Първоначално изпратено от acen1975
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от absfreshКупи си го ти, аз мисля да попродам путове на еврофючърса. Текущите цени, нива и премия са ми чудесни. Пък като качи 350 пипа може да ми скимне да касирам.
а аз се чудя,как така има още такива като теб......
ще си поговориме отново преди експарейшъна на 17 февруари......
да видим,ограбил ли си ме ти,или аз тебе....
Коментар
-
zloblivi_podhvurlqniq
Re: ...
Първоначално изпратено от JuliusПървоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniqjulias,чакаме да пуснеш поредната графика
Но не прекалявай все пак с агнешките главички... ще станеш много умен, няма да може да се говори с теб!
но можеш ли да кажаш нещо умно и полезно,както прави асен например?
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975да така изглежда за начинаещите опшън трейдъри......
ти си купуваш позиция-тя е лонг пут или шорт пут.
ако се обадиш на брокера ти и му кажеш,че искаш да си купиш пут,ще те пита лонг или шорт пут искаш да купиш.
когато затваряш позицията казваш на брокера си-искам да ми продадеш шорт пута или лонг пута.......
опшъна е контракт-независимо дали е шорт или лонг пут,той се купува,когато позицията се отваря и се продава,когато позицията се затваря!
дерзай.....
long put и short put
За мен покупката на put option ми дава правото да продам в бъдеще - и разликата между да си купя Long put и да си купя Short put ми убягва
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfreshПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от absfreshПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от acen1975големите риби играят с опшъни-в случая купуват лонг путове..
"купуват купуват путове"
long put option = да си купиш put option
имаш лонг пут и шорт пут,имаш и лонг кол и шорт кол.това са четири различни неща.
можеш да си купиш лонг пут,можеш да си купиш шорт пут.
когато купуваш лонг пут,а като го продаваш се казва-продаваш лонг пута.
пута не е шорт позиция.
Когато купуваш пут се казва купувам ПУТ, а последсвие ставаш на лонг на Пут. Когато издаваш пут се казва продавам ПУТ и в последствие ставаш шорт на ПУТ.
Ти работиш ли нещо изобщо, че бълваш толкова много постове за толкова малко време.
ако се обадиш на брокера ти и му кажеш,че искаш да си купиш пут,ще те пита лонг или шорт пут искаш да купиш.
когато затваряш позицията казваш на брокера си-искам да ми продадеш шорт пута или лонг пута.......
опшъна е контракт-независимо дали е шорт или лонг пут,той се купува,когато позицията се отваря и се продава,когато позицията се затваря!
дерзай.....
А на другия въорос ще ми отговориш ли. Да не си някой инвестиционен банкер?
в момента съм разносвач на пици,но карам курсовете за таксиджия и се надявам в скоро време да се издигна в чикагското съсаяти.
дано не ме скъсат на изпита.стискай палци.
едно жокерче-купи си един лонг пут на паунда или еврото на мартенския фючър,нищо,че много са скъпи заради имплайт волатилити........
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от absfreshПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от acen1975големите риби играят с опшъни-в случая купуват лонг путове..
"купуват купуват путове"
имаш лонг пут и шорт пут,имаш и лонг кол и шорт кол.това са четири различни неща.
пута не е шорт позиция.
Когато купуваш пут се казва купувам ПУТ, а последсвие ставаш на лонг на Пут. Когато издаваш пут се казва продавам ПУТ и в последствие ставаш шорт на ПУТ.
Ти работиш ли нещо изобщо, че бълваш толкова много постове за толкова малко време.
дерзай.....
А на другия въорос ще ми отговориш ли. Да не си някой инвестиционен банкер?
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfreshПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от acen1975големите риби играят с опшъни-в случая купуват лонг путове..
"купуват купуват путове"
пута не е шорт позиция.
дерзай.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от absfresh
.
когато купивам пут съм long na put
когато продавам пут сум short na put
когато купувам кол съм long na call
когато продавам кол съм short na call
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh
.
когато купивам пут съм long na put
когато продавам пут сум short na put
когато купувам кол съм long na call
когато продавам кол съм short na call
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от NikolaТази тема ме кара да заключа:
acen1975>Warren Buffet
True fact.
ше требе да те разочаровам-аз съм плюнка,сравнение с бъфет и вечно ще си остана плюнка.
и не си мисли,че бъфет не му е ясно,както и на мен....просто се майтапя....
знае много добре,ама го гони шубето за риска,който е купувал,чрез продаване на путове и използваше датата,когато изтичаха опшън контрактите ввърху ноемврийския фючър,за да всява "оптимизъм"..............
не е расъл в саксия,нито е бран в диво лозе бъфетката,да знаеш......
ама има разлика между казване,че маркета е ботъмд аут и това,че знае,че не е,ама му се иска да е........
и има и една подробност....той каза,че използва само лични пари за това,но не и компанията му.......че някои акционери, ако чуят,че прави ботъм фишинг пред рецесия,набързо ще си продадат акциите........
трябва внимателно да ги четеш гурутата.ако знаеш как да ги четеш между редовете,ше ги гепнеш точно кво имат предвид.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975тарикатите,като асен1975,чакаха доу джоунс да се качи в следствие на експарейшъна и когато удари над 300точки ъп към 2 часа преди затваряне,значи,че ъпа от ексарейшъна е пред своя край,защото вече са затворени лонг коловете и съответно почнаха да рефинансират лонг путове на следващия фучър месец.
Как така разбра, че когато удари 300 ъп, вече са бли затворени лонг коловете.
А между другото от обяснението по-долу нищо не се разбира
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от acen1975големите риби играят с опшъни-в случая купуват лонг путове..
"купуват купуват путове"
пута не е шорт позиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coilПървоначално изпратено от acen1975големите риби играят с опшъни-в случая купуват лонг путове..
"купуват купуват путове"
пута не е шорт позиция.
Коментар
Коментар