IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка живот със спестовен характер...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• развалихте добрия тон на дискусията!!!

най- добре е всеки сам да преценява как да управлява рисковете си.
    Optic тия не 800 а 800000 активи ако не ги държиш под възглавницата, не за друго но ще неудобно за сън, пак ще са при нас и те са изложени към имуществени или финансови загуби... колкото по- богат стана човек, толкова по- неизбежно е да се застрахова)

както казват хората няколко неща са не можеш да пропуснеш в един живот- смъртта, данъците и .. застраховките))

приятен и спорен ден от мен!
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Първоначално изпратено от Cocaine
      Да си глупав не е порок драги ми оптиков, просто е смешно и малко унизително, а да си графоман е болест
      Дали съм глупав, зомбиран, агент на простотията и каквото още си ме нарекла, няма никакво отношение към правотата на твърдението ми и щеше да направиш по-добро впечатление, ако се беше опитала с разумни аргументи да обясниш защо смяташ, че е грешно, отколкото да се концентрираш върху смайващи епитети за моята особа.

П.П. Да не си била под въздействието на кокаин докато написа следното изречение:
      "Във всеки един момент парите от застраховката ти ще са пове4е от тези които заделяш под възглавницата например или както пишеш в "личен фонд"..."
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Оптиков рече:

Защото в "белите" страни мошеници като теб от стотици години обработват математически слабограмотните "души" с маркетинг и реклама.

О, да, забравих - американци, швейцарци, германци, японци и т.н. са питекантропи пред финансовият гений на Ганю... вярно че Ганю често на стари години рови по кофите или, ако при злополука остане без крайници, тръгва да се моли като просяк, за да събире волни пожертвования, ама както и да е... ;-)

А при фатален изход - ако имаш семейство?

Отг: При фатален изход, какво ми пука, нали аз ще съм труп? Защо аз и семейството ми трябва да се лишаваме от пари, които са ни нужни за да живеем, докато съм жив...

Някога, когато някой вожд или крал пукнел, заколвали жената му и я заравяли с него... или конят му беше ли? ;-) Сега не се прави така, пък и някои хора, кой знае защо, чувстват нужда да защитят най-близките си хора, ако с тях се случи злощастие...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да си глупав не е порок драги ми оптиков, просто е смешно и малко унизително, а да си графоман е болест

Коментар

• Optic написа:
            Императорът написа:

Съгласен с това, което казваш на Оптиков - Оптиков - а ако стане беля с тебе, ама не фатална, а колкото да не си в състояние да работиш повече?

Отг: А ако не стане? И кое е по-вероятно, да стане или да не стане?

Ако до тоя момент си отделил в твоя личен фонд 800 кинта - колко ще изкараш?

Отг: А вероятността каква е точно когато съм отделил 800 "кинта" да настъпи застрахователното събитие, а не когато съм отделил вече да речем 800 000 "кинта"?

Отг: При фатален изход, какво ми пука, нали аз ще съм труп? Защо аз и семейството ми трябва да се лишаваме от пари, които са ни нужни за да живеем, докато съм жив, за да получим евентуално някакви пари, когато почина, което с >99,99% вероятност ще настъпи, когато вече съм пенсионер.

Защо според теб в белите страни 8 от 9 души имат човекозастраховки - повечето и не само по една?

Отг: Защото в "белите" страни мошеници като теб от стотици години обработват математически слабограмотните "души" с маркетинг и реклама.

Cocaine:
            Аз винаги съм се притеснявала от хора които сами си задават въпроси и си отговарят ... Не знам дали осъзнаваш смисъла на застраховането, особено когато е обвързано с инвестиционна стратегия? Във всеки един момент парите от застраховката ти ще са пове4е от тези които заделяш под възглавницата например или както пишеш в "личен фонд"... Мисля, не е необходимо да си зомбиран за да сравниш доходността, просто трябва да можеш да четеш и да мислиш поне малко... Аман от агенти на простотия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic
              Първоначално изпратено от Императорът
              Съгласен с това, което казваш на Оптиков - Оптиков - а ако стане беля с тебе, ама не фатална, а колкото да не си в състояние да работиш повече?

Отг: А вероятността каква е точно когато съм отделил 800 "кинта" да настъпи застрахователното събитие, а не когато съм отделил вече да речем 800 000 "кинта"?

Отг: При фатален изход, какво ми пука, нали аз ще съм труп? Защо аз и семейството ми трябва да се лишаваме от пари, които са ни нужни за да живеем, докато съм жив, за да получим евентуално някакви пари, когато почина, което с >99,99% вероятност ще настъпи, когато вече съм пенсионер.

Защо според теб в белите страни 8 от 9 души имат човекозастраховки - повечето и не само по една?

Отг: Защото в "белите" страни мошеници като теб от стотици години обработват математически слабограмотните "души" с маркетинг и реклама.
              Аз винаги съм се притеснявала от хора които сами си задават въпроси и си отговарят ... Не знам дали осъзнаваш смисъла на застраховането, особено когато е обвързано с инвестиционна стратегия? Във всеки един момент парите от застраховката ти ще са пове4е от тези които заделяш под възглавницата например или както пишеш в "личен фонд"... Мисля, не е необходимо да си зомбиран за да сравниш доходността, просто трябва да можеш да четеш и да мислиш поне малко... Аман от агенти на простотия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Не - осигурява се първо този, който носи основният доход в семейството - сещате се защо.

Коментар

• затова си застраховай жената ,да ти е мирна главата .
                    Да си заведеш децата на Лов и да ти наебът кучето

Коментар

• Първоначално изпратено от divinesweet
                      аман от агенти на кд! единственото което работи добре в тази компания са продажбите!
                      по отношение на покритите рискове нищо по- особено не предлагат от всички останали! всеки животозастраховател покрива самоубийство след втората година. и по цял свят е така! като презумпцията е че обикновено човек не планира толкова дългосрочно (т.е. малко вероятно е някой да сключи животозастраховка с цел да се самоубие след две години). няма да споменавам администрацията, от която аз като клиент не съм очарована. няма да споменавам и достата слабости на договора, които като застраховател намирам за неудачни. съвсем правилно се е ориентирал Веско- в тази компания много от нещата са принципни! много хора, много болести, по данни на един институт!

Optic на пръв поглед сте прав, но само до там. няма друга форма на хедж, с която от първия ден на договора някой срещу малка сума, като 50 лв, да поеме гаранция от поне няколко хиляди- няма банки, няма борси, няма фордове!. пък от друга страна управлението на "собствения фонд" не струва ли нещо!? или онези "търтеи" работят без пари!?
                      застраховането е просто една алтерантива- добра и без аналог! въпрос на лична преценка е кой ще я избере!
                      Съгласен с това, което казваш на Оптиков - Оптиков - а ако стане беля с тебе, ама не фатална, а колкото да не си в състояние да работиш повече? Ако до тоя момент си отделил в твоя личен фонд 800 кинта - колко ще изкараш? А при фатален изход - ако имаш семейство? Защо според теб в белите страни 8 от 9 души имат човекозастраховки - повечето и не само по една?

divinesweet - за покритите рискове грешиш и то много - защото се стараем да защитим не само животът и здравето, но и ПАРИТЕ на хората - а без тая защита другата, баш човекозастрахователската не струва много. Обяснявам с едно изречение - ако човекът има 30 годишен договор с 1000 кинта вноска годишно в компания Х и се спомине на 29-ата година - ще вземе семейството му 30 000, ама ако тогава това е цената на... един ковчег? Чаткаш ли защо нашият продукт е бъдещето, а другите са отживелица? ;-)
                      Инак и аз искам нови подпродукти - и скоро ще имаме такива - но ще оповестя когато бъдат внедрени - надявам скоро.

Tradanza - има и такива - но аз държа клиентът да осъзнае какво получава и наистина да го желае и да има нужда от услугата. Инак плаща веднъж, спира, губи си сухото и двамата имаме чувството на взаимно прецакани.

Коментар

• аман от агенти на кд! единственото което работи добре в тази компания са продажбите!
                        по отношение на покритите рискове нищо по- особено не предлагат от всички останали! всеки животозастраховател покрива самоубийство след втората година. и по цял свят е така! като презумпцията е че обикновено човек не планира толкова дългосрочно (т.е. малко вероятно е някой да сключи животозастраховка с цел да се самоубие след две години). няма да споменавам администрацията, от която аз като клиент не съм очарована. няма да споменавам и достата слабости на договора, които като застраховател намирам за неудачни. съвсем правилно се е ориентирал Веско- в тази компания много от нещата са принципни! много хора, много болести, по данни на един институт!

Optic на пръв поглед сте прав, но само до там. няма друга форма на хедж, с която от първия ден на договора някой срещу малка сума, като 50 лв, да поеме гаранция от поне няколко хиляди- няма банки, няма борси, няма фордове!. пък от друга страна управлението на "собствения фонд" не струва ли нещо!? или онези "търтеи" работят без пари!?
                        застраховането е просто една алтерантива- добра и без аналог! въпрос на лична преценка е кой ще я избере!
                        застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                        http://www.broko.bg/blog

Коментар

Да - покрива се и самоубийство - след втората година. А бенефициенти получават сухото по откупна стойност при всички случаи на прекратяване на договор - дори ако клиент се опаше со динамит и се взриви пред парламентът.
                          Веско - ние човекозастрахователи и инвеститори и работим само за себе си и за клиентите си.
                          Не беше трудно да си го намеря с гугъла това КД, обаче първото изречение което прочетох беше велико:
                          "По данни на Международния институт по здравеопазване, хората все повече страдат от различни заболявания."

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
                            Първоначално изпратено от Tradanza
                            Така е - но Българинът застрахова първо колата си, после домът си и техниката в него, после магазинът си и чак накраят себе си - и то доста рядко. Явно ламарините на голфчето са му по-скъпи от кожата.
                            Всички агенти са клиширани. Изречение, което ще чуете от 99.99 % от агентите по живот
                            Ами защото това е точно така - а е ненормално.

Използването на клишета за оборване на възражения лъха на "продажба на всяка цена заради комисиона" Общо взето се практикува от 99.99% от агентите, които преследват единствено комисионата си без да ги интересуват нуждите на клиента Изказват се автоматично и си личи, че продавача не е много заинтересуван от проблемите на клиента. Зомбирани агенти обикалят по офисите и цитират дословно Ерик Вос Няма по ужасно нещо Това е най- трудния продукт за продаване и трябва креативност за тая работа
                            Моето мнение е, че който иска да се застрахова, по-добре да си отделя в един собствен фонд парите които би дал за застраховател отколкото да храни търтеите с такси и комисионни. Така ще тържествува всеки месец, в който не му се е случило нищо. А ако му се случи, ще изгуби само веднъж.

Коментар

Гошохубавецов - като цяло си прав за спестовните човекозастраховки, но наистина не познаваш продуктът на КД.
                              А да вярваш, че някой ден ще живееш човешки от пенсия, е най-малкото наивно.
                              Сегашните пенсионни вноски отиват за изплащането на пенсиите на сегашните възрастни хора, като се разчита, че работещото в моментът поколение в бъдеще тоже ще бъде издържано на свой ред от пенсионните вноски на децата си. Да, ама както е тръгнало, докато остареем, мангалите ще са станали 3 000 000 и със сигурност 80% от тях ще отказват да работят и ще лежат на гърба на данъкоплатците, както и сега - е, те ли ще ти плащат пенсията?
                              Да, никой не може да гарантира определена доходност, но е ясно, че такава ще има - а в настоящата финансова ситуация, който не играе със сигурност губи. За разлика от чисто рисковите застраховки тип каско, ние се грижим и за късните години на човекът.

Запознай с нашият продукт - срамота е образован застрахователно човек да не го познава - защото той бъдещето е.

Да.
                              Импе - дай некой сайт от където мога да се запозная с продукта. Принципно имам интерес да направя такава застраховка, ама ме възпират 2 неща:
                              1) Знам много добре, че застрахователите печелят най-много от застраховки живот, т.е. - клиента му свалят по няколко кожи.
                              2) Не мога да разбера, ползват ли се още някакви данъчни преференции или не се ползват?

Айде и със здраве!
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Първоначално изпратено от Tradanza
                                Така е - но Българинът застрахова първо колата си, после домът си и техниката в него, после магазинът си и чак накраят себе си - и то доста рядко. Явно ламарините на голфчето са му по-скъпи от кожата.
                                Всички агенти са клиширани. Изречение, което ще чуете от 99.99 % от агентите по живот
                                Ами защото това е точно така - а е ненормално.

Използването на клишета за оборване на възражения лъха на "продажба на всяка цена заради комисиона" Общо взето се практикува от 99.99% от агентите, които преследват единствено комисионата си без да ги интересуват нуждите на клиента Изказват се автоматично и си личи, че продавача не е много заинтересуван от проблемите на клиента. Зомбирани агенти обикалят по офисите и цитират дословно Ерик Вос Няма по ужасно нещо Това е най- трудния продукт за продаване и трябва креативност за тая работа

Коментар

Working...
                                X