IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в трайни насаждения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    За да се елеминира циганската неизвестна, която всъщност си е доста ясна, трябва да се засее култура, която не се консумира в този си вид, не се продава лесно на свободния пазар, не служи за отопление и т.н. Някои билки са наистина такива, но изискват договори и... семена.
    Дори циганите знаят че семената са с пари,а договорите с неустойки;-(И ще ти предлагат застраховка.Така че без умерено палконалагане никoй бизнес не е жизнеспособен. Занемарени пътища,отеснели с по метър от храси и метър от пясък в страната бол.За сега само в това могат да получат трудови навици ,после и в друго

Коментар

• За да се елеминира циганската неизвестна, която всъщност си е доста ясна, трябва да се засее култура, която не се консумира в този си вид, не се продава лесно на свободния пазар, не служи за отопление и т.н. Някои билки са наистина такива, но изискват договори и... семена.

Коментар

• То хубаво, ама това си е сериозна работа, а не хоби. А и каквото посадиш - как ще го опазиш от хъхрещите гнусотняци, които като скакалци всичко разграбват? Трябва да инвестираш и във въоръжена охрана.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ефекта "durex"

Света е беден,но и бедните избират сигурното качество.Тук има пример за уникална находчивост
          http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=...00&galid=71162 Бързо растящи видове,влагани в собствено производство-домашно правена еко хартия?Кесии за супермаркети?

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
            Лорд-е, какво ще го правиш този студоустойчив банан бе?
            То сега си има банани целогодишно, не е като при бай Тошо?
            Аз ще ги садя за лични нужди, не за продаване.
            Last edited by LANDLORD 31; 23.06.2012, 07:53.

Коментар

• Митко Динев имам предвид, даваха го преди време и БНТ в предаването "Бразди".

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Така е, аз му обясних! Имам около 20дка в радиус на 30км. от Кюстендил. Там ми пречат Въпреки, че моята студоустойчива маслина и студоустойчив банан мисля да ги садя само на 1,5дка на 20км. от Пауталия.
                Лорд-е, какво ще го правиш този студоустойчив банан бе?
                То сега си има банани целогодишно, не е като при бай Тошо?

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                  Може и да бъркам но не знам защо ми се струва,че този хоби производител преди да почне при вас се проба в кюстендилско.Но там много бързо му обясниха,че пречи.
                  Така е, аз му обясних! Имам около 20дка в радиус на 30км. от Кюстендил. Там ми пречат Въпреки, че моята студоустойчива маслина и студоустойчив банан мисля да ги садя само на 1,5дка на 20км. от Пауталия.

Коментар

• Първоначално изпратено от XP1 Разгледай мнение
                    Защо не!?При нас в Стара Загора един баровец започна с черешите като хоби, а сега се е амбицирал да стане производител N1 в Европа.
                    Може и да бъркам но не знам защо ми се струва,че този хоби производител преди да почне при вас се проба в кюстендилско.Но там много бързо му обясниха,че пречи.
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Защо не!?При нас в Стара Загора един баровец започна с черешите като хоби, а сега се е амбицирал да стане производител N1 в Европа.

Коментар

• От 20 дка, щом е за хоби, все за едни компоти ще изкараш!

Коментар

• Моят съвет е :Инвестирай в това от което разбираш,всичко друго е впрягане на вятъра .Ако си хазартна личност пробвай ,ама 20 д-ка си е не само за хоби освен ако не е елхички ,които да оставиш на наследниците си .Ако е овошки и не си се занимавала трябва специалист ,защото си иска работа и то точно когато трябва и както трбва .

Коментар

• Първоначално изпратено от Ади Разгледай мнение
                            Здравейте,

Преди време нашия премиер каза да спрем да трупаме в банки, а да инвестираме...... и аз реших да го послушам.Насочила съм се към трайните насаждения.Става въпрос за странично занимание, нещо като хоби 10-20 дка, да не изисква много време, понеже се занимавам с друго и с приемливо добра печалба.Вече имам някакви идеи, но ще се радвам и на Ваши съвети, най-вече за билките, че там почти нищо не знам.Благодаря!
                            Ами Вие сте успялa!Само сега ходете на пръсти около бизнеса си.Всяка инвестиция трябва да "надпечати" спекулата с емисия на пари(3-4% годишно при сложна лихва за 10 години;-)-всеки бързо става парфюмиран роб )Приеми навлизането в чужд сектор като полезно стъпване на мотика;-))В растениевадството навлизането е адски бавно.Конкурентни Ви предимства са само че можеш за удоволствие да посееш малко неброени пари

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Дали е подходящо да насадя студоустойчива маслина и студоустойчив банан на 20км. северно от Кюстендил?
                              Там климата е преходноконтинентален със средиземноморско влияние но в подножието на Конявска планина. Надморската височина е към 750м.
                              Или да си садя само ябълки и череши, как мислите?
                              Доколкото знам в Кърджалийско се правят някакви опити за отглеждане на студоустойчива маслина, можеш да се поразровиш в нета.

Коментар

• риск си е риск

Ако човек рискува има възможност до спечели.А този който не рискува няма никакви шансове. Дори да пуснеш един фиш за тото рискуваш да загубиш стотинките колкото до печалбата каквото дойде....няма сигурен бизнес или никой не е застрахован от това какво ще му дойде на главата.

Коментар

Working...
                                X