IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wolf66
    Първоначално изпратено от Mr.Profit
    Първоначално изпратено от acen1975
    Първоначално изпратено от IVO_
    Асо , в колко часа ще я гласуват тази пущина ? А ти си от Богров , нали ?
    абе такова качване на долара за толкоз кратко време и по никое време,по друг начин не мога да си го обясня-тва е огромен ресурс,за да се задвижи така и толкоз бързо.........нещо не е както требе да е.
    едиственото обяснение за мен е,че европейците им се е сговнясала бая банковата система и те ще обявяват подаряване на евра.......явно са го решили в четвъртък или петък и веднага са направили изкупуване на долари,дорде не се усети народа.....
    щото обявят ли такова нещо-ще има падане......и съответно,преди да обявят,намазват яко.......
    като спре да пада еврото,ще видиш как по случайност,точно тогава ще обявят,че ЕС банковата система е колабирала и се нуждае от ликвидност и добрия трише ще раздава подаръци на всички от сърце........
    Аз си мисля, че нито Америка нито Европа ще печатат хартийки защото силните на деня нямат полза от това. Движението на долара си го обяснявам заради oversold ситуацията и в момента нещата се нормализират.

Поздрави
    dvijenieto na dolara si go obyasnyavam s likvidni problemi, kato se opravyat i spadne libor v us, shte se uspokoi i dolara.
    няма да се успокои долара,Влък.
    и ще ти кажа защо-в европа цените на имотите са балонирани в пъти повече от тези в америка.
    за да си спасят икономиката и банките,ЕС и англия нямат друг избор,освен да печатят много повече от сащ.
    тва си е изминал разтеж,без да е реално финансирана капитализацията.
    и при декапитализиране,всичко рухва,или трябва да се печатят пари,за да се покрие.
    реално-не е имало достатъчно пари,които да покрият растежа,колкото и странно да звучи.
    пример в сащ-ипотечните заеми бяха превръщани в секюритис и трейдвани-реално тва не са секюритис,ами са си заеми.
    не се трейдват самите изплатени имоти,ами се трейдват заемите върху тях.
    или нямало е пари за бума на имотите в сащ и са фалшиво произведени с тези инструменти.
    сега имотите се връщат на предишните си нива и е нужен капитал да покрие загубите от тях.
    или банките фалират,или фед печатят.
    същото вече става и с ЕС и англия.
    преди писах-ще има война на увеличение на паричния ресурс,спрямо рецесия.
    ако рецесията победи,дефлацията образувана в нейното следствие ще приземи икономиките не толкоз тежко.
    проблема е в увеличение на паричната маса.не трябва да се допуска то да доведе до инфлация,която ще е по голяма от рецесионната дефлация.

ако тва стане,света ще влезне в стагфлация,което е по опасно и от депресия!

всички ще обеднеят,но цените ще се покачват.
    ако сащ и европа се улеят с печатенето,може да влезнеме в съвсем нова криза,която до този момент не е съществувала и това ще доведе до хаос и анархия.

Коментар

• На какво гледа асен1975 никой не знае. Факт е, че често познава. Ако имаше и други като него да педставят аргументирано и другата страна на уникалната ни икономика, днес нямаше да има толкова набарбальокани , подведени от общия ентусиазъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от adjamia
        Пич, аз също се регистрирах тук и в имоти заради асен, но за да му отговоря на някои глупости дето ги беше написал( ама 100% глупости). Мисля, че продължението на филма "Теория на конспирацията" (оня с Мел Гибсън и Дж. Робъртс) ще използва за прототип на главния герой АСЕН. Асене ето ти една добра идея за правене на пари. Бегай в Холивуд.
        пак общи приказки.. не разбра ли, че си интересен когато обясняваш на хората - това прави асен. Защо не ни кажеш нещо ново и ти, че да се ни интересен аджамия..??

Коментар

• Асене, може ли да те помоля да не си толкова лаконичен?

Благодаря!

Коментар

• дааа,от една година в имоти.нет разправях,че кеша ще е цар и обяснявах защо.
            сега вече идва и това време.
            сега пак цепя картите таро и кво виждам?
            освен,че има изтегляне на инвестиции и затегнато външно кредитиране,виждам и още един много важен момент,който в бг още не се знае.
            тази подробност ще оскъпи парите в бг до невиждани висини.
            какво е оскъпяване на валута?
            тва значи,с парите ще могат да се купуват все повече и повече неща,които ще поевтинеят.
            единия момент е пукането на къмодити балона,за който вече всички може би са чули.
            но в бг ще има и нещо друго,което е уникално,защото,както вече знаеме бг е уникална държава.и това допълнително ще оскъпи паричния ресурс.

каква е тази подробност?

да започнем със задлъжняването-както знаеме,външния дълг на бг е 32 милиарда.
            което не знаеме,е,че макроикономически държавата е задлъжняла много повече,но повече ресурс в бг няма да влиза.

с други думи-в бг има много строители,които са започнали обекти и ще им трябват пари да ги довършат,а няма да има от къде да се вземе този ресурс.

тва е много фин момент и по принцип се случва изключително рядко.
            и той ще доведе до паричен вакуум.
            тва е термин на асен1975 и няма да го намерите другаде.

та с прости думи да го обясним:

строителите се надяват на банките или на тези купили на зелено,за да си финансират начинанията.
            проблема е,че и купувачите на зелено също се надяват на банките,за да платят на строителите отделните фази на строежите.

обаче,банките влизат в неликвидност,заради безхаберното раздаване на ресурс преди и сега не могат да отдават кредит на никой и за нищо.

и от тук се получава и паричен вакуум.
            на всички са им нужни средства,а няма от къде да се вземат.

това изключително рядко явление се получава,когато в даден отрасъл на икономиката се балонира до абсурдни размери и самото покачване стимулира нови проекти.но когато балона се пукне,няма ресурс за довършване на започнатото.

макроикономически погледната-бг е задлъжняла монетарно с 32 милиарда,но реално е задлъжняла с поне още 10 милиарда,които са нужни за довършване на започнати проекти.
            тези 10 милиарда няма откъде да дойдат и от тук парите в бг ще се оскъпят до рекордни размери.
            с други думи-дефицит на пари.
            кво значи това?
            строител ще е готов да продава на зелено и под 100 евро на кв,само и само да намери ресурс да си довърши обекта,защото иначе няма да вземе нищо и ще фалира!
            това,както и затегнатото кредитиране ще сринат цените на НИ до смешни нива.
            едва сега се почва-до преди месец този проблем го нямаше.
            отделно,за това,че стоителите ще правят всичко възможно за да наберат ресурс за довършителни работи,много хора ще търсят пари,за да ги финансират,защото ще си мислят,че много ще спечелят.
            в крайност,разбира се,всичко ще рухне,защото тва ще доведе до изливане и на малкия останал паричен ресурс отново там,където не му е мястото-в строителство.

до какво ще доведе паричния вакуум?
            ами той ще акселарира рецесионните процеси и ще се получи дефлация,както и свиване на дефицита в по-големи размери,отколкото ако имаше само рецесия.

с прости думи-всичко,освен стоките от първа необходимост,ще се сринат в ценово отношение,спрямо в момента.

колите втора употреба ще станат безбожно евтини-всички ще продават,никой няма да купува.
            ще има новооткрити магазини за втора употреба,където телевизори,перални и други стоки също ще се сринат в ценово отношение.

магазини-мебелни и всякакви други,продаващи стоки,които не са от първа необходимост,просто ще фалират.единици ще останат.
            тва ще свие икономиката до депресия и икономика реално няма да има.
            бг ще влезне в хаос.
            много по голям от виденовия.

кой ще спечели от тази работа?
            ще спечелят само тези,които са продали всичко и стискат КЕШ!!!!!!!!
            ако си имал апартамент и младост и си го продал за 800 евро,ще имаш възможност да си купиш 3 такива за същите пари до една година.
            ако си имал мерцедес и си го продал за 40 000евро,ще имаш възможност да си
            купиш 3 такива след година за същите пари.
            са някой ще каже-ама аз ще го изнеса в чужбина и там ще го продам по скъпо....
            ами няма да се продаде по скъпо,защото половин източна европа ще страда от рецесионни процеси и всички ще си продават мерцедесите,а няма да има кой да им ги купи.
            поздравления за всички,които са обърнали всичко в кеш-от една година за тва говоря-кеша ще е цар!
            съчувствам на всички,които са се набутали в някакви инвестиции в бг,каквито и да са,или пък са се поглезили със луксозни стоки и автомобили-от сега нататък,ще се декапитализирате не с дни,а с часове и никой нищо няма да може да направи.

Коментар

• Май е нямало смисъл да се регистрирате, ако ще пускате празни приказки.
              Всеки ход е грешен!

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                И ся кво - ни в акции, ни в имоти , ни в кеш, ни в земя, ни в злато ни в нищо? Тогава у кво да ръгаме? Освен в хралупата на комшийката от третия етаж.
                Един дядо се разболял. Отишъл при доктора. Той му дал лекарство и му казал, вечер
                преди лягане да си слага лекарството в ануса.
                Дядото, обаче не знаел значението на тази дума, обаче не искал и да си признае.
                Прибрал се в къщи и викнал на жена си:
                -Жено, мари, давай тука ануса, че доктора ми даде лекарство, да си го слагам там.
                Жена му, и тя не знаела, ама и тя не искала да си признае, защото дядото ще и се подиграва.
                И за да излезе от ситуацията, казала че някой го е откраднал.
                -Бягай, бързо при Пена, комшийката и искай техния анус.
                Отишла жената при Пена да иска анус, обаче и Пена не знаела какво е то. Ама и тя не
                искала да си признае, цяло ще и се подиграва.
                -Ааа, рекла Пена, нашия анус котката го бутна, падна и се счупи. И ние нямаме анус.
                Ядосал се дядото и право при доктора:
                -Докторе, нашият анус е откраднат, на Пена комшийката, котката го счупила. Не мога никъде да намеря.
                Тез хапчета, дет' си ми ги дал в з.....а ли да си ги тикам?

Коментар

• Първоначално изпратено от adjamia
                  Първоначално изпратено от tsekata
                  Привет тарикати селски, регистрирах се в имоти.нет заради асен и ето, че днес се регистрирам и в инвестора само за да му благодаря за това дето е "знахарствал"! Както се казва който се смее последен.. а на всички тарикати много здраве и да четат повече collective wisdom без да сричат.
                  Пич, аз също се регистрирах тук и в имоти заради асен, но за да му отговоря на някои глупости дето ги беше написал( ама 100% глупости). Мисля, че продължението на филма "Теория на конспирацията" (оня с Мел Гибсън и Дж. Робъртс) ще използва за прототип на главния герой АСЕН. Асене ето ти една добра идея за правене на пари. Бегай в Холивуд.
                  Обаче, в Холивуд ще трябва да се конкурира с един Жорж Ганчев, да кажем, с неговия програмен лаф: "Българино, не ме гледай тъпо" )))

Коментар

• Първоначално изпратено от tsekata
                    Привет тарикати селски, регистрирах се в имоти.нет заради асен и ето, че днес се регистрирам и в инвестора само за да му благодаря за това дето е "знахарствал"! Както се казва който се смее последен.. а на всички тарикати много здраве и да четат повече collective wisdom без да сричат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                      Първоначално изпратено от acen1975
                      Първоначално изпратено от IVO_
                      Асо , в колко часа ще я гласуват тази пущина ? А ти си от Богров , нали ?
                      абе такова качване на долара за толкоз кратко време и по никое време,по друг начин не мога да си го обясня-тва е огромен ресурс,за да се задвижи така и толкоз бързо.........нещо не е както требе да е.
                      едиственото обяснение за мен е,че европейците им се е сговнясала бая банковата система и те ще обявяват подаряване на евра.......явно са го решили в четвъртък или петък и веднага са направили изкупуване на долари,дорде не се усети народа.....
                      щото обявят ли такова нещо-ще има падане......и съответно,преди да обявят,намазват яко.......
                      като спре да пада еврото,ще видиш как по случайност,точно тогава ще обявят,че ЕС банковата система е колабирала и се нуждае от ликвидност и добрия трише ще раздава подаръци на всички от сърце........
                      Аз си мисля, че нито Америка нито Европа ще печатат хартийки защото силните на деня нямат полза от това. Движението на долара си го обяснявам заради oversold ситуацията и в момента нещата се нормализират.

Поздрави
                      dvijenieto na dolara si go obyasnyavam s likvidni problemi, kato se opravyat i spadne libor v us, shte se uspokoi i dolara.

Коментар

• И ся кво - ни в акции, ни в имоти , ни в кеш, ни в земя, ни в злато ни в нищо? Тогава у кво да ръгаме? Освен в хралупата на комшийката от третия етаж.
                        * think positive * think simple * think big *
                        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Привет тарикати селски, регистрирах се в имоти.нет заради асен и ето, че днес се регистрирам и в инвестора само за да му благодаря за това дето е "знахарствал"! Както се казва който се смее последен.. а на всички тарикати много здраве и да четат повече collective wisdom без да сричат.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                            Първоначално изпратено от Kalo
                            Абе, асене, братко, ти майка, ти баща. Тука съседа има семейни проблеми, хвърли едни карти да видиме дали верно му кръшка жената с Гошо от третия етаж, или не?
                            сори,батка.
                            не съм баба ванга.не ми се дава да гледам на любов и изневяра.
                            обаче мога да хвърля евдно око на гошко,с колко ще му се обезцени апартамента и с колко ще му се вдигне лихвата на ипотеката.....и от там,да видиме,дали жената на съседа ти ще смее да избега при гогата.
                            в анализа трябва да знам и дали съседа ти си е изплатил пералнята или още вноски има?
                            имай предвид, че съседът може да е купил на изплащане предни гуми за зимния сезон -нов регенерат за москвича - !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                              Абе, асене, братко, ти майка, ти баща. Тука съседа има семейни проблеми, хвърли едни карти да видиме дали верно му кръшка жената с Гошо от третия етаж, или не?
                              сори,батка.
                              не съм баба ванга.не ми се дава да гледам на любов и изневяра.
                              обаче мога да хвърля евдно око на гошко,с колко ще му се обезцени апартамента и с колко ще му се вдигне лихвата на ипотеката.....и от там,да видиме,дали жената на съседа ти ще смее да избега при гогата.
                              в анализа трябва да знам и дали съседа ти си е изплатил пералнята или още вноски има?

Коментар

• Първоначално изпратено от Telec
                                Асене ,дай една прогноза за сребро и злато , до къде ще падат?
                                браточка,съвета ми е да не ги пипаш!
                                там никой професионален спекулант не смее да пипа.
                                ше ти кажа кво става-народа по целия свят се е изпоплашил и пазарува злато.
                                обаче,централите банки само чакат да се вдигне цената и продават яко......
                                забелязал съм нещо-когато спрат да продават и цената почва да се качва...и докато стигне до някакви нива,и спре да катери и се зачуди на тези нива,тарикатите веднага продават яко.
                                само чака да се вдигне повече и когато видят,че няма повече ходене нагоре-продават.
                                сега.след плана да подаряват евро на лево и на десно,идва и друг проблем-вместо да се спасяват с продажби на злато,просто ще почнат да си печатят пари.
                                стой далеч от там.

Коментар

Working...
                                X