баби, плащат на сестри, някой имат линейка (моята), отделно по цял ден бачкат и сами си покриват разходите.
      Докато един чиновник в НЗОК или друга държавна институция си лапа тези пари да си клати краката по цял ден в офиса обзаведен и отоплен от баламурници данъкоплатци, и си цъка на кобоса, отделно си крадва, върти далаверки с лекарства (в България те са по-скъпи от в чужбина точно за това), а държавата му плаща интернета, телефона, колата и бензина (нали служебни), че и му плаща да си почива лятото и зимата по море или планина, да не вземе да се преумори. В България на всеки лекар се пада минимум и по един чиновник с много по-голяма от лекарската заплата - за това колкото и да е здравната вноска, пак ще я крадат. Лекарите и за това бучат, защото им е ясно парите не стигат и до тях, пък какво остава за пациентите.
      Все пак да не забравяме кой бе на чело на НЗОК Стефан Софиянски, а в борда на директорите на НОИ е Алексей Петров ) Добрутро - Въобще цялата данъчна система в страната е създадена само и единствено с цел да се източва и се точи яко и пак ще се точи. Сега тия пари , 2 % които искат и тях ще ги краднат, разбира се, ами някой "колеги" тука ни се правят на шушумиги.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Indianec,

като махнеш горния праг и направиш прогресивен ДОД , как мислиш, ще бъде ли изгодно да си плаща някой заплати от по 100к - 1М годишно

ИЛИ ЩЕ МУ Е ПО ИЗГОДНО ДА ДАВА ДИВИДЕНТИ ?

Все ви мислех за инвеститори в тоя форум.

Щото в момента е по изгодо над една цифра, да изписваш парите като заплата, а не като дивидент.

То и затова дивиденти НЕМА . НЕМА И ДА ИМА , ако всичко остане както досега

Първоначално изпратено от индианеца
        Първоначално изпратено от trader1
        Аз, понеже съм малко бос по въпроса, да питам как стоят нещата...
        10% от какво е здравната вноска - от заплатата ? Това означава ли че едни плащат повече, други - по-малко за еднакво качество (което не дискутираме) здравеопазване? Има ли семейни цени - ако жена ти не работи например? Има ли горен праг на вноските ?
        Нека ССССССтоилов ти обясни, особено за горния праг, който той така горещо желае да премахне....

Коментар

• ПИЧ

И центъра с какво допринася за лечението на болните и в чии сметки отиват парите ? - Половината пари ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• Понеже се коментираха доходите на Джи пи-та,
            то, наред със сметките които се правят следва да се каже че тези средства не влизат директно в джоба на един Личен лекар. Защото те обикновено работят към някой Медицински център (или бивше ДКЦ) или частен такъв.
            Този център прибира 50-60%-70% от заработеното от лекаря (това което идва като плащане от НЗОК) и едва останалото се разпределя към самите лекари. Така че личните доходи не са високи.

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1
              Аз, понеже съм малко бос по въпроса, да питам как стоят нещата...
              10% от какво е здравната вноска - от заплатата ? Това означава ли че едни плащат повече, други - по-малко за еднакво качество (което не дискутираме) здравеопазване? Има ли семейни цени - ако жена ти не работи например? Има ли горен праг на вноските ?
              Нека ССССССтоилов ти обясни, особено за горния праг, който той така горещо желае да премахне....

Коментар

• Аз, понеже съм малко бос по въпроса, да питам как стоят нещата...
                life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• мейси

С колко гласа искаш да и надуя отговорилите с не или да на анкетата , що се правите че не разбирате че е фалшива и някой е нащракал гласове от един и същ комп.Смени си ай пито и гласувай наново и за всеки нов глас може и операционната си система да сменяш - има операционни системи по 30мб. с които можеш да влезеш в тази страница ..имат си браузър и можеш да гласуваш.Тука е детска градина , иначе има кукита и то от лошите.Смешна работа , но то си личи кога анкетата е подправена..реално ако има 10 гласа "ЗА" десятъка пък ще са много.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Грую - аферим - така е.
                    Lamer777 - ти си щедър, дума да няма - аз не бих дал и стотинка от моите пари за тия мръсни подобия на хора - те не заслужават нищо.

Хора, не разбирате ли - не че е проблем здравната и пенсионната система да се реформират така че да работят, но тогава тия копеленца няма да могат да КРАДАТ - и тях това ги мъчи, това им стяга черните душички !!! Лесно е да се направят частни здравни фондове и да се даде избор на хората де да събират кинти за здраве и да дадат избор на хората - в държавната система ли или на частно - ама кой ще остане в държавната НЗОК? А като не остане никой, отде ще гепят? А и кой ще плаща лечението на мръсните мангали, споменати и по-горе? Нали всеки продажен политик разчита да им купи гласовете как ще им спрат подаянията и безплатните екстри?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ами вери е симпъл защо се подготвя увеличение на здравната вноска с 2 пункта - в хазната нема кинта (както се вижда от дефицита през януари, а предполагам, че същото ще видим и през февруари), а народът е склонен да плаща за здраве. Личните ми наблюдения (посетил съм 5 банки през последните 2 месеца, като всяка от тях минимум по 3 пъти) са, че едно 30-40% от всички преводи, които се правят в банковите офиси (особено тези извън София) са за здравни вноски - за минали години и текущи. Естсествено тези вноски се правят от хора с по-бял цвят на кожата Та правителството просто върви по пътя на най-малкото съпротивление - човек винаги е склонен да плаща за здраве, може да псува, но пак ще плаща, сега само трябва да се намери един "арогантен" (щото "наглите" вече са ангажирани в други театрални постановки) лекар, по възможност в близки връзки с комунетата, и воала - вестници веднага ще го емнат и ще го изкарат причината за вдигането на здравните осигуровки - ББ (да се свети името Му), Ти си на ход, Ти можеш....

П.С. Интересно е, как така стана, че това правителство постоянно си върти дупарата на 180 градуса и на никой не му прави впечатление. Преди мантрата беше - абе, комунисти, какво да го обиждаш, той по дифолт си е некадърен, а сега е: ами верно, че се въртят на 180 градуса, ама пък как хубаво се въртят, а няма по-добър от ББ (да се свети иемто Му), няма друга алтернатива на ББ (да се свети името Му) освен ББ (да се свети името Му), а и комунистите са виновни...
                      Сега чакаме втора серия, в която лафът с комунистите ще се изтърка като плоча и ще се започне търсенето на врага с партиен билет под надслов: ББ (да се свети името Му) не е виновен, Той мисли за народа, То е българския Джизъс, ама пусто все пречат тия около него да си реализира намеренията - това да ви напомня за лафовете за Тато, а случайно (или пък не) да се се сещате кой му беше охрана....
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dici
                        Аз съм изумен от резултата от тази анкета. Колко много хората искат да плащат повече, колко много съвестни граждани има! Скоро ще се напълни хазната и ще прелее
                        Все си мисля,че тия де са гласували с ДА са на държавна ясла и не развиват бизнес.То трябва да си мазохист за да гласуваш ,че си съгласен с увеличението.Интересно ми е какви ще са резултатите в анкета ако се пусне такава за прословутото Указание с изх. № 24-00-07 от 25.02.2010 г.на НАП??
                        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Аз съм изумен от резултата от тази анкета. Колко много хората искат да плащат повече, колко много съвестни граждани има! Скоро ще се напълни хазната и ще прелее

Коментар

• Първоначално изпратено от Фaкушка
                            Първоначално изпратено от joda
                            Първоначално изпратено от diletant
                            Първоначално изпратено от Спестислав Скръндзалиев
                            Първоначално изпратено от joda
                            ...пичове, да запитам, знае ли некой колко плаща нзок на джипи за един преглед на пациент!
                            Потребителската такса няма нищо общо със заплащането на ОПЛ-тата.
                            Първо им се плаща средно по 1 лв за всеки записан в пациентската му листа.
                            Средно, защото за един е под 1 лв, за други над.
                            Това се плаща независимо какво е направил лекаря.
                            1000 пациента - 1000 лв.
                            И после се започва.
                            Извършване на профилактични прегледи - допълнително над 1000-та лева.
                            Диспансерни прегледи - допълнително.
                            Извършване на прегледи по детско здравеопазване - допълнително.
                            Майчино здравеопазване - допълнително.

Чак тогава следва потребителската такса, като от нея са освободени само децата и част от болните с хронични заболявания.
                            Пенсионерите не са.
                            Ами то тогава стачкуващите джипита са "наглите"!
                            ...сори, ама май не така!Май им се плаща мин по 7кинта на калпак, а ония сакат по 22! На ден оправят по 20-50 калпака...Имам още едно въпросче: какъв наем плаща 1 ДЖП за 1 кабинет, защо не си ремонтират смардящите бърлоги- че тук става въпрос за здравето на хората, бре... и защо риокоз не ги натискат за това...опа май станаха повечко въпросите!?

пп... кат могат да вземат, само да не ни правят на глупаци
                            Не че ги защитавам, напротив. Наемите наистина не са високи, но от друга страна как да ремонтират - те са под наем! Никой нормален човек под наем не би извършил нормален ремонт на "бърлогата". Но пък имат и други разходи - заплата на мед. сестра, по разни договори с частни клиники за спешни случаи, малко консумативи...
                            Абе никой не излиза току тъй да протестира. Ако всичко беше нормално - нямаше да е така.
                            Да ти кажа, плащат наем в размер на 10% от пазарния, ако си забелязал едно от исканията беше наемът им да не се вдига, не знам кво общо има това със забавените плащания...относно мизерните условия в кабинетите...ами като не искат да влагат на чуждо място да инвестират във собствени кабинети...да ама за това се иска смелост-да теглиш кредит, да инвестираш и след това да го изплащаш, както и вяра в собствените сили и способности, нещо което повечето не притежават.В този смисъл мисля че не е нормално спецеалист да получава по-малко от джп.Изискванията на риокоз са еднакви, или поне би трябвало да е така, за всички независимо от начина на стопанисване и видът на собствеността, тези които не ги покриват трябва или да се приведат в нормален вид или да бъдат затваряни
                            自由西藏

Коментар

• Фaкушка

Прав си че не излизат да протестират току така , тяхното е от алчност.
                              10% ..те веднага трябваше ако са почтенни самите те да протестират да не се взема от хората десятък. Обаче те щом като се е решили било добре парите...значи харесва им дрането на българина.

Алчни са , алчни !
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Подкрепям вдигането на здравната осигуровка с 2% !
                                Нека тези два процента отиват за мургавите ни братя, НО ОСТАНАЛИТЕ 8% да влизат по личната ми здравноосигурителна партида !!!
                                Така съм съгласен !

Коментар

Working...
                                X