IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е най-голямата несправедливост на данъци и осигуровки?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov
    Айде бе - няма . Щото така е най лесно.

Как за мен има в малък провинциален град. Как ще има и в малко забутано село, където скоро ще отида да живея.

Който има желание - намира начин, който няма - намира причини.

Щом няма работа, я вижте колко земя пустее, а на пазара доматитите и краставиците са турски.

Първоначално изпратено от biznesat
    Първоначално изпратено от markov
    ....
    Предполагам живееш в София където проблем с работата няма но знаеш ли че има малки населени места където безработицата е по 30-40-50 и повече % и там наистина безработните нямат никакви шансове за работа .....
    + 1
    Ами наистина няма
    Ето един съвсем личен пример- аз например работя по 50-60 часа на седмица, като поне на хартия труда ми се води свръхспециализиран. Намерил съм ниша с дъмпинг на пазара на труда и оцелявам криво-ляво...Ако в момента ми скимне да се връщам в родния град тавана на професионалното ми развитие ще бъде охранител с 200 лв. заплата- лошо и за мен, лошо и за работодалеля, че няма с кого да ме замести

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
      Айде бе - няма . Щото така е най лесно.

Как за мен има в малък провинциален град. Как ще има и в малко забутано село, където скоро ще отида да живея.

Щом няма работа, я вижте колко земя пустее, а на пазара доматитите и краставиците са турски.

....
      Предполагам живееш в София където проблем с работата няма но знаеш ли че има малки населени места където безработицата е по 30-40-50 и повече % и там наистина безработните нямат никакви шансове за работа .....
      + 1
      Хаха ...сит на гладен не вярва
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
        За който не може да смята:
        10% от 1000лв е 100лв, а 10% от 100 000 лв е 10 000 лв.

Така че който получава повече и плаща повече.
        Аз мисля, че така е справедливо.

Социалните осигуровки следва да са по лични партиди и тогава пенсията ще зависи пряко. Това е максимално справедливо.

За здравната няма да говоря, защото разбирам солидарността що годе и плащането според доходите (макар да не се разболяваме според доходите).
        Ето аз не пуша, пия 100 гр на месец, но не са ми намалили здравните.

Това което не разбирам е как може 1 млн да не си плащат осигуровките от 2,2 млн работна сила и пак да се твърди, че имало осигурителна система.
        От толкова малко пиене да не Ви стане нещо?
        аз и като пия по 100 на час пак нищо лошо не ми става! но напоследък заради кризата почти не пия......

А какмо е лошото на данъците? Ами, че ги има и че все са много! Това им е лошото.
        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• За който не може да смята:
          10% от 1000лв е 100лв, а 10% от 100 000 лв е 10 000 лв.

Така че който получава повече и плаща повече.
          Аз мисля, че така е справедливо.

Социалните осигуровки следва да са по лични партиди и тогава пенсията ще зависи пряко. Това е максимално справедливо.

За здравната няма да говоря, защото разбирам солидарността що годе и плащането според доходите (макар да не се разболяваме според доходите).
          Ето аз не пуша, пия 100 гр на месец, но не са ми намалили здравните.

Това което не разбирам е как може 1 млн да не си плащат осигуровките от 2,2 млн работна сила и пак да се твърди, че имало осигурителна система.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
            Първоначално изпратено от MILOM
            Ами точно социалистите/всъщност истинските чорбаджии в държавата/ ги приеха тези закони-колкото се може по-голямо данъчно облекчение за богатите и свръхбогатите,а бедните в кучи гъз.Именно комунистите премахнаха необлагаемия минимум,с който удариха директно всички с доходи до 500лв/месечно.Пак те направиха данъка за ЕТ 15%,защото те са" най-крупните фирми" в държавата.Сегашните пък увеличиха осигурителния минимум със 70%-и онова недоклатено очиларче ми го обяснява като антикризисна мярка.РАЗБЕРЕТЕ УПРАВЛЯВА НИ ОЛИГАРХИЯ,КОЯТО СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ СЕБЕ СИ-НИЕ СМЕ РОБИ.
            Каква антикризисна мярка е намалението на осигуровките с 2%-кого лъжат.
            Парите за здраве не стигали-от 6,вдигнаха на 8%.Тези 2% ги държаха в резерв и затова и миналата година парите пак не стигнаха-и сега ново двайсе-още с 2% увеличение.АБЕ ГЬОНСУРАТИ НЕЗЕМНИ-вземете събирайте осигуровки от този около милион неосигуряващи се-не разбрахте ли,че кравата пресъхна,няма вече мляко,ако толкова желаете ,може да пробвате бика да издоите.
            Колега с грешка си, социалистите не са въвеждали максималния осигурителен доход......съществува от средата на деветдесетте години.
            А вкяка година просто се приразглежда размера му.
            ЗА мах.доход никъде не съм споменал-един реален пример/Стамболов да го сведе до
            очиларчето/-Единия и комшия-пенсинер-крупен рентиер-дава едно помещение под наем за 150лв-1800 на година.Преди не плащаше нищо ,защото попадаше в необлагаемия минимум-сега внася единия наем след въвеждането на плоския данък.
            Другия ми комшия,отсреща вдигна бизнессграда с офиси-1500кв.м.х5евро/магазините долу са в пъти повече/=75000х12=900 000е.В момента той плаща 80 000 е данък,а преди въвеждането на плоския данък около 150 000е /тогава се приспадаха повече% необходимо присъщи/
            КОГО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ПЛОСКИЯ ДАНЪК-ОЛИГАРХИЯТА
            КОЙ ГО ВЪВЕДЕ
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Айде бе - няма . Щото така е най лесно.

....
              + 1

Коментар

• Jay Gould

Минимума хората сами си го осигуряват и няма нужда да им събират чак толкова пари а просто да се създаде нормална икономическа среда а не изкрейзила. Сега много се говори за това защото се разуши икономическата среда , няма заетост ..парите са с висока цена а хората с все по ниска. Едно лошо решение непременно рефлектира , пример решението да се гарантират от държавата депозитите и да се облагодетелстват от това банките..без нищо насреща от тяхна страна. Е удушиха ни с високи лихви , кой да работи..естественно че не се работи.Рибата се вмирисва от главата са казали хората.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                  ....
                  + 1

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                    Ей това ме кефят Щатите - там 3 месеца ако не бачкаш си яко аут. Има си медицински застраховки, други застраховки - ще получиш толкова лечение за колкото си си платил. Не е готина системата, ама поне е честна.
                    Сега ще ти кажа голямата тайна, която прави от САЩ велика държава. В САЩ над 40 млн. доманкинства притежават огнестрелно оръжие (общо над 300 млн. броя). Армията на САЩ (великата американска армия!) е общо 1.7 млн (заедно със спомагателния персонал и т.н.). Какво ще стане, ако утре US правителството обяви, че вдига двойно данъците, с мотива че и тогава ще са по-малко от Европа, а някой трябва да плаща за социалните експерименти на Обама? М?

Коментар

• Значи данъците са си данъци - дължат се върху доходи и имущество . Те са задължения , съгласно конституцията на рб .

Обаче осигуровката (ЗО и ДОО) , пак съгласно конституцията е ПРАВО !!! , не е задължение.

Закони , които , по принцип не трябва да противоречат на конситуцията , превръщат това ПРАВО в ЗАДЪЛЖЕНИЕ ?!?! Разбираемо обаче обудсманът ( и президента) вместо да сезират конституцуонния съд - СПЯТ . Щото така е удобно на държавата.

Аз лично не плащам осигуровките, на които мога да им задържа плащането, и ако някога държавата си ги поиска , ще ходиме на съд, да видим съда дали ще се съобрази със Конституцията.

п.с.

Има си изградена инфраструктура, поне за ЗО - това са застрахователите. За чии е тая здравна каЦа ? , аа, да - за да се КРАДЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ip_investor
                        Първоначално изпратено от Jay Gould
                        Тоест осигуряваш на хората един минимум с който поне да си поемат разходите, а който иска плазми и палат да се напъва. С лъскави играчки се постига повече отколкото с глад и мрак - вервай ми
                        Тук е заровено кучето - този минимум от колкото да не умреш от глад, все повече отива нагоре (включително и с плазмите, които сега са част от нормалния живот). Това увеличаване на минимума води до рязко увеличаване на хората, които са готови да живеят на него, стига да не им се налага да бачкат. Търтеите освен това са и безотговорни и се размножават, като си отглеждат малки търтейчета и ги учат от малки на мързелив начин на живот.

Какво е противодействието на тази негативна тенденция, който съвсем скоро (най-много няколко десетилетия) ще унищожи социалната идилия?

Иначе срещу хора с бухалки, хората са измислили пистолети.
                        Абе какъв минимален минимум! За 5% ДОКАЗАНО болни и стари и това е. Преди 50 години сякаш е имало пенсионна система. Каквото изкараш на полето - това е. И са правили по 5 деца не щото нямат какво да правят и се клецат по цял ден, ами за да оцелеят повече и да помагат.
                        А циганите да ги оставим на тази система и гледай какво става. Хасан като се върне от работа пребит като куче ще видим дали ще може да клеца айшето.
                        Даже и при българите се вижда подобно нещо - все повече се ориентират към държавната службичка, която, дори нископлатена, си е сигурна така.
                        Така че тая социална система трябва да я забравим. На Запад се виждат вече негативите как доста хора просто спират бачкане и това е. И после идват по нашите курорти и ядат по 1 таратор с 2 лъжици. :-)
                        Ей това ме кефят Щатите - там 3 месеца ако не бачкаш си яко аут. Има си медицински застраховки, други застраховки - ще получиш толкова лечение за колкото си си платил. Не е готина системата, ама поне е честна.

Коментар

Какво е противодействието на тази негативна тенденция ...
                          Много е лесно - Връчва се на всяко здраво чааве по една метла или мотика и му се казва - копаш градинки или метеш 15 дни в месеца иначе няма социални.
                          След 2 месеца метене оня си правят сметката, че с бачкане (така и така) ще вадят повече и почват да си търсят работа. Преди години един районен кмет така бе решил проблемите във Владиславово - Варна (градинки, чистота, детски площадки и т.н.). Социални само срещу работа.

Първоначално изпратено от ip_investor
                          Нали знаеш оня лаф - Бог създаде хората, а Смит & Уесън ги направи равни
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                            Тоест осигуряваш на хората един минимум с който поне да си поемат разходите, а който иска плазми и палат да се напъва. С лъскави играчки се постига повече отколкото с глад и мрак - вервай ми
                            Тук е заровено кучето - този минимум от колкото да не умреш от глад, все повече отива нагоре (включително и с плазмите, които сега са част от нормалния живот). Това увеличаване на минимума води до рязко увеличаване на хората, които са готови да живеят на него, стига да не им се налага да бачкат. Търтеите освен това са и безотговорни и се размножават, като си отглеждат малки търтейчета и ги учат от малки на мързелив начин на живот.

Какво е противодействието на тази негативна тенденция, който съвсем скоро (най-много няколко десетилетия) ще унищожи социалната идилия?

Коментар

Първоначално изпратено от Jay Gould
                              Първоначално изпратено от ip_investor
                              ... Хората, които живеят от парите на другите, трябва да са смирени и да са благодарни, че някой се е смилил над тях...
                              Ти да не си срал по рождение в златни пелени бре ))) Бре, да му се невиди и аристокрацията дето се е навъдила Не знам на колко си години човеко, но ако днес си велик утре може да те няма. Понякога нещата опират и до малко късмет. Утре тоя дето искаш да ти се моли, може да е тоя от който ти да поискаш, за това един малко полиберален поглед няма да е зле. Извини ме, че се намесвам, но въпроса не опира до молби, а до ред. Ако утре ти сторша в бухалка и двата крака и ти обера парите до шушка 100 % друга песен ще запееш (Образно казано, но всичко става). Хубаво е да не се мислим за велики, щото той живота знае и двете страни на медала. Желая успешна нова година,здраве пари и късмет и дано не съм те засегнал.
                              Изобщо не се мисля за велик. Мисля се за сравнително далновиден човек и гледам не се главозамайвам. Ако нещата се обърнат и се озова в кофти положение, определено ще ми е изключително неприятно да моля за помощ, просто ще се чувствам ужасно. Точно за това говоря - трябва да им гадно на зависимите от чужда помощ, да се чустват половин хора и непълноценни човеци, а не да се чувстват като нормални хора, които просто нямали късмет (защото в 90% от случаите работливите хора не стоят гладни, дори ако не са имали късмет).
                              Ясно - ама ако се разболееш какво правим? Не може да бачкаш вече и да видиш кинти - да те колим ли, към екарисажа, или що? Хич не ми се ще да те видя на прага си, с боси сополиви дечица вкопчени в патериците ти, а ми се иска да има кой да те погледне след като съм дал така и така едни пари. Далновиден си днес, но утре не се знае - Ами представи си имаш алцхаймер, или друго мозъчно заболяване и не знаеш? Какво става с парите - Изпаряват се.
                              Гадно викаш - ама аз като бивш работодател знам едно - гладна мечка хоро не играе. Тоест осигуряваш на хората един минимум с който поне да си поемат разходите, а който иска плазми и палат да се напъва. С лъскави играчки се постига повече отколкото с глад и мрак - вервай ми Тоя капитализъм Англия от 1840 година не върши работа - иначе нямаше САЩ още в 1865 да ги надминат по производство. Дето казва Джек Лондон - това което английските работници смятат за лукс, аз в САЩ даже като съм просил не съм ял.
                              Мисълта мие че както императора казва - дава се един минимум а от там който иска да бяга повече - нека бяга. Някой просто ги мързи (но пък не знаеш децата им какви ще са), други не могат, а трети отпадат. Че само покрай тая криза колко милионери видях занулени. След година още, максимум 2, много от тях ще са до кофите. Живота е и възход и падение.
                              Никой не знае какво ще изтегли догодина от новогодишната баница. Това имам предвид пък живот и здраве всички да сме добре.

ПС: Малко любопитни факти. Знаете ли генетично на кого са наследници днешните англичани?
                              98 % от тях на наследници на английската аристокрация или буржоазия от последните 200-300г. Това е цената която са платили за индустриалната си революция. Изродена нация в един миг (защото свежото попълнение от селата в едн миг свършва към края на 19 началото на 20 век - а останалите мрат като мухи) и други държави им дърпат палмата на 1-вото място.
                              В Швеция, САЩ, Германия и други тоя проблем никога не го е имало.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                                Марков - ами да създадат бизнес някакъв !!! Веднъж така ми хленчиха в Батак местните - нямало работа, не знам какво... добре бе - викам - земята ви е плодородна, градът ви - с историческо минало, климатът - прекрасен, огромен язовир, дето само сърф не може да се кара, планина като приказка... какво чакате - Дядо ви Бог да изсипе торби с пари от небето ли?

Инвесторов - точно за тия 1% само държавата трябва да се грижи - инвалиди, болни, които наистина не могат сами за себе си да се грижат... но цял живот да бъде хранен някой, здрав и прав, само щото бил циганин напримерно, е аре, няма нужда...
                                Не разбираш разликата във възможностите които дава големия град и малкото населено място. За какъв бизнес говориш като няма инфраструктура, няма търсене на стоки и услуги, хората около теб нямат пари за хляб даже. Майка ти и бащати са нямали пари да ти дадат за кандидат-студентски изпити да идеш и съответно нямаш и образование. Няма банка даже и заем да поискаш, пък и да има какъв заем без доход ще ти дадат ......и т.н. и т.н.

Ходил съм на такива изоставени от бога места ....че не искам да се сещам даже.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X