If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре де хора, защо трябва да се заяждаме един с друг в този форум. В един момент дори малкото позитивно което присъстваше започна да изчезва. Един куп хора скочиха на Асен1975. Човекът има различно мнение. На моменти е краен по отношение на България и случващото се в нея. Нека да се изслушваме и да можем да чуваме. Нека който не следва дадено мнение да спори, но няма нужда да има обвинения и заяждания особено на личностна основа.
Мисля, че по този начин ще успяваме да чуваме повече мнения, дори на хора които не са прави, но е важно да ги чуваме. Няма да скрия, че ми харесва различната гледна точка на Асен1975 и покрай него се зачетох и научих неща, които не съм знаел преди. Сега като се изроди темата форумът стана безмислен. Кой спечели от това?
Ще помоля да коментарите да бъдат конструктивни. Ей така този път ако може. ....
И нещо към Асен1975. Човече, въпреки че харесвам различната ти гледна точка и чета с интерес на моменти наистина си много краен. Не мислиш ли, че повече ще те слушат и ще те чуват хората ако си малко по-умерен в изказванията си? Огледал си много фенове. Мисля си, че ще имаш още повече по този начин.
Абе Асене,
какво си направил бе човек. Боже, колко мъка има по този свят.
Не познавам нито един разумен комарджия да прахоса така пари, камо ли човек инвеститор. От несвързания стейтмънт, виждам само че си продавала далечни колове на ниски страйкове, и си купувал близки колове, висок страйк. Ако не, поправи ме разбира се.
.
ако някой го интересува де и двете книги са преведени на български
+ и изданието , и хартията на "черният лебед" са отвратителни
не случайно казах,че от повечето хора няма да бъде разбран.....сега преводачикте са ви виновни-ми и те като не знаят кво е induction theory,веднага ви го превеждат като индукционна теория.....
ама за да знаеш кво е тва,трябва да си прочел няколко книги преди това.....не са ви виновни преводачките-захванали сте се с литература,която е над вашите възможности-за да стигнете до него,трябва да изкачите стълбата...а стъпалата са много.
те хора,които са запознати с трудовете на попър и мил не могат да го разберат,каму ли,ако тях не сте изучавали.
толкова е неразбран,че дори в уикимедия казват,че теорията му е за това,че било имало непредвидими случки,които били оказвали влияние на човечеството.......ми то тва и баба го знае-и е писано от мил,а телеб прави комплексна теория върху това и търси причините-той казва,че са предвидими и предотвратими.........."академиците" си мислят,че е преписал мил и нищо всъщност не е казал.........
за да стигнете до талеб,няма да е зле да минете първо през мил и попър.
че дори и тогава може да не разберете неща от рода:
"защо тираджии не четат книги,които са написани за тираджии"
или кой е по опасен:
човека ,който нищо не нзае,но знае,че не знае...или човека ,който знае много повече от първия,но пък си мисля,че знае повече,отколкото знае.....
Абе Асене,
какво си направил бе човек. Боже, колко мъка има по този свят.
Не познавам нито един разумен комарджия да прахоса така пари, камо ли човек инвеститор. От несвързания стейтмънт, виждам само че си продавала далечни колове на ниски страйкове, и си купувал близки колове, висок страйк. Ако не, поправи ме разбира се.
Но ако да, това някой отчаян комарджия не би го изиграл така. Те са те смачкали от марджини по късите колове, а покачването в цената на близките колове не е компенсирало загубите по далечните. Че ти дори и сега трябва да си на загуба и да се въртиш в леглото препотен.
Асене, недей така бе човек, тука четат много хора, някой ще направи същото недоразбрал че си скучаещ милионер, мноооого хазартен, и не много умен и ще загуби маса пари така.
Че ти да беше го играл директно с фючърси, пак по добре, при рола щеше да хванеш спреда и щеше да се върже около 5-6 долара, пък си пази близките колове за защита, не пречат. Ама февруари да продаваш колове 50 страйк при спред до септември, трябва да вида но някъде около 10-15 долара, това си е хвърляне на пари. Всъщност Асене, умишлено не те наричам пицар, защото това вече не го вярвам. Не мога да повярвам че нормален човек ще пръска така пари.
Имал си поне 2 варианта да го изиграеш поне правилно, ако си мислел, че цената ще пада още, но не си знаел докога. И още нещо, Трябва да ти погледна цените, щото доста често си измисляш цифри и соводно си спекулиаш с тях.
не съм обяснявал защо става,но съм споменавал,че става........
имаш всичките данни...ако навържеш пъзела ще откриеш нещо,което много малко хора го знаят.......тва са само самите дирижори,както и хора,като мен,които са им открили номерата и по движението могат да определят "намеренията" им,защото различни опшън стратегии влияят различно на ъндърлайна....
..
Здравей, Асене. Излезнаха ли вече "дирижорите" или и в момента излизат?
... 2 книги на талеб......черния лебед е продължение на теорията му за жертв2а на случайностите.......
и междудругото и двете книги са гениялни......а характерното за гениялни книги е,че голяма част от масата не може да ги осмисли и открие истинската гениялност в тях и съответно ги приема за някаква глупост-....
....пък и добър английски трябва да имаш.....съмнявам се,че е преведена на български,която и да е от книгите му.....
Наистина са преведени, ама то пък един превод... :-( Според мен такива книги трябва да се превеждат от хора, който имат поне 1/2 от IQ-то на автора. Иначе не четеш Талеб, а четеш как са го разбрали и интерпретирали едни там какички, говорещи английски език.
+1
само една лека корекция - мислещи, че говорят анлийски
Здравейте на всички.
Ето тук е грешката.Сравнението в базата.Не е никак коректно да сравняваш 50 долара с 50 долара*200(1:200 е примера). Не смяташ ли че по правилно е да сравниш 10 000 (50*200) долара които си отворил на форех спот, с 10 000 долара които сменяш при сарафа.
Обобщение:
Да сравняваш 50 долара при сарафа с 10 000 долара които си оптворил във форекса е меко казано (нищо че залогат ти е 50 долара) некоректно.
ето това е истината ...Другото с което не съм съгласен е, че спреда автоматично се приема като разход.Хипотетично е такъв ,но реално той по-скоро би трябвало да се приема в даден момент като загуба при търговията.
ама продължавате да не разбирате човек с 10000 долара в джоба има баинг паур 2 милиона и тои не е равен на човек с 50 долара в джоба (освен пред закона)... които има баинг паур 10000 сравняват се парите в джоба им
иначе с това съм съгласен че той по-скоро би трябвало да се приема в даден момент като загуба при търговията. и мислех че тук се обсъжда точно излизане на нула за да видим колко ти струва
... 2 книги на талеб......черния лебед е продължение на теорията му за жертв2а на случайностите.......
и междудругото и двете книги са гениялни......а характерното за гениялни книги е,че голяма част от масата не може да ги осмисли и открие истинската гениялност в тях и съответно ги приема за някаква глупост-....
....пък и добър английски трябва да имаш.....съмнявам се,че е преведена на български,която и да е от книгите му.....
Наистина са преведени, ама то пък един превод... :-( Според мен такива книги трябва да се превеждат от хора, който имат поне 1/2 от IQ-то на автора. Иначе не четеш Талеб, а четеш как са го разбрали и интерпретирали едни там какички, говорещи английски език.
Здравейте на всички.
Ето тук е грешката.Сравнението в базата.Не е никак коректно да сравняваш 50 долара с 50 долара*200(1:200 е примера). Не смяташ ли че по правилно е да сравниш 10 000 (50*200) долара които си отворил на форех спот, с 10 000 долара които сменяш при сарафа.
Обобщение:
Да сравняваш 50 долара при сарафа с 10 000 долара които си оптворил във форекса е меко казано (нищо че залогат ти е 50 долара) некоректно.
ето това е истината ...Другото с което не съм съгласен е, че спреда автоматично се приема като разход.Хипотетично е такъв ,но реално той по-скоро би трябвало да се приема в даден момент като загуба при търговията.
Коментар