If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
ЦКБ продаде дела си и в КРЗ Одесос
13.01.2009 18:02 (4CF / CCB) (5ODE / ODES) (6C4 / CHIM)
След като вчера стана ясно, че Централна кооперативна банка АД е продала дела си в Индустриален Холдинг България АД, днес от съобщение на Кораборемонтен завод Одесос АД чрез БФБ-София, се разбира, че банката е продала и дела си в капитала на кораборемонтното дружество.
Става въпрос за 39 280 броя акции или 6,6957% от капитала на КРЗ Одесос, които са прехвърлени в полза на Дженерал Сток Инвестмънт ЕООД, което беше купувач и на пакета акции от капитала на ИХ България.
.....
Тъй като гледам пазара, май хич не е стара новината
Това може само да ни говори, колко ефективен ни е пазара. Аз попринцип следя ОДЕС защото ми е интересна акцията и сектора и за това, като мина сделката ги засякох, кой горе долу може да бъде продавача и ми стана ясно. Но къде ти това е много сложно.
След като вчера стана ясно, че Централна кооперативна банка АД е продала дела си в Индустриален Холдинг България АД, днес от съобщение на Кораборемонтен завод Одесос АД чрез БФБ-София, се разбира, че банката е продала и дела си в капитала на кораборемонтното дружество.
Става въпрос за 39 280 броя акции или 6,6957% от капитала на КРЗ Одесос, които са прехвърлени в полза на Дженерал Сток Инвестмънт ЕООД, което беше купувач и на пакета акции от капитала на ИХ България.
.....
Тъй като гледам пазара, май хич не е стара новината
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Ivetka
Първоначално изпратено от Nikola
Първоначално изпратено от Ivetka
implied oddsa е достатъчен за да си завършиш drow-a
Жена със CFA Level , която смята pot odds на покер? Please merry me!
Защо да не могат да го занулят, може и отрицателен да си стане. Е, тогава малко проблеми с Банков надзор и нова емисия акции, ама на малко ли такива неща се нагледахме по света в последно време.
Защо падна на 0.95лв.?
Банка да се търгува под левче?
Това е много интересен въпрос, на който може да отговори всеки анализатор, който знае какъв е ефекта върху ОПР-то и баланса от различните видове осчетоводяване на различните финансови активи (held-to-maturity securities, trading securities and available-for-sale securities).
Може би фонд мениджърите имат някои въпросителни относто текущото book value.
Ivetke, аз лично бих изчакал годишния одитиран отчет да излезне и тогава бих пазарувал, защото тогава може да има някои негативни изненади и ще можеш да си купиш на по-добри цени. Иначе, акцията не е лоша и според мен има потенциала да се удвои от текущите нива, ако успеят да генерират повече печалба от оперативна дейност.
Абе и на мен подобни мисли ми се въртят в главата... единственото което ме притеснява е собственика При такова огромно ниво на вътрешно-фирмена задлъжнялост в страната и сравнително непрозрачна и трудна за оценяване, разбиране и анализиране скупчина фирми в Холдинга, огромният счетоводен ефект от синергии и гудуили изобщо не ми се струва невъзможно една прекрасна сутрин Холдингът да не съществува или поне не в познатата форма..а според мен огромната част от клиентите на ЦЦБ са точно фирмите и служителите на ХИМа..откъм BV ми харесва ама много риск в концетрирането на бизнеса само в една група..и нз как да го оценя..
Ако шанса ХИМ да фалира е 30% а другата алтернатива е дабъл на акцията, тогава решението лесно implied oddsa е достатъчен за да си завършиш drow-a
Защо падна на 0.95лв.?
Това е много интересен въпрос, на който може да отговори всеки анализатор, който знае какъв е ефекта върху ОПР-то и баланса от различните видове осчетоводяване на различните финансови активи (held-to-maturity securities, trading securities and available-for-sale securities).
Ivetke, аз лично бих изчакал годишния одитиран отчет да излезне и тогава бих пазарувал, защото тогава може да има някои негативни изненади и ще можеш да си купиш на по-добри цени. Иначе, акцията не е лоша и според мен има потенциала да се удвои от текущите нива, ако успеят да генерират повече печалба от оперативна дейност.
Казваш значе, че не могат да занулят book value, колкото и да се стараят
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от mnz
Защо падна на 0.95лв.?
.....
Коле кво мислиш за ЦЦБ-то ?? Ама сериозно...аз много се замислям вече..Не мисля че пред БГ файненшълс ще има проблеми занапред-даже напротив ще се увеличават печалбите и би трябвало да са фърст рековъри..а тоа файненшъл най ми допада от тея на БФБ
Коментар