IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с изплащане на пълна сума от застраховател

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересна тема

Макар и много субективно да е подобно мнение, най-често съчетано с нежелание да си прочетеш договора като за начало. Друго ми е интересно, мрънкащи да искаш...

Умувал съм какви са мотивите на някои от изказалите се по-долу да серат, дето не е за сране, а то причините се оказаха прозаични Хубаво е че виждат конкуренция и дерзаят самоотвержено

Ще им сваля рейтинга, разбира се

Коментар

• я дай повече данни за колата че ми писна да слушам за нея
      марка, модел, година на производство/първа регистрация, щото може първото за да не го знаеш, двигател- мощност и обем, гориво, врати места,го-то къде е, за каско не питам, щото вече знам че няма, имаш ли птп-та през последните пет години и кога!? има ли някакви екстри, какви?.
      толко приказки за тая кола, поне да знам за какво говориш...
      няма начин да участвам в далаверки, друг ми е бизнеса!
      застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
      http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
        Боже опази. И това е инвеститорски форум.

Тук няма грамотен човек поне 1 застраховка да знае какво представлява...
        Нищо общо няма овехтяването на колата със случая на колегата.
        Всъщност той абсолютно малоумно е обяснил казуса, от което идват и супер неадекватните мнения.

Дават му 75% и му връщат колата !!! Толкова ли е сложно да го разберете??? Т.е. той от останките ще си прибере другите 25% и все едно му е платена на 100%.
        Бихте бил прав колега с последния абзац, обаче в моя случай колата е напълно опожарена и освен за вторични суровини, за нищо друго не става. От там бих могъл да взема не повече от 200 лева. Застрахователят е изчислил в писмото, че ще взема 192 лева и тези 192 лева ги изважда от 75% и така сумата става по-малко от 75%.
        Както и да го погледнете, няма начин да си възвърна 100% от сумата с парите от от остатъците на колата.
        Забелязвам, че се оформя интересна дискусия. Идеята ми не беше да кажем, а бе тези са поредните мошеници, пак някой иска да ни прекара и т.н., а да намерим правилното решение.

Коментар

• Ами специално за този автомобил съм сигурен, че всеки застраховател ще я застрахова върху по висока цена от пазарната.

Миналата година искаха върху 30к , сега няма да е под 20к . Колата е на 5 години и е струвала над 60к като нова.

Предлагам ти 50% от печалбата за съдействието т.е. ще си делнем по 2к

Първоначално изпратено от divinesweet
          Първоначално изпратено от SStoilov
          не съм и казал такова нещо, колата още си я карам.

Но каквото и да беше станало нямаше никой да ми плати 30к. Говорил съм на 4 очи с вътрешни хора. Сериозно мислех да я застраховам и да и драсна клечката . Ама се отказах.
          е що са ви "вътрешните" за бизнес който е толкова добре регулиран!?!?!? е това не разбирам

Коментар

Всъщност той абсолютно малоумно е обяснил казуса, от което идват и супер неадекватните мнения.

Дават му 75% и му връщат колата !!! Толкова ли е сложно да го разберете??? Т.е. той от останките ще си прибере другите 25% и все едно му е платена на 100%.
            +1

Като подписвате четете си условията бе хора! БСТР възстановяват 70% при пълна загуба, като застрахования задържа останките на МПС-то, Интерамеринкан също 70%. Там има възможност за изплащане на 100% но МПС става собственост на застрахователя Общо взето преди да подписвате е добре да четете!

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
              не съм и казал такова нещо, колата още си я карам.

Но каквото и да беше станало нямаше никой да ми плати 30к. Говорил съм на 4 очи с вътрешни хора. Сериозно мислех да я застраховам и да и драсна клечката . Ама се отказах.
              е що са ви "вътрешните" за бизнес който е толкова добре регулиран!?!?!? е това не разбирам

Коментар

De Niro вие защо ме пренебрегвате!?

Коментар

• не съм и казал такова нещо, колата още си я карам.

Първоначално изпратено от divinesweet
                  за да не превръщам разговора в обучение, само ще добавя
                  "здрав търкал" нема начин да се прочете "тотална щета"

Коментар

• за да не превръщам разговора в обучение, само ще добавя
                    "здрав търкал" нема начин да се прочете "тотална щета"

Коментар

Самата истина - свидетели ли искаш.

април 2008 купувам кола за 16к , НИТО ЕДИН застраховател не иска да я застахова за по малко от 30к , вкл и споменатия по долу.

Пазарната цена се движи меджу 16 и 20 к . След точно две седмици направих здрав търкал . Струваше ми точно 1500 лв ремонта (искаха 2к премия)

Оплаквал съм се тука между другото по онова време Може да потърсиш
                      Ако ти откраднат случайно колата какво правим колега?
                      Или ти само от гараж в гараж я вкарваш?

Коментар

Самата истина - свидетели ли искаш.

април 2008 купувам кола за 16к , НИТО ЕДИН застраховател не иска да я застахова за по малко от 30к , вкл и споменатия по долу.

Пазарната цена се движи меджу 16 и 20 к . След точно две седмици направих здрав търкал . Струваше ми точно 1500 лв ремонта (искаха 2к премия)
                        Айде стига бе Все едно не виждам какви каска се правят 3000-4000 лв В БСТР даже нямат мин. премия. Никой не връщат Някой яко те митка

Коментар

• Боже опази. И това е инвеститорски форум.

Коментар

• Самата истина - свидетели ли искаш.

Оплаквал съм се тука между другото по онова време Може да потърсиш

Коментар

Ами ако премията е върху 8500 нищо напротив, ама обирджиите взимат премия върху 10 к ,.

И нещо още по интересно - правиш застраховка - оценяват колата на 10 к . Ако имаш пълна щета ти плащат 8500 , ако нямаш щети, следващата година застрахователната стойност е 9 к . Ебат далавераджиите

Затова както казах не правя каско, въпреки че изпотроших една средно скъпа кола. И пак няма да правя каско.

Друка далавера с която се сблъскаш миналата година.

Купувам кола за 16к , застрахователя (всички) не иска да чуе за застр. стойност под 30к , за да прибере глоямата премия.

Я познай колко щяха да платят , ако бешще станала пълна щета и същата кола е била 16к на пазара през цялото време.

Само това ме отказа да плата 2 бона и да я запаля после. Щото бях сигурен, че ще съм дори на загуба и да се влача години по съдилищата
                              Ееее тука се поувлече малко Това са си приказки от 1001 нощ

Коментар

• Ами ако премията е върху 8500 нищо напротив, ама обирджиите взимат премия върху 10 к ,.

И нещо още по интересно - правиш застраховка - оценяват колата на 10 к . Ако имаш пълна щета ти плащат 8500 , ако нямаш щети, следващата година застрахователната стойност е 9 к . Ебат далавераджиите

Затова както казах не правя каско, въпреки че изпотроших една средно скъпа кола. И пак няма да правя каско.

Друка далавера с която се сблъскаш миналата година.

Купувам кола за 16к , застрахователя (всички) не иска да чуе за застр. стойност под 30к , за да прибере глоямата премия.

Я познай колко щяха да платят , ако бешще станала пълна щета и същата кола е била 16к на пазара през цялото време.

Само това ме отказа да плата 2 бона и да я запаля после. Щото бях сигурен, че ще съм дори на загуба и да се влача години по съдилищата

Коментар

Working...
                                X