IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от panther
    @ Афтъра и Джоан
    Вярно е че съм умерен сривльо от известно време. Всъщност сега си погледнах регистрацията в имотите, тъй като по нея мога да преценя откога въпроса ме е заиинтересовал по-сериозно. Регистрацията е декември 2005. Т.е. пиша малко под 3 години по-въпроса. За другите не мога да отговарям. Пък каква стана - още не се вижда и вие двамцата отричате като комунист/министър на разпит, ама подозирам че скоро съвсем ясно ще се види.

По въпроса за бурканбанк - използвах го в преносен смисъл, на всеки средно разумен човек е ясно, че ако се насочи натам, касета в банка е най-сигурния вариант.
    Занчи - още откакво сме си писали с теб в имоти нет, очакваш падане. Края на 2005-края на 2008 са 3 години, през които вместо да паднат от тогавашните нива (към 3 трим 2005 са 650 е/кв средно за София), станаха 1150 е/кв за София (2 трим 2008) - нарастване с около 77 % .

Кое ще се види- че твоите очаквания, че 650 е/кв са били много, са излезли грешни ли? Прогнозата има нива и тайминг - ако преди 3 години са казал, че са високи и аха ще паднат, а те са се качили с над 77 % - просто не виждам какво има да кажеш още.

За в бъдеще всеки от нас си е дал прогозата (за теб не си спомням, всъщност, но може и да си). Ще поживеем, ще видим.

Коментар

• @ Афтъра и Джоан
      Вярно е че съм умерен сривльо от известно време. Всъщност сега си погледнах регистрацията в имотите, тъй като по нея мога да преценя откога въпроса ме е заиинтересовал по-сериозно. Регистрацията е декември 2005. Т.е. пиша малко под 3 години по-въпроса. За другите не мога да отговарям. Пък каква стана - още не се вижда и вие двамцата отричате като комунист/министър на разпит, ама подозирам че скоро съвсем ясно ще се види.

По въпроса за бурканбанк - използвах го в преносен смисъл, на всеки средно разумен човек е ясно, че ако се насочи натам, касета в банка е най-сигурния вариант.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
        .................. трябва да си бухаш свободните пари в НИ в момента, а даже напротив, в момента продавам ...

8)
        БРАО БРАО
        И що така бе афтършейфче???
        Ама май само ти се иска да продаваш
        А???
        remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
          Първоначално изпратено от КомБат
          Една година по-късно равносметката е ясна
          Красимир Петров, Асен с пиците, Джей Гулд, Неграмотния, Херакъла, Начефф и другите, сред които и моя милост се оказахме прави.
          Джоан, Афтър и компания сгрешиха /въпреки, че май няма да го признаят/
          За да се намери някакво решение трябва да се изровят щраусовите глави от пясъка и да се проумее проблема, а това ония охлюви с комсомолски манталитет, облечени във власт няма да направят, защото не им изнася...пък и без това ще си ходят...каквото успяха преебаха.

Имах един практичен въпрос преди половин година във форума за имоти - какво да се прави със свободния кеш? задавам го пак с лека корекция - примерно за скромната сума 10 000 лева и друга сума от да кажем 80 000 лева /горед долу между тези цифри са средните спестявания според мен/.
          Както и Афтъра многократно е казал - ако пророкуваш, че ще паднат в продължение на години, все някога ще познаеш

До момента все още не са паднали, ами от 2005 до момента са нарастнали с 50 %. Въпреки че много от изоброените от теб казваха още през 2005, че падат. Така че не виждам ние да сме сгрешили, а вие да сте прави.

За следващата година ще видим.

Ами - за свободния кеш питай инвесторите в депозити
          Според мен този въпрос стои по-скоро сега, а не преди 1г. драги Комбат, защото последната една година си има реален ръст на цените, който лично мен ме изненада с обема си ...

Освен това аз не смятам, че трябва да си бухаш свободните пари в НИ в момента, а даже напротив, в момента продавам ...

8)

panther,

ти и тези като теб, тия работи ги май ги пишехте и преди 3-4г., а тя каква стана ... сега съм по-скоро на твоето мнение, че няма особен смисъл да си вкарваш парите в НИ ...

а по въпроса за бурканбанк, това си е супервисокорисково нещо, аз поне не бих го направил, даже и в сейф вкъщи ... на случайността и апашите няма да се оставя ... в белите държави никой не държи кеш вкъщи ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от КомБат
            Една година по-късно равносметката е ясна
            Красимир Петров, Асен с пиците, Джей Гулд, Неграмотния, Херакъла, Начефф и другите, сред които и моя милост се оказахме прави.
            За да се намери някакво решение трябва да се изровят щраусовите глави от пясъка и да се проумее проблема, а това ония охлюви с комсомолски манталитет, облечени във власт няма да направят, защото не им изнася...пък и без това ще си ходят...каквото успяха преебаха.

Имах един практичен въпрос преди половин година във форума за имоти - какво да се прави със свободния кеш? задавам го пак с лека корекция - примерно за скромната сума 10 000 лева и друга сума от да кажем 80 000 лева /горед долу между тези цифри са средните спестявания според мен/.
            Както и Афтъра многократно е казал - ако пророкуваш, че ще паднат в продължение на години, все някога ще познаеш

До момента все още не са паднали, ами от 2005 до момента са нарастнали с 50 %. Въпреки че много от изоброените от теб казваха още през 2005, че падат. Така че не виждам ние да сме сгрешили, а вие да сте прави.

За следващата година ще видим.

Ами - за свободния кеш питай инвесторите в депозити

Коментар

Дори бурканбанк може да се приеме за форма на инвестиция - супер-нискорискова, с отрицателна реална доходност или около нулата, но пък много високо ликвидна.
              Абе ако живееш във Форт Нокс - може и такава да е Ама в обикновена къща или апартамент - не е

Коментар

Ние за сега ли говорим или за хипотетичното бъдеще ...
                8)
                Ти говориш за миналото. Ако говориш за сега, то въпроса е би ли пазарувал с инвестиционна цел на сегашните цени?

А за миналото ако ще си говорим, то колко хора са се набутали преди срива 1997?

ПП. Афтър, ти за всичко живееш в миналото, за CHF, за НИ, за БФБ... някаква носталгия да не те мъчи...

Коментар

8)
                  Говорим си за когато ние решим. Да не мислиш за бъдещето е неразумно. Досега би трябвало да си се убедил. Но щом предпочитащ да продължаваш да живееш в миналото, както досегюа - твоя воля.

Не съм си поставил за цел да изброявам всички възможни инвестиции, само да кажа че имотите не са единствената "велика и вечно растяща" инвестиция. Има си различни варианти, с различен риск. Всеки си преценя според склонноста да рискува.
                  Дори бурканбанк може да се приеме за форма на инвестиция - супер-нискорискова, с отрицателна реална доходност или около нулата, но пък много високо ликвидна.

Не е задължително целта на инвестицията да е печалба, може да е сигурност и постигане на минимални загуби. Уви има и такива периоди.

Коментар

Първоначално изпратено от AfterDark
                    В този ред на мисли - кой е по на далавера, човекът купил апартамент в София през 2004г. или държал парите си в банка?
                    Айде опитай сега да си го зададеш този въпрос за целия период от 1945г. досега ...
                    8)
                    ЗАСЕГА този купил апартамент 2004 ;-)
                    А периодите отпреди да се родят родителите ми не са ми интересни :-D

8)

Коментар

В този ред на мисли - кой е по на далавера, човекът купил апартамент в София през 2004г. или държал парите си в банка?
                      Айде опитай сега да си го зададеш този въпрос за целия период от 1945г. досега ...
                      8)
                      ЗАСЕГА този купил апартамент 2004 ;-)
                      А периодите отпреди да се родят родителите ми не са ми интересни :-D

Коментар

• Една година по-късно равносметката е ясна

Коментар

Първоначално изпратено от Joan
                          Това е глупаво и за пореден път доказва ника ти. Понятието печалба или загуба се свързва с инвестиция.
                          Държането на пари в кеш може ли да се приеме за инвестиция? Или влога в банка?
                          И кой е по-на далавера - човек дето е набил кеша в акции на 1950 (щях да пиша 2000 ама нещо много дребнави хора има тук ) или този дето си ги е държал в банката?

8)

П.П. Като казваш А кажи и Б ... и добави продаден апартамент през през 2005.г. примерно и държане на пари в банка ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                            panther, какво ти казах
                            Че просто няма какво да ми кажеш, защото си икономчески неграмотен Интересно защо държиш да бъдеш признат за грамотен, когато е очевидно от писанията ти, че не си - самочувствието от изкараните пари на борсата ли те кара или просто е някакъв комплекс?

Коментар

• panther, какво ти казах

Коментар

Първоначално изпратено от Joan
                                Това е глупаво и за пореден път доказва ника ти. Понятието печалба или загуба се свързва с инвестиция.
                                Държането на пари в кеш може ли да се приеме за инвестиция? Или влога в банка?
                                И кой е по-на далавера - човек дето е набил кеша в акции на 1950 (щях да пиша 2000 ама нещо много дребнави хора има тук ) или този дето си ги е държал в банката?
                                Тук говорим за неправене на инвестиция в имоти, от където следва, че няма как да има нито печалба, нито загуба от такава. И няма никаква възможност, дори и теоретична, да глътне вода.

Не говорим за алтернативни инвестиции. Кеша в банка не е инвестиция, но помага на други да правят инвестиции - кои успешно, кои не

Коментар

Working...
                                X