If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бат Асене, кажи що тез хубави, несложни и нетоксични инструменти CDS-ите даже и твоя човек, баш спекуланта на спекулантите, Сорос, иска да ги забранят?
In a speech at the Membership Meeting of IIF, Soros said, "Some derivatives ought not to be allowed to be traded at all. I have in mind credit default swaps. The more I've heard about them, the more I've realised they're truly toxic."
Стига вече с това асен писа по темата по надолу. Накратко този път набалбукал се е затова е против малките спекуланти се нядоха за сметка на голямия спекулан сорос за това му е криво и хеитва...
Уау, гениална теория. На Асен ли е или лично твоя? Трябва да се предложи тази стратегия на набълбукалите се с НИ. Свикват пресконференция и казват "Ние смятаме че притежаването на повече от един НИ е токсично и унищожително за иконмиката. Затова предлагаме да се забрани!".
Това че Сорос бил против малките спекуланти също е забележителна идея. Нещо като движението "лъвове за забрана на антилопите"
Асене, петрола и златото паднаха, ЕЦБ се готвят да печатат, а долара днес е нагоре. На какво се дължи това според теб ?
по-точно искаш да кажеш - еврото е нагоре (движи се обратно на петрол, злато и борси, което не отговаря на 'риск апетит' корелацията от последните 3 мес.). Защо? Може би петролът ще коригира с -10$ (набалончване, несигурност, рисковите пари стоят настрана по време на ФЕД мийтинга) и ако тръгне пак нагоре E/$ като нищо ще стигне 1.45
Бат Асене, кажи що тез хубави, несложни и нетоксични инструменти CDS-ите даже и твоя човек, баш спекуланта на спекулантите, Сорос, иска да ги забранят?
In a speech at the Membership Meeting of IIF, Soros said, "Some derivatives ought not to be allowed to be traded at all. I have in mind credit default swaps. The more I've heard about them, the more I've realised they're truly toxic."
Стига вече с това асен писа по темата по надолу. Накратко този път набалбукал се е затова е против малките спекуланти се нядоха за сметка на голямия спекулан сорос за това му е криво и хеитва...
*GOLDMAN BETS 10-YEAR TREASURY YIELDS MAY FALL 30-40 BPS
*U.S., EUROPEAN GOVERNMENT BONDS POISED TO RISE, GOLDMAN SAYS
*LONG-DATED BONDS HAVE `DECENT RALLY AHEAD,' GOLDMAN SAYS
*GOLDMAN ADVISES GOING `LONG' 10-YEAR U.S. TREASURY FUTURES
*GOLDMAN BETS 10-YEAR TREASURY YIELDS MAY FALL 30-40 BASIS PTS
*TALK OF CENTRAL BANK TIGHTENING IS PREMATURE, GOLDMAN SAYS
.....
аз харесвам контрариън мисленето, което споделяш - преглеждаш графиките на 10 г. и 30 г. щатски бондове и ми се струва, че там корекцията е свършила и започва отново поскъпване, което ще натисне лихвите --- прочетох едно мнение, което ми се стори логично, а именно че разпродажбите на акции и стоки ще даде импулс на покупките на трежъри бондове, което е и целта Тимми - което отново върви с засилване на долара...
маркета почва да става доста опасен и непредвидим,защото лятото вече е тук и не се знае точно кога ще гръмне петролния балон.както и къде ще отидат тези пари,излизащи от петрола.
ако отидат в трежърис,акциите в сащ ще рухнат времено.ако отидат директно в акции,тогава ще скочат и предварително ще образуват балон в доу и есандпито.
днес петрола рухва сериозно,като по принцип има добри новини за ъп за него-имаш напрежение в иран,както и постоянни атентати на петролни компании в нигерия.и при всичко това-петрола пада.
чакам да видя,тарикатите почнаха ли да излизат от петрола,или просто е лека корекция.ще се разбере до няколко дни.ако няма резки качвания нагоре за по няколко минути-да качват колкото се може повече,като използват минимален капитал за надуване на капитализацията-значи се е почнало.
ще разбереме скоро.пари от този сел на всякакви къмодитис,който се получава днес,все още никъде не е влезнал-имаш брутален сел офф навсякъде,без трежърис да се вдигат-означава,че някой събира яко кеш и ще видиме къде ще го бодне много скоро
скивате ли кво става.....петролчето пак нагоре,доларчето надолу.......няма да се оставят да го балонират-липсва събитието,където народа да се подплаши,че петрола е свършил и да почне да купува.......
В мас-медиите в последната седмица постоянно хвърчат новини от типа:
"We're concerned about oil prices rising so rapidly in the near-term," says Hussein Allidina, head of commodities research at Morgan Stanley. "But the bet in the long-term is one way, and that's just up."
... Ask them about where prices will be two years from now, however, and the majority will offer this prediction: A lot higher.
Goldman извадиха отново прогнозите 85-95$, D.Bank - 100$.
Световните индикатори са в задния двор и много на кафяво. Ясно е, че ще има дърпане на килимчето - единственото, което ме притеснява е, че е твърде явно... И че филмът се прожектира 2 пъти за кратко време (мемори ефект).
Асене, балоните май трудно удържат напрежението. Ще коментираш ли ?
хм...не мисля...тва по скоро е ролване на фючъри в следващия месец,защото този изтича и ако не ролнат ще трябва да влезнат в лайв деливъри,а дирижорите не искат това...поради левъриджа 1:1000,за да влезнеш в ексърсайз,ше трябва да извадиш 1000 ПЪТИ повече пари,за да покриеш левъриджа. не мисля,че са се отказали от балонирането-тва е най трудното-да се предвиди кога ще излезнат,но не мисля,че сега точно е този момент.по скоро е корекция в следствие на ролване на фючъри и може да продължи до края на тази седмица,но после като нищо мога да продължат да го бичат нагоре. мисля,че хората,които влезнат в шорт на петрола в момента ще бъдат преебани по същия начин,както стана и миналия месец-очакваха срив заради данните,че е сащ е задръстена с петрол и допълнително потреблението пада и се юрнаха при пърия спад на шорт,но тва излезна не срив,а просто корекция и само се заклещиха.
аз лично не пипам в момента валутите и петрола ,но ги наблюдавам доста изкъсо,защото смятам да облажа,когато му дойде времето.
асене, според теб има ли вариант, въпростните дирижори да използват ролването на фючърси като параван и под неговото прикритие да започнат разпродажби. така няма ли да имат един аванс от няколко дена?
не смятам-дирижорите,целта им е да преебат спекулантите.в момента прикачат все повече и повече спекуланти с тях,които гледат да гепнат малко "нискорискови" парички от постоянното качване в последните 3 месеца.
но ако дирижорите излезнат,те имат колосално количество долари,вкарани в петрол и им трябва мощно събитие,където повече спекуланти да почнат да купуват,че да могат да превърнат капитализацията в печалба.иначе ще загубят от цялата врътка и ще стане нещо като на БФБ- в момента фондовете вдигнаха софикса със 30% но няма кой да влезне и реално са заклещени в капитализация-ако решат да кешит капитализацията,ще рухнат софикса под най ниските му стойности от началото на годината.съответно се радват на временна капитализация,която обаче няма нищо общо с печалба.
петролните дирижори няма да се оставят да се заклещят по такъв гаменски начин,като бг колегите им,ВЕРВАЙ МИ.......
ще трябва да прекарат спекулантите и да ги пооберат малко......
поне аз така виждам картинката....може и да греша
скивате ли кво става.....петролчето пак нагоре,доларчето надолу.......няма да се оставят да го балонират-липсва събитието,където народа да се подплаши,че петрола е свършил и да почне да купува.......
мамата са си ебали тия бандюги.....от сега виждам как гласат да преебат спекулантите,но още не е дошло времето......
ще реват разни фоднчета,както реваха миналата година покрай ураганите-купуваха петрол,че ураганите ще покачат цената,пък петрола падаше тогава с по 5$ на ден....случайности.....
Виждам го петрола да драпа до към 80 $ още малко и след това ще гледаме филм.
Коментар