IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от panther
    Първоначално изпратено от Joan
    Това е глупаво и за пореден път доказва ника ти. Понятието печалба или загуба се свързва с инвестиция.
    Държането на пари в кеш може ли да се приеме за инвестиция? Или влога в банка?
    И кой е по-на далавера - човек дето е набил кеша в акции на 1950 (щях да пиша 2000 ама нещо много дребнави хора има тук ) или този дето си ги е държал в банката?
    Няма смисел да обясняваш, да спориш с Joan често е по-зле от спора с радио, защото при радиото понякога дават телефон за връзка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от Ан МакГърч
      Първоначално изпратено от Negramoten

Друго е да ги ипотекираш и да се набураш на СОФИКС 2000, нали
      кога Софикс е бил 2000 и кога е бил 70
      Не обсъждам възрастта ти, пак не си разбрала...
      ами просто успях да разбера, че друго и не можеш

Коментар

Но е възможно да ги наследиш (да са живи и здрави хората ти) чак след много години на друг връх - и тогава гордо ще влезеш в някой форум да обясниш колко си грамотен и как си спечелил от инвестиции в имоти
        Тогава ще вляза и ще кажа, колко са били грамотни предците ми, че са ми оставили скъпи имоти.

А моите деца какво ли ще кажат - вместо два двустайни тате е инвестирал разумно и сега ни плаща скъпото образование.
        Не знам кой какво ще каже, но за пореден път доказваш ника си. Обясних ти защо. Най-лесно е да не се прави дадена инвестиция. Който не я прави, не носи риска от загуби. Но и от печалби. За човек, който е получил наготово жилище за живеене, е най-лесно това.

За децата - първо ги направи, после мисли какво ще кажат One thing at a time

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
          Това е глупаво и за пореден път доказва ника ти. Понятието печалба или загуба се свързва с инвестиция.
          Държането на пари в кеш може ли да се приеме за инвестиция? Или влога в банка?
          И кой е по-на далавера - човек дето е набил кеша в акции на 1950 (щях да пиша 2000 ама нещо много дребнави хора има тук ) или този дето си ги е държал в банката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ан МакГърч

Не обсъждам възрастта ти, пак не си разбрала...

Коментар

Коментар

Като не си инвестирал в имоти, как може да пишеш дали ще гълташ вода или няма? Няма начин нито за едното. Все едно да не беше купил акции на БФБ и сега да кажеш, че не си глътнал вода.
                Именно, защото не инвестирах, то няма да глътна вода. Ако не ме разбираш ето ти пример: кой е глътнал вода, този купил Албенки на 150 лв или този който не е купил?

Ако нищо не оправиш (не инвестираш), това понятие става нерелевантно към теб. По твоята логика 98 % от БГ народа са велики инвеститори, защото не са инвестирали на БФБ и така не са глътнали вода.
                Ако са обимисляли инвестиция и не са инвестирали - то наистина са по-велики от тези набили се на софикс 2000
                Защото дори да си държат парите в банка, то има лихва

Коментар

Но е възможно да ги наследиш (да са живи и здрави хората ти) чак след много години на друг връх - и тогава гордо ще влезеш в някой форум да обясниш колко си грамотен и как си спечелил от инвестиции в имоти
                  Тогава ще вляза и ще кажа, колко са били грамотни предците ми, че са ми оставили скъпи имоти.

А моите деца какво ли ще кажат - вместо два двустайни тате е инвестирал разумно и сега ни плаща скъпото образование.

Коментар

Като не си инвестирал в имоти, как може да пишеш дали ще гълташ вода или няма? Няма начин нито за едното. Все едно да не беше купил акции на БФБ и сега да кажеш, че не си глътнал вода.
                    Именно, защото не инвестирах, то няма да глътна вода. Ако не ме разбираш ето ти пример: кой е глътнал вода, този купил Албенки на 150 лв или този който не е купил?

Ако нищо не оправиш (не инвестираш), това понятие става нерелевантно към теб. По твоята логика 98 % от БГ народа са велики инвеститори, защото не са инвестирали на БФБ и така не са глътнали вода.

Коментар

• А за бройката, то какво чакаш не е толкова важно, а какво имаш и какво ползваш, дори си спомням, че Афтър от злоба взе че ми пожела скорошна смърт на роднините...
                      Дай точен цитат как ти пожелавам скорошна смърт на роднините ...

Писал съм многократно, че вместо да им продадеш имотите на върха и те да си ходят на круизи, ти пишеш как не им стигали парите и според мен явно ги чакате да се гътнат па после ще му мислите с имотите ... като потвърждение на моята теза използвам "как се мести възрастен човек от апартамента, с който си е свикнал" ... т.е. тяхните навици са на първо място ... а финансовото им състояние и качеството на живот на второ ...

Такава е простата логика ... не става хем да се вайкаш какви пенсии взимали и как нямали пари за операции, хем да не им помогнеш с продажбата на имотите/апартаментите на върха за да имат кеш за крузи, лекари и СПА и да живеят като бели хора ...

8)

П.П. Първо върха беше 2005г. ... ако ги беше продал тогава, щеше да е голямо шоу после ...

8)

Коментар

Ти какво против политическите ми възгледи имаш? Та аз дори нямам такива :-)
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Нямах възможност да инвестирам на дъно, за $200 на кв. бих купил, но 2000 нямах кеш На 600 евро вече можех, но не се набих там, а на борсата, от която по-лесно се излиза. Имах пропуснати ползи, ако ще ви е по-добре, защото имаше период в който се бях засилил да строя и бях кеширал (доста глупаво за това време)...

А за бройката, то какво чакаш не е толкова важно, а какво имаш и какво ползваш, дори си спомням, че Афтър от злоба взе че ми пожела скорошна смърт на роднините...
                          За последен път ти повтарям, дано разбереш - не е важно ЗАЩО не си инвестирал, важното е, че НЕ СИ. Затова и няма начин нито да си на печалба от това, нито да си на загуба.

За бройката ти сам си каза в едно от първите ти включвания - нито съм те питала, нито ме е интересувала. Сега ако стане това, което пееш, че става от 2004-та насам, ще загубиш много от падане стойността на перспективно- наследени имоти.

Коментар

Коментар

Сигурно е глътнал, за мен важното е, че като го четях си направих някой вярни за мен изводи и в крайна сметка не глътнах, както и с имотите няма да глътна.
                              Как няма да глътнеш с имотите, като не си продал 5-те имота, дето ги чакаш, ама не са твои - като им се сринат цените - и си глътнал.
                              Тях не ги разглеждам като инвестиция. Все едно колата ми да ме е яд, че вече и 50% немога да и взема, че и само харчове около нея. Ползвам си ги НИ, а и съм ти писал колко са МИ имотите, цифрата не е 5.

Joan, прави ми впечатление, че откакто имотите са по пързалката и ти почна едни свободни съчинения да правиш, още малко и теб ще те изкарат баснописка...
                              Ами тогава ти не си инвестирал в имоти - следователно, нито може да спечелиш, нито да загубиш. В смисъл - ако беше купил имот за инвестиция на дъното и да го продадеш на върх а- не гълташ вода. Ако пък не успееш да го продадеш на върха - гълташ вода.

Като изобщо не си купил имот, как може да гълташ или да не гълташ вода тогава? Просто при теб такава опция е изключена по простата причина, че изобщо не си инвестирал.

За бройката- още като почна д апишеш за имоти, написа, че чакаш два по линия на жена ти и два по твоя линия (родители и баби) + 1 за живеене - това си писал навремето. Линк няма да търся, защото търсачката на инвестора не става за това.
                              Нямах възможност да инвестирам на дъно, за $200 на кв. бих купил, но 2000 нямах кеш На 600 евро вече можех, но не се набих там, а на борсата, от която по-лесно се излиза. Имах пропуснати ползи, ако ще ви е по-добре, защото имаше период в който се бях засилил да строя и бях кеширал (доста глупаво за това време)...

А за бройката, то какво чакаш не е толкова важно, а какво имаш и какво ползваш, дори си спомням, че Афтър от злоба взе че ми пожела скорошна смърт на роднините...

Коментар

Първоначално изпратено от AfterDark
                                Понеже през целия си живот не си живял под наем е много лесно да не ги разглеждаш като инвестиция ...

8)

Понеже пак почнахте с личните нападки, то приемете че живея в кашон и имам едни 5 000 лева който инвестирам. Така ще ви е по-лесно да проумеете нещата които ви пиша.
                                И къде видя лична нападка? Писал си за имотите си, че имаш 5, после обясни че не е точно да ги имаш. После писа, че преди няколко години си решил да строиш къща на семеен працел, ама нещо с разрешения там..., и парите си ги сложил на борсата. После писа, че си ги изтеглил с печалба.

Коментар

Working...
                                X