IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ама "имплайТ" или "имплайД" или имплант ...

че ти купим един както ти се изразяваш ... речник за "прънънсиейшън" ...

Първоначално изпратено от acen1975
    нищо,че много са скъпи заради имплайт волатилити........

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      да,градя кариера,но не като инвестиционен банкер.
      в момента съм разносвач на пици,но карам курсовете за таксиджия и се надявам в скоро време да се издигна в чикагското съсаяти.
      дано не ме скъсат на изпита.стискай палци.
      едно жокерче-купи си един лонг пут на паунда или еврото на мартенския фючър,нищо,че много са скъпи заради имплайт волатилити........
      Значи си съкратен инвестиционен банкер ;-)
      Благодаря за сайта
      И дай малко по-позитивно - ще си съсипеш здравето

Коментар

• че как, и аз така ... бухам мазни банички и ми дреме на дедовия за Лимън и природния газ ...

Първоначално изпратено от pana_bg
        А аз понеже съм си тъпо копеле, миналата седмица се натъпках с бургери и кола... Е..л съм я у кризата.

Коментар

• А аз понеже съм си тъпо копеле, миналата седмица се натъпках с бургери и кола... Е..л съм я у кризата.
          * think positive * think simple * think big *
          * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Хасанееееее, кажи за Маргаритата де

Коментар

• Най-сериозната ми търговия за следващите месеци предстои да бъде в евро/франк и покупка на алтернатив енерджи компании, просизводители на силиции и дърводобив в Канада.

Достигам до рейнджовете на база следните разсъждения. Пазара достигна до тези нива, благодарение на огромна криза, междубанковото се качи на огромни нива, трежъритата също. От това по-зле не може да става. Всъщност може, да се завихри стагфлация, която да продължи 4-6 тримесечия и да скапе стандарта на САЩ и ЕУ. Но това не ми се вярва да го допуснат. Оттука, очаквам бавно подобрение в доверието и спад на лихвите. Оттам всичко е навързано, кротване на цената на горивата, стоп на поскъпването на йените, поне до фискалната година, рейндж на мейджърсите, бавни качвания на индексите, с резки дневни пропадания и постепенно връщане в доверието. Който има пари да напазарува следващите 6 месеца, ще черппи следващите 8 години.

Коментар

• петрола не могат да го удържат дори и на тези нива-тръгнал е към 50 долара.
                арабите само се правят,че им пука,но не е така.и те го искат да е нисък,за да спрат инвестициите в алтърнативс,както и конкуренцията на канадските пясъци.
                опасността от петрола е в русия ,венецуела и иран.
                те няма избор-трябва да продават яко,защото са в кризи и не смятам,че могат да окажат съпротива .
                обаче,ме е страх от КГБ-стите.като нищо могат да спретнат някоя революция из държави като нигерия и ще се ебе майката.
                руснаците се научиха да хитреят верче.путин веднага нападна грузия,след като петрола падна под 120$,но добре,че никой не му обърна внимание.
                за сега се е покрил от срам,ама като нищо тия в момента може да спретват някоя конспирация по бедните страни,където има и петрол и ще ебат майката на целия свят.
                долара е силно корелативен с петрола-ако петрола задържи твойте нива,правилно си изчислил и рейнджа на долар/евро.
                но според мен всичко ще продължава да върви надолу.
                поради възможността от резки качвания нагоре,в следствие от някоя магария на путин,е много опасно да се играе директен шорт или да си опшън райтър.
                волатилността не знам колко ще е за в бъдеще.
                тва е нещо,което ме гризе и ми бърка стратегията,защото в момента е силна,а аз съм опшън купувач.
                доу джонс го играя много лесно-на всеки 400 пункта качване,си купувам лонг путове и чакам,докато не влезнат ин дъ мъни.тогава продавам.
                използвам декемврийския контракт.

паунда-англичаните отдавна трябваше да си обезценят паунда.
                а те взимаха заеми и се товареха с дълг,за да го държат скъп.
                знаех,че не може да продължава вечно.
                те са най-консумативната икономика в целия свят-нуждаят се от колкото се може по скъпа валута!
                обаче-едно е да знаеш,че ти скъпа валута,друго е да можеш да я поддържаш такава.
                според мен направиха голяма грешка с тези заеми за поддържане на паунда,защото в крайност не можаха и сега реално са ги изгубили този ресурс.
                ако не решат да теглят заеми отново ,или да продават държавно злато ,с което да си купуват валутата,ги очаква сериозен фри фол.
                те са най- зле в момента,но го крият,ама вече всички са ги надушили.

Коментар

• кое се купува повече Хавай или Маргарита ... сега нали настана криза, сигурно янки дудъл само Маргарита хрупат, че и сос не могат да си поръчат ...

Първоначално изпратено от absfresh
                  Асен, каква е твоята прогноза за ДАУ, Петрол, Евро и Кабел да кажем за следващите 3-6 месеца.
                  шорт на всичките

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                    Купи си го ти, аз мисля да попродам путове на еврофючърса. Текущите цени, нива и премия са ми чудесни. Пък като качи 350 пипа може да ми скимне да касирам.
                    чудесно,ето ще знам кой ще ми купува риска от другата страна.
                    а аз се чудя,как така има още такива като теб......
                    ще си поговориме отново преди експарейшъна на 17 февруари......
                    да видим,ограбил ли си ме ти,или аз тебе....
                    Не ми е в стила да го чакам, вероятно ще го покрия през спота или с други опциони на нива около 1.32. Но ще ти драсна.
                    браточка,играеш си с огъня.не случайно примиумите са колосални.....
                    еврото е влязло в свободно падане в последните 3 месеца,а ти търсиш корекции в тренда.....ако е така,по добре си купувай лонг колове,от колкото шорт путове.
                    не знаеш кога ще е следващото изкупуване на долари и такъв риск поемаш,че ти завиждам на спокойствието.
                    тва си е маркет-и тойто може да стане,но при рекордната волатилност във валутния маркет.......
                    и според мен е време за моментно успокоение,след дългото падане,но независимо от това аз си сплитвам лонг путовете и продължавам да купувам на далечни фючъри.
                    Аз продадох и колове за над 1.33, като ги спреднах със спотови покупки на 1.28, те са си със стоп аут ниво (спота)

Аз очаквам Дау 7900 дъно, рейндж до 9500, петрол 65-85, евро 1.25-1.35. Мисля за огромен спад във дневната волатилност, вътрешно дневната и дневната като цяло. Очаквам въщане на трежъри и междубанкови на нормални нива.
                    За кабела, където явно си майстор, нямам мнение за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh
                      Асен, каква е твоята прогноза за ДАУ, Петрол, Евро и Кабел да кажем за следващите 3-6 месеца.
                      шорт на всичките

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh
                        Купи си го ти, аз мисля да попродам путове на еврофючърса. Текущите цени, нива и премия са ми чудесни. Пък като качи 350 пипа може да ми скимне да касирам.
                        чудесно,ето ще знам кой ще ми купува риска от другата страна.
                        а аз се чудя,как така има още такива като теб......
                        ще си поговориме отново преди експарейшъна на 17 февруари......
                        да видим,ограбил ли си ме ти,или аз тебе....
                        Не ми е в стила да го чакам, вероятно ще го покрия през спота или с други опциони на нива около 1.32. Но ще ти драсна.
                        браточка,играеш си с огъня.не случайно примиумите са колосални.....
                        еврото е влязло в свободно падане в последните 3 месеца,а ти търсиш корекции в тренда.....ако е така,по добре си купувай лонг колове,от колкото шорт путове.
                        не знаеш кога ще е следващото изкупуване на долари и такъв риск поемаш,че ти завиждам на спокойствието.
                        тва си е маркет-и тойто може да стане,но при рекордната волатилност във валутния маркет.......
                        и според мен е време за моментно успокоение,след дългото падане,но независимо от това аз си сплитвам лонг путовете и продължавам да купувам на далечни фючъри.

Коментар

• Асен, каква е твоята прогноза за ДАУ, Петрол, Евро и Кабел да кажем за следващите 3-6 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от quincunx
                            Mislja che iska da kazhe zatvarjane na short put, koeto saotvetno si e da kupuvash put.

Osven lekata semantichna razlika mezhdu dvete, terminologijata e nuzhna zashtoto vsjako vlijae po razlichen nachin na Open Interst-a.

Da objasnjavam li kak i zashto trjabva da sledite Open Interest i Volume na edin kontrakt?
                            да,всеки контракт има двойна страна и реално затварянето на шорт е купуване на лонг.точно и за тва бърка,защото така го прави и си мисли,че да купи шорт пут,означава,че е реално да продаде пут,а не е така.
                            а може и да не гони влизане в спред и реално да офсетва при продаване,където губи от големия спред в опшъните.

не знам що имам чувството,че имаш "експириънс" със опшънченцата.......
                            би ли ми обяснил,защо преди 2 седмици,когато пазарувах поредните лонг опшъни на еврото,за една седмица се оскъпиха с 30%,като ъндърлайн цената не беше мръднала,а реално губех от тайм дикей?
                            бая оупън интрест е имало.........и си пролича в последните дни....
                            дали някой не пазаруваше яко путове,преди да срине еврото?
                            много интересно беше това,че при путовете ми на паунда такова нещо не се получи.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil
                              да така изглежда за начинаещите опшън трейдъри......
                              ти си купуваш позиция-тя е лонг пут или шорт пут.
                              ако се обадиш на брокера ти и му кажеш,че искаш да си купиш пут,ще те пита лонг или шорт пут искаш да купиш.
                              когато затваряш позицията казваш на брокера си-искам да ми продадеш шорт пута или лонг пута.......
                              опшъна е контракт-независимо дали е шорт или лонг пут,той се купува,когато позицията се отваря и се продава,когато позицията се затваря!
                              дерзай.....
                              аз пак се извинявам - явно съм много бос - но може ли да ми обясниш тогава каква е разликата между това да си купя
                              long put и short put

За мен покупката на put option ми дава правото да продам в бъдеще - и разликата между да си купя Long put и да си купя Short put ми убягва

браточка,не е толкова лесно-требе малко пространствено мислене.
                              почети малко литература и ще ги схванеш.
                              опшъните са като да караш кола със ръчни скорости.
                              гледаш-всички карат и си мислиш,че е лесно.
                              ама като не си карал никога и почнеш да се учиш,откриваш,че не буило толкоз лесно.
                              всичко е практика-след време почваш да чувстваш съединителя и оборотите на двигателя........
                              аако речем,че стандартния трейдинг е велосипед и бързо се учиш,опшъните са си автомобил-повече време трябва.
                              но в крайност-и те ти стават усет.
                              а дали ще караш като баба,като жена,като самоубиец или като професионален шофьор,тва вече зависи от теб и пространственото ти мислене.
                              влез в CMEGROUP.COM,отиди на обучение и почвай,ако наистина те интересува.
                              а,като понапреднеш малко,и книжка ще ти кажа,коя да прочетеш.

Коментар

• Mislja che iska da kazhe zatvarjane na short put, koeto saotvetno si e da kupuvash put.

Osven lekata semantichna razlika mezhdu dvete, terminologijata e nuzhna zashtoto vsjako vlijae po razlichen nachin na Open Interst-a.

Da objasnjavam li kak i zashto trjabva da sledite Open Interest i Volume na edin kontrakt?

Коментар

Working...
                                X