IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    за много години асене - да си жив и здрав. Макар често да сме имали караници с теб (особено за златото), уважавам мнението ти и с удоволствие чета коментарите ти. Само да те питам - отде го измисли този наем? Тъкмо се връщам от Уса-то и в Манхатън нормален наем под 2К долара няма, а за цените на имотите направо ме заболяглавата, като ми казаха точна цифра. Иначе си прав - между наем и заем в сащ почти няма разлика, виж в Бг е друга бира, ама то да сравняваме ябълки и круши е леко некоректно
    за златото позна!тогава бе балон,сега е в пъти по голям балон. ама МВФ като си продава златото на реалния маркет и използва 2 % от кеша,за да изкупува фючъри на 1:100 левъридж,разбира се,че се получава еластисити диманд
    само че един ден ще го разтоварят всичкото и тогиз ще видиш колко моа да ствуа златото и защо знлати мини и компании ще банкрутират,както банкрутираха в началото на този век
    ако прочетеш някъде изказване на МВФ или сащ,че са си продали всичкото злато и вече е свършило... как всики ще скокнат да купуват,тогиз ша видиш кон боб яде ли....че бая медийна кампания ще требе,за да се излиза от фючърите

манхатън..... искаш да се похвалиш,че си живял в манхатън,или искаш да ми кажеш,че цените в манхатън имат нещо общо с цените в сащ?

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
      дано ти не си решил да инвестираш в имоти
      няма да има прошка за щатските НИ ъпери
      браточка,аз за имотите в сащ мнооого съм писал 2007,но в имоти.нет .... тогава им казвах,че в сащ ще гръмне балона,както и после в бг.....
      аз не съм нито ъпър,нито даунър ,къв съм зависи от това,кви са ми вижданията...
      и тук ви писах мноого за това къв апокалиптик съм за американските акции есендпита и доуджонсовчета .. и точно в този форум... до началото на 2009 .....после 2009 януари ви казвах,че пролетта на 2009 е времето за купуване..... познах ли?баж кога всички викаха,че срива тепърва предстои,АЗ ви казвах,че е време за влизане.......върни се назад във този форум и ще видиш,че не съм някой,който не знаеш дали лъже или не-всичко е документирано.....
      дори ви казвах и за компании като денеръл илектрик и интел -че имаха такъв мощен дивидент,че просто са подарък,дори и да не се качват.

та како за акциите,дето от най големия апокалиптик,се превърнах в най големия оптимист..... сега и при имотите в сащ се превръщам от най големия апокалиптик,в най големия оптимист!
      народа ми се смееше,като казвах,че щатската икономика се оправя ... не моа нуриел рубини да казва,че доу ще стане 4000 и да е в грешка,а па асен1975 да казва,че доу ще изхвръкне в небесата и да е прав..... единия професор и преподавател,другия разносвач на пици,мияч на чинии и форумен трубадур
      дали сега пак няма да има ИЗНЕНАДА?миячие на чинии дали ще са по прави от икономическите професори?

ще поживееме,ще видиме!

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
        Асене, а ако не си в сащ - виждаш ли възможност да се инвестира в някой REIT , макар и за доста по-ниски, но все пак положителни печалби, или и те имат някаква врътка, за която не се сещаме?
        не смятам,освен ако не е някой НОВОСЪЗДАДЕН фонд,който тепърва почва с тва да се занимава.
        има врътка,както се досещаш и тя е голяма! тя е в балансите на съществуващите фондове,които крият голяма част от загубите си,чрез балониране на активите в спредшийовете си.
        или основния индекс за имоите в сащ е кейс шилер индекса,който "показва" спад от 30% ,а спада е към 70% ..... защо? защото повечето сделки са на форклоужъри ( демек в следствие на лоши кредити ) ,а кейсшилера не включва тези сделки,защото се смятат,че са "насилствени" ... което би било вярно в нормален маркет,но не и днес,защото целия маркет е върху форклоужъри....
        съответно и рейт фондчетата се правят на "утрепани" и изплзват този индекс за да правят райт даунс в отчетите си.....или те са на момнтна загуба в ПЪТИ над това,което ти казват и при оправяне на маркета тепърва ще трябва да НЕ отчитат реално качване....
        да оставим аритметичните проценти по начина по който ти ги знаеш,защото те са ГРЕШНИ-ще ти дадат грешна представа,за тва няма да използваме ТЕЗИ проценти,а за процент ще вземеме умножителя/делителя:
        един апт в топ бума ако е бил 150 000 $ ,то в момента той е 50 000$ ,което е 300% изменение,или 200% изменение в падането ..... кейс шилера показва 31% ,което по нашите проценти е 50% ,или твърдят,че цената на такъв апт в момена е грубо 100 000 $ ......
        или ако погледнеме моментните цени от ниско ниво,спрямо цената в бума, отколонението на шилера ,спрямо реалността е към 100% !!!!
        демек апт струва 50 000 $ , шилер казва,че той струва 100 000 $
        ама 30% спад от нивото друго яче звучи и не само в този индекс,ами и в отчетите на рейтовете
        тепърва ще трябва да наваксват загубите,които в момента крият.

знам,че има хедж фондове,които са изкупили сидиота от евро банки за без пари (10-20 % от номинала) и те ще направят баж сериозните пари,веднага щом маркета отскочи,ама ти се съмнявам,че имаш достъп до инвестиции при батковците.

та единствения начин е да намериш някой нов рейт фонд,проблема и там е,че тва ,което ти казвам го знаят и други хора и при негово аипио или моментна цена на акциите им,този момент ще е прайзд ин.
        в строителните компании също няма да направиш пари от първото мощно качване,защото имаш граница на функията за изстрелване на строителния сектор- поне 70% качване от моментните стойности ти трябва,че строителите да се раздвижат.при 50% качване,строителите нищо няма да намажат.
        разбира се,че акциите в сектора леко ще оувър пърформват останалите сектори,поради влизания за дългосрочно (залагане в бъдещето) ,но ефекта далеч нама да е като при директно покупка на имот.
        отделно ако маркета зацикли на това дъно повече от година, само при имота ще имаш доходност,поради абсурда,че наемите са доста по високи от разходи по собствеността му.колкото и да неще да се качва,па си правиш между 30-50 % на година от наем.....
        аз съм почти на 100% сигурен,че тва е дъното,особено заради това,че всички смятат,че ще продължават да падат,проблема е,че не знам кога ще рипнат към фундаменталните си нива.
        тва е се едно да имаш една акция,която ти дава над 30 % доходност.... дори и още малко да падне,доходността от дивидента ще избие моментния спад...а дългосрочно акцията ще си възвърне П/Е и доходността й може да стане дори отрицателна ,ама тва ще означава,че имота ти е поскъпнал с няколкостотин процента+ натрупана доходност през времето на поскъпването
        демек,когато имаш доходност,която избива в пъти цената на финансирането ти,наистина няма кво да те притеснява цената на актива.......тва е нещото,което днес американеца още не моа да се светне...... ама почнат ли да купуват и да се хвалят,колелото за отрицателно време ще се завърти.... важна е хорската приказка,съседа ти да види,че шправиш пари от нищото .... и в края на краищата ще стане така,както винаги до сега е ставало- истинските хитър петъровци ще са тези,които сега купуват (или в очите на стадото са тъпите бай ганьовци) ,а кога стане на мода, стадото (бай ганьовците) ще почнат да купуват ,те тогава такива као мен ще разтоварват купеното.......
        така се праят пари,а кога чуеш,че маранди ти каже да купуваш,ТОГАВА ПРОДАВАЙ!
        сега МАРАНДИ ти казва да не купуваш,както и всеки други пруфесури .... съответно време е да се купува!
        имаш двойно доказателство-едното е икономически адекватна ионвестиция,другото доказателство е неразбиране на стадото за тази адекватност! две случайности,според законите на пробабилистиката в науката АСЕНОМИКА , правят случайна случайност,в която НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          чиста доходност е относително понятие,защото в случая тя е зависима от времето и смяната на параметрите в домейна(системата) .
          ще ти изчисля линейната моментна печалба,щото нея я знаете как да я изчислявате:

апартамент 70 кв (чиста площ ,без да се броят тераси стълбища и паркомясто,които ги имаш навсякъде) :
          цена към 45 000 $ -20% самоучастие= 36 000 $ ипотека+ 9 000 инвестиция( пари,които ти затваряш) :
          30 години на 4% (в сащ няма отделни завъртулки и разходи,както в бг се гаврят с вас) ,месечна вноска= 340 $ . данък на месечна база= 45 000 * 1,5% : 12 = приблизително 60 $ ,асесмънт(вкл топла и студена вода,боклук, поддръжка на басейн и тревни площи,чистене на сняг в къмюнитито+ застраховка на апт. ) = 150$ на месец.
          или грос разходи са 340+60+150= 550 $ ,наема е към 800-850 $ ..... или гробото бруто е доходност към 300 $ на месец.... само че ,към 100 $ от заема ти отиват за изплащане на главницата,която акселарира във времето (виж амортизационна скала на капитализирана вноска) ,та нетно печалбата ти е към 400 $ ,от които 100 $ са неликвиден капитал (изплащане на главница) ....
          или годишно правиш към 5000 $ чиста печалба ,от инвестиция от 9000 $ ,което е над 50% ...... от нищото!
          имаш клоузинг костс,които в момента в повечето случаи се покриват от продавача,защото е маркет на купувачи.
          тва ти е линейното моментно изчисление,започваш с 5000$ на година,като всяка година,ако не се променят параметрите,имаш нарастване в следствие на амортизацията на заема ти.

само че да видим пробабилистичното,при смяна на параметрите на системата:
          да речем,че след първата година се появи инфлация в имотите,която да приемем е 10% средно на година (отпърво ще е много повече,че да догони цената на производство,но след това пък ще е по нормално и ще движи с моментната инфлация на икономиката като цяло) ,или ще имаш нарастване от 200 % за десет години ,демек този имот ще стане 135 000 долара 2022 година.
          от инвестицията от 9 000 $ ще си направил 1500% печалба само от поскъпването,но ТВА НЕ Е ВСИЧКО:
          допълнително през това време имаш по 400$ печалба на месечна база,разходите са ти заключени -лихвата е локвана на 4 % ,но доходността ти НЕ Е-първо наемите може да почнат да се качват,второ,при инфлация трежърис ще почнат да скачат-и спокойно може да си вадиш доходност от 5-6 % от трежърис.....
          или от там за десет години ще имаш още към 100 000 натрупана капитализирана доходност (ако инвестираш парите от прихода си) .
          или накрая може да си докараш към 235 000,дори и повече от една инвестиция от 9000 $ ,което е близо 4000 % доходност ,които са в следствие от рекордно ниските лихви,които ти се дават за да направиш левъридж от 1:5 ,фиксираната цена на кредита ,което само по себе си е подарък и не на крайно място- не само си застрахован от инфлация,ами дори си на печалба ,ако се появи имаш левъридж от 1:5 ,както и абсурдното имотно състояние в момента,че да купиш директно почваш да правиш пари от НИЩОТО .....
          дългосрочно можеш да станеш милионер и хора са ставали,като кушпуват в маркет,където наема е равен на разходите,ако реивестират печалбата от появилата се инфлация в нови имоти,а тук имаш уникалната възможност да купуваш и ДИРЕКТНО да почнеш да градиш печалба!
          разбира се имаш и скрити разходи- да смениш някоя крушка,да пребоядисаш апартамента,ако трябва,да смениш мокета,да останеш без рентиери за известно време и т.н. ,но колкото и да си НЕкъсметлия,в крайност според мен пак ще надхвърлиш 1000% доходност за 10 години.

едно време на мои познати им казвах да не купуват имоти в сащ,защото е балони и рано или късно ще думне- те не ми верваха и казваха,че са се забавили и по добре късно,отколкото никога.....
          парадоксалното е в това,че в момента на тия СЪЩИТЕ им казам,че е време да купуват,а те дори не искат да чуят за инвестиция в имот.....
          дори и само този факт за мен е достатъчен,че да си купя имот!

п'п'
          тва е обаче,ако живееш в сащ! ако си някъде другаде,забрави да си купваш имот.само в сащ фалираха банки и дилевъриджа се дилевъриджна
          само сащ правилно си изигра картите.... другите тепърва ще плачат,както имотите,така и икономиките им,така и банковите им системи!
          ако не си в сащ и смяташ да инвестираш в сащ,също забрави!нито ще имаш шанс да се докопаш да подаръка от евтино фиксирано инвестиране,нито ще моа да се разправяш с имота си.
          дано ти не си решил да инвестираш в имоти
          няма да има прошка за щатските НИ ъпери

Коментар

ако не си в сащ и смяташ да инвестираш в сащ,също забрави!.
            Асене, а ако не си в сащ - виждаш ли възможност да се инвестира в някой REIT , макар и за доста по-ниски, но все пак положителни печалби, или и те имат някаква врътка, за която не се сещаме?
            life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Асенка,

за много години, братле! Жив и здрав!

Прочетох ти простотиите за имоти в УСА, не подлъгвай 'орицата, плийз.

Като е голяма фитка ( далавера ) цялата работа, върши си я забогатявай кротко. Ще изпаднем в полемика в стил Джоанката, бати Афтър и прочие. Демек ще те питам директно: ти какви гаранции даваш за тия простотии, дет' си наръсил? ( риторично )

Чиърс, братле и Успех през новата 2012 г.!

Коментар

• за много години асене - да си жив и здрав. Макар често да сме имали караници с теб (особено за златото), уважавам мнението ти и с удоволствие чета коментарите ти. Само да те питам - отде го измисли този наем? Тъкмо се връщам от Уса-то и в Манхатън нормален наем под 2К долара няма, а за цените на имотите направо ме заболяглавата, като ми казаха точна цифра. Иначе си прав - между наем и заем в сащ почти няма разлика, виж в Бг е друга бира, ама то да сравняваме ябълки и круши е леко некоректно
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  И каква чиста доходност(след приспадане на данъци, амортизации и др. разходи) от наем може да се реализира ако купиш сега?
                  чиста доходност е относително понятие,защото в случая тя е зависима от времето и смяната на параметрите в домейна(системата) .
                  ще ти изчисля линейната моментна печалба,щото нея я знаете как да я изчислявате:

апартамент 70 кв (чиста площ ,без да се броят тераси стълбища и паркомясто,които ги имаш навсякъде) :
                  цена към 45 000 $ -20% самоучастие= 36 000 $ ипотека+ 9 000 инвестиция( пари,които ти затваряш) :
                  30 години на 4% (в сащ няма отделни завъртулки и разходи,както в бг се гаврят с вас) ,месечна вноска= 340 $ . данък на месечна база= 45 000 * 1,5% : 12 = приблизително 60 $ ,асесмънт(вкл топла и студена вода,боклук, поддръжка на басейн и тревни площи,чистене на сняг в къмюнитито+ застраховка на апт. ) = 150$ на месец.
                  или грос разходи са 340+60+150= 550 $ ,наема е към 800-850 $ ..... или гробото бруто е доходност към 300 $ на месец.... само че ,към 100 $ от заема ти отиват за изплащане на главницата,която акселарира във времето (виж амортизационна скала на капитализирана вноска) ,та нетно печалбата ти е към 400 $ ,от които 100 $ са неликвиден капитал (изплащане на главница) ....
                  или годишно правиш към 5000 $ чиста печалба ,от инвестиция от 9000 $ ,което е над 50% ...... от нищото!
                  имаш клоузинг костс,които в момента в повечето случаи се покриват от продавача,защото е маркет на купувачи.
                  тва ти е линейното моментно изчисление,започваш с 5000$ на година,като всяка година,ако не се променят параметрите,имаш нарастване в следствие на амортизацията на заема ти.

само че да видим пробабилистичното,при смяна на параметрите на системата:
                  да речем,че след първата година се появи инфлация в имотите,която да приемем е 10% средно на година (отпърво ще е много повече,че да догони цената на производство,но след това пък ще е по нормално и ще движи с моментната инфлация на икономиката като цяло) ,или ще имаш нарастване от 200 % за десет години ,демек този имот ще стане 135 000 долара 2022 година.
                  от инвестицията от 9 000 $ ще си направил 1500% печалба само от поскъпването,но ТВА НЕ Е ВСИЧКО:
                  допълнително през това време имаш по 400$ печалба на месечна база,разходите са ти заключени -лихвата е локвана на 4 % ,но доходността ти НЕ Е-първо наемите може да почнат да се качват,второ,при инфлация трежърис ще почнат да скачат-и спокойно може да си вадиш доходност от 5-6 % от трежърис.....
                  или от там за десет години ще имаш още към 100 000 натрупана капитализирана доходност (ако инвестираш парите от прихода си) .
                  или накрая може да си докараш към 235 000,дори и повече от една инвестиция от 9000 $ ,което е близо 4000 % доходност ,които са в следствие от рекордно ниските лихви,които ти се дават за да направиш левъридж от 1:5 ,фиксираната цена на кредита ,което само по себе си е подарък и не на крайно място- не само си застрахован от инфлация,ами дори си на печалба ,ако се появи имаш левъридж от 1:5 ,както и абсурдното имотно състояние в момента,че да купиш директно почваш да правиш пари от НИЩОТО .....
                  дългосрочно можеш да станеш милионер и хора са ставали,като кушпуват в маркет,където наема е равен на разходите,ако реивестират печалбата от появилата се инфлация в нови имоти,а тук имаш уникалната възможност да купуваш и ДИРЕКТНО да почнеш да градиш печалба!
                  разбира се имаш и скрити разходи- да смениш някоя крушка,да пребоядисаш апартамента,ако трябва,да смениш мокета,да останеш без рентиери за известно време и т.н. ,но колкото и да си НЕкъсметлия,в крайност според мен пак ще надхвърлиш 1000% доходност за 10 години.

едно време на мои познати им казвах да не купуват имоти в сащ,защото е балони и рано или късно ще думне- те не ми верваха и казваха,че са се забавили и по добре късно,отколкото никога.....
                  парадоксалното е в това,че в момента на тия СЪЩИТЕ им казам,че е време да купуват,а те дори не искат да чуят за инвестиция в имот.....
                  дори и само този факт за мен е достатъчен,че да си купя имот!

п'п'
                  тва е обаче,ако живееш в сащ! ако си някъде другаде,забрави да си купваш имот.само в сащ фалираха банки и дилевъриджа се дилевъриджна
                  само сащ правилно си изигра картите.... другите тепърва ще плачат,както имотите,така и икономиките им,така и банковите им системи!
                  ако не си в сащ и смяташ да инвестираш в сащ,също забрави!нито ще имаш шанс да се докопаш да подаръка от евтино фиксирано инвестиране,нито ще моа да се разправяш с имота си.

Коментар

2012 я обявявам за година на инвестиране в имоти в сащ.ако някой от вас живее в сащ,наистина СЕГА Е ВРЕМЕТО да купи.....
                    лихвите са абсурдно ниски- да се заключи на под 4% за 30 години е подарък- при първа инфлация,а рано или късно ще я има, лихва от 4 % ще е дори отрицателна..
                    или днес се дават пари на лихва,която рано или късно ще бъде отрицателна.
                    ще дойде време,когато трежърис ще носят по висока доходност от тази лихва... демек ще преебете федералния резерв
                    трета година подред не се строи ,защото цените са под цената на застрояване.... а сащ се увеличава с по около 1.5% годишно.колкото по се задържат цените под цената им на "производство" ,толкова повече ще изригнат след време,защото ще се получи дефицит,наченките на който вече се виждат поради покачващите се наеми.
                    не на последно място- вече втора година подред купуването на имот е по евтино от взимането на същия имот под наем,което показва колко са глупави хората като стадо- никой не купува,въпреки,че ако купи ще изплаща собственост с по малко пари,отколкото ако рентва същата тази собственост.
                    тва същото СТАДО само преди четири години купуваше на цени ,които бяха 3 ПЪТИ по високи,а сега не иска да купува на тройно по ниски цени.....
                    Да инвестни неща стават в Америката
                    Доста силно показва напоследък по всеки един показател - дори и борсовите им индекси го показва, че там нещата вече тръгнаха, в петък и безработицата дойде вече на 8.5%

Добри новини за тези които могат да виждат малко по-надалече (а не само да гледат назад)
                    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

2012 я обявявам за година на инвестиране в имоти в сащ.ако някой от вас живее в сащ,наистина СЕГА Е ВРЕМЕТО да купи.....
                      лихвите са абсурдно ниски- да се заключи на под 4% за 30 години е подарък- при първа инфлация,а рано или късно ще я има, лихва от 4 % ще е дори отрицателна..
                      ще дойде време,когато трежърис ще носят по висока доходност от тази лихва... демек ще преебете федералния резерв
                      трета година подред не се строи ,защото цените са под цената на застрояване.... а сащ се увеличава с по около 1.5% годишно.колкото по се задържат цените под цената им на "производство" ,толкова повече ще изригнат след време,защото ще се получи дефицит,наченките на който вече се виждат поради покачващите се наеми.
                      не на последно място- вече втора година подред купуването на имот е по евтино от взимането на същия имот под наем,което показва колко са глупави хората като стадо- никой не купува,въпреки,че ако купи ще изплаща собственост с по малко пари,отколкото ако рентва същата тази собственост.
                      тва същото СТАДО само преди четири години купуваше на цени ,които бяха 3 ПЪТИ по високи,а сега не иска да купува на тройно по ниски цени.....
                      И каква чиста доходност(след приспадане на данъци, амортизации и др. разходи) от наем може да се реализира ако купиш сега?

Коментар

• 2012 я обявявам за година на инвестиране в имоти в сащ.ако някой от вас живее в сащ,наистина СЕГА Е ВРЕМЕТО да купи.....

Коментар

• Ако се премахне 1 евро job,което си е по-зле от това да си безработен са доста стабилни с 10% средно безработица?
                          http://www.spiegel.de/flash/flash-12125.html

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
                            така - знам 4е пластам пове4е данаци, но инфраструктурата ни е номер едно, знам 4е не мога да ме уволниат туку така, занм 4е дори да сам безработен мога да се грижа са семеиството ми с години наред(!!!!), знам 4е като отида на лекар нема да пукна, занм 4е вие се биете да идвате тук ( питаи GE и другите американски компании които генерират големи 4асти от парите си в Германиа), знам 4е дори и да се разпадне еврозоната ние пак сте уцелеем, не требва да рбота кат вол (<40 4аса), има 32 дена платена отпуска, овертиме е платено- еми вси4ко тва струва пари под формата на данаци итн, като станете наи социлната даржвава в свет пак се обади
                            Ники,няма да споря за това,което си написал,но доста си далече от реалноста.Дано не попаднеш в нея:http://www.sozialhilfe24.de/hartz-iv...-euro-job.html
                            http://www.arbeitsagentur.de/nn_2539...-Jobs-Nav.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                              Вие пък тука сте се вкарали в някакви сценарии.... не разбрахте ли че международните банкови картели си работят заедно, ФЕД, ЕЦБ, евробанки, американски банки, просто си цъкат пари помежду си и гледат да оглозгат обикновените хора навсякъде по света - human farming - тук, там, навсякъде, където падне. Всичко друго е ала-бала стил "разделяй и владей".
                              Не е точно така , когато икономиката върви и всичко е на шест всички са доволни и са първи приятели помежду си.
                              Да ама като е криза всеки дърпа черджето към себе си.
                              Един въпрос-Защо беше посрещнат толкова хладно Тимъти Гайтнър на срещата на европейските финансови министри в Полша?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                                Вие пък тука сте се вкарали в някакви сценарии.... не разбрахте ли че международните банкови картели си работят заедно, ФЕД, ЕЦБ, евробанки, американски банки, просто си цъкат пари помежду си и гледат да оглозгат обикновените хора навсякъде по света - human farming - тук, там, навсякъде, където падне. Всичко друго е ала-бала стил "разделяй и владей".
                                така си е.
                                Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

Working...
                                X