IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в трайни насаждения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мисля да си направя градина с лешници и орехи. Няма да е голяма 10 декара някъде. Да има какво да правя като спра да ходя на работа.

Коментар

• [QUOTE=bpst;1059321842]
      Първоначално изпратено от nayden_popov Разгледай мнение
      Имали възвращаемост инвестицията в трайни насаждения. И какво си струва да засъдиш. Ако някой има опит да сподели

Всичко си струва (не само трайните насаждения) - само правиш една елементарна сметка - умножаваш по 10 очакваният ЧИСТ годишен приход и ако инвестицията (разхода за създаване) е по-голяма зарязваш всичко (или не започваш нищо). Това инфо с допълнителни лични пояснения по въпроса струва 5 наливни бири. Пиши ми на мейла при необходимост!

Йес, знаех си аз че портфейл ( без шитове) на БФБ с 12% див.доходност е печеливша стратегия.
      Last edited by pipbel; 07.10.2012, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Далеч не съм под чехъл приятелю, и няма причина да съм такъв. Прекалено съм патриархален в чувствата и мислите си за да допусна такова нещо. Лошото е, че семейната история помни невероятна трагедия с която всеки се съобразява все още. Не е наложено мнение, но само разказа на поверието ни изправи на нокти дори недостатъчно суеверните нам.
        Иначе орехите са доста блазнеща инвестиция в трайни насаждения. Поне 10 дръвчета мога да посадя на първо време за да видя как ще вървят. Плюс това орехите са доста скъпи.
        ХАРЕСВА МИ ТОЗИ ФОРУМ ЗАЩОТО ВЕЧЕ СЪМ ИНВЕСТИРАЛ В НЯКОЛКО РАЗНООБРАЗНИ АКТИВИ:

- ИМОТИ И ЗЗ
        -ЗЛАТО И СРЕБРО
        -АКЦИИ
        -ОВОШКИ
        -КОНСЕРВИ

П.П. Не включвам инвестиции от рода на семейство, деца, образование, грижа за здравето и други подобни, които съвсем не са маловажни, но нямат пряко материално изражение.
        Извинявам се, ако като частен случай е било неуместно да се занасям, рядко си сериозен и не ми е хрумнало че този път си.

Както и да е, ако имаш търпение да изкараш и 1 лев от орехи, без да ползваш ЕС фондове, то от борса ще купиш горите на половин Европа, или поне на един роден окръг, или както му викат там сега

Коментар

• [QUOTE=nayden_popov;1059320523]Имали възвращаемост инвестицията в трайни насаждения. И какво си струва да засъдиш. Ако някой има опит да сподели

Всичко си струва (не само трайните насаждения) - само правиш една елементарна сметка - умножаваш по 10 очакваният ЧИСТ годишен приход и ако инвестицията (разхода за създаване) е по-голяма зарязваш всичко (или не започваш нищо). Това инфо с допълнителни лични пояснения по въпроса струва 5 наливни бири. Пиши ми на мейла при необходимост!
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            За мъж под два чехъла, си се държал мъжки

Помолил си църквата за помощ, то друга..
            Далеч не съм под чехъл приятелю, и няма причина да съм такъв. Прекалено съм патриархален в чувствата и мислите си за да допусна такова нещо. Лошото е, че семейната история помни невероятна трагедия с която всеки се съобразява все още. Не е наложено мнение, но само разказа на поверието ни изправи на нокти дори недостатъчно суеверните нам.
            Иначе орехите са доста блазнеща инвестиция в трайни насаждения. Поне 10 дръвчета мога да посадя на първо време за да видя как ще вървят. Плюс това орехите са доста скъпи.
            ХАРЕСВА МИ ТОЗИ ФОРУМ ЗАЩОТО ВЕЧЕ СЪМ ИНВЕСТИРАЛ В НЯКОЛКО РАЗНООБРАЗНИ АКТИВИ:

- ИМОТИ И ЗЗ
            -ЗЛАТО И СРЕБРО
            -АКЦИИ
            -ОВОШКИ
            -КОНСЕРВИ

П.П. Не включвам инвестиции от рода на семейство, деца, образование, грижа за здравето и други подобни, които съвсем не са маловажни, но нямат пряко материално изражение.

Коментар

С малко разочарование разбрах, че в микроклимата на вилата ми, не вирее нищо друго освен ябълки и круши като плодове, но за орехи не се бях замислял. Имам един орех посаден на опасна близост до триетажната къща в парцела, но в момента в който решихме да посадим с майка ми друг орех , дори след като го пасадихме излезе жена ми, която ми разказа поверието , че посаден орех като стане стеблото му с диаметър на врат на мъж, този мъж ще умре. Прозвуча ми като смърта присъда и изтръгнахме крехкото дръвче и го дарихме на църковното настоятелство, които го посадиха в черквата в съседство до нас. Много зловещо поверие ме попари жената!
              За мъж под два чехъла, си се държал мъжки

Помолил си църквата за помощ, то друга..

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                сложи си орехи
                С малко разочарование разбрах, че в микроклимата на вилата ми, не вирее нищо друго освен ябълки и круши като плодове, но за орехи не се бях замислял. Имам един орех посаден на опасна близост до триетажната къща в парцела, но в момента в който решихме да посадим с майка ми друг орех , дори след като го пасадихме излезе жена ми, която ми разказа поверието , че посаден орех като стане стеблото му с диаметър на врат на мъж, този мъж ще умре. Прозвуча ми като смърта присъда и изтръгнахме крехкото дръвче и го дарихме на църковното настоятелство, които го посадиха в черквата в съседство до нас. Много зловещо поверие ме попари жената!

Коментар

Дали е подходящо да насадя студоустойчива маслина и студоустойчив банан на 20км. северно от Кюстендил?
                  Там климата е преходноконтинентален със средиземноморско влияние но в подножието на Конявска планина. Надморската височина е към 750м.
                  Или да си садя само ябълки и череши, как мислите?
                  сложи си орехи
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Не отричам лечебността и полезността на бодилът, но в тая страна само бодили ли трябва да отглеждаме - защото т.нар. "държава" не смее да озапти бандитизмът на мръсната раса?
                    коя е тази мръсна раса ?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Ще си го държи на топло в гащите, за да лъже мераклийките.....
                      Е, не съм достигнал до момента да съм чичо и да се задявам с 20 г. девойки. Трябва да си голям психопат за да си в тази схема!
                      Цветиста дума малцинствена- АМАН!

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
                        Лорд-е, какво ще го правиш този студоустойчив банан бе?
                        То сега си има банани целогодишно, не е като при бай Тошо?

Ще си го държи на топло в гащите, за да лъже мераклийките.....

Коментар

• Имали възвращаемост инвестицията в трайни насаждения. И какво си струва да засъдиш. Ако някой има опит да сподели

блиндирани врати
                          Last edited by nayden_popov; 28.09.2012, 11:08.
                          блиндирани врати

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            ......т.нар. "държава" не смее да озапти бандитизмът на мръсната раса?

Не мога да не призная, че едва сега схващам далновидността на премиерската препоръка, както и трезвите разсъждения на младата инвеститорка по отношение инвестирането в следващите 100-120 години...

Та: инвеститорката инвестира в свои инвестиционни проекти – дълготрайни, многогодишни насаждения – маслини /да разгледаме конкретният пример/...

Не съм казал, че ни подсказват за единствено възможна печеливша инвестиция – с възвръщаемост – над 110-120 години, но това би трябвало да се подразбира..., все пак ние сме хора, които можем да четем „между редовете“...

... едва сега схващам, че до тогава малцинствата ОПРЕДЕЛЕНО ще доминират над коренното население в страната, както и ще имат поредното си коалиционно правителство, с членове – пропорционално разпределени според изборните резултати /след тия около 120 години/... Вероятно доминиращи в парламента ще са циганите, ласкаво наричани от някои - роми, които ще са в коалиция с останалите малцинства /без турците – винаги в опозиция/ - и – управлявайки – вече циганите няма да водят чергарският си начин на живот, ще имат необходимите средства и сами ще отглеждат плодовете и зеленчуците в своите градини, излишъци от които ще реализират на пазара...

Ето в това се състои логиката на дългосрочното инвестиране – например – в маслинови дръвчета: циганите няма да обират реколтата, предвид тогавашното им благосъстояние...

Единствено неприятното е, че голяма част от българите ще „похищават“ циганските градини..., а вероятно и на своите сънародници, инвестирали в трайни насаждения...

...то пък – каква ли далавера има в това, човек да набере шепа маслини, които – ако не са узрели – горчат, а ако не са обработени по определена технология – не биха могли да ни заситят..., но това е друг въпрос...
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Не отричам лечебността и полезността на бодилът, но в тая страна само бодили ли трябва да отглеждаме - защото т.нар. "държава" не смее да озапти бандитизмът на мръсната раса?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Все това ми е на устата – не искам други хора да страдат от подадена от мен информация... С това почвам, защото инфото ми може да бъде прието като съвет от някого, затова – предупреждавам: само професионалисти могат да участват в такива начинания!

За това растение – Бял трън – може да прочетете много в нета..., например
                                http://agronet.bg/agro/otglejdane/1170-byal-tran.html

...не е многогодишно, а и други проблеми създава, тъй като – хем самото то изисква определени грижи, хем пък създава грижи през следващите години за растенията, които биха са отглеждали в същите парцели – в следващите засяването сезони – се явява вече като плевел...

...пък и го дават едно-двугодишно...

...от друга страна – никой циганин не би „посегнал“ на такава „култура“, защото – дори и да беше имал договор за изкупуване на продукцията – би трябвало да има и комбайн.../тръни – с голи ръце трудно се прибират, а и семената им, които са крайният продукт – също много биха озорили всеки циганин или орда, решила да инвестира в прибирането..../

Ще прочетете подробностите... Само ще добавя, че от тая култура правят някаква „отвара“ за полова мощ у мъжете – поне западняците много търсели това, та затова можел човек да направи що-годе бизнес-план и да бъде финансиран..., както и да разполага с договор за изкупуване на продукцията...

Все пак, това беше преди години – поне 15-20 оттогава! Сега нямам никакви данни – продължава ли търсенето, но със сигурност растението изисква грижи и не е възможно като „хоби“ – да си го гледаш как расте отстрани..., нещо повече – не мисля, че изобщо има култури, които не изискват грижи, макар и само със засаждането..., но пък трябва и да се подготви почвата: оране, брануване, обеззаразяване...., няма растения, които да не изискват грижи в някоя от фазите на развитието си..., щом дори „плевелът“ Бял трън – не може без някое прекопаване и поливане в началото...

Успехи на печелившите!
                                Last edited by zarco; 24.06.2012, 10:24.
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X