IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка живот със спестовен характер...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    Първоначално изпратено от Императорът
    Тоже и клиентите ни имат право да прекратят и да си вземат сухото по откупна стойност след две години - ама нали си имате договори бе, хора - четете ги - как може да подписвате нещо без да си прочетете и проучите договорът, ърм?
    Импов, ясно че си в бизнеса, ама договорите се пишат затова за да не се разбират. Освен това много рядко се вижда целия преди да се застраховаш. Обикновено те омайва някъв агент, който ти предлага лъскава брошура с рекламен характер и доколкото си спомням се попълваше някаква форма с квадраъчета за отметки, години, сума и т.н. Та там явно имаше и опция за медицински разходи. Обаче като ми идва известието, пише че трябва да внеса общата сума и затова се зачудих.
    Няма по-прозрачни договори от животозастрахователните, където ангажимента към клиента е само да го поддържа редовно.

Може да се предоговаря по всяко време и по всички клаузи, но е добре преди подобна стъпка да се синхронизира с някой информиран / не е задължително да е служител на компания Х /.

Данке мастър Импов за подкрепата, но не ми е нужна, момата явно е решила да прави "кариера" във форума, в което лошо няма, дори и да се минава през трупове.

В дългосрочен план, това никога не е било печеливша тактика, ама аз какво ли разбирам от животозастраховане ... и човешки фактор.

Та, живи и здрави и незабравими мигове с любимите хора

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Тоже и клиентите ни имат право да прекратят и да си вземат сухото по откупна стойност след две години - ама нали си имате договори бе, хора - четете ги - как може да подписвате нещо без да си прочетете и проучите договорът, ърм?
      Импов, ясно че си в бизнеса, ама договорите се пишат затова за да не се разбират. Освен това много рядко се вижда целия преди да се застраховаш. Обикновено те омайва някъв агент, който ти предлага лъскава брошура с рекламен характер и доколкото си спомням се попълваше някаква форма с квадраъчета за отметки, години, сума и т.н. Та там явно имаше и опция за медицински разходи. Обаче като ми идва известието, пише че трябва да внеса общата сума и затова се зачудих.

Коментар

• Кокоинова - не заяждай с Маранди - той опитен човекозастраховател и не е искал да те нагруби.
        За медицинската застраховка - щом е заедно со спестовната - явно е допълнително покритие към същата - в нашата компания може да се предоговоря ежегодно - да се махат и слагат допълнителни райдери и т.н. - не знам другаде е как. Тоже и клиентите ни имат право да прекратят и да си вземат сухото по откупна стойност след две години - ама нали си имате договори бе, хора - четете ги - как може да подписвате нещо без да си прочетете и проучите договорът, ърм?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Goshohubaveca
          Веско,
          Би трябвало след изтичане на годишнина от застраховката да можеш да прекратиш медицинската без проблеми. За предоговаряне на параметри застрахователите бяха склонни добреди две години, сега незнам как е. МОжеш да прекратиш и спестовната си застраховка, но ще получиш само т.нар. Откупна стойност, което обаче не е изгодно за теб.
          Гоше, рисковите не се си сключват година за година???

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Лошо няма по темата, но особи като Кокаинова ме дразнят с неграмотността си.

Такива, ако не сакат да се шлайфат ги чистя от структурите си, поради "замърсяване" на цялата среда и търговска марка.

П.П. Няма оправдание, да се пишат постове с 200 грешки в правопис, въпреки усърдието да се рекламира Компанията Х, това като бизнес-етика е недопустимо!

Но, всичко е въпрос на приоритети и ... кой, колко я е "окъсал" ...

Честита баба Марта на бебетата сладки, живи и здрави, и засмяни
            Драги marandi , грешките които съм допуснала са по-скоро печатни, а не правписни. И без да се оправдавам, искам да кажа, че това се дължи на факта, че съм с нова по малка клавиатура и... Що се отнася до компанията която рекламирам: КОЯ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ТЯ.Предлагам ти да глътнеш един Валидол за да не ти стане лошо и да спреш да се занимаваш с другите , да си гледаш собствения мизерен животец. И това за бизнес етиката не го схванах!!! Ти учил ли си бизнес етика? Прочел ли си нещо по темата? Едва ли... Аз поне не се сещам бизнес етиката да е обвързана по някакъв начин с правописните грешки. Ама както вече няколко пъти казах, аз съм тъпа и то много.

Коментар

• Веско,
              Би трябвало след изтичане на годишнина от застраховката да можеш да прекратиш медицинската без проблеми. За предоговаряне на параметри застрахователите бяха склонни добреди две години, сега незнам как е. МОжеш да прекратиш и спестовната си застраховка, но ще получиш само т.нар. Откупна стойност, което обаче не е изгодно за теб.

Коментар

• Re: Спестовна - не. Злополука - да.

Имам един въпрос по принцип към знаещите. Имам спестовна застраховка живот (или както се казва по научному) и застраховка за покриване на медицински разходи вследствие на злополука. Сключвах ги едновременно и са на една полица. Това значи ли, че 20 години ще трябва да плащам и двете? Мога ли по някое време да се откажа от едната или да променя някой параметър?

Коментар

• Гошохубавецов - като цяло си прав за спестовните човекозастраховки, но наистина не познаваш продуктът на КД.
                  А да вярваш, че някой ден ще живееш човешки от пенсия, е най-малкото наивно.
                  Сегашните пенсионни вноски отиват за изплащането на пенсиите на сегашните възрастни хора, като се разчита, че работещото в моментът поколение в бъдеще тоже ще бъде издържано на свой ред от пенсионните вноски на децата си. Да, ама както е тръгнало, докато остареем, мангалите ще са станали 3 000 000 и със сигурност 80% от тях ще отказват да работят и ще лежат на гърба на данъкоплатците, както и сега - е, те ли ще ти плащат пенсията?
                  Да, никой не може да гарантира определена доходност, но е ясно, че такава ще има - а в настоящата финансова ситуация, който не играе със сигурност губи. За разлика от чисто рисковите застраховки тип каско, ние се грижим и за късните години на човекът.

Запознай с нашият продукт - срамота е образован застрахователно човек да не го познава - защото той бъдещето е.

Да.

Коментар

• Спестовна - не. Злополука - да.

Уважаеми All_or_ None,
                    Учил съм застраховане и съм продавал няколко години застраховки живот. Позволете да споделя мнението си.
                    1. От спестовната застраховка живот няма да спечелите нищо. Основната и цел е да покрие определени рискове, като гарантира сигурност на наследниците Ви и освен това при доживяване на срока сте спестили някаква сума (по-малка от стойността на сумата от всичките вноски, които ще направите). Вноската се дели на две части, такава която се инвестира и такава, която се задържа за рисковете, които носи компанията. Тези лихви, които цитирате, дори и да са вярни (а те не са) при всички положения са само за инвестиционната част от застраховката. Накрая ще всемете много малко повече пари отколкото сте дали. Може би по-малко и от депозит. Но пък през това време Ви е носен и риска, така че нищо не сте загубили.
                    2. Не е вярно, че не плащате данък върху вноските. Прочетете си добре закона за облагане на доходите на физ. лица. Ако сте получавали намаление от данъка ще го платите накрая при получаване на парите.
                    3. За мен лично спестовните застраховки не си струват. По добре си направете една застраховка злополука, която струва 30 лв. годишно за покритие 30 000 лв. Останалите пари може да си инвестирате в нещо друго, а не да ги загробите за 25г. в спестовна застраховка. Ако решите, че Ви трябва защите освен от злополука и от болест има си и рискови застраховки и медицински (не спестовни), които също са сравнително евтини.
                    4. Не познавам продукта на КД, но със сигурност не се отличава революционно от този на другите компании. Разбира се оттам ще направят всичко възможно д си направите спестовна з/ка, все пак ще внасяте пари за 25 години.
                    5. Някъде прочетох, че се гарантирала доходност. Това е не е вярно. Има го при втория стълб на осигуряването за пенсия само и то в тази криза незнам как го спазват. Единственото, което се гарантира е че накрая ще получите застрахователната сума (и то пак зависи от продукта, четете си внимателно условията)
                    Дано съм Ви бил полезен.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                      И камиони с шоколади!

Коментар

• Лошо няма по темата, но особи като Кокаинова ме дразнят с неграмотността си.

Такива, ако не сакат да се шлайфат ги чистя от структурите си, поради "замърсяване" на цялата среда и търговска марка.

П.П. Няма оправдание, да се пишат постове с 200 грешки в правопис, въпреки усърдието да се рекламира Компанията Х, това като бизнес-етика е недопустимо!

Но, всичко е въпрос на приоритети и ... кой, колко я е "окъсал" ...

Коментар

• Драги Монополов - много се радвам, че си ми клиент - най-малкото заради това, че съм убеден, че юридически всичко при нас е наред - нали все пак и аз съм клиент - две човекозастраховки веч си имам... ;-)
                          Кокаинова - светът не може да фалира - а аз ще взема да подшушна на шефове идеята да поинвестират и в златце и сребърце и платинчичка... :-)

Коментар

• Импе, честно казано, просто нямах време за това пич. Не си ли спомняш колко време четох общите условия. Истината е че даже не погледнах портофейла на фондовете задълбочено.

Ама това трябва да го приемаш като комлимент за уменията ти да убеждаваш
                            Разглеждах договора и схемата само юридически, не и инвестиционно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Драги Монополов, доколкото си спомням, ти около два месеца обмисляше идеята, приятелю... ;-)
                              И аз смятам, че ако бием инфлацията това само по себе си е достатъчно - за индексация - не мисля, че за моментът има нужда спрямо инфлацията - единствената причина, поради която човек би могъл да си завиши сега застрахователната премия (тоест вноските) е защото пазарът е в такава точка, че е суперизгодно да се пазарува - макар че ти можеш да си пазаруваш и самостоятелно.
                              За доходността и възражениятая ти - така е - направи ги и може би си прав за историята ДО СЕГА - но винаги има първи път. Представи си следният пример - ако някой има с нас 10-годишен договор и през това време борсата се възстанови до нивата си от Седма година? Дори само да се възстанови, да не стигат по-високо индексите. Това ще рече, че за тия 10 години клиентът ни ще направи около 600% доходност, дори като махнем отчисленията, която компанията прави за себе си. Е - 600%, разделено между 10 години, ако поскъпването е плавно, това значи по 20-22% на година - метнал го - защото да разделим 600% на 10 и да получим 60%, сещате, погрешно е, щото има натрупване.
                              Разбира се - по-вероятно е тия 600% да ги направим за 4-5 години и после ръстът да е доста по-плавен...

Кокаинова - имаме покритие от тук до Луната - клиентът може да пукне дето му е угодно или пък да си живее там без да пуква - само дето сухото се изплаща туканка... ;-)

ннс - пак ти казвам, че грешиш - за Седма година фоандът ни акции бе 97% нагоре, а 2.5% горе долу е доходността на фондът ни Облигации за страшната ОСМА година...
                              Е императоре покланям ти се три пъти до земята и ти благодаря за инфото. То и моят консултант може да ми го е казал ама от пустия кокаин помня средно по три часа. А в това за доходността аз сляпо си вярвам, че е изгодно и лично аз индексация не ща да правя... както казах вече ще внеса някаква сума по инвестиционната сметка защото сега е момента, април месец още по-надолу ще бъде всичкко според мен... ама пък съм сигурна, че ще се оправят нещата трудно е да фалира целият свят, нали?

Коментар

• Драги Монополов, доколкото си спомням, ти около два месеца обмисляше идеята, приятелю... ;-)
                                И аз смятам, че ако бием инфлацията това само по себе си е достатъчно - за индексация - не мисля, че за моментът има нужда спрямо инфлацията - единствената причина, поради която човек би могъл да си завиши сега застрахователната премия (тоест вноските) е защото пазарът е в такава точка, че е суперизгодно да се пазарува - макар че ти можеш да си пазаруваш и самостоятелно.
                                За доходността и възражениятая ти - така е - направи ги и може би си прав за историята ДО СЕГА - но винаги има първи път. Представи си следният пример - ако някой има с нас 10-годишен договор и през това време борсата се възстанови до нивата си от Седма година? Дори само да се възстанови, да не стигат по-високо индексите. Това ще рече, че за тия 10 години клиентът ни ще направи около 600% доходност, дори като махнем отчисленията, която компанията прави за себе си. Е - 600%, разделено между 10 години, ако поскъпването е плавно, това значи по 20-22% на година - метнал го - защото да разделим 600% на 10 и да получим 60%, сещате, погрешно е, щото има натрупване.
                                Разбира се - по-вероятно е тия 600% да ги направим за 4-5 години и после ръстът да е доста по-плавен...

Кокаинова - имаме покритие от тук до Луната - клиентът може да пукне дето му е угодно или пък да си живее там без да пуква - само дето сухото се изплаща туканка... ;-)

ннс - пак ти казвам, че грешиш - за Седма година фоандът ни акции бе 97% нагоре, а 2.5% горе долу е доходността на фондът ни Облигации за страшната ОСМА година...

Коментар

Working...
                                X