IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с изплащане на пълна сума от застраховател

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Forex-е, Master-е, простички са, ама са много и с връзки между тях! Като ви гледам ник-а, че то и валутната търговия е набор от простички неща, ама като си купя 10 долара не почвам да разбирам. Е същото е! и да носиш полицата в джоба и да си трошиш колата … -все горното изречение
    тая работа с действителната стойност и по точно с ОПРЕДЕЛЯНЕ на действителната стойност е като капитализма- не е най доброто, но това по- в- лево не е за предпочитане!
    не може да надуваш, кой говори за това!? Най вероятно тоя дето не е метнал око на кодекса! ЗАБРАНЕНО Е! нали не бъркате сериозния, силно базиран на математиката и регулиран бизнес с тоя дето ви е написал една полица под блока и то точно така, че да ви пооскубе!? Това е кофти търговец! Не е застраховане! въпрос на професионализъм…. аз не попълвам бланки, а пиша договори (полицата е договор)! Същото е като при Форекс-а и чейнж-а.
    Никой никого не принуждава! Аз няма да ви спиша полица, ако не сте ме ОПРАВОМОЩИЛ ЗА ТОВА! Пак разбирайте: не е чейнж- форекс е.
    За швакето- и то е като капитализма. върши по- добрата работа в доста несъвършени ситуации. Като вземе да седне некой да спише по- добро, ще „соча в пръст в него”! ама толко работа само немците се навиват вършат засега!
    Всички плащат по договора за застраховка. точния въпрос е, дали тоя дето ви е списал поличката, дали не ви е подлъгал с нещо!? И дали си си почели и най- важното РАЗБРАЛИ договора.
    Хайде приятен ден от мен! И само конструктивни аргументи…
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• В моят случай ми откраднаха почти чисто нова кола - два месеца след като я взех от магазина. Застрахователя начисли около 2 процента амортизация. На мен това ми се струва логично, макар и неприятно за мен - действително цените на новите автомобили падат много бързо и тази амортизация би трябвало е отчетена в застрахователния договор. Проблемът беше с бавното изплащане, през което дължах лизингови вноски, по-голямата част от които бяха лихви, които естествено не ми бяха възстановени.

Коментар

• divinesweet,

сайта или адвоката - всеки сам си преценява от какво има нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от divinesweet
          колко според вас е действителната стойност към момента на събитието, определена като сума пари ?
          Нещата са безкрайно прости, суити! Не може да надуваш действителната стойност за да вземеш по-голяма застрахователна премия, а когато се случи застрахователното събитие да ревеш - "Ама чакай сега, аз се надявах че няма нищо да се случи защото всъщност действителната стойност е по-малка от тази за която ти се застрахова!"

Коя стойност е недействителна, сладур? Онази върху която си принудил клиента да се застрахова или онази която изплащаш когато настъпи застрахователното събитие? В кой от двата случая го лъжеш? Щото не може, батка, да сочиш с пръст Шваке-то и да му сечеш главата на клиента, а след като стане фал да ревеш "Ама чакай малко сега, ние живеем в България и при нас нещата са по-евтини!?"... Не става! Нали знаеш че най-често тарикатите го отнасят двойно и тройно, а? Плащай си по договора и това е!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• jus (tice) man, сайта или адвоката зад него!?

Коментар

• Здравей тротоар,

Ето един сайт, който мисля, че ще ти бъде от полза: www.zastrahovan.eu

Коментар

• колко според вас е действителната стойност към момента на събитието, определена като сума пари ?

Коментар

Първоначално изпратено от penelop
                  ... Нормално е за практиката на застрахователите в БГ, въпреки че в Кодекса пише, че се изплаща действителната стойност на имуществото към момента на събитието....
                  и къде в това видяхте противоречие скъпа ми penelop!?
                  Действителната стойност към момента на събитието е определена сума пари, а не 75%+купчина старо желязо. Естествено ако в ОУ пише, че от обезщетението се приспадат запазаени части или стойността, която би получил от вторични суровини - о.к. Но се съмнявам.
                  Ако казусът влезе в съда - ще завърши по начина, описан от terazini. Имам пресен случай, само че не става дума за 130%, а за 200% заради лихви и огромен адв. хонорар.

divinesweet разсъждаваш като шеф на ликвидация :-)

Коментар

• Скъпи застрахователи, когато колегата отиде в съда, ще трябва да платите пълната стойност на вредите, съдебни разноски, лихви и адвокатски хонорар. По -добре е да му платите 100 % сега отколкото 130% после. Съд до дупка за вас. Да се научите, че да си застраховател означава да поемеш риск и, че не всяка сключена застраховка е печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от penelop
                      ... Нормално е за практиката на застрахователите в БГ, въпреки че в Кодекса пише, че се изплаща действителната стойност на имуществото към момента на събитието....
                      и къде в това видяхте противоречие скъпа ми penelop!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Murano
                        75% си е нормално..после даваш и за части и си готов. Никой няма да ти плати 100% от стойността. Причина? Има една мода сред бакшишите - закъсат ли го с лизинга, колата в дерето и хоп..вече не са длъжници, пък като имат пари пак - нова ще вземат. Компренде?
                        Нормално е за практиката на застрахователите в БГ, въпреки че в Кодекса пише, че се изплаща действителната стойност на имуществото към момента на събитието. Човекът е застраховал кола, а не купчина старо желязо. Затова трябва да му платят 100%, да си вземат ламарината и да си я предават на вторични суровини.

Най-добре е авторът да се обърне към адвокат или "вътрешен човек в застраховането" , за да му се изготви жалбата.
                        Безплатните съвети по форуми са хубаво нещо, но не винаги са достатъчни.

Коментар

• 75% си е нормално..после даваш и за части и си готов. Никой няма да ти плати 100% от стойността. Причина? Има една мода сред бакшишите - закъсат ли го с лизинга, колата в дерето и хоп..вече не са длъжници, пък като имат пари пак - нова ще вземат. Компренде?

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                            Първоначално изпратено от iv_cho
                            Първоначално изпратено от De Niro
                            75% и да ти върнат останките е съвсем нормална практика на всички застрахователи. Няма какви претенции да имаш. Навсякъде ще ти се изсмеят!

Виж вече, ако ти задържат колата и ти платят чисти 75%, тогава има защо да се заяждаш. Ако е открадната също 75% са малко. Но доколкото разбрах при теб проблем няма.

Ако е кражба може да сметнат някакво обезценяване, според това в кой месец от договора е открадната. Но обикновено не е повече от 10%, а и не винаги го правят.

На мен също са ми плащали 75% за тотална щета и заедно с колата на части точно си покри 100%.
                            Няма такъв филм "нормална практика".След като си платил премия върху определена стойност(оценена от самия застраховател),то тогава застрахователя носи отговорност за конкретната сума,без значение дали щетата е в първия или последния ден.Имат право да ти приспадат изплатени вече през срока на застраховката дребни щети.Друг случай, в който може законно да ти намалят изплатената сума е когато има подзастраховане или самоучастие.Всички други случаи са за КФН, повечето застрахователи "оправят" проблема като видят жалба до КФН или директно призовка за съда.Нали се сещаш,че се опитват да правят тези врътки само на ФЛ,а дори и не си го помислят ако колата е на лизинг))Защо ли?Всеки сам може да си отговори...

Колега, прочете ли ми целия пост?
                            Ти какво искаш да ти платят 100% от колата и да ти я върнат, за да я продадеш на части и да изкараш още толкова пари ли?
                            Кое не разбра от написаното, та пак си дъвчеш едни и същи глупости..?

Самоучастия, подзастраховане и т.н. глупости, които си изписал нямат, ама НИКАКВА връзка със случая на колегата и не знам защо си ги намесил изобщо!
                            Колега,явно ти не си вникнал в написаното от мен,просто съм изброил ЗАКОННИТЕ причини за намаляване на изплатената сума при кражба или щета.Аз си плащам 100% премия за да получа 100% обезщетение и не ме интересува какво ще правят с останките от колата,не съм длъжен по никой закон да ставам автотърговец и да обикалям моргите за да продавам авточасти ако ме разбираш.И понже твърдиш,че си голям разбирач ми отговори на въпроса какво става при кражба на лизингов автомобил?Или при тотална щета?Аз лично съм имал тоталка,направиха се на интересни да ми я платят на 75%,пък после размислиха...и я платиха на 100%.Колата не съм я виждал след това,пък и не ме е интересувала
                            препоръки не давам

Коментар

Боже опази. И това е инвеститорски форум.

Тук няма грамотен човек поне 1 застраховка да знае какво представлява...
                              Нищо общо няма овехтяването на колата със случая на колегата.
                              Всъщност той абсолютно малоумно е обяснил казуса, от което идват и супер неадекватните мнения.

Дават му 75% и му връщат колата !!! Толкова ли е сложно да го разберете??? Т.е. той от останките ще си прибере другите 25% и все едно му е платена на 100%.
                              De Niro вие защо ме пренебрегвате!?
                              Защото имам подозрения, че работите в този бранш и е нормално да знаете нещо подобно.
                              Това са неща от обща култура и съм шокиран за пореден път колко неграмотен може да бъде "великия" БГ инвеститор по съвсем елементарни въпроси...

Коментар

• Първоначално изпратено от trotoar
                                Боже опази. И това е инвеститорски форум.

Тук няма грамотен човек поне 1 застраховка да знае какво представлява...
                                Нищо общо няма овехтяването на колата със случая на колегата.
                                Всъщност той абсолютно малоумно е обяснил казуса, от което идват и супер неадекватните мнения.

Дават му 75% и му връщат колата !!! Толкова ли е сложно да го разберете??? Т.е. той от останките ще си прибере другите 25% и все едно му е платена на 100%.
                                Бихте бил прав колега с последния абзац, обаче в моя случай колата е напълно опожарена и освен за вторични суровини, за нищо друго не става. От там бих могъл да взема не повече от 200 лева. Застрахователят е изчислил в писмото, че ще взема 192 лева и тези 192 лева ги изважда от 75% и така сумата става по-малко от 75%.
                                Както и да го погледнете, няма начин да си възвърна 100% от сумата с парите от от остатъците на колата.
                                Забелязвам, че се оформя интересна дискусия. Идеята ми не беше да кажем, а бе тези са поредните мошеници, пак някой иска да ни прекара и т.н., а да намерим правилното решение.
                                Kолега, ако това че колата е опожарена го беше написал още в първия пост, щеше да спестиш 20-30 глупави и безмислени мнения.
                                Ти обаче сега продължаваш да НЕ уточняваш, опожарена ли е колата или е катастрофирала и се е запалила??? Защото разлика има и тя е огромна...

Всичко това ме навежда на мисълта, че от цялата история нещо ни спестяваш

Ако е запалена умишлено и ти дават 75% ги взимай и бягай бързоооо, защото шанса да не вземеш и 1 лев е много сериозен.
                                Ако се е запалила след катастрофа, вече можеш да претендираш съвсем основателно.

Ще се радвам да споделиш какъв точно е случая...

Коментар

Working...
                                X