IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    вместо страдъл,играй странгъл-вместо да си купуваш АТМ кол и пут,играй го с повече колове и путове,за същите пари,но дийп ОТМ-да речем страйка да им е на 300 пипа от моментното.....пусни го на пейпър трейд и ако се получи,ще кажеш как ти се е променил акаунта......в проценти,спрямо заложените ти пари в примиумите на опшъните ти.нали няма смисъл да ти казвам,че това с форекс не можеш да го направиш?
    Принципно си прав. Сметнах я стратегията, при тия параметри излиза около 6 до 7 пъти по-печеливша от страдъл-а. С лек хипотетичен момент, че доста фактори са променливи за опцията, но са равни и за двете стратегии. Не е кой знае каква изненада, като се има предвид, че странгъл-а е доста по-рисковата стратегия. При ОТМ страйкове на 300 пипа от текущото на практика имаш 760 пипа област в която стратегията е губеща, за разлика от страдъл-а, на който брейк-ивън областта е 380 пипа.
    От сметките ми излиза, че по-ниско риск ориентираната стратегия-страдъл-а е направо безсмислена при очаквано движение от 500 пипа, защото тая флуктоация в Е/Д е 3.5% вола, което се оказва недостатъчно да оправдае платените премии.
    Струва ми се, че опционните стратегии на валутен пазар с редки изключения при висока волатилност, са голямо дърво. Разбира се, може и да бъркам.
    П.П. И големи емоции се вихрят в тая тема. Асене, учудвам се на какво се дължи факта, че явно имаш някакви, поне терминологични познания, а в същото време често сипеш елементарни,базисно грешни твърдения?
    Тия, които четат и се надяват че някой ще им сготви сделки от които да правят пари, трябва да им е ясно, че такъв тип тема е полезна само от оперативна гл.т., т.е. някой с опит споделя как се трейдва и как функционира системата, а не да гадае кое къде ще ходи и после кой какво познал. Ако има такъв с опит разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от ^_^
      Колко жалко - всички спорещи с Асен, в писмен вид се самоотричат като личности...
      Всеки пореден идентифициращ се като българин, със писаниците си се самодоказва като "бегетовец"...
      Как не се намери един, който да спори с аргументи и поне на близко ниво? Не може да няма компетентен съперник, но факта че не се появява само затвърждава всеобщото съгласие за безнадежност на "каузата БГ".
      ...патриотични възгласи крякани във всякакви разновидности от президента та до "билкаря" останаха единствената ни идентичност...
      С Асен не може да се спори. На него всички трябва да му се възхищаваме, нищо, че е полуграмотен и разправя врели - некипели, за да впечатлява децата. Не бива да се забравя, че освен нагледно безкрайната върволица от балъци, тук чат - пат четат и нормални хора, за които подобни оракули са доста прозрачни. С цялото ми неуважение към слепите радетели за това, че "всичко българско е най - добро", Асенчо първо трябва да се научи да пише граматически (не икономически) вярно и чак тогава да изказва критика към каквото и да е. Засега е доказал предимно, че е изтъкан от комплекси и че влиза да пише тук, само за да си ги избие.

Коментар

• Първоначално изпратено от ^_^
        Първоначално изпратено от йосиф
        Асенчо една молба спри да употребяваш тази нова дума "бегетовица" , че ми идва да долетя до щатите и да те фрасна в носа ...Ако ти е обидно че си българин употребявай някои други изрази.
        Колко жалко - всички спорещи с Асен, в писмен вид се самоотричат като личности...
        Всеки пореден идентифициращ се като българин, със писаниците си се самодоказва като "бегетовец"...
        И то не само кавалерите на юмрука в носа, но и редовни участници, спечелили инак уважение с другите си постове...
        Как не се намери един, който да спори с аргументи и поне на близко ниво? Не може да няма компетентен съперник, но факта че не се появява само затвърждава всеобщото съгласие за безнадежност на "каузата БГ".

...патриотични възгласи крякани във всякакви разновидности от президента та до "билкаря" останаха единствената ни идентичност...
        Ей го, първото зомби излезна от килера. Има поне 4-5 човека тук, които съвсем културно образоват и пицаря и зомбитата като теб. Безплатно, издържано и най важното правилно написано. Спри дрогата, изтрий си усмивката от лицето и почни да четеш и другите постове, освен на Гуруто на Давидовата клонка.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
          Асенчо една молба спри да употребяваш тази нова дума "бегетовица" , че ми идва да долетя до щатите и да те фрасна в носа ...Ако ти е обидно че си българин употребявай някои други изрази.
          И то не само кавалерите на юмрука в носа, но и редовни участници, спечелили инак уважение с другите си постове...

Коментар

• Студент2, само да добавя нещо за петрола. При търговията нa Letter ot credit салдото се изравнява, ако е на минус на следващия работен ден. Институцията, която търгува по този начин има първо гаранционен депозит (лиценз) и второ застраховка, че ще покрие разликите, ако са в минус за нея. Реално това си е маржин. Поради тази причина, не се допуска дилърите да държат отворени позиции овернайт, над определен обем, особенно ако са на отрицателна територия.
            Съвсем точно. или +1
            Това, което ме издразни е, че някой може да си помисли да търгува дневно на фючърси без маржин. Между другото, едно допълнение все пак за търгуващите. Има един тънък момент, че когато сте на маржин, всъщност самия брокер не е на маржин към съответната борса, освен ако не сте единствения й клиент, който да търгува този инструмент. Обикновено, тъй като повечето позиции на клиентите се нетират, брокера плаща към борсата само нетната разлика в позициите като маржин. От тази гледна точка, понякога се правят компромиси по отношение на маржина и негово плащане, но от моя гледна точка това е допълнително затъване. За хората, които се интересуват, при някои стратегии с опции, може да спестите някой долар за маржин, като за всяка стратегия борсата предлага начини за изчисляване на маржина.
            А, и да не забравя, с 10 000 долара, човек спокойно може да купи 1 контракт на петролен фючърс, и да има около два долара за опериране. За един дейли трейдър, това си е предостатъчно, стига да знае какво прави.

П.С. За Асенчо, да четеш " превежда", там където съм писал " плаща".

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh
              А да продаваш далечни опции при силно волатилен инструмент е пълна малоумщина, освен ако не си купил и не правиш някакъв страдъл.
              не е малоумщина ,а хиперсуперoverопшън стратегия ,която ние простаците от "бегетовица" няма как да разберем. Асенчо една молба спри да употребяваш тази нова дума "бегетовица" , че ми идва да долетя до щатите и да те фрасна в носа ...Ако ти е обидно че си българин употребявай някои други изрази.

Коментар

• Студент2, само да добавя нещо за петрола. При търговията нa Letter ot credit салдото се изравнява, ако е на минус на следващия работен ден. Институцията, която търгува по този начин има първо гаранционен депозит (лиценз) и второ застраховка, че ще покрие разликите, ако са в минус за нея. Реално това си е маржин. Поради тази причина, не се допуска дилърите да държат отворени позиции овернайт, над определен обем, особенно ако са на отрицателна територия.
                А да продаваш далечни опции при силно волатилен инструмент е пълна малоумщина, освен ако не си купил и не правиш някакъв страдъл.

Коментар

• ... честно казано, не мога да коментирам споровете ви относно стратегии за игра на борсите, не се и напъвам да ги разбирам, но имам една простичка теория, ще си направя труда да я напиша, за да видя дали ще има контрааргументи
                  Откъде да почна ... още миналото лято, когато цената на бензина започна да расте спорих с една ваша колежка за ролята на фючърсите, според мен си беше жива спекулация, но тя твърдеше че така "бизнеса се застраховал" срещу поскъпването ... видя ми се леко невероятно, но тогава се замислих, защо компаниите излизат на борсата, за да набират капитал, но не е ли това ролята на банките - да събират и отпускат пари??? Какво излиза - голяма компания, с много активи, предпочита да издава акции вместо да преговаря с банката, а после същата тая банка купува акциите и, а после банката издава акции, отстрани погледнато, стават все повече маймунки, на все по-тънък клон - вече на два пъти попадам на и на статии, че много компании слизат от борсата.
                  После започнах да чета този форум, интересно ми беше как разсъждават другите хора. Така попаднах на тази тема, и каквото и да се говори за автора и, ми беше страшно полезно да чета какво става в кризата, преди тя да дойде в БГ.
                  И сега вече за самата криза ... Във форума на Сега има една жена, която твърди, че разликата в лихвените проценти е довела до кризата, защото така се облагодетелства един вид бизнес за сметка на другите. Тя обаче, за да се реши проблема смята, че трябва да се кредитира само производството, а не потреблението. Аз не съм на това мнение, потреблението също има нужда от стимули, даже според мен то е основата.
                  Вече писах във предишните си мнения, за разликата в лихвените проценти и как те доведоха до строителния бум.
                  Аз смятам, че за да няма балони, и да не се получава така, че един отрасъл да галопира като полудял кон известно време, а после да бутне бараките, трябват еднакви условия. Няма значение, дали това ще са жилища, коли или телевизори, ефекта накрая е разрушителен за цялата икономика. Банките трябва да работят на един лихвен процент по кредитите - независимо за какво е кредита. Ако сумата е малка, кредита е потребителски. Ако е по-голяма - ще има ипотека за обещетение. При малките кредити има повече движение, тоест там банката печели и от таксите за движение по сметката. В крайна сметка касиерката в банката не е много по-различна от продавачката в хранителните стоки, защо трябва да взима по-голяма заплата??? Според мен, само при еднакъв лихвен процент пазара ще се регулира сам и ще излезнем бързо от рецесията. Няма логика, банката да определя 20% лихва на хляба, а 6% лихва на тухлите. Все пак хляб ядем всеки ден, а жилище се купува доста по рядко. При еднакъв лихвен процент ще имаме наистина свободен пазар, а не периодични кризи ...
                  Благодаря за вниманието

Коментар

• Първоначално изпратено от Style
                    kriteline голямо самочувствие без покритие, авторитета ти е на високо сред форумците...
                    като разбираш толкова я кажи защо ще играеш стредъл, коя компонента от стратегията ти допринася за "оптималното" отиграване
                    защо не примерно, както казва асен лонг странгъл или лонг гут, все делта неутрални
                    можеш ли да кажеш и нещо за шорт стренгъл...
                    аман от разбирачи, не е зле да се заслушвате малко в асен, разбира ги...
                    Аз авторитет във форума нямам потребност да градя. За успехите на пазарите говори единствено кривата на баланса и нищо друго, а хартиени тигри като тебе са последните, които могат да раздават квалификации.

Успехи

Коментар

• Асенчо не знаеше колко е марджина за петрола когато спорихме преди, но иначе бил продал опции и прочие. Или новия бисер, няма марджин за дейли трейдинг. Един тип клиенти нямат изискване за марджин и това се тези с letter of credit. Пицарят не е такъв клиент.
                      И ето защо казвам че Асен е идиот и никога не е пипал петролен фючърс. Един контракт отговаря на 1000 барела, но leverage не е 1 към 1000, защото марджинът е в размер на 7 763 долора за един контракт. 1 контракт е 1000 барела.
                      Или по просто като за тъпия пицар. Ако на форекса преведа 1 000 долара, при leverage 1:1000 играя с 1 000 000 USD.
                      Ако преведа 7 763 долара за петролен фючърс не ми дават да играя с 7 763 000 USD (еквивалент в контракти 130, в барели 130 0000 при цена 60), а право да играя с 1000 барела, или средно се пада 7.763USD долара на барел. При текуща цена на петрола 60 долара, leverage e 1:8. Проста, бакалска сметка, но тъпия пицар прочел 1 контракт равен на хиляда барела в гугъл и само това плямпа и маже. И е 7 763, защото това е идеята, марджинът, който плащаш да покрие ддневната волатилност, тъй като волаталитета е много по висок в сравнение с форекс (на практика най волатилния пазар).
                      Преди си давах зор да те поправям и хващам в лъжите, мързи ме вече, пък и агитката ти вярва. Докато не я набуташ де, скоро и това ще стане и тогава ще почнат да те псуват. Докато беше 40 долара петрола ти казах че отива нагоре, тогава ти отрече и почна да продаваш някакви колове и да разправяш как никой нищо не разбира. когато стигна 70 долара ти казах че е време да се продава, тогава обяви че ще расте още нагоре. Сега "изведнъж" си купил путове на 69. Не съм прочел една твоя вярна прогноза за тази година, но хората ти вярват, така както вярват сега на всеки брокер, който им обещава поредната невероятно печеливша стратегия, в твоя случай опшъни мопшъни, а всъщност загуби за тия които ги прилагат. Казвам го и на зомбираните ти почитатели. Продажбата на далечни колове в петрола е най идиотското нещо което може да се направи в момента. И дори на практика да излязат с някаква печалба, няма да може да издържите финансово, когато пазара реши да се разходи с едни 20 долара нагоре, преди да падне до вашите нива. Но на зомби да обясняваш че слънчевата светлина е полезна за здравето..... безмислена работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                        Първоначално изпратено от blah blah
                        Оп, баш гурото ми отговори. Учителю, може ли да падне един актив с повече от 100%?
                        зависи-за такива като мен може,за такива като теб е невъзможно.........
                        нали знаеш-възможностите зависят от "интелекта".....
                        и сам си противоречиш,защото ако един актив пада,той се превръща в пасив,ама и тва е икономическа материя,а вие там сте счетоводителчета.........икономистите са кът......
                        УАУ........Още един див привърженик на Киосаки.

Коментар

• Ти със С , само името Стоил ли знаеш бе кретен. Има и други имена

Първоначално изпратено от билкаря
                          Стоил Стоилов това звучи гордо

дано да не се казваш така и да е само никнеим

ноако съдя по поста ти Стоил си ти даааа

Стоил Стоилов част от елита които знае

пасиф и актиф

пфффффффф

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                            Какво е актив и какво е пасив в БГ знаят изключително малко хора, така че не се бутай между шамарите.

А Асен знае много добре кое е актив и кое - не е

Не знам защо няколко човека развалят много добрата по-принцип тема.

Абе направете си тема и там си пишете на воля. Тука има хора , които искат да четат автора на темата.

Предложение към Инвестора - направете Асен модератор на неговата си тема . Предполагам, че и други четящи ще ме подкрепят.
                            верно малко хора знаят кое всъшност е пасив и кое актив
                            Троловете са класически като по учебник
                            http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hater
                            A person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.
                            ....
                            A being who speaks badly,and/or takes negative actions in attempt to create problems for a successful person.

Иначе мисля че технически е невъзможно някои да е модератор на темата при пхпбб2 което ползва инвестора
                            mWPCloud.com

Коментар

• Стоил Стоилов това звучи гордо

дано да не се казваш така и да е само никнеим

ноако съдя по поста ти Стоил си ти даааа

Стоил Стоилов част от елита които знае

пасиф и актиф

пфффффффф

Коментар

• [quote="SStoilov"]Какво е актив и какво е пасив в БГ знаят изключително малко хора, така че не се бутай между шамарите.

А Асен знае много добре кое е актив и кое - не е

Не знам защо няколко човека развалят много добрата по-принцип тема.

Абе направете си тема и там си пишете на воля. Тука има хора , които искат да четат автора на темата.

Предложение към Инвестора - направете Асен модератор на неговата си тема . Предполагам, че и други четящи ще ме подкрепят.

Разбира се,на драго сърце и теб и Асен.Успех Асенка.

Коментар

Working...
                                X