IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с изплащане на пълна сума от застраховател

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уф… ама аз докога ще обяснявам, че нещата колкото и да изглеждат простички- НЕ СА!!!
    Е затова застраховането не е занаят, а професия! Само с гледане и пробване не се учи!
    Имате кола, която е застрахована за 10000, трошат ви я тотално. Същите на Горубляне вече е дават за 8500. Какво очаквате!? Да ви платят 10х, да си купите нова за 8,5х, да върнете ламарината за още 500лв. и с 2000лв вие доволни да заведете жената на почивка за сметка на застрахователя.
    Не се ли обогатявате неоснователно!? И по простичко: какво точно ваша вреда за точно тия 2000лв, е длъжен да покрие застрахователя!?
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Стига ве, ей!!!!
      Застраховаш колата за 10К. Тотална щета или кражба........значи получаваш 10К.
      К'ви са тия амортизация и т.н...........значи ако плащам каско на вноски (четири да кажем) поради амортизацията вноските МИ (за каското) трябва да намаляват........да АМА НЕ!!!
      (подкрепям iv-cho) или както там сложно се пише

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho
        Първоначално изпратено от De Niro
        75% и да ти върнат останките е съвсем нормална практика на всички застрахователи. Няма какви претенции да имаш. Навсякъде ще ти се изсмеят!

Виж вече, ако ти задържат колата и ти платят чисти 75%, тогава има защо да се заяждаш. Ако е открадната също 75% са малко. Но доколкото разбрах при теб проблем няма.

Ако е кражба може да сметнат някакво обезценяване, според това в кой месец от договора е открадната. Но обикновено не е повече от 10%, а и не винаги го правят.

На мен също са ми плащали 75% за тотална щета и заедно с колата на части точно си покри 100%.
        Няма такъв филм "нормална практика".След като си платил премия върху определена стойност(оценена от самия застраховател),то тогава застрахователя носи отговорност за конкретната сума,без значение дали щетата е в първия или последния ден.Имат право да ти приспадат изплатени вече през срока на застраховката дребни щети.Друг случай, в който може законно да ти намалят изплатената сума е когато има подзастраховане или самоучастие.Всички други случаи са за КФН, повечето застрахователи "оправят" проблема като видят жалба до КФН или директно призовка за съда.Нали се сещаш,че се опитват да правят тези врътки само на ФЛ,а дори и не си го помислят ако колата е на лизинг))Защо ли?Всеки сам може да си отговори...

Колега, прочете ли ми целия пост?
        Ти какво искаш да ти платят 100% от колата и да ти я върнат, за да я продадеш на части и да изкараш още толкова пари ли?
        Кое не разбра от написаното, та пак си дъвчеш едни и същи глупости..?

Самоучастия, подзастраховане и т.н. глупости, които си изписал нямат, ама НИКАКВА връзка със случая на колегата и не знам защо си ги намесил изобщо!

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
          75% и да ти върнат останките е съвсем нормална практика на всички застрахователи. Няма какви претенции да имаш. Навсякъде ще ти се изсмеят!

Виж вече, ако ти задържат колата и ти платят чисти 75%, тогава има защо да се заяждаш. Ако е открадната също 75% са малко. Но доколкото разбрах при теб проблем няма.

Ако е кражба може да сметнат някакво обезценяване, според това в кой месец от договора е открадната. Но обикновено не е повече от 10%, а и не винаги го правят.

На мен също са ми плащали 75% за тотална щета и заедно с колата на части точно си покри 100%.
          Няма такъв филм "нормална практика".След като си платил премия върху определена стойност(оценена от самия застраховател),то тогава застрахователя носи отговорност за конкретната сума,без значение дали щетата е в първия или последния ден.Имат право да ти приспадат изплатени вече през срока на застраховката дребни щети.Друг случай, в който може законно да ти намалят изплатената сума е когато има подзастраховане или самоучастие.Всички други случаи са за КФН, повечето застрахователи "оправят" проблема като видят жалба до КФН или директно призовка за съда.Нали се сещаш,че се опитват да правят тези врътки само на ФЛ,а дори и не си го помислят ако колата е на лизинг))Защо ли?Всеки сам може да си отговори...
          препоръки не давам

Коментар

• 75% и да ти върнат останките е съвсем нормална практика на всички застрахователи. Няма какви претенции да имаш. Навсякъде ще ти се изсмеят!

Коментар

• Само едно предположение за да илюстрирам, че не винаги очевидното е най- вярно!
              Старите МПС-та с е застраховат по каталожна или остатъчна стойност. Тя в общия случай е +-20% от предполагаемата действителна. Никой не прави експертна оценка на стойността към моментна на сключване. Просто щото е прекалено скъпо и би било твърде бавно за да се прави за всяка кола. От друга страна при щета- плащаното обезщетение е пропорционално на процента на застраховане, но не повече от действителната стойност към датата на събитието.
              Това е написано в общите условия. никой не отваря дума за амортизация. И действителната стойност няма кой знае колко общо, особено пък със счетоводната амортизация.
              А пмс-тата си остаряват бързичко. За илюстрация, точно от условията на Армеец: за първата година -19%, втората -8%, третата -12%, след четвъртата по- бавно: -9%, -8% и т.н.
              Пример: какво става със стойността на една кола 9 месеца след началото на застраховката!? Ако е до 3г. стойността е паднала с 9%, сложете към тях още 10% с които е надценена действителната стойност при сключване, просто щото вашата кола е била в по- лошо състояние, отколкото стандартната за тази възраст по шваке и неколко процента за ламарината, която не искат да си приберат, а ви я дават ….
              Най лесно е да се каже- тоя застраховател е лош! А дали е така!? Или просто правите извод, който НЕ се основава на достатъчно и надеждна информация!?
              застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
              http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Ебати амортизацията а .

То много лесно да прибираш премия на 100% , а да изплащаш 75% , щото имало амортизация.

Интересно какво пише в ОУ и в договора, дали е спомената "амортизация" .

И кой ти каза, че цените на застраховките са ниски. За 30к застра.стойност миналата година искаха 2к премия.

Ама то всички застрахователи са си узаконени мошеници. Аз и затова каско не правя.

Първоначално изпратено от s3
                Първоначално изпратено от trotoar
                "Армеец" е застрахователят.
                Според писмото от тях, те ми дават 75%, защото това било стойността към днешна дата, а не защото някои части стават за нещо. На мен това не ми е ясно

Отделно си вземат още ок. 200 лева от тези 75% затова, че като я предам на вторични суровини, ще взема толкова.

Така, че въпросът е, на какво основание те са решили, че няколко месеца след като е застрахована колата, цената и пада с 25% и дали е коректно това?
                Нормално е да се плати процент, все пак има си амортизация по автомобила, а и освен това цените на застраховките у нас са много ниски за да може да се плати на 100%.

Коментар

• Сега говорих с една позната, която наскоро си блъсна колата и е с тотална щета!
                  платили са и 75% и дават колата, но бракувана!
                  Намерила е купувач, най вероятно автоморга и с парите се връзва повече от 100% даже!
                  И затова не си е търсила правата!
                  Иначе са и наговорили куп глупости, че варианта дали да платят цялата и си вземат колата или платят 75% и върнат колата на клиента било по тяхно осмотрение в зависимост от какви били пораженията , сиреч както на тях им е изгодно, което е пълно безумие!
                  Търси си правата !

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                    Първоначално изпратено от s3
                    Нормално е да се плати процент, все пак има си амортизация по автомобила, а и освен това цените на застраховките у нас са много ниски за да може да се плати на 100%.
                    Айде поредната глупост!!!

Те зи плачат за една яка глоба, каквато тръснаха на Райфайзен преди 2 седмици. Смело пиши до всички възможни надзорни органи и настоявай за наказание на некоректния застраховател!!!
                    Ех и аз да съм съгласен веднъж с Форекс Мастера! Длъжни са да ти изплатят 100% от сумата но да ти вземат колата! Ако искаш да ти оставят колата - тогава вече могат да стават пазарлъци за по-малко пари.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• S3, ти у ред ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от s3
                        Айде поредната глупост!!!

Те зи плачат за една яка глоба, каквато тръснаха на Райфайзен преди 2 седмици. Смело пиши до всички възможни надзорни органи и настоявай за наказание на некоректния застраховател!!!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от trotoar
                          "Армеец" е застрахователят.
                          Според писмото от тях, те ми дават 75%, защото това било стойността към днешна дата, а не защото някои части стават за нещо. На мен това не ми е ясно

Отделно си вземат още ок. 200 лева от тези 75% затова, че като я предам на вторични суровини, ще взема толкова.

Така, че въпросът е, на какво основание те са решили, че няколко месеца след като е застрахована колата, цената и пада с 25% и дали е коректно това?

Коментар

• "Армеец" е застрахователят.

Коментар

• Ами мисля, че е така с всички застархователи,даже някои плащат 70%
                              и ти оставят колата.Не мисля че е за жалба. Но не зная дали ако им оставиш колата няма да ти платят цялата сума.Попитай

Коментар

• Най-вероятно ти приспадат някакви запазени части или парите, които ще вземеш като я дадеш за вторични суровини.
                                Друго, за което трябва да си подготвен е, че ще ти изискат документ, че колата е свалена от отчет преди да ти платят. Това в изискване на Кодекса на застраховането от март 09г.
                                И разбира се - една жалба до КФН е добър начин да ги накараш да преосмислят становището си.

Коментар

Working...
                                X