IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kritelin
    Обратен страдъл ли си правил ? За да се хеджнеш
    няма обратен стрдъл-има лонг и шорт страдъл,в зависимост стратегията дебитна,или кредитна е.
    не позициите ми се са нямаква определена стратегия,а комплексна,над която съм мислел последните 3 месеца.
    по скоро може да се определи като лонг тайм и диагонални спредове.
    коловете са дийп ИТМ на 50 страйкове повечето-шорт на блиски месеци,спрещу лонг на далечни.
    това по принцип се играе със пут опшъни,които са ОТМ-50 страйкове,вместо колове,обаче аз имам нещо в предвид и то разбира се става в момента....кой е играл с путове това същото,няма да идари коравьото,както си е мислил,нищо,че познава движението.
    при ОТМ хиризонтални(тайм) спредове,имаш минимален риск-почтни нищо не губиш,ако движенитео тръгне срещу теб,ако стои на едно место,дори можеш да спечелиш 5-10%,обаче а,ако тръгне в твоя посока,в зависимост кога индърлайна ще стигне до страйковете ти,можеш да направиш между 500%-1000%......
    тва на мен ми е любимата стратегия за гонене на движение надолу,защото освен всичко друго,при падане имплайт волатилитито се качва,което оскъпява опшъните,а шорт опшъна ти е на по близък месец,съответно с по малък примиум от лонг опшъна и това го оскъпява по малко от лонга,от където целия спред ти прави допълнително печалба от волатилити.
    ако гониш качване с хоризонтален спред не е най-перфектния вариянт,защото познаваш от движението и делтите ти трупат печалба,докато спреда влезне АТМ,но пък им. волатилити пада и ти изяжда част от печалбата.
    но такъв вид спредове са едно от най добрите неща за мен,защото мен не ме интересува толкова колко ще спечеля,ако позная,а колко по малко да загубя,ако не позная!с времето ще ги разбереш неща от рода на риск мениджмънт,но такъв тип игра не може да стане с индърлайн-акция,форекс,или фючър....единствено с опшъни става.

Коментар

• долара ще е ъп до няколко дни според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
        Първоначално изпратено от bordo_77
        Асене, имаш ли обяснение защо петрола пада, а долара държи тия нива.
        Заради постоянните вербални интервенции в посока слаб долар от страна на Китай и Русия. След Г8 ще има по-ясна посока мисля аз.
        Има логика, ама нали Русия не искала друга резервна валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от bordo_77
          вече не знахарствам.няма смисъл да ме питате такива неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от bordo_77
            Заради постоянните вербални интервенции в посока слаб долар от страна на Китай и Русия. След Г8 ще има по-ясна посока мисля аз.

Коментар

• Асене, имаш ли обяснение защо петрола пада, а долара държи тия нива.

Коментар

• Обратен страдъл ли си правил ? За да се хеджнеш

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
                  Първоначално изпратено от acen1975
                  * * * * * * * * * O P E N P O S I T I O N S * * * * * * * * *
                  Добро утро, Асене. Би ли пояснил малко по-детайлно защо си гонел спада с такава стратегия. Защо си купил коловете със страйк в 70 и защо си селнал колове, а не си купил путове? Каква ти е цялостната идея?
                  На народен език, като за спотаджия.
                  хе...същото ме питаше флор брокера ми когато го караш да ги поръчва от маркет мейкъра.....поради паритета,е едно и също-независимос колове или путове са структурирани самите хоризонтални и диагонални спредове-те постигат същата цел-движението е еднакво, са малко по скъпи,ако се играят с колове,отколкото с путове.......
                  та флор брокера точно това ме питаше-къв е смисъла да плащам малко повече пари......
                  има едно НО,обаче не смятам да го казвам........след време може би....
                  но въпроса ти ме кефи-наистина е професионално зададен-евалата.
                  мисли-ще ти кажа,само ако уцелиш къде е разковничето.....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                    * * * * * * * * * O P E N P O S I T I O N S * * * * * * * * *
                    Добро утро, Асене. Би ли пояснил малко по-детайлно защо си гонел спада с такава стратегия. Защо си купил коловете със страйк в 70 и защо си селнал колове, а не си купил путове? Каква ти е цялостната идея?
                    На народен език, като за спотаджия.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                      Първоначално изпратено от rogers
                      Асене - освен гъзоблизците ти - там Атила , Горо и други титани на мисълта що си мислиш, че другите трева пасем. До вчера писа , че петрола се надува от "тях", "балонджиите" и ще почнат да излизат при някакво събитие края на лятото - например ураганите, сега се периш че си го шортвал. Отделно нали стратегията ти беше делта неутрална - сега разправяш, че си шорт и си пуснал част от позициите - като вероятно скриваш другата част с която се хеджираш.
                      И хората спорят с теб не за друго /като дрехите или как изглеждаш/ , а защото пишеш пълни глупости понякога. Та можеш ли да сметнеш с колко процента падна петрола и с колко процента се вдигна долара - нали разправяш, че петрола движеше долара.

хе,хе......ако си чел форума назад,съм казвал,че края на юни,началото на юли има голяма вероятност претрола да почне да пада.......виж,в стрейтмънта пиша дори и датата,когато съм ги играл.......на 6/22,на 6/30 и на последните 20 опции са преди 3 дни на 7/6.......
                      66 опции,с делти близо до едно........на левъридж 1:1000......погледни тогава колко е бил петрола и сега колко е......малко ти се виждат 66 опции с цена между 10 000$ и 20 000$ всеки от тях????
                      знам аз,че всичките в бгетовицата сте супер спекуланти,мулти милионери и въртите милиоярди........за мен милион са много пари....не съм стигнал до твойто богатсто,че опции за над половин милион са "няколко " позиции
                      хе,хе......казвал съм,че началото на лятото петрола може да падне.....сега,защо паднал,а не съм казал?????
                      ами имаше поредица от "случайности"+новина,която е проспахте в бгетовицата.......бг медиите решиха да не е важна,няма нужда да я знаете.....
                      раликата между това да живееш в чигаго и софия....скъпо излиза.....
                      ако не си забелязал,от един месец съм спрял да "знахарствам"...точно заради такива като теб-щото вече се опитвате да ми извъртите думите и как нищо никога не съм познал и само греша и незнам си кво си.....и поне ми писна всеки път да се обяснявам като ученичка.......просто решиш да си тряйкам.....когато нищо не казвам,такива кукуригувци като теб няма да могат да ми изкривяват казаното.......
                      а датите в които съм отварял позициите,всички съвпадат със "случайности".........само че ти никога няма да ги знаеш кои са,макар и да съм писал кво ще стане и акк да се провери кога може да почнат,ти нямаш пипето да разбереш това.......
                      ще ти дам жокерче за едната от случайностите.....спомяш ли си преди месец как изведнъж всички "професори" почнаха да се притесняват,че америката много е напечатела долари и никой няма да иска да купува тржърис??????и веднага притеснени инвеститори продадоха и смъкнаха цените и "пресата" се обезпокои за долара.........спомняш ли си?
                      обаче по "случайност",няколко дни след това "някой" се появи и изкупи няколко аукциона подред и всички останаха изненадани......и трежърис се качиха......тая случайност до бгетовицата също не е стигнала...дори и в сащ остана в тайна....трябва д аимаш пратформа да ги гледкаш тези подробности......и да знаеш точно къде да гледкаш..........
                      после,ако си ми чел постингите по подробно ...съм споменал,че когато почнат да излизат,сток маркета ще почне да пада и трежърис да се качва,,,,,,,ей така,пак по случайност........
                      знаеш ли с колко са се качили трежърис от тогава,от когато почна да пада петрола???????и ей такинка....хем никой не иска да ги купува щото много печатели долари,хем се качват?????///тогхава казвах също,че това твърдение е глупост-сащ не може да има дифолт във трежърис,защото ги издава във доалри....бгетовицата може,защото са във валута....но сащ не!
                      защо я произведоха тази новина?и защо тъпите "професори" ио преса веднага качат на плувката и плашат народа,без да се осъзнават,че те са оръдие на дирижорите???????
                      ако си знаел как да ми четеш постингите,и ако си разбирал кво искам да кажа,сега да имаш позиции,отворени на 70$........
                      обаче малко са тези,които наистина ме разбират.......за другата случайност не съм писал....нито за новината,с която този път дирижорите бяха "ИЗДИРИЖИРАНИ"........оставам те да се чудиш.......в бгетовицата ще се осетиш точно тогава,когато петрола обърне...и не случайно така ще стане.....
                      от мен толкова със знахарстването-аз бях до тук...писна ми да ви "светкам" и после да ми изкривявате думите....кои от яд,кои от малоумие(като теб).......
                      пожелавам ти късмет и да четеш анализите на световните медии и гурута,като "професор" рубини,еврейчето питър шиф и сие...анализатори.....
                      чети ги тях и ще спИчелиш......
                      това са ми постове от преди 10 дни
                      може би имат връзка с това което казваш

"когато в едно изказване няма логика обикновенно се случва точно обратното
                      най-вероятно китайците искат да отслабят долара с приказки че ще заместят част от
                      резервите си със злато и създават паника с постявянето му под въпрос
                      като тяхна основна резервна валута,също така го поставят под съмение и като световна валута

през това време най-вероятно купуват долари като бесни ,все пак са китай
                      трябва им сериозно срещуположно движение
                      може пък да знаят нещо което ние не знаеме например кога ще пукне балона в петрола"

"нека да помислиме за момент
                      китайците казват че ще купуват злато за да имат по стабилна валута
                      ок това може и така да е защото с по големи златни резерви могат да си поддържат
                      валутата и при девелвация
                      обаче оттука идва въпросът дали цената на златото е добра за покупка в момента
                      - не не е добра,златото е балон + това няма никакъв смисъл да казват че ще купуват нещо,защото по този начин ще им излезе по скъпо
                      значи няма да купуват
                      ако толкова искат да се предпазят от девелвация на юана защо не си ги изкупят с долари нали ще се "обезценяват"

оттогава долара се качва ,петрола пада,златото пада

Коментар

• Първоначално изпратено от swifter
                        Първоначално изпратено от blagoz
                        Според мен Асен е прав в следното:
                        Той казва че на FOREX за един лот плащаш с 50$ при 1/200 маржин в момента на покупката си 2,5 пипса-2.5$ на зад или 5%.
                        Ако затвориш на същата цена това ще ти струва сделката-Кост оф трейд

Какво трябва да е при сарафите за да ни струва двойна размяна 2.5$ на 50$ , ами 5%разлика между цена купува и цена продава при 1,4 Е/$ продава, купува трябва да е 1,33Е/$ -е такива спредове са рядко при сарафите, в ПИБ са подобни до 1000$.
                        бг "форекс" съсаятито още има проблеми със смятане не левъридж....още не знаям,че плащат по 5%,а си мислят,че полащат по 0.025%.........
                        то самата инвестиционна банка не може да предложиразлика между купува/продава по малко от 0.5% ,тия наще си мислят,че купуват на 0.025% разлика.......2.5 пипа не са 0,025%!!!!!!!защото ,за да махнат левъриджа,трябва да умножат 0,025%*200=5%......доказал съм им го и с отваряне и затваряне на позиция-ако я отворят и веднага затворят-залагат 50$,затварят на същия пип-реално за да видят колко им е кост ъф трейд и при затваряне,без движение -взимат им 2.5$,което е 5% КОМИСИОННА!!!!!!!!
                        Спорът вече е безумен. И децата вече се смеят. В единият случай става въпрос за % комисионна в/у маржин рикуаирмънт, в другия в/у целия ОБЕМ на позицията. Естествено, комисионната от спреда претеглена с/у маржин депозита изглежда голяма: защото е в/у целият обем на позицията = лИвъриджа * лотовете. Ако някой скалпер почне да си отваря и затваря 1 лот E/$ (= 100к $ позиция при L=1:100, m.req=1000$) и всеки път губи по 2п. от спреда е нормално да стопи сметката, щото всеки път олеква с 2% ($20) СПРЯМО margin requirement-a и ще натисне бутона buy/sell точно 50 пъти. (Затова по probability theory се вижда за колко време средно брокерите стават притежатели на маржина на форекс милионерите-мечтатели)

За професионалистите, които гонят движения обаче, важен е не толкова спредът, а амплитудата на движението и големината на позицията. Дали ще го дебнат през фючърс или спот е въпрос на избор. Затова тях не ги боли фара за тези 0.02% от ОБЕМА.

Задачка: а ако почнем да "отваряме и затваряме" при сарафите на ндк-то със СЪЩИЯТ ОБЕМ (i.e.: 100k $ реални) за колко време ще стопим 1000$:

спред: 1.3900 / 1.4100
                        При всяка 2-на врътка губим по ~$ 1400 или 1.41% от ЦЕЛИЯ обем. И така.. вече маржин рикуаирмънта от предишния пример беше стопен само от 1 buy/sell ..

Така че сарафа си позлатява пишона от дебел спред и натрупване на обем, докато брокера му пада парата от изтрити маржин рикуаирмънти от "цъкащи" трейдъри и "дългосрочни валутни инвеститори" с избити зъби.

P.S.: Cost of Trade и Cost Vs. Volume са 2 различни неща!!!
                        +1! Ееееее, разгеле. Един да ви го разясни като на милиционери. Егати абсурдния спор. Това, разбира се, не помрачава симпатиите ми към Асен. Но понякога така се случва в живота, че прекалено многото акъл и опит могат и да пречат... За някои по-елементарни неща.
                        * think positive * think simple * think big *
                        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Асене,какво се чува за ограниченията ,които искат да налагат върху някои фючърси-особено петрол,газ,храни...?

Коментар

• абе пиши си на воля бе Асене, защо им се вързваш на разни унсс специалисти.
                            тука няма кой да каже какво става отвън океана. Пълно е с всякакви унсс специалисти, които четат разни изкукуригали рубини-професори и кольо-парамовци.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
                              Асене - освен гъзоблизците ти - там Атила , Горо и други титани на мисълта що си мислиш, че другите трева пасем. До вчера писа , че петрола се надува от "тях", "балонджиите" и ще почнат да излизат при някакво събитие края на лятото - например ураганите, сега се периш че си го шортвал. Отделно нали стратегията ти беше делта неутрална - сега разправяш, че си шорт и си пуснал част от позициите - като вероятно скриваш другата част с която се хеджираш.
                              И хората спорят с теб не за друго /като дрехите или как изглеждаш/ , а защото пишеш пълни глупости понякога. Та можеш ли да сметнеш с колко процента падна петрола и с колко процента се вдигна долара - нали разправяш, че петрола движеше долара.

хе,хе......ако си чел форума назад,съм казвал,че края на юни,началото на юли има голяма вероятност претрола да почне да пада.......виж,в стрейтмънта пиша дори и датата,когато съм ги играл.......на 6/22,на 6/30 и на последните 20 опции са преди 3 дни на 7/6.......
                              66 опции,с делти близо до едно........на левъридж 1:1000......погледни тогава колко е бил петрола и сега колко е......малко ти се виждат 66 опции с цена между 10 000$ и 20 000$ всеки от тях????
                              знам аз,че всичките в бгетовицата сте супер спекуланти,мулти милионери и въртите милиоярди........за мен милион са много пари....не съм стигнал до твойто богатсто,че опции за над половин милион са "няколко " позиции
                              хе,хе......казвал съм,че началото на лятото петрола може да падне.....сега,защо паднал,а не съм казал?????
                              ами имаше поредица от "случайности"+новина,която е проспахте в бгетовицата.......бг медиите решиха да не е важна,няма нужда да я знаете.....
                              раликата между това да живееш в чигаго и софия....скъпо излиза.....
                              ако не си забелязал,от един месец съм спрял да "знахарствам"...точно заради такива като теб-щото вече се опитвате да ми извъртите думите и как нищо никога не съм познал и само греша и незнам си кво си.....и поне ми писна всеки път да се обяснявам като ученичка.......просто решиш да си тряйкам.....когато нищо не казвам,такива кукуригувци като теб няма да могат да ми изкривяват казаното.......
                              а датите в които съм отварял позициите,всички съвпадат със "случайности".........само че ти никога няма да ги знаеш кои са,макар и да съм писал кво ще стане и акк да се провери кога може да почнат,ти нямаш пипето да разбереш това.......
                              ще ти дам жокерче за едната от случайностите.....спомяш ли си преди месец как изведнъж всички "професори" почнаха да се притесняват,че америката много е напечатела долари и никой няма да иска да купува тржърис??????и веднага притеснени инвеститори продадоха и смъкнаха цените и "пресата" се обезпокои за долара.........спомняш ли си?
                              обаче по "случайност",няколко дни след това "някой" се появи и изкупи няколко аукциона подред и всички останаха изненадани......и трежърис се качиха......тая случайност до бгетовицата също не е стигнала...дори и в сащ остана в тайна....трябва д аимаш пратформа да ги гледкаш тези подробности......и да знаеш точно къде да гледкаш..........
                              после,ако си ми чел постингите по подробно ...съм споменал,че когато почнат да излизат,сток маркета ще почне да пада и трежърис да се качва,,,,,,,ей така,пак по случайност........
                              знаеш ли с колко са се качили трежърис от тогава,от когато почна да пада петрола???????и ей такинка....хем никой не иска да ги купува щото много печатели долари,хем се качват?????///тогхава казвах също,че това твърдение е глупост-сащ не може да има дифолт във трежърис,защото ги издава във доалри....бгетовицата може,защото са във валута....но сащ не!
                              защо я произведоха тази новина?и защо тъпите "професори" ио преса веднага качат на плувката и плашат народа,без да се осъзнават,че те са оръдие на дирижорите???????
                              ако си знаел как да ми четеш постингите,и ако си разбирал кво искам да кажа,сега да имаш позиции,отворени на 70$........
                              обаче малко са тези,които наистина ме разбират.......за другата случайност не съм писал....нито за новината,с която този път дирижорите бяха "ИЗДИРИЖИРАНИ"........оставам те да се чудиш.......в бгетовицата ще се осетиш точно тогава,когато петрола обърне...и не случайно така ще стане.....
                              от мен толкова със знахарстването-аз бях до тук...писна ми да ви "светкам" и после да ми изкривявате думите....кои от яд,кои от малоумие(като теб).......
                              пожелавам ти късмет и да четеш анализите на световните медии и гурута,като "професор" рубини,еврейчето питър шиф и сие...анализатори.....
                              чети ги тях и ще спИчелиш......

Коментар

• Като гледам доста нашенчета има тука дето боси ходят ама търговски стъпват.
                                Ролкси,G-класи и луноходи, не са лоши момчета ама тия мечти за слава и пари съвсем им объркват живота, е поне ни забавляват с шегите си.

Коментар

Working...
                                X