IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малее ново излюпени пророци (атеисти) и в дясната им ръка ...... примерно клавиатура- зашеметяващо . направо изкривяващо

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от kritelin
      acen1975 интересно ми е как виждаш нещата с фондовата борса в САЩ.Изобщо за икономиката ..какъв срок на възстоновяване и даваш ?

Мерси предварително
      Крителине,сега е времето на излъганите "професионалисти".
      поне аз така го наричам.
      понеже много компании в сащ са с рекордни Р/Е и можеш да намериш дори такива с над 10% годишен дивидент,спрямо сегашна цена,много народ се е юрнал за дъно....дори и уорън бъфет......
      дaжи имах един постинг асен1975 vs уорън бъфет.....сега ще ти го намеря и ще си допиша мисълта под него
      Съгласен съм с 2-те ръце.Повечето "профита" правят грешката,че не правят и двата вида анализ - топ-даун и ботъм-ъп и това ги прави слепи за проблемите на икономиката.Аз лично очаквам още едно дъно при DJIA и после рейндж до края на 2008 година.Дъното го виждам есента на 2009 година.Същото важи и за мейджърите като единствено изключение правя за кабела.
      Поздрави

Коментар

• Асене, къде си?
        Надявам се вчерашният петък не те е издухал под нулата

Яворе,
        Моя милост открива, че май е пропуснала да се образова своевременно на тема ценни метали и валути. И не с цел извличане на печалба - другаде са интересите ми - ами съхраняване на покупателната способност.

п.
        Що са 5-6 години занапред всяко лято се очертава да пътувам в същото направление. Та ще се прежаля някой път да мина през тунелите и край теб пак!

Коментар

• Хммм,я вижте на какво попаднах!

Тазгодишната среща на тайнствената група се проведе в луксозен хотел близо до Отава
          Една лоша и една добра новина от Билдербергите
          n В близките месеци много американци ще останат без дом, но войната в Иран може би ще се размине
          Светла Попова

Снимки: Интернет
          Първата среща на групата в хотел "Билдерберг" в Холандия през 1954 г.
          Големи и много неприятни изненади очакват американците след тазгодишната среща на Билдербергите. Най-могъщите хора на планетата се събраха между 8 и 11 юни на закътано място близо до Отава при пълна полицейска блокада и частна охрана. Според Билдербергите, наричани още "световното правителство", "тайнствеността е необходима, за да имат повече стимул за дискусии".
          Сбирките на Билдербергите, които по правило се провеждат дни преди годишната среща на върха на Г8, са по-секретни и от заседанията на Пентагона. Но все пак, случайно или не, информация за тях изтича и обикновено събитията след време я потвърждават. Разделянето и заличаването на бивша Югославия, например, бе решено точно на сбирка на Билдербергите в началото на 90-те години и това бе описано в канадската преса.
          Тази година световното тайно общество очаква скок на лихвените проценти в САЩ, заради който много американци ще изгубят домовете си през следващите месеци, твърди American Free Press. В същото време, те се надяват да окажат натиск върху президента Буш да не предприема мащабно нападение срещу Иран и цените на петрола да се задържат на сегашното рекордно равнище от около 70 долара за барел.
          Председателят на Федералния резерв (Централната банка) на Ню Йорк Тимъти Гайтнър предрече вдигане на лихвения процент и големи трудности за семейства с ипотеки с променлив процент и гъвкави лихвени проценти. Мнозина вероятно ще загубят домовете си, след като вдигането на ипотечните проценти натоварят със стотици долари месечните им изплащания. "Глупавите американци заслужават процентите си", се чува глас в притихналата зала.

Почетният председател - белгиецът Етиен Давиньон.

Много американци, предимно млади семейства, са си купили скъпи жилища с ниски, но гъвкави лихвени проценти. Други изплащат само лихвата по заемите за жилища, но не и главницата. В крайна сметка, ще се окаже, че е по-евтино да си купят жилище, отколкото да го вземат на изплащане. Погасяването на заемите ще стане непоносимо за тях, банките ще си приберат жилищата и ще ги препродадат.
          Съветникът на Буш по икономическата политика Алън Хюбърт безучастно изслушва прогнозите, твърди източник на American Free Press от сбирката.
          Европейските "билдерберги" заявяват, че няма да се включат в евентуално нападение срещу Иран, но обещават НАТО да изпрати допълнително 9000 войници в Афганистан, които да помогнат при вероятен удар. "Няма да ви помагаме да водите война в полза на Израел", казва някой. "Ако нападнете Иран, Израел ще е единственият ви съюзник и късмет".
          Разговорите стават още по-трудни, когато се намесва темата "петрол". Дискусията се следи много внимателно от "петролни магнати" като банкера Дейвид Рокфелер, холандската кралица Беатрикс и Франко Бернабе, вицепрезидент на "Ротшилд"-Европа. "Латиноамериканският проблем" свързва петролния въпрос със схемата на Билдербергите да разширят НАФТА в Западното полукълбо и да я разгърнат в "Американски съюз" по модела на ЕС. Бариерата, която венецуелският президент Уго Чавес поставя пред експанзията на НАФТА, силно тревожи Билдербергите, тъй като "Американският съюз" е изключително важна стъпка към целта на Билдербергите за налагане на ООН като световно правителство.

Холандската кралица Беатрис по време на годишната сбирка на Билдербергите през 2003 г. във Франция.

Билдербергите са притеснени, че левите правителства в Латинска Америка, водени от Уго Чавес, ще използват петролните си залежи и ще играят с цените, за да създадат икономически съюз, който ще включва Бразилия, Куба, Перу и Мексико. Сред Билдербергите се налага усещането, че Чавес се подиграва с тях. А те не са известни с чувството си за хумор.
          Новината, че тази година Билдербергите ще се съберат в Канада, в суперлуксозния Brook Street Resort, на няколко километра от Отава, бе пусната от American Free Press в началото на юни. Групата провежда всяка година срещите си на различни места по света, често в курорти, контролирани от фамилиите Рокфелер или Ротшилд. Ротшилд са водещата европейска сила в групата на Билдербергите, поделяйки властта си с базираната в САЩ империя на Рокфелер.
          След съобщението на American Free Press за мястото и датата на сбирката десетки журналисти-антиглобалисти се втурнаха към луксозния канадски курортен център, известен с голф игрищата си. В хотела, естествено, им заявиха, че нищо не знаят за такова събитие.

Тази година 130-те най-влиятелни мъже и жени в света се събраха в суперлуксозния Brook Street Resort до Отава.

"Какво е това Билдерберг?", невинно пита журналистите директорката Патрис Бесил. После обяснява, че на въпросните дати имат резервация за конференция на бизнес групи от Торонто и Монреал. Собственикът на хотела Терънс Матюс също не може да каже нищо: "Това трябва ли да бъде събитие, което да знам?"
          Но още на 8 юни всички гости на хотела трябва да го напуснат до 8,30 ч сутринта. Комплексът повече не приема гости. Същия ден са изпразнени всички паркинги в околността, а канадската полиция блокира пътищата в радиус от половин километър за всякакви коли. Около хотела и летището в Отава се появяват впечатляващ брой частни охранители в черни блейзери със слушалка в ухото. Частната охрана има толкова големи правомощия, че дори иска от униформените канадски полицаи да се легитимират, забелязват журналисти от местни вестници. От летището към хотела поемат десетки черни лимузини със затъмнени стъкла. На автомобилите, както и на багажа на някои от тайнствените гости, се забелязва знак "В".
          Въпреки драконовските мерки за сигурност, журналистите успяват да се доближат достатъчно, за да разпознаят Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, холандската кралица Беатрис, губернатора на щата Ню Йорк Джордж Патаки. В списъка на участниците фигурират и вицепремиерът на Ирак Ахмед Чалаби (когото американците обвиняваха, че е ирански шпионин), шефове на банки, министри от Испания и Гърция, няколко медийни магнати. Най-влиятелните световни медии не пишат за тези срещи. Особено американските. Единствената информация от канадската сбирка е на 71-годишния журналист Джеймс Тейкър от American Free Press. Той отразява срещите на Билдербергите вече три десетилетия.
          Канадският писател Даниъл Естулин, автор на книгата "Клубът "Билдерберг", казва: "Как се провежда среща на 120-те най-могъщи хора на света и никой от журналистите не информира за какво се говори там!? Ако това не е завера, тогава не знам какво изобщо е завера". Според Естулин целта на Билдербергите е "да създадат световно правителство, съставено от влиятелни личности, с цел да контролират всички важни ресурси на планетата, където няма да съществуват нации, а само региони, една религия, една конституция, една църква, една валута и една държава. Вече имаме северноамериканско търговско споразумение НАФТА и Европейски съюз".
          Групата Билдерберг получава името си от едноименния хотел в Холандия, където през 1954 г. се събира за първи път. Неин основател е холандският принц Бернар. Групата няма постоянни членове, а всяка година кани определен брой от най-влиятелните хора от политиката и бизнеса да присъстват на "частната" сбирка. Твърди се, че имат щаб в Хага, в една сграда, където всички телефонни обаждания се прехвърлят на автоматичен секретар, обясняващ на заинтересованите да оставят своето съобщение. Никога обаче, твърдят запознати, не следва обратно обаждане. Кой определя списъка на гостите на годишните сбирки не е известно, но се смята, че това са най-могъщите банкерски династии Рокфелер и Ротшилд. Правилата на групата забраняват на присъстващите да говорят за темите и обсъжданията по време на сбирките.

Пълния текст четете в печатното издание

следващ материал предишен материал други материали
          Триетажен блок - нов символ на Стария Пловдив
          Двама под въпрос във Висшия съдебен съвет
          Предаваме фалшивите лекарства на прокурора
          Сянката на бесилката висна над Саддам
          Словакия: обратно към политическата нестабилност
          Една лоша и една добра новина от Билдербергите
          Прокуратурата абдикира от процеса „Луканов"
          архив
          контакти
          реклама
          абонамент
          Абонамент за новините в рубрика Животът през Авторски права (c) 2005 на ''Политика Днес'' ЕООД. Всички права запазени. Репродукцията на целите или части от текста или изображенията без изрично писмено разрешение от ''Политика Днес'' ЕООД е забранена.

http://www.politika.bg/society/artic...id=2996&eid=41

Горе е и датата на която е пуснато!

Коментар

• Re: s

Първоначално изпратено от iivan
            това да не е предаването <искрено и лично>
            Ти,кво очакваш???Да се пише само това,което на теб ли ти се иска???
            И аз имах подобни мисли преди години,но кой ли ме пита.А и невиждам,къде си исказал мнение по въпроса,та да се намесваш ,където не ти е работа!!!

Коментар

• s

това да не е предаването <искрено и лично>

Коментар

• [quote="goro"]
                Първоначално изпратено от javor
                Първоначално изпратено от herco
                И на мен не ми е много ясно и за това те питах, но според мен в момента САЩ не смеят да напечатат и един долар и целия риск на системата я прехвърлят на федералния резерв. През уикенда пак ще умувам.[/quote]

От началото на годината ми минаха доста банкноти от 100 и 500? през ръцете и доста от тях бяха нови,дори си меришеха на мастило и с поредни номера а на последно време забелязвем подобно и при $.
                Яворе, привет!

Значи, да разбираме ли, че планчетата на Полсен, Алогоскуфис (буквално - Конска шапка) тука - 28 млд, като имаше изказвания на опозицията, че за да се купят всички гръцки банки в момента са достатъчни 10млд, ще не донесат една хубава инфлацийка. Асен казва да стискаме кеша - стискам го, чак ми се срещат пръстите с дланите , и ще се хвана за палците. Все ми се струва, че тези дето я докараха до тука, не би следвало да имат нито капацитета, нито интереса да се разминем с нея. Та се питам в "новосоциално"-ориентирания ни капитализ,м останали ли са батковци дето това да не е в техен интерес и имат ли необходимия властови ресурс, щото поне тук единствено партиите на най-"прогресивните" сили са срещу спасителния план, а тях никой не ги бръсне...

Яворе, влязох в Австрия през Словения и разни тунели и от там край Залцбург за Карлсруе, предполагам някъде край теб, от там ме прекара gps-а, а и като гледах маршрутите преди да тръгна и в гугъла и на ауто-руте на батко Гейтс и те от там ме прекарваха и ми даваха по-малко км. Да, ама не. Върнах се през Виена и Будапеща - повече км., но по малко време и по-малко пари. Сега пуснах маршрута пак на гугъла - гледам и той се ПОПРАВИЛ през Виена и Будапеща. Поздрави!
                Жоро,защо не се обади???
                Минал си покрай почти покрай мен.жалко!!!!
                А това ,което пише Асен,доколкото мога го следя,но и както и ти имам и мое мнение по въпросите или споменавам факти,както знаеш.
                За кеша добре,но до време,както беше писал и той някъде по-назад а после???
                Колко ли ще напечатат и къде ли ще ни вкарат е въпроса???
                И днес успях да усетя полъха на мастило и не само при $,?,но и JpY
                Явно,че от едната крайност може да навлезнем в другата,ще видим.
                Поздрави!

Коментар

• Re: ...

ето ти още една
                  http://www.dnes.bg/article.php?id=59574

Коментар

http://video.investor.bg/?cat=189&id=70537
                    асенчо,ето поредната хубава статия
                    ама този път и видео има,много практично нали?

като му гледам "спокойната" физиономия на тоя първия и мишешкия гласец
                    и вече се чувствам в безопасност,както обичам да казвам

Коментар

• И още нещо ме смущава.
                      Тук разни икоНАНисти разправят, че по време на голямата криза тежестта на държавата в бизнеса била много малко, пък сега много голема - кажи речи 50% от париците ни се преразпределяли от държавните мъже и затова не било страшно - те имали (л или п няма значение)остове да балансират везните

Коментар

• И друг рефрен, слушам се е подел в цяла Европа.
                        Тук правителството твърди, че като отмине кризата ще продаде акциите, дето сега ги купува, на закъсалите(оп, тук няма закъсали - само стабилизираме системата ) банки с печалба. И от това ще спечели целиот народ!
                        Чета вестник тази сутрин - и Саркози тъй щял да прави! И той накрая щял да ги продава с печалба!
                        Големи бизнесмени тези момчета! Сигурно вече знаят и кои точно ще са печелившите!
                        Асене - хвърляй картите да се светнем и ние!

Коментар

• [quote="javor"]
                          Първоначално изпратено от herco
                          И на мен не ми е много ясно и за това те питах, но според мен в момента САЩ не смеят да напечатат и един долар и целия риск на системата я прехвърлят на федералния резерв. През уикенда пак ще умувам.[/quote]

От началото на годината ми минаха доста банкноти от 100 и 500? през ръцете и доста от тях бяха нови,дори си меришеха на мастило и с поредни номера а на последно време забелязвем подобно и при $.
                          Яворе, привет!

Значи, да разбираме ли, че планчетата на Полсен, Алогоскуфис (буквално - Конска шапка) тука - 28 млд, като имаше изказвания на опозицията, че за да се купят всички гръцки банки в момента са достатъчни 10млд, ще не донесат една хубава инфлацийка. Асен казва да стискаме кеша - стискам го, чак ми се срещат пръстите с дланите , и ще се хвана за палците. Все ми се струва, че тези дето я докараха до тука, не би следвало да имат нито капацитета, нито интереса да се разминем с нея. Та се питам в "новосоциално"-ориентирания ни капитализ,м останали ли са батковци дето това да не е в техен интерес и имат ли необходимия властови ресурс, щото поне тук единствено партиите на най-"прогресивните" сили са срещу спасителния план, а тях никой не ги бръсне...

Яворе, влязох в Австрия през Словения и разни тунели и от там край Залцбург за Карлсруе, предполагам някъде край теб, от там ме прекара gps-а, а и като гледах маршрутите преди да тръгна и в гугъла и на ауто-руте на батко Гейтс и те от там ме прекарваха и ми даваха по-малко км. Да, ама не. Върнах се през Виена и Будапеща - повече км., но по малко време и по-малко пари. Сега пуснах маршрута пак на гугъла - гледам и той се ПОПРАВИЛ през Виена и Будапеща. Поздрави!

Коментар

• [quote="herco"]И на мен не ми е много ясно и за това те питах, но според мен в момента САЩ не смеят да напечатат и един долар и целия риск на системата я прехвърлят на федералния резерв. През уикенда пак ще умувам.[/quote]

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                              че как, и аз така ... бухам мазни банички и ми дреме на дедовия за Лимън и природния газ ...

Първоначално изпратено от pana_bg
                              А аз понеже съм си тъпо копеле, миналата седмица се натъпках с бургери и кола... Е..л съм я у кризата.
                              Че откога и тях ги листнаха?! Я обади!
                              * think positive * think simple * think big *
                              * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                                Първоначално изпратено от Julius
                                Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
                                julias,чакаме да пуснеш поредната графика
                                Знаех си, че си готин!

Но не прекалявай все пак с агнешките главички... ще станеш много умен, няма да може да се говори с теб!
                                julias както споменах добър си с графиките и обработването на снимки,
                                но можеш ли да кажаш нещо умно и полезно,както прави асен например?
                                julius,наскоро писа,че доста сте си корепондирали на ЛС а сега вече и официално снимки се разменят,та сам любопитен,какво ли сте дойде в бъдеще???
                                Успех!!!

Коментар

Working...
                                X