IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• горо горо проблема е че мошениците държат бизнесите

като се погрижи държавата за тях какво ше стане

ас ако ставаше сас билки и посиони да съм ви дал

да гъвръкнете по една ракиена чашка гурчилка и готово

набързо ше рипкате пак и ше сте тигар

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
      Jay Gould
      Правилно казваш, че едва ли ще има някаква положителна последица от обезценката на валутата. А и да има, бягството на капитали, което ще последва ще убие всичко детско в нас.
      Ако кризата е продължителна, борда ще се срути поради една единствена причина - няма да има пари. Просто математика. ...
      Няма как да не се съглася. Даде ли се възможност на политиците да си играят със парите в Бг можем да очакваме само едно - още един широк канал за обир на населението.
      Не разбирам също и как проблемите могат да бъдат решени с намаляване на заплати - ще намалим заплатите на учителите и масата обикновени хора, които и без това едва свързват двата края? Колко още може да бъде обиран българина?

Проблемът на неолибералната политика не е в премахването на регулациите, а в премахването им там където не трябва - в Бг най-вече в отношението между мошениците и обикновените хора.
      И въвеждането на частно-правни режими в отношението държава - едър, разбирай главно спекулативен, капитал. Пример - инвеститор клас ХХХ? - Режим на привилегии, или казано директно - Узаконена форма на мошеничество.

89 започна с искания за равнопоставеност и отмяна на привилегиите...

Достатъчно е държавата да се "погрижи" за мошениците и бандитите. С другото българина мисля ще се справи - след 20г. еквилибристика на оцеляването е натрениран повече от средно-статистическия европеец. (Ако има сериозен проблез то той е главно демографски)
      Единствения начин да накараш един човек да работи здраво е като му гарантираш, че труда му няма да бъде ограбен и, че ще се радва на плодовете му.
      Само му кажи, че с това което изкарва днес утре няма да може да си купи 99% на днес и ще видиш накъде ще се насочат усилията му!

Коментар

• херко

ама американците какво да праят

или тех светло бъдеше ги чака

там как е полужението

Коментар

• Херко обречени сме така ли

отсега да си теглиме куршумя

да си отцепиме един в главата

чеда несе мъчим колко мило

Коментар

• Jay Gould
            Правилно казваш, че едва ли ще има някаква положителна последица от обезценката на валутата. А и да има, бягството на капитали, което ще последва ще убие всичко детско в нас.
            Ако кризата е продължителна, борда ще се срути поради една единствена причина - няма да има пари. Просто математика.
            А ката няма пари, няма как да се обезпечи минималния оборот в държавата, няма да се плаща на администрацията и системите в държавата ще блокират. Тогава ще се избира между : а/ девалвация на валутата; б/многомилиарден външен заем - с надеждата докато го изпапаме кризата да свърши и в/купонна система.

Коментар

• Уважавам ви мнението като български предприемач, но ще си позволя да коментирам постинга ви.
              Първо, немалко хора от форума са задавали въпроса - какво става, ако вече бяхме въвели еврото?
              Второ - ако се премахне фиксирания курс, не знам дали няма да стане естествена евроизация на икономиката - тоест разплащанията да почнат да стават в евро и без държавна намеса. Имам някакви спомени, че това вече се случва в някои страни, въпреки недоволството на ЕЦБ.
              Трето, вярно е, че ще се намалят заплатите в реално изражение, както и вашите разходи, и ще станете по-конкурентноспособен. Но има 2 - варианта - това да стане шоково - с премахване на сегашния фиксинг на лева, или постепенно - тоест с времето да намалят разходите ви за заплати, наеми, осигуровки, транспорт и т.н. - и това да стане, като цените намалят и вашите икономически партньори.
              А не се знае този еднократен акт колко ще навреди на икономиката, в смисъл, че се наруши доверието в стабилността на борда и предливостта на валутния курс.

Така че моето мнение е, че на България и трябва конкурентноспособно производство, а не някакви валутни шмекерии. Всъщност трябва да се види защо на вас ви излиза по-евтино да внасяте и какво може да се направи в случая. И ми е интересно, защо искате да падне борда, след като продавате на вътрешен пазар, при последвалото обедняване на населението, не се знае дали ще успеете да задържите нивото на продажби. Освен ако нямате намерение да се преориентирате към износ.

[quote="СХП"]
              Първоначално изпратено от Jay Gould
              Първоначално изпратено от acen1975
              Още повече една обезценка нищо няма да ни донесе.
              Jay Gould,
              Не знам как изглежда ситуацията от "камбанарията" на макроикономическите разсъждения, но ще ти кажа как го виждам аз от долу:
              Произвеждам домашен текстил. Големи нови идеи в този бранш се появяват рядко-конкурентоспособността е основно по линия на качество и цени и иимидж на марката. За да бъда конкурентен на качеството внасям 100% от платовете с които произвеждам, както и голяма част от помощните материали-да речем 30%-40% от стойността на изделията ми е внос. Останалите се разпределят за заплати, наеми, осигуровки, транспорт, малко реклама, етикети, опаковки и т.н. Нямам износ-всичките ми продажби са на вътрешен пазар. Ще ти дам за пример едно изделие с цена 10 евро/20 лв./ Ако ти го внасяш на тази цена и курса се промени да речем на 50%/абсолютно произволно избрана цифра/ твоят внос ще струва 30 лв. Моето производство ще се промени както следва 40% валутен компонент.8лвх50%=12+12 лв разходи=24 лв. Внезапно вноса ще стане неконкурентен и то с не малко. Нито наемите, нито заплатите, нито друга част от "вътрешните" разходи ще последват промяната на 100% веднага-да това ще се случи, но постепенно, за период от време-време, в което моята стока ще върви, а вноса ще се забави. Единствено транспортните разходи ще са като "залепени" за валутните.
              Проблема на всички които преживяха 1997 г. е че очакваме същият сценарии-рязка обезценка от порядъка на 100-ици %. Струва ми се много по-разумно промяната да става по естествен път-бавно и предвидимо за икономическите субекти. Дали това ще бъде валутен коридор от 15%, предварително обявени дати за промяна или друг начин не съм достатъчно компетентен да предлагам, но както и да го мисля ми се струва, че промяна на курса/не на закона за борда/ е повече от наложителна. Фиксираният курс лишава производството от ЕДИН от основните инструменти за конкурентност. Това е все едно да тичаш на един крак и да се питаш защо не настигаш другите. Колко български потребители биха предпочели български продукти/изключвам храните/ пред вносните ако цената е една и съща/извън псевдо патриотарски акции и промоции/?
              Задавал ли си си въпроса защо бяха хвърлени толкова усилия преди изборите да се редуцира % на официалната безработица? Защото това ще разкрие дисбаланса за които говоря-безработицата нараства и ще продължава да нараства поради валутния борд. В момента дори на мен, които имам машини и помещения ми е по-евтино да ВНАСЯМ изделията си вместо да ги произвеждам тук. Така ще бъде докато доходите не ПАДНАТ до немислими нива или борда не падне. Доходите ще падат защото са най-еластичният елемент в производството, по-лесно е да намалиш тях отколкото всичко друго.
              За предимствата при промяна на курса, които ще получат износителите само ще спомена-получаваш валута, плащаш левове. Ако имаш пазар печелиш повече, ако се бориш за пазар имаш възможност да намалиш цените-и в двата случая е добре с по-висок курс.
              Основният проблем пред тази визия е намаляването на потреблението в резултат от намаляването на доходите/реалните/ и обезценката на спестяванията. За съжаление смятам че това е неизбежен процес-доходите ще намаляват в случай на промяна на курса, но и в случай, че той остане същия. Този процес е вече в ход-поради неконкурентоспособност-висока себестойност- предприятията са принудени да освобождават персонал. Това обаче ще се върне двойно, не само като ниски доходи, но и като принуда за бюджета да плаща повече обезщетения, компенсации и др.
              Борда беще необходим и наложителен, но всяко нещо с времето си. Смятам, че широка дискусия е назряла и съм притеснен, че НИТО една партия не поставя този въпрос пред обществото. Напротив всички се втурнаха да подписват предизборни споразумения, че НЯМА да променят закона, курса и пр...

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от билкаря
                Бурдо то Ацето се е провалил в повече от половината си прогнози

и затова спря да ги дава и почна да обяснява че наопак ги пускал

и даже даде фалшиви позиции за да ни излъжи а после се ската

кат го барнахме почна да се прави на убиден и аууу няма да пиша вечи

пак съштите номерца като миналиа пътт
                Ами защо ти не се наемеш да направиш някаква смислена прогноза на пазара, разбира се с молба, да не е написана с олигофреничен текст.

Коментар

• Бурдо то Ацето се е провалил в повече от половината си прогнози

и затова спря да ги дава и почна да обяснява че наопак ги пускал

и даже даде фалшиви позиции за да ни излъжи а после се ската

кат го барнахме почна да се прави на убиден и аууу няма да пиша вечи

пак съштите номерца като миналиа пътт

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
                    Първоначално изпратено от bordo_77
                    rogers, първо да ти кажа че Асен ми пусна информация на e-maila и лично на мен ми е от полза и той се оказа прав, и после искам да ти дам един съвет, разбира се
                    ако искаш го приемай, направи една тема / rogers знахарства/ като ги усещаш толкова много нещата , пък ще видим след време кой колко е познал. Ако си добър знахар и ти ще си имаш гъзоблизци.
                    Бордо да кажем че Асен или които и да е друг трейдър или анализатор ти каже каква позиция да откриеш - той трябва след това да ти каже и кога да я закриеш - нали не ме убеждаваш че той ви праща на лични постоянно сигнали кога да откривате и закривате позиции /то не че повечето фенове тука на Аската имат въобще акаунти за търговия с чужди акции или фючърси ама карай/. Щото примерно сега си хванал движението на петрола надолу - ми той може да обърне много бързо и да загубиш. Тоя работа не става с едно две казвания - трябва постоянно да се управляват парите. Аз бих му предложил на Асен да си направи един investment newsletter /тва е фактически един не много скъп сайт/- каквито има в америка с хиляди и аз ще съм първия който ще плати за достъп до него ако наистина печели и прави хиляди проценти печалба както се хвали - или айде да не са хиляди и на 200 процента на година ще съм доволен. Другото са празни приказки на форумни герои - и непълни извадки от стейтмънти.
                    Не съм очаквал нито от Асен, нито от който и да било друг, да ми казва как да управлявам парите си , но пак казвам, лично на мен прогнозите на Асен са ми от полза и не виждам какво лошо има всеки който желае на прави прогнози без да бъде нападан. На път сте тотално да оклепате този форум.

Коментар

• притиснително че борда неискал дапада

да фалираш можело зашото лошбил борда

даси направим харакири ше е наидобре а

кои неси е правил сметката даои в Шикагу

Коментар

• [quote="СХП"]
                        Първоначално изпратено от Jay Gould
                        Jay Gould,
                        Не знам как изглежда ситуацията от "камбанарията" на макроикономическите разсъждения, но ще ти кажа как го виждам аз от долу:
                        Произвеждам домашен текстил. Големи нови идеи в този бранш се появяват рядко-конкурентоспособността е основно по линия на качество и цени и иимидж на марката. За да бъда конкурентен на качеството внасям 100% от платовете с които произвеждам, както и голяма част от помощните материали-да речем 30%-40% от стойността на изделията ми е внос. Останалите се разпределят за заплати, наеми, осигуровки, транспорт, малко реклама, етикети, опаковки и т.н. Нямам износ-всичките ми продажби са на вътрешен пазар. Ще ти дам за пример едно изделие с цена 10 евро/20 лв./ Ако ти го внасяш на тази цена и курса се промени да речем на 50%/абсолютно произволно избрана цифра/ твоят внос ще струва 30 лв. Моето производство ще се промени както следва 40% валутен компонент.8лвх50%=12+12 лв разходи=24 лв. Внезапно вноса ще стане неконкурентен и то с не малко. Нито наемите, нито заплатите, нито друга част от "вътрешните" разходи ще последват промяната на 100% веднага-да това ще се случи, но постепенно, за период от време-време, в което моята стока ще върви, а вноса ще се забави. Единствено транспортните разходи ще са като "залепени" за валутните.
                        ..........................
                        Много съм съгласен с теб. И аз по принцип смятам че 96-та година направиха грешката че обезцениха лева, а сега ще направим грешката да не го обезценим...

Но пък на някои места се застъпва тезата че по добре да се запази борда и да се намалят заплатите, и като се замислиш е много вярно.
                        Пример: казваш че 40% от себестойността на продукта ти е от внос, а другото труд или БГ консумативи. Ако се намалят заплатите и съответно паднат БГ консумативите ще падне и твоята цена. От друга страна ако валутата се обезцени, то това ще доведе до нарастване на цената на продукта ти, защото голяма част от него се образува от внос.

Затова дано проработи идеята за стабилен валутен курс. Това е моето мнение на човек без опит и просто чел тук там теория

Коментар

• [quote="Jay Gould"]
                          Jay Gould,
                          Проблема на всички които преживяха 1997 г. е че очакваме същият сценарии-рязка обезценка от порядъка на 100-ици %. Струва ми се много по-разумно промяната да става по естествен път-бавно и предвидимо за икономическите субекти. Дали това ще бъде валутен коридор от 15%, предварително обявени дати за промяна или друг начин не съм достатъчно компетентен да предлагам, но както и да го мисля ми се струва, че промяна на курса/не на закона за борда/ е повече от наложителна. Фиксираният курс лишава производството от ЕДИН от основните инструменти за конкурентност. Това е все едно да тичаш на един крак и да се питаш защо не настигаш другите. Колко български потребители биха предпочели български продукти/изключвам храните/ пред вносните ако цената е една и съща/извън псевдо патриотарски акции и промоции/?
                          Задавал ли си си въпроса защо бяха хвърлени толкова усилия преди изборите да се редуцира % на официалната безработица? Защото това ще разкрие дисбаланса за които говоря-безработицата нараства и ще продължава да нараства поради валутния борд. В момента дори на мен, които имам машини и помещения ми е по-евтино да ВНАСЯМ изделията си вместо да ги произвеждам тук. Така ще бъде докато доходите не ПАДНАТ до немислими нива или борда не падне. Доходите ще падат защото са най-еластичният елемент в производството, по-лесно е да намалиш тях отколкото всичко друго.
                          За предимствата при промяна на курса, които ще получат износителите само ще спомена-получаваш валута, плащаш левове. Ако имаш пазар печелиш повече, ако се бориш за пазар имаш възможност да намалиш цените-и в двата случая е добре с по-висок курс.
                          Основният проблем пред тази визия е намаляването на потреблението в резултат от намаляването на доходите/реалните/ и обезценката на спестяванията. За съжаление смятам че това е неизбежен процес-доходите ще намаляват в случай на промяна на курса, но и в случай, че той остане същия. Този процес е вече в ход-поради неконкурентоспособност-висока себестойност- предприятията са принудени да освобождават персонал. Това обаче ще се върне двойно, не само като ниски доходи, но и като принуда за бюджета да плаща повече обезщетения, компенсации и др.
                          Борда беще необходим и наложителен, но всяко нещо с времето си. Смятам, че широка дискусия е назряла и съм притеснен, че НИТО една партия не поставя този въпрос пред обществото. Напротив всички се втурнаха да подписват предизборни споразумения, че НЯМА да променят закона, курса и пр...

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от bordo_77
                            rogers, първо да ти кажа че Асен ми пусна информация на e-maila и лично на мен ми е от полза и той се оказа прав, и после искам да ти дам един съвет, разбира се
                            ако искаш го приемай, направи една тема / rogers знахарства/ като ги усещаш толкова много нещата , пък ще видим след време кой колко е познал. Ако си добър знахар и ти ще си имаш гъзоблизци.
                            Бордо да кажем че Асен или които и да е друг трейдър или анализатор ти каже каква позиция да откриеш - той трябва след това да ти каже и кога да я закриеш - нали не ме убеждаваш че той ви праща на лични постоянно сигнали кога да откривате и закривате позиции /то не че повечето фенове тука на Аската имат въобще акаунти за търговия с чужди акции или фючърси ама карай/. Щото примерно сега си хванал движението на петрола надолу - ми той може да обърне много бързо и да загубиш. Тоя работа не става с едно две казвания - трябва постоянно да се управляват парите. Аз бих му предложил на Асен да си направи един investment newsletter /тва е фактически един не много скъп сайт/- каквито има в америка с хиляди и аз ще съм първия който ще плати за достъп до него ако наистина печели и прави хиляди проценти печалба както се хвали - или айде да не са хиляди и на 200 процента на година ще съм доволен. Другото са празни приказки на форумни герои - и непълни извадки от стейтмънти.

Коментар

• Рожерс ти от небето ли падаш ве?

или мислиш че Ацко тва дет го пишеш не го знаи

и ти го светкаш по въпроса щот тои не вдява

така ли ве?

Ацко е съфсем наясно какво пише

и знае какво ше стане ако се барне лева

пуста обич към Бегетовицата мира не дава

Аце и да злобарстваш и да знахарстваш

лева няма да се мръдне

Аи ем вери сори фор иа булгариан нигар

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                                Поне аз и досега не съм чул свястно обяснение от някого - защо по дяволите ни е да обезценяваме лева?
                                +1
                                Нищо не препоръчвам!

Коментар

Working...
                                X