IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Добро утро, нормално е човек да греши. С Асен съм имал и доста различия и всички следящи му темата са свидетели, обаче да се отхвърля нещо по принцип ей така е наивно. И до колкото зная не разнасял пици, но дори и да е разнасял, голям праз. Да не е крал, че да е срамно. Аз съм продавал хамбургери, а министър председателят е садил картофи и е ял филии с мас (И аз съм ял, на селото на баба ми - с червен пипер отгоре). Въпреки залитанията му в писанията на Асен има и доста сполучливи нацелвания, а специално сега, за тия които живеят в САЩ (той сам го каза, че ако човек не живее там съветът му е безсмислен) има логика. Дали някой ще приеме на чиста монета нещо или не, вече зависи от човека. Едни мислят и проверяват, други не - направо се доверяват, трети направо отричат. Алонсо долу много добре го е написал... Който иска мисли, който не иска не мисли.. Желая на всички успешен ден.

Antonio Vivaldi - Winter http://www.youtube.com/watch?v=TZCfydWF48c
    Никога не съм казвал че да миеш чинии и коли е срамно нито пък да разнасяш пици.Срамно е да даваш генерални мнения без да познаваш нещата.САЩ са огромна страна.Не виждам начин да спечелиш от имот на огромно разстояние.Това е за фирми с много пари.Дребните винаги духат супата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bordo_77 Разгледай мнение
      И какво като се бият по света, не им дреме, и какво като имат трилиони дългове, също не им пука, да му мисли тоя който им ги е дал. Факт е че там човека се счита за човек, не е като тук де се мъчат да ти вземат и последната скъсана риза от гърба.
      Един среден работник там живее по добре от един "голям бизнесмен" дето е затънал в дългове и се чуди какво да прави. Вижте им цените на стоките от първа необходимост, храни, горива и т.н., и ги сравнете с нашите.После и доходите.
      Американците не ме интересуват ма изобщо.Не може да сравнявам портокал с дрелка.Там е едно тук друго.Всеки има право на избор и да отиде там където за него е най добре.

Коментар

• Jay Gould чадо,
        следиш ли как като папагали
        повтарят за онова с небостъргачите
        дето го беше постнал тука, ама сигур
        преди 6 месеца нейде
        Напреде си
        Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
          Асенчо миличък в моята библиотека има книги и автори за които ти не си и чувал.И от мен да знаеш че човек който работи на две или три работи сутрин от 8 до 1-2 през нощта за да оцелее не му остава време за четене на книги.На такъв който сменя държавите градовете и квартирите също.А да не говорим каква библиотека може да притежава или тя е виртуална.Асенка не си мисли че в САЩ са най умни и че целия свят тръпне в очакване какво ще измислят любимите ръководители.Не сме Северна Корея и САЩ не са любимия ръководител.И дивите животни не плачат щото умрял.И нещо се изнасят от Ирак като насрани а скоро и от Афганистан.Където са отишли все са яли бой а дълговете им станаха колосални.И много скоро ще разбереш че твоите идоли са гола вода ама гола и с два пръста кал зад ушите.
          И какво като се бият по света, не им дреме, и какво като имат трилиони дългове, също не им пука, да му мисли тоя който им ги е дал. Факт е че там човека се счита за човек, не е като тук де се мъчат да ти вземат и последната скъсана риза от гърба.
          Един среден работник там живее по добре от един "голям бизнесмен" дето е затънал в дългове и се чуди какво да прави. Вижте им цените на стоките от първа необходимост, храни, горива и т.н., и ги сравнете с нашите.После и доходите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
            Май тук е точната тема да задам един въпрос, че ми е интересно мнението на пишещите. Как мислите ще има ли QE 3 ?

Да не пуснат печатницата ФЕД второто тримесечие и ако Меркозитата не намерят изход ЕЦБ да ги последва ?

Дайте да обсъдим това - за къщурките също е от значение
            Има ли въобще вариант да спрат печатниците според теб?
            Просто си представи какво ще се случи ако няма QE3 и прецени дали е възможно
            А за имотите. Ако спекулирането с акции и суровини е трудно, с имотите е няколко пъти по трудно. Трябва да познаваш отлично града в който спекулираш с имоти, психологията на купувачите. Трябва да знаеш точно на кой ще препродадеш въпросният имот след време и защо ще го поиска той точно този имот. Вярно е че в повечето случаи все се намира някой по тъп от теб на който да го продадеш при растеж, но аз предпочитам да си представям човека който ще купи имота за да си го ползва. Много са факторите които имат значение освен цената: Локация, инфраструктура, разпределение, изложение, етаж, места за спорт и забавление, места за пазаруване съседи и т.н Не трябва да се гледа само цена на квадрат според мен.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

...
              Добро утро, нормално е човек да греши. С Асен съм имал и доста различия и всички следящи му темата са свидетели, обаче да се отхвърля нещо по принцип ей така е наивно. И до колкото зная не разнасял пици, но дори и да е разнасял, голям праз. Да не е крал, че да е срамно. Аз съм продавал хамбургери, а министър председателят е садил картофи и е ял филии с мас (И аз съм ял, на селото на баба ми - с червен пипер отгоре). Въпреки залитанията му в писанията на Асен има и доста сполучливи нацелвания, а специално сега, за тия които живеят в САЩ (той сам го каза, че ако човек не живее там съветът му е безсмислен) има логика. Дали някой ще приеме на чиста монета нещо или не, вече зависи от човека. Едни мислят и проверяват, други не - направо се доверяват, трети направо отричат. Алонсо долу много добре го е написал... Който иска мисли, който не иска не мисли.. Желая на всички успешен ден.

Antonio Vivaldi - Winter http://www.youtube.com/watch?v=TZCfydWF48c
              Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 10:53.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

........Помним му прогнозите за 149 евро на жълтите павета помним и за нефта какво пишеше и за курса на долара.И сега пак дрънка глупости.Я да вземе да каже колко апартамента е купил и акции и валути.Но който иска да му вярва негова си работа.Като гледам успял е да зариби много хора и ако е малко по тарикат ще вземе и парите им да прибере с една пирамида кръстена Фонд за недвижими в САЩ.Като обещае 15% доходност и ще излови всички шарани дето го имат за гуру и непробиваем.Другия момент е да основе църква.

Има логика....Не съм 100% сигурен, защото го чета в началото и в края, но ми се струва, че беше писал и за имот.бг......

Коментар

• Май тук е точната тема да задам един въпрос, че ми е интересно мнението на пишещите. Как мислите ще има ли QE 3 ?

Да не пуснат печатницата ФЕД второто тримесечие и ако Меркозитата не намерят изход ЕЦБ да ги последва ?

Дайте да обсъдим това - за къщурките също е от значение

Коментар

Бла.бла-бла....

....бла-бла-бла.
                    Това не е ли слайд-шоу?
                    Направо ме плени с този пикчър и чакам продължението.

Рано ви е още да ставате АНИ-та в САЩ - Ти и Асен. Не на сегашните цени.

Съжалявам, ако ви Убижда това.

Успех в начинанията ви.

П.П. И да не забравя - има и ЛС за подобни словоизлияния.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                      вегас вярно е с най голяма безработица,ама тва е проблем за хора,които страдат от КЪСОгледство.... градове като вегас са boomtowns ....... .
                      Привет, Асенка!

Колкото и да е странно винаги чета доста внимателно. Имам 1 познат, който иска да ошътка 1-2 къщи във Вегас. Имаш ли някой печен тип за там или ако искаш ти. Т.е, ако можем да помогнем - защо па не. Кажи ми само какво ще трябва като документация да си подготви и там като пълномощно? Калкулирай разходите и ако проявяваш интерес ще го питам той к'ва комисионна ще пусне от сделката, ако всичко е изрядно и наистина има интерес.

Сериозни хора са! Каквото се каже се прави и искат да чистят мисля, че 2 къщи бяха във Вегас.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                        ...
                        Мерси за отговора. Маями отпада 1 заради това което съм чувал за града, мисля, че няма да се хареса на човек като мен. 2 заради влагата. Пък и сигурно имат комари като щъркели. Една приятелка живя 3 години там, много добре и плащаха от "Роял Карибиън", но се махна, не я кефи и замина въпреки хубавите пари които вземаше, а аз на жените повече вярвам отколкото на мъжете. За Вегас съм слушал само суперлативи. За Хъвър наистина не се бях замислял. На 48 км. е.. А за апартаментите и къщите те бях питал точно заради това за което пишеш. В случая обаче печалбата при продажба не е от чак такова съществено значение, колкото от това кое от двете е по-ликвидно ако на човек се наложи да се премести или да продаде сравнително бързо? От това което знам от познатите си в САЩ съм останал с впечатление, че когато живееха под наем бяха в апартаменти, поне повечето от тях, но почти всички си купиха къщи после. Къщата обаче е играчка. Повече поддръжка, градинки, камъчета и т.н. Както и да е, без да се види на място няма как да се мисли... В момента гледам средни цени за апартаментите.. Впечатляващо ниски са, но и зависи от жилищата, кочини има навсякъде за без пари, а хубавите са повечко почти винаги освен ако не изпадне някоя хубава оферта и човек не е чевръст. В момента чета едни докладчета за бизнеса във Вегас - Това което каза за туристите немци. В момента поне според бизнеса в града, имат много туристи от далечни места (и Европа) докато тия от близо (Калифорния и съседните щати) не са толкова колкото в 2007 г., но иначе тази година са достигнати количествата туристи от 2007 г. За евро-туристите казват, че отсядат за повече време в града, но играят по-малко, тоест, приходите още не гонят тези от 2007 г. 13 % е официална безработица за момента, неофициално сигурно е доста повече, ама тя такава е и тук, без обаче да се изливат тия милиарди наоколо като там. Почти всички реват за цените на имотите, но това си е нормално ...... Почти всички казват, че и жилищата са прекалено много за населението и шанс според повечето е само населението на Вегас да нарасне следващите години..

Още веднъж мерси за отговора, позволих си да копна това което си писал назад и да го пратя на една моя позната от Балтимор. Момата има доста пари вече, бизнесът им цъфти (да са ми живи и здрави), но е влюбена във Вегас и прескача там често, така, че вероятно и тя ще може да ми даде малко инфо, още повече самата тя иска да си има жилище там и ако бизнесът им позволяваше, щеше да се е заселила в там. Счетоводителят им е някъде от него район, не от самия Вегас, а около, не помня точно от къде..

ПС: Относно колегата който каза, че с разрастване на онлайн хазарта, тази на реалните казина би намаляла, имам съмнения. Това е все едно онлайн-секса, да смени истинския

ПС 2: Друго място за което съм слуша е Сиатъл. Хвалиха ми го като най-добре уредения град в САЩ, но още не съм ровил за цените там, а и не знам с климата ... 220-230 дни в годината дъжд..
                        Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 02:42.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Асене, бе така любезен да си кажеш мнението по въпроса ми долу, но ми се иска да те питам още нещо. Какъв е личния ти избор за имот в САЩ? Къща или апартамент и кое от двете е по-лесно ликвидно, в случай, че човек иска да продаде?
                          тва джей е относно човека.. имаш щати с ниски данъци,имаш щати с високи данъци....
                          вегас вярно е с най голяма безработица,ама тва е проблем за хора,които страдат от КЪСОгледство.... градове като вегас са boomtowns . вегас има нарастнал 3 пъти за последните 20 години ...... нормално е да е така,дори в сравнение с ръста му спрямо ръста за сащ и безработицата,спрямо средната безработица за сащ,вегас има отрицателна безработица
                          проблемни градове са тези ,които имат безработица и нямат растеж,или имат отрицателен разтеж.....
                          при рецесията 2001 година всички бяха отписали вегас..... най накрая бил заминал тоя град на греха.... как сащ излезна от рецесията 2003 ,до 2007 ,само за 4 години,вегас пожъна може би най големия прогрес в историята си.....
                          вегас няма океан,ама има lake mead -тва езеро захранва с вода цяла южна калифория,невада и аризона...... нали си чувал да хувър дам . са бате пешо ще скочи да ни обясни,че само язовирната стена на искърския язовир е по голяма от язовирната стена на лейк мийд
                          имаш и кейове за лодки,ако лодката ти е прекалено голяма,ако не е ,моа да си я теглиш с есювито дома ... от вегас до езерото ти е една цигара разстояние... а рибоци кви има,само рибар да си....водата става за плуване 6 месеца в годината,а през останалото време не изстива под 15гр - требе ти един лек неопрен.
                          друг такъв град е финикс-и той с мощен ръст,и той в момента с голяма безработица.... ама там наистиня няма кво да се прави..... сигурно при бате пешо и неговата бг класическа библиотека от хъшовете на вазов,маминото детенце на каравелов и даваш ли , даваш хубава яна на чужда вяра,има повече ентъртейнмънт ,отколкото във финикс....
                          флорида ти е друг щат с ниски данъци..... красиво е,атлантическия океан е топъл и става за плуване почти целогодишно .... ама мнооого влага.... мен ако питаш-видиш ли топъл климат с много растителност-бегай далече.... тия екзотики са перфектни за 2 седмици почивка,за живеене въобще НЕ.
                          апартамент или къща?апартаментите са паднали около 4 пъти, къщите межд 2-3 пъти...
                          по пътя на логиката,при ръст апартаментите би трябвало да нарастат повече,ама има едно НО:
                          американеца гледа да хвърля към 1/3 от дохода си в имот. кат почнат да пазаруват като нищо може да се цупят на апартаменти ,нищо,че са прекалено евтини и направо да скачат на къщи... при среден доход от 45 000 , на месец се целят към 1250, на тва си е бая къща на днешните лихви......или техния поглед много зависи от фед- лихвената база,която фед определя с изкупуването на ус трежърис бая променя американския поглед на недвижима собстевост
                          в моя случай покупката е неревантна за теб. дори може да я определя като непрагматична дори и за мен.... ама кво от това?
                          та и да ти кажа кво купувам,то е неправилно от инвестиционна гледна точка.
                          аз другаде гледам да си прахосвам парите,за мен имотите не са адекватен бизнес,но за много други биха могли да бъдат.
                          мисълта ми бе отпърво,че бгетовчета в сащ вместо да плащат наем на някой,ако си купят,ще им излиза по евтино и дори ще излпащат актив....
                          300 $ кеш доходност от спестяване от наем и още 100 $ неликвидна инвестиция в изплащане на главница са си 400 $ на месец... за кво да ги дават на тарикати,като самите те могат да го направят? вместо да стоят и да ги облъчват със страх ,да си вземат едно моливче,едно листче и да отделят 1/2 час в сметки.... точно толкова е нужно да НЕ СИ ЕДИН ОТ ОВЦИТЕ,А ЕДИН ОТ ВЪЛЦИТЕ.....

тук дори не става въпрос за спекулативна инвестиция в качване на цените...... а за спестяване от подаръка от фед ,както и възползване от страха на стадото,който е толкова голям,че дори и математиката не може да надвие заблуждението.

в крайна сметка,ако требе да сравнявам кой град,какво предлага,спрямо цените на имотите и данъците върху тях,няма град като вегас не само в сащ,ами в целия свят... и не случайно тоя град праска ръст ,на който и китайската народна република би завидяла.....
                          та ако видиш място,където имаш ръст на безработицата+ спад в населението- тва си е реквием за апокалипсис .... детройт са пример за това,който обаче бледнее пред републиката на бате пешо
                          видиш ли град,който надхвърля в пъти ръста на държавата в която е(ако и държавата има ръст) , оставаме другите да са страхуват и купуваме техния страх 4 пъти по евтино,от времето,когато не са се страхували,а са се дуели

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Тази тема започва с грешни прогнози, доказва се емпирично че са грешни, през годините, но това не и пречи да прави нови грешни такива.

Класически американ начин
                            По-важното е ,че се правят прогнози,а дали са грешни или не,всеки си има глава на раменете да ги оцени

Коментар

• Тази тема започва с грешни прогнози, доказва се емпирично че са грешни, през годините, но това не и пречи да прави нови грешни такива.

Класически американ начин

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                                Е това пък защо!?1 По тая логика дай да поздравим и оня норвежеца дето уби сума народ. Той даже не само е манифест е писал , ами си е направил труда и бомби да изработи и да се обучава с оръжие и... какво ли не. Те и ония със самолетите на 11.09. и те бая са си направили труда да се научат да ги управляват.
                                А смарандито написа 6 странички и опищя целият форум да си прави реклами на измисленият блог, като най-прозрачен стана с тая тема (която очевидно е четена).
                                За пример ще ти дам само Джей Гоулд, който почти всеки ден си прави труда да пише и да публикува, ама досега не съм го видял да си рекламира сайта по подобен начин.
                                Ице,прав си,че пътят към ада е осеян с добри намерения,но съветите на бат" Маранди,колкото и нестандартни и дори леко налудничави да изглеждат ,поне за мен са изключително добронамерени.А пък нали се сещаш ,че много от изглеждащите "налудничави " идеи в миналото,ползваме с голям успех днесЕ,съвсем друг въпрос е дали всичко това,което пише го мисли най-сериозно или целта му е да си рекламира собствения блог.Аз по-скоро мисля ,че е първото.
                                Поздрави!!!

Коментар

Working...
                                X