IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers
    Аско - аз като казвам че съм познал нещо ти показвам точно постинга си и не се хваля докато ти не ме принуди - ти само казваш че назад си бил писал - щото знаеш че на никой не му се рови назад да ти търси постовете. Та казваш безопитна плюнка съм бил- да но предвидих падането на акциите и качването на трежъритата - и то реално, а не въображаемо като тебе - бил писал на незнам си кой на лични? Ми точно като познаваш във форума тези които те критикуват ще спрат, ако действително си прав. И да те питам кво значение има дали си познал движението - нали уж великата ти стратегия беше делта неутрална и затова беше идвал в БГ и търсил опшън трейдъри ма нямало достойни за тебе и делта неутралната ти стратегия? Ще ти кажа и отговора - наистина смятам че стратегията ти е делта неутрална и не си шортвал петрола и затова пускаш само част от позициите си, ако петрола беше скочил щеше да пуснеш другата част. И докога ще пускаш твои клонинги с по едно мнение дето те възхваляват?
    Че и нагли - ние сме те били обиждали - а е точно обратно - ти плюеш по всички който не мислят като тебе без значение че те смачкват с аргументи.

Първоначално изпратено от acen1975
    роджъре,не казах,кога влизам,точно заради такива като теб-щото ако не бях познал,щехте да ме изядете.
    Имаше един тук от форума дето беше пуснал тема - академия за инвестиции на незнам looser или нещо подобно - та него що никой не го критикуваше? Щото човека беше обективен, а не самохвалко с психични проблеми.

урагани.......ти кукуригу ли си?как дирижорите ще поръчат урагани?
    Ми ти така пишете бе Ацко - не съм го измислил аз това с ураганите. Те дирижорите ги има само в твоята глава ама карай - ти си знаеш. Феновете ти се пукнаха да те питат кое е събитието - ти така и не можа да им отговориш.

Спора с теб е все едно да споря с някой който ме убеждава че 2 + 2 прави 5. Хората ти обясняват че 2+2 прави 4 но ти им казваш - 5 прави но вие не знаете само аз го знам. Ето ще те цитирам пак с подобни изказвания подплатени само с празни приказки:

ама ти никога няма да знаеш ква е,или ще разбереш,когато вече няма смисъл.........кой намазал...... намазал-кой не-да злобее.
    Ти вярваш ли си? Въобразил си си че някоя новина е важна и всичко около нея въртиш.

.до батко ти аско такива "новини" стигат преди да излезнат в блумбърг.......и както виждаш-10% за 5 дни срив...
    А стига бе - да нямаш частни репортери?

и вече ти казах-новината я имаше-тва,че ти не си разбрал,не означвава,че не е сатанала........и на който съм предценил съм казал......само че на лични,а не директно във форума.....
    Ацко аз предсказвам срива ви до ноември тази година само по графиката бе - защо мислиш ми трябва твоята новина? А чакай да позная - новината за която си мислиш е тази дето аукционите на трежъритата бяха неочаквано успешни.

И в тоя дълъг пост най-накрая да напишеш нещо свястно:
    20% от спекулантите правят пари за сметка на останалите 80%,които биват обирани......а от тези 20%,2% правят мнооого пари...
    rogers, първо да ти кажа че Асен ми пусна информация на e-maila и лично на мен ми е от полза и той се оказа прав, и после искам да ти дам един съвет, разбира се
    ако искаш го приемай, направи една тема / rogers знахарства/ като ги усещаш толкова много нещата , пък ще видим след време кой колко е познал. Ако си добър знахар и ти ще си имаш гъзоблизци.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      .... ... пропуснал да каже,кво ще порави със скъпия лев-ще го "обезценява" постепенно,или ще има глупостта да го държи на тези нива,дорде се изяде резерва и после да рухне като по виденово време.......
      надявам се,че е прекалено интелигентен,за да знае,че лева на тези нива е убийствен за бгетовицата,но дано да знае и,че е опасно да го рухне изведнъж,а трябва да стане мнооооого постепенно.
      Асене, не знам как го виждаш ти това обезценяване на лева, че и постепенно?!
      Ако бях прочел това написано от някой като Проф. Стефан Стоилов, "експерт" (по инфлацията, псевдо-икономист) и съветник на не едно социалистическо правителство в България, не бих се учудил, но от друг звучи несериозно (не че няма да се подсмихна на "професора екперт" (Много се прочу по Жан Виденово).

След години на валутен борд (почти единственото полезно нещо направено през тези 20 години тук), плавна обезценка няма как да стане, още по-малко в малка страна с малко население и не особено блестяща икономика.
      Тоест, отпуснат ли лева с 2-3 %, то точно на следващия ден всички ще са си обърнали парите в Евро, а БНБ ще си изхарчи точно за 3 месеца резерва! Не знам от коя година си в САЩ, ама ако нямаш спомен за периода 95-97 то хората тук имат и си имат винаги едно на ум.

Още повече една обезценка нищо няма да ни донесе.

1. Защото нямаме кой знае колко голям износ и без това.
      2. Защото вноса ни щем не щем ще си остане почти същия (Няма начин да не внасяме петрол, газ още много суровини)
      3. В мига когато съотношението евро-лев се измени, банките ще качат още повече лихвите (познай как ще се отрази това на всички компании и граждани теглили кредити), в опит да задържат вложителите които панически ще си теглят парите за да ги обръщат във валута, а и в опит да си задържат печалбите (напълно им е ясно, че ако не качат лихвите кредитите ще се обезценят)
      Та, така.
      Поне аз и досега не съм чул свястно обяснение от някого - защо по дяволите ни е да обезценяваме лева?
      Доказано е.
      Там където има стабилна валута има стабилни инвестиции.
      Никой не обича да си влага парите в страна която вместо пара има хвърчащи хартийки и инфлация.
      Решения има, и то не много трудни за страна като нашата (някой път да си малък си има предимство), въпроса е дали някой ще се сети и дали ще иска да ги прилага.

Но да се иска още от раз, българите да се простят като начало само, с 20-50% от спестяванията си (защото обезценката-инфлация е това - обир на населението и фирмите) при доста съмнителните (ако работеше тая глупост, все щеше да се получи някъде по света - даже в Зимбабве не стана при желязна диктатура) изгледи за успех и при 99% шансове веднъж като се отвори вратата никой после да не може да я затвори и да загубят всичко и да се върнат с 10 години назад е най-наивния ход.
      Това е все едно да отвориш люка на подводница "да проветриш въздуха", ама на 150 метра дълбочина, вместо пуснеш двигателя и помпите и да изплаваш.
      И да казваш - "Аз само малко, един сантим ще отворя"
      Налягането ще е същото.

Банките - Лихвите и проблемите с банките могат да се решат много лесно!
      Не за ден, не за два, но за година-две, най-много.

Ако някой си даде труда да види как следвоенна Япония е решила не един проблем с финансирането на граждани и компании, моля потърсете, прочетете.
      Точно в най-голямата си криза и мизерия, жълтурковците са си намерили решение. Пък има и едни пресен пример с една българска банка, която първа започна да раздава кредити около 2002 година и другите банки щат не щат, тръгнаха подире и нищо, че се правиха на велики "финансисти".
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от goro
        Модератора!
        Да попитам, тук само по Асен ли може да се плюе, че ми отряза последните два поста!
        А разни билки, рожковци и кретелинчовци да си плещят каквото си искат!
        Я отрежи и това, да не стъпвам повече в Инвестора, а и да се поогледам доколко мога да му спра част от рекламите!
        да доста глупава медия, особенно хората които отговарят за форума, от толкова време не можаха да се оправят с работата на модераторите и как трябва да я вършат, може би ги е страх от хората като би_гуугъл и разни други такива отрепки щото веднага ще оспамят навсякъде как имало цензура, посегателство върху свободата на словото и т.н.
        само не виждам кое ги направи наи посещавания ик.форум в бг треидинг пространството, може би още по голямата простотия на конкуренцията ( справка П.Караиванов)

Коментар

• Модератора!
          Да попитам, тук само по Асен ли може да се плюе, че ми отряза последните два поста!
          А разни билки, рожковци и кретелинчовци да си плещят каквото си искат!
          Я отрежи и това, да не стъпвам повече в Инвестора, а и да се поогледам доколко мога да му спра част от рекламите!

Коментар

• Асене, би ли написал на лични за събитието за което говориш, интересно ми е да се опитам да поразсъждавам от твоя гледна точка.
            Поздрави !

Коментар

• e] аз съм нова тук обаче ми е интересно и смешно от това което чета хубаво е човек да се посмее малко

Коментар

• Тука стана пълен цирк

Коментар

• Аско - аз като казвам че съм познал нещо ти показвам точно постинга си и не се хваля докато ти не ме принуди - ти само казваш че назад си бил писал - щото знаеш че на никой не му се рови назад да ти търси постовете. Та казваш безопитна плюнка съм бил- да но предвидих падането на акциите и качването на трежъритата - и то реално, а не въображаемо като тебе - бил писал на незнам си кой на лични? Ми точно като познаваш във форума тези които те критикуват ще спрат, ако действително си прав. И да те питам кво значение има дали си познал движението - нали уж великата ти стратегия беше делта неутрална и затова беше идвал в БГ и търсил опшън трейдъри ма нямало достойни за тебе и делта неутралната ти стратегия? Ще ти кажа и отговора - наистина смятам че стратегията ти е делта неутрална и не си шортвал петрола и затова пускаш само част от позициите си, ако петрола беше скочил щеше да пуснеш другата част. И докога ще пускаш твои клонинги с по едно мнение дето те възхваляват?
                  Че и нагли - ние сме те били обиждали - а е точно обратно - ти плюеш по всички който не мислят като тебе без значение че те смачкват с аргументи.

роджъре,не казах,кога влизам,точно заради такива като теб-щото ако не бях познал,щехте да ме изядете.
                  Имаше един тук от форума дето беше пуснал тема - академия за инвестиции на незнам looser или нещо подобно - та него що никой не го критикуваше? Щото човека беше обективен, а не самохвалко с психични проблеми.

урагани.......ти кукуригу ли си?как дирижорите ще поръчат урагани?
                  Ми ти така пишете бе Ацко - не съм го измислил аз това с ураганите. Те дирижорите ги има само в твоята глава ама карай - ти си знаеш. Феновете ти се пукнаха да те питат кое е събитието - ти така и не можа да им отговориш.

Спора с теб е все едно да споря с някой който ме убеждава че 2 + 2 прави 5. Хората ти обясняват че 2+2 прави 4 но ти им казваш - 5 прави но вие не знаете само аз го знам. Ето ще те цитирам пак с подобни изказвания подплатени само с празни приказки:

ама ти никога няма да знаеш ква е,или ще разбереш,когато вече няма смисъл.........кой намазал...... намазал-кой не-да злобее.
                  Ти вярваш ли си? Въобразил си си че някоя новина е важна и всичко около нея въртиш.

.до батко ти аско такива "новини" стигат преди да излезнат в блумбърг.......и както виждаш-10% за 5 дни срив...
                  А стига бе - да нямаш частни репортери?

и вече ти казах-новината я имаше-тва,че ти не си разбрал,не означвава,че не е сатанала........и на който съм предценил съм казал......само че на лични,а не директно във форума.....
                  Ацко аз предсказвам срива ви до ноември тази година само по графиката бе - защо мислиш ми трябва твоята новина? А чакай да позная - новината за която си мислиш е тази дето аукционите на трежъритата бяха неочаквано успешни.

И в тоя дълъг пост най-накрая да напишеш нещо свястно:
                  20% от спекулантите правят пари за сметка на останалите 80%,които биват обирани......а от тези 20%,2% правят мнооого пари...

Коментар

• долар иена

може ли коментар за следващата седмица за тази валутна двойка

Коментар

• Първоначално изпратено от solaroid2121
                      Асене здравей. Следя ти постовете още от времето когато пишеше в имоти.нет . Благодаря ти за винаги точните и обосновани мнения, които споделяш с нас. За една година съм си спестил доста загуби благодарение на писанията ти. Със здраве и не им се връзвай толкоз на троловете
                      +1

btw, толкова злоба и тролстване като в този форум другаде не съм виждал. Евала на Асен, че въпреки това не се омел от БГ нет пространството.

Коментар

• Асене здравей. Следя ти постовете още от времето когато пишеше в имоти.нет . Благодаря ти за винаги точните и обосновани мнения, които споделяш с нас. За една година съм си спестил доста загуби благодарение на писанията ти. Със здраве и не им се връзвай толкоз на троловете

Коментар

• В момента в които някои по телевизията каже, че лева е девалвирал ще настане такъв хаос че Ви е бедна фантазията. Това правителство си заминава и политическата сила, която го е издигнала няма да помирише власт.
                          Понеже тук сте все капацитети как държавите, които нямат борд се мъчат да спрат девалвацията на техните валути с всички сили и имат такъв срив на GDP.Нали трябваше да е обратното?
                          Плюс това в книжките пише ли че България е силно отворена икономика, внася всчки суровини и че вноса ще се оскъпи безбожно в левово изражение и допълнително ще напомпа инфалцията? Лихвите ги чакайте на трицифрео число?

Последно извън темата - Рубини разбра ли че форинта не е с фикисран курс? Щото и по тази тема се беше разпрострял?

Коментар

• билкаря,я кажи ми тютюнът билка ли е

Коментар

• Аце като доидеш следваштиа път в чеинч биурото

за 100 долара ше ти дадат 90 лева.

курса ше е 95 и 5 лева за чеинчажиите та 90

5 не е много че на форекса ако знаиш как дерат

С парите си американците вече са никои в света

едно кафе не можеш да пиеш в европа ацко

знаеш ли бях в Швеицария в командиравка

и колко мислиш е хамбургер с бира на летиштето

една седмица пици ше носиш в гетото дааа

Коментар

• Ацко ти цепиш мрака "фин министър ше има неблагоразумието дане обесцени лева"

бъди наш знахар и пророк велик си

Коментар

Working...
                                X