Първоначално изпратено от kritelin
не позициите ми се са нямаква определена стратегия,а комплексна,над която съм мислел последните 3 месеца.
по скоро може да се определи като лонг тайм и диагонални спредове.
коловете са дийп ИТМ на 50 страйкове повечето-шорт на блиски месеци,спрещу лонг на далечни.
това по принцип се играе със пут опшъни,които са ОТМ-50 страйкове,вместо колове,обаче аз имам нещо в предвид и то разбира се става в момента....кой е играл с путове това същото,няма да идари коравьото,както си е мислил,нищо,че познава движението.
при ОТМ хиризонтални(тайм) спредове,имаш минимален риск-почтни нищо не губиш,ако движенитео тръгне срещу теб,ако стои на едно место,дори можеш да спечелиш 5-10%,обаче а,ако тръгне в твоя посока,в зависимост кога индърлайна ще стигне до страйковете ти,можеш да направиш между 500%-1000%......
тва на мен ми е любимата стратегия за гонене на движение надолу,защото освен всичко друго,при падане имплайт волатилитито се качва,което оскъпява опшъните,а шорт опшъна ти е на по близък месец,съответно с по малък примиум от лонг опшъна и това го оскъпява по малко от лонга,от където целия спред ти прави допълнително печалба от волатилити.
ако гониш качване с хоризонтален спред не е най-перфектния вариянт,защото познаваш от движението и делтите ти трупат печалба,докато спреда влезне АТМ,но пък им. волатилити пада и ти изяжда част от печалбата.
но такъв вид спредове са едно от най добрите неща за мен,защото мен не ме интересува толкова колко ще спечеля,ако позная,а колко по малко да загубя,ако не позная!с времето ще ги разбереш неща от рода на риск мениджмънт,но такъв тип игра не може да стане с индърлайн-акция,форекс,или фючър....единствено с опшъни става.
Коментар