IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вие пък тука сте се вкарали в някакви сценарии.... не разбрахте ли че международните банкови картели си работят заедно, ФЕД, ЕЦБ, евробанки, американски банки, просто си цъкат пари помежду си и гледат да оглозгат обикновените хора навсякъде по света - human farming - тук, там, навсякъде, където падне. Всичко друго е ала-бала стил "разделяй и владей".
    Custodite sortem vestram

Коментар

• само че напоследък меркел започна да има политически проблеми,германците почват да я недолюбват ,защото подарява пари на гърция .... и меркел направи политически ход и изпоплаши всички,че ще спре плащанията пшредварително... не че е смятала да го направи,а за политически дивиденти пред народа (швабчетата) ... следствието на това е,че някои банки не остискаха на напрежението и почнаха да затварят суапове на хиляди проценти загуба ,че в случай на дифолт,щеха да станат десетки хиляди проценти..... и констатираха колосални загуби за няколко седмици.... от там им рухнаха акциите( американците ги шортеха,защото ти ако си хедфонд на сорос и дойче банк ти изплати няколко милярда по суапчета,знаеш,че банката ще трябва да ги осчетоводи) , отделно за да изплатят тези загуби ,почнаха да изсмукват долари от евро маркета,което доведе до качване на долара.
      Тук си много прав обаче!
      Как ще коментираш следният измислен диалог :

Аз съм американска банка- ти си европейска банка
      Аз идвам при теб ,и понеже и ти си притиснат от кризата ти казвам:
      - Абе виж нещо ти нямам много доверие на теб европееца , при вас 1 банка не фалира , а при нас фалираха 400 -да не криете нещо!
      - не бе казваш ти , знаеш ли не фалира щото наште политици са по- добри от твоите , казваме им да не допускат това щото ще ги ритаме после по дебелите задници
      - добре де -казвам аз щом толкова може да се разчита на теб -искаш ли да изкараш малко пари от мен / разбирай ФЕД/
      - да искам разбира се , казваш ти
      -Понеже Твоето правителство няма при никакъв случай да допусне фалит на твоето най- лошо и нагло момче , което се казва Гърция , аз ще ти дам ей така 100 000 долара ,които остават за теб безвъзмездно , при условие , че няма да го гоните от къщи
      -Добре де , казваш ти , ами ако стане толкова нагло и лошо ,че трябва да го изгониме!
      - Еее понеже , това е толкова невероятно, ако не дай си боже това се случи - тогава ще ми дължиш 10 000 000 долара!!!
      - Емиии , добре казваш ти дай парите бързо и да подписваме документите ,-като си мислиш -еее какъв балък съм само , че ти давам пари за нещо , което моите политици в никакъв случай няма да допуснат

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
        според мен есандпито до пролетта ще бъде над 1400.
        що се отнася до доларовия скуийз в европа,той е заради интрест рейт деривативи върху гръцки дълг- евробанките 2007-2008 бяха за пореден път набутани от американските им колеги. в момента тези дългови суапове ще "констатират" ДЕСЕТКИ хиляди % загуби в случай на гръцки дифолт и загубите на евро банковата система ще са трилиони,а не както четеш милярди,в следствие на емитирания реален гръцки дълг.... и за това и спасяват гърцкия-вече са наляти в пъти повече пари в гърцки,отколкото един 70%тен дифолт.
        меркел и трише отпърво казваха,че гърция е невъзможно да фалира,евро банкит6е бяха спокойни.... после казаха,че ще я спасяват от 2013 година-даваха 3 годишен период на евробанките да се отърват от суаповете,както и тогава изтичат суаповете по петгодишен дълг.....
        само че напоследък меркел започна да има политически проблеми,германците почват да я недолюбват ,защото подарява пари на гърция .... и меркел направи политически ход и изпоплаши всички,че ще спре плащанията пшредварително... не че е смятала да го направи,а за политически дивиденти пред народа (швабчетата) ... следствието на това е,че някои банки не остискаха на напрежението и почнаха да затварят суапове на хиляди проценти загуба ,че в случай на дифолт,щеха да станат десетки хиляди проценти..... и констатираха колосални загуби за няколко седмици.... от там им рухнаха акциите( американците ги шортеха,защото ти ако си хедфонд на сорос и дойче банк ти изплати няколко милярда по суапчета,знаеш,че банката ще трябва да ги осчетоводи) , отделно за да изплатят тези загуби ,почнаха да изсмукват долари от евро маркета,което доведе до качване на долара.
        в "медиите" ще прочетеш,че евробанките били "спестявали" в долари и "изнасяли" в сащ,ама друга е хавата,което разбира се е тайна......
        съответно сега виждаш същите евробайганьовщини за измиване на ръцете и оправдание за загуби,както бе при предишното обиране на евробанките от американски хеджфондове и прайвит екуитис- преди 5 години със други деривативи-сидиотата....
        спомняш ли си как съсаяти дженерал некъв трейдър бе натиснал "грешния" бутон и загубил 7 милярда?
        явно тогава "оправдаването" мина,след като сега трейдър на юбиес бил "сгрешил" и загубил 2 милярда
        ама я виж акциите на юбиес кво е станало- явно преди трейдъра за "сгреши" ,някои са знаели,че ще сгреши...... демек измиват си ръцете по осчетоводяване на загуби по дългови суапове.....
        от там на чичо бернанки долара кат стане под 1.40, му побелява косата и веднага суапва кърънсис със дедо трише......
        Асене , как ще коментираш факта , че в САЩ 47 милиона души получават купони за храна!!!

Коментар

що се отнася до доларовия скуийз в европа,той е заради интрест рейт деривативи върху гръцки дълг- евробанките 2007-2008 бяха за пореден път набутани от американските им колеги. в момента тези дългови суапове ще "констатират" ДЕСЕТКИ хиляди % загуби в случай на гръцки дифолт и загубите на евро банковата система ще са трилиони,а не както четеш милярди,в следствие на емитирания реален гръцки дълг.... и за това и спасяват гърцкия-вече са наляти в пъти повече пари в гърцки,отколкото един 70%тен дифолт.
          меркел и трише отпърво казваха,че гърция е невъзможно да фалира,евро банкит6е бяха спокойни.... после казаха,че ще я спасяват от 2013 година-даваха 3 годишен период на евробанките да се отърват от суаповете,както и тогава изтичат суаповете по петгодишен дълг.....
          само че напоследък меркел започна да има политически проблеми,германците почват да я недолюбват ,защото подарява пари на гърция .... и меркел направи политически ход и изпоплаши всички,че ще спре плащанията пшредварително... не че е смятала да го направи,а за политически дивиденти пред народа (швабчетата) ... следствието на това е,че някои банки не остискаха на напрежението и почнаха да затварят суапове на хиляди проценти загуба ,че в случай на дифолт,щеха да станат десетки хиляди проценти..... и констатираха колосални загуби за няколко седмици.... от там им рухнаха акциите( американците ги шортеха,защото ти ако си хедфонд на сорос и дойче банк ти изплати няколко милярда по суапчета,знаеш,че банката ще трябва да ги осчетоводи) , отделно за да изплатят тези загуби ,почнаха да изсмукват долари от евро маркета,което доведе до качване на долара.
          в "медиите" ще прочетеш,че евробанките били "спестявали" в долари и "изнасяли" в сащ,ама друга е хавата,което разбира се е тайна......
          съответно сега виждаш същите евробайганьовщини за измиване на ръцете и оправдание за загуби,както бе при предишното обиране на евробанките от американски хеджфондове и прайвит екуитис- преди 5 години със други деривативи-сидиотата....
          спомняш ли си как съсаяти дженерал некъв трейдър бе натиснал "грешния" бутон и загубил 7 милярда?
          явно тогава "оправдаването" мина,след като сега трейдър на юбиес бил "сгрешил" и загубил 2 милярда
          ама я виж акциите на юбиес кво е станало- явно преди трейдъра за "сгреши" ,някои са знаели,че ще сгреши...... демек измиват си ръцете по осчетоводяване на загуби по дългови суапове.....
          от там на чичо бернанки долара кат стане под 1.40, му побелява косата и веднага суапва кърънсис със дедо трише......
          Може и да е от политическите игрички на Меркел. Чудех се какво точно ще променят с тия 3 месеца. И все ми струва, че Гърция и загубите от деривати, свързани с частичен дефолт са ги прежалили вече. Или поне им е ясно , че ще трябва да изплатят някакъв задоволителен за американските банки процент. Пък и от 1 ноември Марио Драги встъпва в длъжност , а той е работил за Голдман.
          Въобще - вкарвам се в едни конспирации

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
            данните които ти даваш - 32 дена отпуска, читаво здравеопазване, помощи за безработица, работна седмица под 40 часа, са бонуси за работещите (ниския сегмент) - за средна класа главното е цената на живота/потреблението. а в УСА цените просто нямат равни....
            Тоест, по-голяма част от населението в Европа живее по-качествен живот, включително и така наречената "средна класа" има достатъчно време да се наслади на плодовете на своето старание.

А, Щатите са си ок, но имат огромни разходи за отбрана и много неефективно здравеопазване, като цена/сигурност, някакво постоянно надлъгване тече между застрахователите и медиците, за сметка на болните. Не случайно най-честата причина за фалит на физическо лице е здравословни проблеми в семейството.

Освен това, както и да го въртим са си с постоянно отрицателно търговско салдо и трябва да се вземат мерки и за трите споменати по-горе, но по-лесно е да "печаташ" на база инвестициите в първото и емигрантите да го ду.т., разбира се

ПС. Асене, не съм те чел, но честно ми идва като първа идея като видя нещо подобно сътворено да го пусна на Гугъл преводач, толкова ли нямаш време да напишеш нещо сравнително кратко и грамотно.
            Last edited by prodigal; 16.09.2011, 21:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
              искам да кажа 4е средната класа е по добре от тази в америка. нисто друго.
              не съм съгласен
              преди 2 седмици се прибрах точно от там, макар и за съвсем кратко. цените са чувствително по-ниски от европа. особено от северна европа. за всички видове стоки. при електроника/автомобили разликата е нечовешка. имотите като цяло са с 1 нула по-евтини - не че няма и супер скъпи, но средната класа точно си живее спокойно в семейни къщи а в европа това все още е лукс.
              иначе да - северна европа/англия са по социални държави от уса, разбирай за бедните е по-добре, но пък точно средната класа която няма нужда от помощи а потребява най-много си цъфти в УСА.

данните които ти даваш - 32 дена отпуска, читаво здравеопазване, помощи за безработица, работна седмица под 40 часа, са бонуси за работещите (ниския сегмент) - за средна класа главното е цената на живота/потреблението. а в УСА цените просто нямат равни....

Коментар

ами отиди в srednaklasa.com и се обяснявай там, разбирач! на кой му пука за средната класа - форума тук е за инвестиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                  хах, човека ти обяснява едно, ти се тупаш в гърдите че си си намерил работа, евентуално можеш да получаваш помощи за безработни и забележи 32 дена отпускааааа
                  ееее, браво, в УСАто тия неща ги нема. къде ти 32 дена отпуска в хамерика
                  печелиш по точки...

Коментар

така - знам 4е пластам пове4е данаци, но инфраструктурата ни е номер едно, знам 4е не мога да ме уволниат туку така, занм 4е дори да сам безработен мога да се грижа са семеиството ми с години наред(!!!!), знам 4е като отида на лекар нема да пукна, занм 4е вие се биете да идвате тук ( питаи GE и другите американски компании които генерират големи 4асти от парите си в Германиа), знам 4е дори и да се разпадне еврозоната ние пак сте уцелеем, не требва да рбота кат вол (<40 4аса), има 32 дена платена отпуска, овертиме е платено- еми вси4ко тва струва пари под формата на данаци итн, като станете наи социлната даржвава в свет пак се обади

а колкото до банките- така зависиат американците от нас както и ние то тех. звената ви са тук кокото искатае- от мирзливите Мерил до ГС. така 4е ако го духаме и вие сте го духате. нема ве4е такова несто като боли ме кво става в Европа
                    хах, човека ти обяснява едно, ти се тупаш в гърдите че си си намерил работа, евентуално можеш да получаваш помощи за безработни и забележи 32 дена отпускааааа
                    ееее, браво, в УСАто тия неща ги нема. къде ти 32 дена отпуска в хамерика
                    печелиш по точки...

Коментар

много нуриел рубиновци четеш... в сащ никога не е било по добре от сега,колкото и странно да ти звучи.проблема е по високата безработица,което е задари рухналите цени на имотите -сектора е замръзнал,защото цената на построяване е в пъти по висока от моментните цени.строителния сектор е пандал от 5% от БВП,на 1 % от бвп,като сложиш и коственно зависимите от строителството сектори- те ти я безработицата от къде иде....... иначе,останалите сектори БУМТЯТ! компаниите отчитат рекордни за всички времена печалби,как ще стане това,ако нямаш комсумация?
                      всички сектори,без строителството ,правят нови рекорди в ревенюс......по добри ОТПРЕДИ КРИЗАТА.... а отрасли като минната промишленост и фермерите.... те не знаят кво да си правят парите......
                      дисползъбъл инкъма е също на рекордни нива,в следствие на падналите имоти и рекордно ниските лихви......
                      прости сметки:
                      1.70 квадрата апт в чикаго в момента върви към 50 000$ ..... на 4.3 лихва 30 годишна заключена, и 10 000 даунпеймънт,вноската ти на месец е по малко от 200 $ !
                      дай да сравниме бг професията в чикаго спрямо преди 10 години и сега :
                      шофьорите тогава взимаха по 0.32 $ на миля -и аз бях шофьор.....
                      имота ми ,който купих тогава бе за 62 000$ -70 кв апт,на 7% лихва ..... вноската ми бе към 400 $ . а взимах 20% по малко пари от това,което взима днешен шофиор на тир..... или с други думи- еднес един идващ емигрант прави 20% повече от преди 10години,а най скъпото- жилището му е към двойно по евтино.....
                      дори и да броиме инфлационните натрупвания в основните потребления,дисползъбъл инкъма на емигранта е по голям,отколкото преди 10 години.същото и с останалите американци. имаш дефлация и в електрониката ..
                      та много ми е смешно,като почнете да плачете в европата за нас.....
                      в сащ имаш 400 фалирали банки....не са фалирали заради падането в имотите-там евро банките финансираха балона,а щатските банки бяха само брокери...... фализали са защото американеца си чисти дълговете- имаш масови фалити.... на пръв поглед това ти се струва лошо,защото си промит мозък,ама е много хубаво- преди 3 години всички пари на американеца са отивали за изплащане на кредит карти и големи вноски по жилища...... нямаше дисползъбъл инкъм..... в момента всеки фалирал американец няма дълг и има мощен дисползъбъл инкъм..... върна си имотите на евробанките да си трошат тимбериците с тях,спря си плащанията по кредит картите -400 щатски банки фалираха заради това,НО:
                      в момента американеца си има 100% от инкъма!и тва се вижда в рекордните ревенюта и печалби на щатските компании.......
                      в мометнта дори в макдоналдс да се хванеш на работа,парите са достатъчни дори и да изплащаш един таунхаус..при тези смешни цени на имотите и рекордно ниски лихви......
                      тва,че всеки 5 американец живее под прага на бедността е пълна глупост... ако беше така,щеше да виждаш американци да емигрират в европа,вместо европейци да идват в сащ....
                      и ти говоря за цени в един от най мощните градове в света-чикаго....
                      ако мръднеш "настрани" на места като вегас,финикс,кливланд и други градчета по големи от софето, двустайни апартаменти има и по 20 000-30 000$ .......
                      я са ти ми кажи къв е дисползъбъл инкъма на германеца...... сметни най скъпото-цената на жилищата,после ДДСто,което е към 100% по високо от щатското,после цената на горивото,което е тройно по скъпо от щатското,после цената на газта,която е четворно по скъпа от щатската,после колосалните данъци,които изяждат дисползъбъл инкъма и допълнително натоварват компаниите и ще излезне,че е по добре да работиш в макдоналдс в сащ,отколкото да "бизнесменстваш" в швабия.....
                      така - знам 4е пластам пове4е данаци, но инфраструктурата ни е номер едно, знам 4е не мога да ме уволниат туку така, занм 4е дори да сам безработен мога да се грижа са семеиството ми с години наред(!!!!), знам 4е като отида на лекар нема да пукна, занм 4е вие се биете да идвате тук ( питаи GE и другите американски компании които генерират големи 4асти от парите си в Германиа), знам 4е дори и да се разпадне еврозоната ние пак сте уцелеем, не требва да рбота кат вол (<40 4аса), има 32 дена платена отпуска, овертиме е платено- еми вси4ко тва струва пари под формата на данаци итн, като станете наи социлната даржвава в свет пак се обади

а колкото до банките- така зависиат американците от нас както и ние то тех. звената ви са тук кокото искатае- от мирзливите Мерил до ГС. така 4е ако го духаме и вие сте го духате. нема ве4е такова несто като боли ме кво става в Европа

Коментар

а ти ми кажи как сте се справите вие с икономиката ви. всеки 5 живее на раба на бедността, безарботица голема, не сте осигурени. додел Гаитнер да ми говори кво да правим. хубаво 4е сте виа америкканците да ни кажете кво да правим
                        много нуриел рубиновци четеш... в сащ никога не е било по добре от сега,колкото и странно да ти звучи.проблема е по високата безработица,което е задари рухналите цени на имотите -сектора е замръзнал,защото цената на построяване е в пъти по висока от моментните цени.строителния сектор е пандал от 5% от БВП,на 1 % от бвп,като сложиш и коственно зависимите от строителството сектори- те ти я безработицата от къде иде....... иначе,останалите сектори БУМТЯТ! компаниите отчитат рекордни за всички времена печалби,как ще стане това,ако нямаш комсумация?
                        всички сектори,без строителството ,правят нови рекорди в ревенюс......по добри ОТПРЕДИ КРИЗАТА.... а отрасли като минната промишленост и фермерите.... те не знаят кво да си правят парите......
                        дисползъбъл инкъма е също на рекордни нива,в следствие на падналите имоти и рекордно ниските лихви......
                        прости сметки:
                        1.70 квадрата апт в чикаго в момента върви към 50 000$ ..... на 4.3 лихва 30 годишна заключена, и 10 000 даунпеймънт,вноската ти на месец е по малко от 200 $ !
                        дай да сравниме бг професията в чикаго спрямо преди 10 години и сега :
                        шофьорите тогава взимаха по 0.32 $ на миля -и аз бях шофьор.....
                        имота ми ,който купих тогава бе за 62 000$ -70 кв апт,на 7% лихва ..... вноската ми бе към 400 $ . а взимах 20% по малко пари от това,което взима днешен шофиор на тир..... или с други думи- еднес един идващ емигрант прави 20% повече от преди 10години,а най скъпото- жилището му е към двойно по евтино.....
                        дори и да броиме инфлационните натрупвания в основните потребления,дисползъбъл инкъма на емигранта е по голям,отколкото преди 10 години.същото и с останалите американци. имаш дефлация и в електрониката ..
                        та много ми е смешно,като почнете да плачете в европата за нас.....
                        в сащ имаш 400 фалирали банки....не са фалирали заради падането в имотите-там евро банките финансираха балона,а щатските банки бяха само брокери...... фализали са защото американеца си чисти дълговете- имаш масови фалити.... на пръв поглед това ти се струва лошо,защото си промит мозък,ама е много хубаво- преди 3 години всички пари на американеца са отивали за изплащане на кредит карти и големи вноски по жилища...... нямаше дисползъбъл инкъм..... в момента всеки фалирал американец няма дълг и има мощен дисползъбъл инкъм..... върна си имотите на евробанките да си трошат тимбериците с тях,спря си плащанията по кредит картите -400 щатски банки фалираха заради това,НО:
                        в момента американеца си има 100% от инкъма!и тва се вижда в рекордните ревенюта и печалби на щатските компании.......
                        в мометнта дори в макдоналдс да се хванеш на работа,парите са достатъчни дори и да изплащаш един таунхаус..при тези смешни цени на имотите и рекордно ниски лихви......
                        тва,че всеки 5 американец живее под прага на бедността е пълна глупост... ако беше така,щеше да виждаш американци да емигрират в европа,вместо европейци да идват в сащ....
                        и ти говоря за цени в един от най мощните градове в света-чикаго....
                        ако мръднеш "настрани" на места като вегас,финикс,кливланд и други градчета по големи от софето, двустайни апартаменти има и по 20 000-30 000$ .......
                        я са ти ми кажи къв е дисползъбъл инкъма на германеца...... сметни най скъпото-цената на жилищата,после ДДСто,което е към 100% по високо от щатското,после цената на горивото,което е тройно по скъпо от щатското,после цената на газта,която е четворно по скъпа от щатската,после колосалните данъци,които изяждат дисползъбъл инкъма и допълнително натоварват компаниите и ще излезне,че е по добре да работиш в макдоналдс в сащ,отколкото да "бизнесменстваш" в швабия.....

Коментар

а ти ми кажи как сте се справите вие с икономиката ви. всеки 5 живее на раба на бедността, безарботица голема, не сте осигурени. додел Гаитнер да ми говори кво да правим. хубаво 4е сте виа америкканците да ни кажете кво да правим

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                            Здравей , Асене! Отдавна не си писал ( или поне не с този ник ).
                            Интересно ми е мнението ти, за наливането на доларова ликвидност от централните банки.
                            Сещам се , че още 2008 , октомври - ноември, в тая тема обясняваше, че ФЕД спасява Европа. (тогава беше все още тайна).
                            Вчера като излезна новината , се почнаха всякакви коментари, включително и за електронни и книжни пари и т.н., а ми се струва , че никой не търси точната причина да се раздават сега пари и то точно на тези дати
                            Според мен, явно някой (евро- банките) е изпаднал в голяма нужда за долари и за да ги успокоят малко им казаха , че ще им отпуснат още малко време. По тоя начин си го обяснявам и спада на борсите от миналите седмици, съответно и поскъпването на долара. Само, че явно много бързо станаха разпродажбите, а големите може би искат да е по-бавно. Знам ли? Та в средносрочен план ми се струва , че акциите ще са надолу, долара ще поскъпва, докъм може би март месец догодина и после мощен ъп на икономиката ( тъкмо и Обама може да спечели втори мандат).

Коментар

• Асене онзи ден бех до Рим и много готини пици. Кажи като стар пицаджиа неква готина рецепта мерси.

Коментар

• Здравей , Асене! Отдавна не си писал ( или поне не с този ник ).
                                Интересно ми е мнението ти, за наливането на доларова ликвидност от централните банки.
                                Сещам се , че още 2008 , октомври - ноември, в тая тема обясняваше, че ФЕД спасява Европа. (тогава беше все още тайна).
                                Вчера като излезна новината , се почнаха всякакви коментари, включително и за електронни и книжни пари и т.н., а ми се струва , че никой не търси точната причина да се раздават сега пари и то точно на тези дати
                                Според мен, явно някой (евро- банките) е изпаднал в голяма нужда за долари и за да ги успокоят малко им казаха , че ще им отпуснат още малко време. По тоя начин си го обяснявам и спада на борсите от миналите седмици, съответно и поскъпването на долара. Само, че явно много бързо станаха разпродажбите, а големите може би искат да е по-бавно. Знам ли? Та в средносрочен план ми се струва , че акциите ще са надолу, долара ще поскъпва, докъм може би март месец догодина и после мощен ъп на икономиката ( тъкмо и Обама може да спечели втори мандат).

Коментар

Working...
                                X