If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката
Това не е лична нападка, ако беше живял под наем последните 10г. щеше да ме разбереш много добре ...
8)
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от AfterDark
Понеже през целия си живот не си живял под наем е много лесно да не ги разглеждаш като инвестиция ...
8)
Друго е да ги ипотекираш и да се набураш на СОФИКС 2000, нали
Понеже пак почнахте с личните нападки, то приемете че живея в кашон и имам едни 5 000 лева който инвестирам. Така ще ви е по-лесно да проумеете нещата които ви пиша.
Сигурно е глътнал, за мен важното е, че като го четях си направих някой вярни за мен изводи и в крайна сметка не глътнах, както и с имотите няма да глътна.
Как няма да глътнеш с имотите, като не си продал 5-те имота, дето ги чакаш, ама не са твои - като им се сринат цените - и си глътнал.
Тях не ги разглеждам като инвестиция. Все едно колата ми да ме е яд, че вече и 50% немога да и взема, че и само харчове около нея. Ползвам си ги НИ, а и съм ти писал колко са МИ имотите, цифрата не е 5.
Joan, прави ми впечатление, че откакто имотите са по пързалката и ти почна едни свободни съчинения да правиш, още малко и теб ще те изкарат баснописка...
Ами тогава ти не си инвестирал в имоти - следователно, нито може да спечелиш, нито да загубиш. В смисъл - ако беше купил имот за инвестиция на дъното и да го продадеш на върх а- не гълташ вода. Ако пък не успееш да го продадеш на върха - гълташ вода.
Като изобщо не си купил имот, как може да гълташ или да не гълташ вода тогава? Просто при теб такава опция е изключена по простата причина, че изобщо не си инвестирал.
За бройката- още като почна д апишеш за имоти, написа, че чакаш два по линия на жена ти и два по твоя линия (родители и баби) + 1 за живеене - това си писал навремето. Линк няма да търся, защото търсачката на инвестора не става за това.
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от Negramoten
Първоначално изпратено от Joan
Сигурно е глътнал, за мен важното е, че като го четях си направих някой вярни за мен изводи и в крайна сметка не глътнах, както и с имотите няма да глътна.
Как няма да глътнеш с имотите, като не си продал 5-те имота, дето ги чакаш, ама не са твои - като им се сринат цените - и си глътнал.
Тях не ги разглеждам като инвестиция. Все едно колата ми да ме е яд, че вече и 50% немога да и взема, че и само харчове около нея. Ползвам си ги НИ, а и съм ти писал колко са МИ имотите, цифрата не е 5.
Joan, прави ми впечатление, че откакто имотите са по пързалката и ти почна едни свободни съчинения да правиш, още малко и теб ще те изкарат баснописка...
Понеже през целия си живот не си живял под наем е много лесно да не ги разглеждаш като инвестиция ...
8)
Коментар
Negramoten
Важното е, че е спасил Неграмотен и така е записал едно добро дело Ще иде в рая
Коментар
AfterDark
А ти що мислиш, че К. Петров не е глътнал един куп водица сега с петрола например?
Времената са такива, че повечето хора "гълтат водица" ...
Писах ти ... познал е за едно нещо ... нищо друго не е познал ... бърка елементарни работи като терминология и фактология, за което трябва да не бъде допускан в университет, и чертае някакви апокалиптични прогнози от типа на "всичко ще се срине в БГ, купувайте петрол и злато" ...
Пицата няма да я обсъждам, дето се прави на врачка ...
8)
Да не говорим, че не благоволи да ни обясни ние каква точно кредитна система сме и от там, дали жилищата у нас са реален или финансов актив
Ами той много неща не благоволи да обясни ...
Аз например като му прегледах "статиите", "работите" и "филмчетата" не можах да си обясня как хем ще има рецесия, хем петрола и суровините ще скачат, айде златото е друга бира, ами и там нещата не са толкова прости ... и много други работи не можах да схвана от неговите писания ... например как дългът на БГ бил висок и не трябвало да бъде над 60-70% от БВП, ами то тогава целият развит свят начело със САЩ трябва утре да фалира ...
Естествено има един много лош вариант, който не забравям, ама мисля, че няма да се осъществи, при който ОПЕК, Русия и т.н. рязко ограничават добива, вдигат цените, ама това ще докара света до още по-тежко положение и те много добре го знаят има и прецедент в миналото ... та ме съмнява да се разиграят нещата по-схемата "високи ливхи, скъп петрол, айде всички да го духат" ... и с лихвите и с петрола нещата заега вървят в друга насока ... както и да е ... това е по-скоро геополитика ...
Инсайдере, извинявай, че съм те повторила. Не съм видяла, че и ти си отговорил, докато съм писала.
Коментар
Negramoten
А ти що мислиш, че К. Петров не е глътнал един куп водица сега с петрола например?
Писах ти ... познал е за едно нещо ... нищо друго не е познал ... бърка елементарни работи като терминология и фактология, за което трябва да не бъде допускан в университет, и чертае някакви апокалиптични прогнози от типа на "всичко ще се срине в БГ, купувайте петрол и злато" ...
8)
Сигурно е глътнал, за мен важното е, че като го четях си направих някой вярни за мен изводи и в крайна сметка не глътнах, както и с имотите няма да глътна. А за пертола, незнам дали ще си спомниш, когато беше около $140 ти написах, че с тази криза в САЩ може и да няма кой да го потреблява и затова не се набих на фючърси...
Само ще ти кажа, че не е възпитано да се бъркаш в чужди разговори, а още по-малко, като не си разбрал за кого говорим.
Едно уточнение - говорите във форум, а не на лична кореспонденция. Това предполага, че вие желаете написаните глупости да бъдат коментирани.
Не е ли по-възпитано да си пишете на лични, ако не желаете, да ви се бъркат?
Нали затова пишете във форума, за да ви чете цялата държава ?
Ако Асенчо те е накарал да се замислиш, значи си по-неграмотен и от ника си :-)
С теб не желая да коментирам, по политически причини (съди ме за дискриминация). Само ще ти кажа, че не е възпитано да се бъркаш в чужди разговори, а още по-малко, като не си разбрал за кого говорим.
Това е ФОРУМ и всички разговори СА ОБЩИ ако искаш нещо лично да си пишеш с някого има си ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ и тогава никой няма да ти се БЪРКА :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
8)
Да не говорим, че не благоволи да ни обясни ние каква точно кредитна система сме и от там, дали жилищата у нас са реален или финансов актив
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от INSIDER-A
Ако Асенчо те е накарал да се замислиш, значи си по-неграмотен и от ника си :-)
С теб не желая да коментирам, по политически причини (съди ме за дискриминация). Само ще ти кажа, че не е възпитано да се бъркаш в чужди разговори, а още по-малко, като не си разбрал за кого говорим.
ПП. Асен, според мен, има много добри виждания, но го чета след като вече се бях замислил.
Коментар