Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховка живот със спестовен характер...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от TradanzaПървоначално изпратено от ИмператорътТака е - но Българинът застрахова първо колата си, после домът си и техниката в него, после магазинът си и чак накраят себе си - и то доста рядко. Явно ламарините на голфчето са му по-скъпи от кожата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътТака е - но Българинът застрахова първо колата си, после домът си и техниката в него, после магазинът си и чак накраят себе си - и то доста рядко. Явно ламарините на голфчето са му по-скъпи от кожата.
Коментар
-
Да - покрива се и самоубийство - след втората година. А бенефициенти получават сухото по откупна стойност при всички случаи на прекратяване на договор - дори ако клиент се опаше со динамит и се взриви пред парламентът.
Веско - ние човекозастрахователи и инвеститори и работим само за себе си и за клиентите си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от toma23ИМПЕ верно ли е че застраховката покрива и самоубиство
обикновено се води фатален край от болест и се цака договорената Застр. сума след 1-вата година, а ако не е минала 1 годинка се връщат само внесете стотинки на ползващите лица. Обикновено е описано в Общите условия на някои от компаниите, които го покриват този риск, ама не съм чел на всички клаузите.
Бебе сладко Импов, за всички Застрахователи важи Кодекса за застраховане, а не само за определени компании, колкото и да се лансират, демек пише се една молбица свободен текст: Не съм съгласен с Общите условия по полица Х преди да е подписана / нищо, че е изготвена / и стотинките се връщат.
Чиърс!
Коментар
-
Първоначално изпратено от All_or_ NoneПървоначално изпратено от ИмператорътНе знам, Веско, тебе де са те обслужвали, но при нас практиката е да даваме на потенциалният клиент договорът ПРЕДИ да е подписал каквото и да е, за да го проучи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътТака е - но Българинът застрахова първо колата си, после домът си и техниката в него, после магазинът си и чак накраят себе си - и то доста рядко. Явно ламарините на голфчето са му по-скъпи от кожата.Life won't wait for you.
Коментар
-
Ами може би мнозина си го спестяват... това че е в кодексът е много правилно - ми човекът ако не знае какво подписва?
Отделно и период на размисъл един вид - човекът има право да се откаже от полицата до месец след парафирането и - сухото му възстановява се.
Това знам, че не само при нас е - и Инговците го имат напримерно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
[Подкрепям те напълно Императоре, за пореден път ми се издигна в очите... Клиентите на КД, за разлика от много други могат да прочетът и обмислет достатъчно дълго и предложението и общите условия и полицата преди да я подпишат...[/quote]
Според Кодекса за застраховане, всеки клиент трябва да получи преддоговорна информация преди сключване на договора. Тази информация представлява извлечение от Общите условия на застрахователя.
така че не е само при тази компания, незнам защо се цитира като най-съвестна едва ли не. истината е, че агентите са длъжни да я предоставят на клиента предварително, друг е въпросът че повечето от тях си го спестяват
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътНе знам, Веско, тебе де са те обслужвали, но при нас практиката е да даваме на потенциалният клиент договорът ПРЕДИ да е подписал каквото и да е, за да го проучи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CocaineПървоначално изпратено от GoshohubavecaВеско,
Би трябвало след изтичане на годишнина от застраховката да можеш да прекратиш медицинската без проблеми. За предоговаряне на параметри застрахователите бяха склонни добреди две години, сега незнам как е. МОжеш да прекратиш и спестовната си застраховка, но ще получиш само т.нар. Откупна стойност, което обаче не е изгодно за теб.
Както и да е, нека младите и пробивните "освободят" света от предразсъдиците му
Коментар
Коментар