IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приз за инвестиционна мисъл

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Извинявам се, но някой има ли синтезиран труда "Теория на чистите акции" на уважавания от всички нас проф. Каро?
    Диря из форума, някакви откъсляци изпадат, но съм сигурен, че тук има достатъчно почитатели, един от които поне ще има всички съждения по темата на Професора накуп.
    Благодаря предварително!

P.S.: Инвестора не е лошо да помислят дали да не я закачат темата с водещ пост Теорията или по-лесно един скрол бар горе под шапката. Все пак да не забравяме къде сме и за какво сме тръгнали.

Коментар

• след гениалната мисъл, че банка чиято акция струва 1 лев не може да купи банка чиято акция струва 10 лева

Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
      Ами при цена на ССВ от леФче щеше да е доста интересна ситуация закупуването на ВАСВ на 10 лв. ....
      мислех, че нищо повече не би могло да ме учуди, но ето, че цвети успя да ме изуми с поредния си проблясък как оценява акции и как ги сравнява .................. и какво самочувствие демонстрира само още със самото начало в долния пост

Колега,
      не искам да те обиждам ,но изявлението е достойно за Женският пазар...
      Хубаво е да попрочетеш колко акции са листнати от
      ВАСВ и ССВ и ФИБ на борсата ,като съотношението е близо едно към 7 към 9 и нещо....
      Което означава че цената приравнена спрямо ФИБ трябва да е към 29 лв. а към ССВ към 11 лв. ....
      В момента е пред продажба и липса на сериозни купувачи и поради ред други причини не се търгува активно заради което продавачите натделяват ...до даден момент .
      Същите причини щяха да се изговорят ако се сложат ССВ ,ФИБ на масата за продажба....и доводът печалба нямаше да стой на дневен ред според мен...
      Не е препоръка....
      П.П. А към акции на КОРП при съотношение 1 към две на ВАСВ ... цената трябва да бъде технически около 38 лв...........
      И да не бъда обвинен за липса на реализъм смятам че на сегашното положение една бъдеща цена от 5 -5,5 лв. която е пусната в обръщение отдавна е добре за осредняване или за влизане в позицията...
      не по-малко интересно е новите термини които цвети налага в икономиката и тяхното разяснение

Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
      цената на акциите при обявяване на увеличението и създаване на Сомен в два етапа беше около 5,7 -5,90 .... говори се за цена от под 3-3,3 евро ,което прекарва вече притежателите на Сомен без да са станали собственици на акциии.... някой от собствениците на Сомен почнаха да плачат по форумите и няма да участват в следващият етап.
      цветано, какво е това Сомен
      Нещо като като бонове за бензин или храна ,който на определена дата се осребряват като акции с всички права ....датата наближава.
      Важното е че определяне на цената стана на нещо като акцион където беше много по ниска от борсовата в момента 4,25 а борсовата 5 ,7 евро и количеството беше 1към 1 стари .Така всички стари акционери изгърмяха....
      и всичко това прибавено към бисерите й от последните месеци

Килур утре ще намеря указанието за отмяна на продажбата на акциите Т+2..
      какво да помисля..... акциите на БФБ и не само на там от две години официално отпадна срок за сетълментза придобиване и продажба...ако не знаеш не пиши а чети правилници......
      Акцията като номинал е еФтина....
      аз качих средната че продавах на около 35-40 лв....
      Подценеността или надцененоста на дадена позиция понякога се определя от търсенето и предлагането на маркета..........
      Първоначално изпратено от meche_cveti93
      Относно празника аз мислех да не го смятам за такъв ама вкъщи вече ме "оскубаха" финансово...
      Имам акции с количество броят на пръстите на двете ръце...
      Голяма борба водите чак се съжалих и вместо да продам ви помогнах с 20 акции... пък да видим.
      Полки , понеже не пиеш сигурно тогава имаш склероза...
      Полки, искам да те помоля да ми пратиш сайтовете където гледаш премаркета, ДАУ и DAX защото ми преинсталираха компютъра и ми унищожиха сайтовете от които ги гледах...
      не може да се спре това момиче --- няма спирачки
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• !!!

On the left side of the balance sheet has nothing right, on the right side of the balance sheet has nothing left.
        (нецензуриран народен прочит на финансовата криза)

Що е то банков баланс от лево на десно? От лево – вземания от бедни негри с ипотекирани кАщи. Тук имаше акции, ама вече ги нема, защото требва да плащаме за от десно. Банките от десно имат обаче продадени вземания от гадните негри, маскирани и преопаковани като хубави финансови активи. Също така от десно банките го играят сложно с още по-сложни финансови инструменти, които не се знае дали са задължения или собственост. Като цяло банките си правят каквото си искат с финансовите активи и от лево и от десно, купуват си каквото им трябва и си правят каквото си искат, показват си каквото искат да видят другите банки. Тъй като банките са много, а негрите не стигат, те почнали да се избиват кой да даде на колкото се може по-гаден негър да си купи колкото може по-убава кАща. А гадните негри също така били много глупави и още толкова бедни негри. Те си мислили, че дори и да не могат да си плащат на банките ще си продадат кАщата на други, по-бедни и по-глупави негри или на някой по-замогнат мексиканец (индианците живеят в резервати, не си купуват кАщи и живеят в палатки като цяло) и от там се появили много на брой много добри янки-строители на негърски кАщи. Обаче един хубав ден негрите без кАщи свършили (освен най-гадните и най-бедни негри, които не ползват кАщи), но добрите бели янки не забелязали това и продължили да строят с охота. Гадните бедни негри както винаги били без пари и банките един ден решили да си ги искат. Негрите казали „Ей, са само да се загащим” ... и тръгнали да продават кАщите. Обаче вече всички си имали кАщи и всички почнали да се надцакват кой да продаде по-евтино. Така или иначе никой не продал. Дошли първите банки и казали „КОНФИСКАЦИЯ!!!”. Банките станали с кАщи обаче другите банки им казали „Давайте пари по тея инструменти”, но първите банки казали „Имаме кАщи, пари нема”. И тогава тея банки почнали да продават всичко друго, защото си казали „Тия кАщи не стават за ядене.” Както си гледали и си искали пари по между си банките разбрали, че всички банки са гламурковци, клапчовци, и спрели да си дават пари по между си и на всички останали гадни негри, добри янки, богати мексикани (индианците не ползуват пари, те са забранени в резерватите) и останалио свет.
        Вметка:
        Ролята на банките у свето – банките имат едно съществено свойство. Демонстрирам: Спиро има сто дЕнара и Симе има сто дЕнара, демек общо двамата имат двеста дЕнара у икономиката. Появява се банката, Спиро си дава стоте дЕнара на нея, а па банката ги дава на Симе, и в крайна сметка Спиро има 100 дЕнара у банката, а Симе има 200 дЕнара у джобо, демек 300 дЕнара у икономиката.Банките връткат парите без никой да разбере и они се увеличават, без пак никой да разбере. Те това е ролята на банките.
        Са се връщаме. От горе споменатото банките като видели сите к’ви са гламурковци (реферирам към заглавието, демек балансо) спрели да връткат парите.
        Тъй като банките се популяризирали по целио свет ... спрели да се връткат парите по целио свет. (Тия що немали вземане-даване с негрите все пак били по-добре) И така възникнала финансовата криза.
        Какво направили дръжавите? Като разбрали що става дръжавите получили лек уплах и притеснение. Те се насочили към банките и казали „Опалянка, какво стана?!”. Директорите на банките от своя страна казали „Помощ, не можем да връткаме парите!”.
        Лирическо отклонение:
        Как се ръководи банка? Банката се ръководи от Директор. Директорите са хора, които не разбират от нищо, много добре облечени, но и тях никой не ги разбира. Точно поради това си свойство вземат много пари. Основното им мислене е как да вземат още повече пари. Връткатено на пари като цяло не им ясно. И те така.
        Тъй като банките връткат парите, почти всички пари на свето минават през тех. И когато банките спряха да връткат и почнаха да продават всичко на всякакви цени и всичко стана евтино и от там го замустачи една нова категория.
        Освен банки, янки, мръсни негъри, мексикани и целио свет съществува и една трета група – производители. Производителите са известни от край време и са произлезли даже преди негрите и мексиканите. В началото всички са били прозиводители, освен негрите (а индианците никога не са били негри). Но в продължение на дълги години, след като се появили банкерите, производителите си помислили, че могат и те лекичко от време на време на връткат парите като тех. В последствие всички производители и техните съратници почнали да връткат парите, възникнали кредитни карти, заеми и други сложни инструменти, спомагащи връткането. Но щом банките спрели да връткат парите, какво да кажем за производителите. За тех връткането на пари станало непосилно. От горе на всичко и това дето произвеждали вече струвало много малко. Единствените индивиди, къде не произвеждали нищо и сега за сега можели да приложат некакво връткане останали дръжавите. И дръжавите си казали „Ние че оправиме целото връткане по целио свет!”, замислили се за решения, и „Да изтребиме негрите не става, Хитлер се е провалил ... и се появиха банките”. Дръжавата остави некои банки на негрите, а на други им помогна само и само да има връткане, а на производителите, които много разчитаха на връткане (производителите на автомобили – почти никой от целио свет нема пари за нова кола, ако не му помогне банка), нема кой да им помогне.
        Да изтребиме ли банките, да им помогнем и пак да провалят връткането, или да оставим негрите да ги изтребят? Всичко е въпрос на баланс.
        Some things need time!

Коментар

• Хе-хе - Гугълов - АФЕРИМ ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ !!! :-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Опровергай теорията или давай наградата... :-D
            За да опрерогая теорията трябва да имам необходимите знания. На този етап не мога, заради това ще трябва да се пребориш с останалите достойни претенденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
              Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
              стискам палци еврото да стане 10 лева и да фалира цялата държава ще е готино за мен моите приходи са в евро не ми дреме аз никога не съм плащал данъци на българия защото работодателя ми не е бг фирма а арубска нито за пенсия нито за здравни осигуровки вода не съм плащал само тока и интернета си плащам нищо друго
              Тва некъв циганин сигурно...

Коментар

• Опровергай теорията или давай наградата... :-D

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Частни валути са акциите, драги приятелю.

Каква е разликата между държавните мангизи и акциите, освен че първите нямат покритие и вторите имат - и с първите пазаруваме в магазинът бира, прасе и хляб, а с вторите не можем?
                  Императорът и неговата теория за "Частните валути".

Коментар

• Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
                    стискам палци еврото да стане 10 лева и да фалира цялата държава ще е готино за мен моите приходи са в евро не ми дреме аз никога не съм плащал данъци на българия защото работодателя ми не е бг фирма а арубска нито за пенсия нито за здравни осигуровки вода не съм плащал само тока и интернета си плащам нищо друго
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Ле-ле-леле-лелееееееее!!! Гугълчо, що не ходиш да спинкаш, маминото?!!

Коментар

• Полки,
                        какво всъщност искат тези момичета от теб?
                        Искат нежни думи преди да се любят със св. Нагъзаки - ето едно малко комунистическо стихотворение за БФБ от БотевЪ:

Из творчеството на Христо БотевЪ - первий болгарский революционер-поет-инвеститор, с поправки и дописки от be_google

На Борсата ни!

Ти ли си, мале, тъй жално пела,
                        ти ли си мене три годин клела,
                        та с акциЙ* да се захвана
                        кога беха баш на тавана!
                        И инвеститор** злочестен ази
                        да споря, цял ден и нощяна,
                        с нещастници***и песимисти-гавази****?

Бащино ли съм пропил имане,
                        тебе ли Борсо покрих с дълбоки рани,
                        та мойта младост, БИСТРЕ*****, зелена
                        съхне и вехне люто язвена?!
                        и както е ДАУ зелен, до тавана,
                        така ние и СОФИКС врим у казана!!!

Весел ме гледат мили инвеститори,
                        че с тях наедно и аз се смея,
                        но КФН****** знаят, че аз веч тлея,
                        че мойте акциЙ слана ги попари,
                        откак нашта Борса сякаш
                        страшний гръм я удари!!!

Отде да знаят? Приятел нямам
                        да му разкрия що в душа тая;
                        кого аз любя и в какво -
                        аз денем и нощем се надая, мечтая,
                        да видя СОФИКС над 2000 преди края...

Освен теб, акциЙ, никого нямам,
                        ти си за мене любов и вяра;
                        но тук вече не се надявам
                        РЕПОТО скоро догаря ...!

Много аз, оптимисти, много мечтаях
                        щастие, растеж да видим,
                        спада усещах - що не продавах?
                        Но за вси желби приготви яма!
                        да са хвърля и да не стана...
                        докле не изпълни ми се копнежа
                        и не започне РАСТЕЖА!!!!!!!!!

...............................................и т.н. предстои продължение-някоя нощ...

Речник:

акциЙ* - нещо като парите, струвало е от 1 грош нагоре
                        инвеститор** - учен човек, който разбира от четмо и писмо, върти търговия с акциЙ (може да го прави и на дебела сянка под смокинята с бакър вино под ръка...)
                        нещастници*** - лоши и завистливи на инвеститорите хора, страхливци без 1 акция - в онези години не са били смятани за мъже
                        песимисти-гавази**** - като горното, плюс това, че са били като дявалите в ада - виждат те че гориш и слагат още дърва под казана. С две думи тия са завършени пе*е*аси!!!
                        БИСТРЕ*****, - началник с пола на Борсата за акциЙ

Христо Ботев
                        ОРИГИНАЛЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        МАЙЦЕ СИ

Ти ли си, мале, тъй жално пела,
                        ти ли си мене три годин клела,
                        та скитник ходя злочестен ази
                        и срещам това, що душа мрази?

Бащино ли съм пропил имане,
                        тебе ли покрих с дълбоки рани,
                        та мойта младост, мале, зелена
                        съхне и вехне люто язвена?!

Весел ме гледат мили другари,
                        че с тях наедно и аз се смея,
                        но те не знаят, че аз веч тлея,
                        че мойта младост слана попари!

Отде да знаят? Приятел нямам
                        да му разкрия що в душа тая;
                        кого аз любя и в какво -
                        мечти и мисли - от що страдая.

Освен теб, мале, никого нямам,
                        ти си за мене любов и вяра;
                        но тук вече не се надявам
                        тебе да любя: сърце догаря!

Много аз, мале, много мечтаях
                        щастие, слава да видим двама,
                        сила усещах - що не желаях?
                        Но за вси желби приготви яма!

Една сал клета, една остана:
                        в прегръдки твои мили да падна,
                        та туй сърце младо, таз душа страдна
                        да се оплачат тебе горкана...

Баща и сестра и братя мили
                        аз да прегърна искам без злоба,
                        пък тогаз нека измръзнат жили,
                        пък тогаз нека изгния в гроба!

я з в е н а - покрита с рани, наранена
                        ж е л б и - желания

"Майце си" е една от първите творби на Ботев и първото обнародвано негово стихотворение. Публикувано е за първи път във вестника на П.Р.Славейков "Гайда" през 1867 г. По-късно се появява отново във в. "Свобода" (1870 г.) и в "Песни и стихотворения".

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                          оставям ви двамцата да си бъркате по дупките , че не сте ми интересни и без това

напрегнете си малкото мозъчни клетки и утре измислете нещо ново да ме развеселите
                          стареца пак не издържа на базика и смирено се оттегля в покоите си :-)
                          пак му дойде в повечко :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                            Първоначално изпратено от споменЪ
                            Първоначално изпратено от polki
                            стоилчо - празна кратуно , доста комплексиран изглеждаш от страни - ако те видя на живо ще изглеждаш два пъти по-комплексиран - в това съм сигурен

стоилчо - празна кратуно, Пеньо е от твоя калибър, що не се съберете с него да си мерите пишлетата и да си бъркате по дупките и без това сте на един акъл
                            полки, надявам се, че ти не търсиш човек на твоя акъл, че толкова глупав не знам дали ще откриеш ;-)
                            а иначе за меренето на пишлетата - кво, искаш да не се минеш и да налапаш по-големия ли ;-)
                            Пеньо - по-просто пишлеме не съм срещал от теб , а доста хора съм срещал през годините - може да се гордееш с това
                            като се има в предвид, че за теб прост е всеки, който е пълна твоя противоположност, аз съм изключително горд от тази оценка. като се има в предвид, че ти си най-кухото парче и лузър номер едно на Земята, значи аз къф съм ;-)? въпрос с понижена трудност е това :-)

Коментар

• оставям ви двамцата да си бъркате по дупките , че не сте ми интересни и без това

напрегнете си малкото мозъчни клетки и утре измислете нещо ново да ме развеселите
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Е аз "Карък Каръковци" ги хапвам на закуска.

====
                                Проблемът при мене е другаде, а именно – казвам се Карък Каръков Каръков .
                                Където и да се “закача”, ако не до 3 , гарантирано до 6 месеца “далаверката” умира и следва здраво набутване. Абсолютно съм сигурен , че историята се повтаря за мене отново и отново. С отварянето на тази тема , искам да предупредя всички инвеститори на БФБ , че вече съм на пързалката, за да няма после “ама защо не каза...”.
                                ====

Това да ти е познато нещо ?

Първоначално изпратено от SStoilov
                                Намери си здравната книжка и ела да ме видиш на живо.

стоилчо - празна кратуно , доста комплексиран изглеждаш от страни - ако те видя на живо ще изглеждаш два пъти по-комплексиран - в това съм сигурен

стоилчо - празна кратуно, Пеньо е от твоя калибър, що не се съберете с него да си мерите пишлетата и да си бъркате по дупките и без това сте на един акъл
                                идвам

купи си достатъчно тоалетна хартия

препоръка е .....

Коментар

Working...
                                X