IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    според мен есандпито до пролетта ще бъде над 1400.
    ицо78,пита ме есента кво мисля за есандпито.......

пролетта дойде

Коментар

• New World Order?

Привет Асене,

Какво би казал за тази статия? Това е превод от сайта на Пол Робъртс, можеш да я прочетеш и на английски от неговия сайт:

http://www.paulcraigroberts.org/2011...-the-new-year/

http://bivol.bg/epohata-na-tiraniyata.html

Поздрави!

Коментар

• Асене, по повод това което писа за имотите ти пускам почти дословно разговора с моя позната там и проблемите които излизат на предна линия. Въпросът е достъпа до заем. Човекът който ти цитирам не е нито социално слаб, нито беден, напротив може да се каже, че са едно от най-богатите семейства в техния град ... Проблемът обаче е, че всяка сделка над 5000 долара, следва да е по банков път и с декларирани доходи, а хората имат едни доста големи, законни доходи всеки месец, но които не могат да се узаконят, по причина, че ги получават в кеш Така са в патовата ситуация. Тази къща в Орландо не им е проблем да я платят, проблем е обаче да обяснят после от къде имат парите. Защото - тези техни пари не са незаконни, но не се вместват в техните данъчни наредби. Ако бяха бармани и имаха бакшиш, то не е проблем да го опишат в данъчните си декларации, да платят данък и да го узаконят, обаче това не е бакшиш, а са си плащания които всеки ден им влизат в ръцете, но 25% от тях в кеш и избора им е или да ги приемат, или да загубят 25-30% от клиентите си. Така трупат една голяма наличност, счетоводителят им оправя част от тях, но само част. Решение има разбира се, но хората се занимават с бизнес и на са чак толкова навътре с финансите да си изперат парите безопасно. Вероятно ще им се помогне, но за сега това е положението - както каза тя самата, чувствам се като нарко-трафикант с тия закони, въпреки, че никога не съм нарушавала дори правилника за движение. За това и за тях покупката на още една къща е проблем въпреки, че могат да си я позволят и варианта им е с кредит. Проблемът е, че въпреки, че никога не са имали финансови проблеми и бизнесът им върви много добре, банките ги чоплят като негри, докато на безработни черни отпускат по-лесно заеми (тя ми бе разказала фрапиращи случаи от техния град).

"......Във Вегас има много българи и по улицата толкова често се чува бг реч, че е странно, за там неприятното е за тези които нямат пари е, че нямат работа която да е стабилна и сигурна, в казината постоянно идват момичета, не дават пълен работен ден. Става много трудно, във всичките шоу-спектакли се подписват договор за по 6 месеца или една година максимум, и след това пак може тебе да ги вземат, ама може и някой друг...На мене много ми хареса, много е красиво и постоянно се променя все нови хотели все строят, много коли и таксита посред нощ, има повече хора на улицата вечер отколкото през деня, целогодишно е... мисля, че много ще ти хареса там. Има БГ ресторант, хубав беше. А за имотите-ако даваха заеми лесно вече щях да имам къща и във Флорида.....
        ....... Лихвата в момента е 4%, което е рекордно ниско, но искат и от птиче мляко да им покажеш, аз направо се бях побъркала, по едно време толкова много документи изискаха, че чак са смешни и дори ни искаха доброволните пенсионни фондове, какво има в наличност, че аз не пазя всички страници които ми изпращат, че обяснявай къде са, че после защо си кандидатствал за еди си каква кредитна карта, че не знам какво и накрая пак нищо. Ужас направо. Иначе къщата беше 68 000 във Орландо, много хубаво място на 20 мин. от Дисни. Разбира се трябваше и работа по къщата, но това не е проблем, искахме да сложим 20 - 30 000 в кеш и другото в заем и пак не, значи ние им даваме повече от 20% от цената на къщата, а от банката не искат ..... Нашата къща (където живеят) я взехме за 230 000 сега е 185 -195 000... Искахме да вложим малко пари като вземем друга за ниска цена, но.....
        Има влага, обаче имаш климатик така, че нищо. След време пак ще пробваме, тук само, че всичките ти доходи трябва да са доказани (техния проблем), не можеш да отидеш ей така с 50 000 -100 000 в ръката като в БГ и да си купиш апартамент или къща.. хахха....."

Тоест - варианта ти за кредит става, но ако ти отпуснат заем, а до колкото зная от нея и мъжът и кранчетата са доста затегнати, особено ако си бял и имаш бизнес.

ПС: сега като си мисля реално, тези закони там при вас, за парите са малко спиращи бизнеса и инвестициите, защото - пари могат да се придобиват и по законен начин, но проблемът е, че няма как да се узаконят, а това май е проблем не само на тия ми познати, а и на доста хора които се занимават с бизнес в САЩ. Счетоводителите оправят част от проблемите, но не могат всички - те са си само счетита, а не финансисти и данъчни експерти, за това ако бизнесът върви с пълна пара в един момент пак се трупат едни пари, които вместо да се завъртят в икономиката на САЩ хората почват да се чудят как да узаконят или изнесат, така че ако не могат в САЩ да ги харчат поне да е някъде в чужбина.. За самата американска икономика това не е много добре, както не е добре и за самите данъчни власти в САЩ, защото момата казва - не е проблем да си платя 25 % данък, проблемът е че не мога да го направя... Та недомислита на бюрократите и на политиците са проблем и в САЩ като навсякъде по света.
        Last edited by Jay Gould; 13.01.2012, 14:34.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ...ако говорим за икономика, по-добре да идват
          Кво му е толкоз добрето???
          Балона е 2-3 години прилично и
          след това 5-6 години мъка почти за всички
          Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            ...
            Дойдат ли обаче пак скъпите яхти и почнат ли милиардерите да си мерят пишките, изчезвайте от пазара в БГ бил той на акции или имоти или каквото и да е ..
            ...ако говорим за икономика, по-добре да идват

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
              Джей ,,,,кефа цена няма ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
              Псолютно.. Стига да си маниак на нещо..
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Джей ,,,,кефа цена няма ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Коментар

То в 2009 г май заради изборите имаше очаквания.
                  Да се чуди човек на ква база са били тез очаквания,
                  но народа го е казал , че последна умира НАДЕЖДАТА
                  Прав ли съм ??????
                  Да, но има и друго, много хора които се бяха пачкосали между милениума и 2007 просто решиха да се разпуснат. Умните пари един вид, защото си напазариха яхти сравнително евтино в 2009 за сметка на тия които купуваха преди това. Например ако имаш кеш, осребрил си овреме печалбите си, защо да не си купиш една малко по-скромна яхта ако имаш такава краста (щото то си е мания като с колите - аз не бих си купил защото ако искам ще си наема примерно за няколко дни или ще се повозя безплатно на някоя от техните докато си начеша крастата - ще ми омръзне, но има маниаци на тази тема като са авто-маниаците, скиорите, алпинистите и т.н. За тях разхода по яхта е приемлив - защото имаш ли яхта то разходите по нея си текат дори като не плава. Но си е мания.. Братовчед ми от София например е маниак скиор и въпреки, че обикновен инженер има какви ли не чудесии по темата. Както и тонколони за 9000 лева (някаква датска фирма) защото били на далвера - иначе били по 16 000 ). Та такива хора или разни милионери, иска им се яхта, преди са им били скъпи в 2009 като паднаха цените имат и свободно време и пари и защо не.. Има и други .. примерно някоя от големите и скъпи яхти може да изгори и да ти струва на ден по 20 000 евро, а ти примерно си милионер.. обаче идват ти всякакви на гости и ти казват - вози ни на яхтата.. Да ама тя гълта по 20 бона на ден.. Да не ги качиш, ще си кажат, гледай го тоя какъв гъз е има яхта а не вози и си казваш, що да не си купя една с платна да ги еба у гостите и да си ги возя с нея, хем те на яхта и доволни, хем аз няма да се овътрям с тоя змей самолетоносач . И така гостите ги возиш на ветрохода които е и доста по-евтин.. Това действителен случай..
                  Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 15:44.

Коментар

Неее... В 2009 имаше мини балон, след големия в 2007 .. Сега как да го кажа.. Все едно вместо Ролс Ройс продаваш голфове .. По-добре са от 2008, но доста по-зле от предни години въпреки, че не се оплакват. И сега се сетих, че трябва да се обадя на зетя там, че съм му обещал малко акъл за една работа която ги касае като вносители..
                    То в 2009 г май заради изборите имаше очаквания.
                    Да се чуди човек на ква база са били тез очаквания,
                    но народа го е казал , че последна умира НАДЕЖДАТА
                    Прав ли съм ??????

Коментар

В смисъл пак е почнал да се балонира ли?????
                      Неее... В 2009 имаше мини балон, след големия в 2007 .. Сега как да го кажа.. Все едно вместо Ролс Ройс продаваш голфове .. По-добре са от 2008, но доста по-зле от предни години въпреки, че не се оплакват. И сега се сетих, че трябва да се обадя на зетя на боса им, че съм му обещал малко акъл за една работа която ги касае като вносители.

Коментар

Имаха голям растеж и не само като количество, а и като цени.. В 2006-2007 продаваха яхти от по няколко милиона парчето, включително и тия на Доган.. После рязък спад... В 2008 трагедия, но в 2009 отново почнаха, яко продажби, макар и не така скъпи, пак от високите класове.. Сега продават по-малко и по-евтини яхти... Дойдат ли обаче пак скъпите яхти и почнат ли милиардерите да си мерят пишките, изчезвайте от пазара в БГ бил той на акции или имоти или каквото и да е ..
                        В смисъл пак е почнал да се балонира ли?????

Коментар

Не стават повече почти а???? А само преразпределение вътре в страната??? Това последната 1-2 години си мисля????????
                          Имаха голям растеж и не само като количество, а и като цени.. В 2006-2007 продаваха яхти от по няколко милиона парчето, включително и тия на Доган. Даваха постоянно под наем и скъпите си яхти, а те са по няколко бона в евро на ден. После рязък спад... В 2008 трагедия почти фалираха, но в 2009 отново почнаха, яко продажби, макар и не така скъпи, пак от високите класове.. Сега продават по-малко и по-евтини яхти... Дойдат ли обаче пак скъпите яхти и почнат ли милиардерите да си мерят пишките, изчезвайте от пазара в БГ бил той на акции или имоти или каквото и да е ..
                          Last edited by Jay Gould; 12.01.2012, 15:22.

Коментар

Видях ги.. ама то това не е и нещо ново.. За БГ следя яхтите.. продажбите. Имам един приятел в най-голямата компания в БГ в бранша, много показателно е по това какво се търси и за какви пари последните години..
                            Не стават повече почти а????
                            А само преразпределение вътре в страната???
                            Това последната 1-2 години си мисля????????

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Никога не съм казвал че да миеш чинии и коли е срамно нито пък да разнасяш пици.Срамно е да даваш генерални мнения без да познаваш нещата.САЩ са огромна страна.Не виждам начин да спечелиш от имот на огромно разстояние.Това е за фирми с много пари.Дребните винаги духат супата.
                              Ами той нали това каза човекът. От това положение може да има само някой който живее там, но не и някой от чужбина да се опитва да управлява имота си отвъд океана.

Коментар

..
                                Видях ги.. ама то това не е и нещо ново.. За БГ следя яхтите.. продажбите. Имам един приятел в най-голямата компания в БГ в бранша, много показателно е по това какво се търси и за какви пари последните години..

Коментар

Working...
                                X