IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от Negramoten
    Първоначално изпратено от AfterDark
    Ти що му се кефиш? Щото и той като теб не прави разлика между частен и публичен дълг ли?

Досега от всичките му пророкувания (когато дава конкретен срок и цифри, когато пише нещо общо изобщо не го обсъждам) е познал само за корекцията на борстата и се е провалил с всичко друго ...

8)
    Щото ме накара да се позамисля и спасих инвестициите си. Прави ми впечатление, че съфорумниците с големите претенции за икономическа грамотност глътнаха много вода. Корк, Петер(Петар), а дори и ти, въпреки добрата си гъвкавост...
    Ако Асенчо те е накарал да се замислиш, значи си по-неграмотен и от ника си :-)
    А ти що мислиш, че К. Петров не е глътнал един куп водица сега с петрола например?

Времената са такива, че повечето хора "гълтат водица" ...

Писах ти ... познал е за едно нещо ... нищо друго не е познал ... бърка елементарни работи като терминология и фактология, за което трябва да не бъде допускан в университет, и чертае някакви апокалиптични прогнози от типа на "всичко ще се срине в БГ, купувайте петрол и злато" ...

Пицата няма да я обсъждам, дето се прави на врачка ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Ти що му се кефиш? Щото и той като теб не прави разлика между частен и публичен дълг ли?

Досега от всичките му пророкувания (когато дава конкретен срок и цифри, когато пише нещо общо изобщо не го обсъждам) е познал само за корекцията на борстата и се е провалил с всичко друго ...

8)
      Щото ме накара да се позамисля и спасих инвестициите си. Прави ми впечатление, че съфорумниците с големите претенции за икономическа грамотност глътнаха много вода. Корк, Петер(Петар), а дори и ти, въпреки добрата си гъвкавост...
      На теб ти препоръчвам горещо разказа на Жоржи Амаду за Капитан далечно плаване Вашко .... (не му помня всичките имена на оня), който единствен спаси кораба си от бурята в залива на Бая. Името на разказа не помня, обаче повествованието няма да забравя до края на дните си Като го прочетеш, ще разбереш защо изказването ти е смешно

Има двама нобелови лауреати за икономика, които са загробили фонд за милиарди долари +собствените си вложения (справка LTCM) - ти си спасил инвестициите си, следователно - си по-знаещ от тях - в това ли искаш да ни убедиш ?

Коментар

8)
        Ако Асенчо те е накарал да се замислиш, значи си по-неграмотен и от ника си :-)
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
            Корейската валута се срина
            Данните сочат, че чуждестранните инвеститори напускат страната. От началото на годината чужди инвеститори са продали акции на стойност 30,7 трлн. вона (23,3 млрд. долара), като само днес продадените книжа от чуждестранни инвеститори бяха на стойност 346 млрд. вона.

Лошите макроикономически показатели правят Южна Корея най-уязвимата икономика в Азия. Външният дълг на страната възлиза на 76 на сто от валутните резерви. Все пак това съотношение е по-добро отколкото по време на кризата през 97-98 година, когато то стигна 250 процента
            http://forex.investor.bg/?cat=130&id=70161
            Кой ше направи един лек паралел с Б-я?
            Ами айде давай :-)
            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Корейската валута се срина
              Данните сочат, че чуждестранните инвеститори напускат страната. От началото на годината чужди инвеститори са продали акции на стойност 30,7 трлн. вона (23,3 млрд. долара), като само днес продадените книжа от чуждестранни инвеститори бяха на стойност 346 млрд. вона.

Лошите макроикономически показатели правят Южна Корея най-уязвимата икономика в Азия. Външният дълг на страната възлиза на 76 на сто от валутните резерви. Все пак това съотношение е по-добро отколкото по време на кризата през 97-98 година, когато то стигна 250 процента
              http://forex.investor.bg/?cat=130&id=70161
              Кой ше направи един лек паралел с Б-я?

Коментар

Първоначално изпратено от acen1975
                Неграмотен,Краси Петров не го вини,че не е познал за петрола.едикои си, целия свят излъгаха,че петрола е свършил и китайците много били консумирали.......
                не забравяй,че човека е в бг ,а не в сащ.
                много правилно е предвидил ситуацията в бг и то навреме,както си е правил труда да предупреждава.....обаче кадровиците са малоумни хора,с промити мозъци.
                те гледат кво е днес,но никога не мислят кво ще стане утре.
                асен1975, много си прав, Красимир Петров, предупреждаваше още от 2004-та, какво ще се случи след 3-4 години. Но и тогава и сега няколко индивида от форума му лепнаха възможно най-долните епитети, защото не им утърваше, това което чуваха.

Между другото не предлагай на wolf66 да си сменяме прякорите, не си го давам дори и да му подхожда повече.

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                  Неграмотен,Краси Петров не го вини,че не е познал за петрола.едикои си, целия свят излъгаха,че петрола е свършил и китайците много били консумирали.......
                  много правилно е предвидил ситуацията в бг и то навреме,както си е правил труда да предупреждава.....обаче кадровиците са малоумни хора,с промити мозъци.
                  асен1975, много си прав, Красимир Петров, предупреждаваше още от 2004-та, какво ще се случи след 3-4 години. Но и тогава и сега няколко индивида от форума му лепнаха възможно най-долните епитети, защото не им утърваше, това което чуваха.

Между другото не предлагай на wolf66 да си сменяме прякорите, не си го давам дори и да му подхожда повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66
                    сега...говорехме за парите от БФБ....освен това примера със съседите ти едва ли е представителен...нямаш официална информация за всички подобни транзакции. Какъв е процента на продадените нови имоти на чужденци... и какъв е на препродадените, знаеш ли? Иначе англичаните и ирландците дойдоха за спекула, щом майката (72 годишна)на мои приятели (англичани) в сащ ми иска инфо и каталози да си купувала къща в България?!!!
                    wolf66, примера ти го дадох, защото ти искше информация какво правят чужденците, когато си прибират печалбата. Казах ти, взеха си парите в Англия, не ги държат в БГ банка, отделно че освен печалбата от над 100% в евро, те имат и валутна печалба, защото в лири взеха още повече...

А относно ПЧИ, мисля че не си ме разбрал, двата варианта за продажба са:
                    - на българи, т.е. ПЧИ от 2004-та не само че са отеглени, ами са отнели и поне още толкова от нашата икономика.
                    - на други чужденци, като БНБ ги води нови ПЧИ за България, а в действителност те са ПЧИ за Англия.

А като спомена банковите депозити, замислял ли си се, преди кризата, колко чужденци са се възползвали от нашите лихви, при сравнително нисък риск, сега когато риска се повишава (на доста наши банки им намалиха рейтинга), те дали пък не си ги прибират, като и при тях банките вече дават по-добри лихви?

Коментар

• и между другото моабета с хедж фондовете от Лондон дето балонирали Бг знаеш ли откога се говори тука, приятелите ти от Чикаго са малко позакъснели с инфото....те ако тепърва ще бягат...малко са позакъснели.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                        Влък,това,че Неграмотен няма инфо за изнесените от БФБ пари,не означава,че не е прав.
                        предлагам ти да си смените никовете.неговия ник ще ти подхожда перфектно.
                        ти нещо използваш комунистически тип поведение.
                        отричане до последно......
                        знаеш ли по кво си приличат кадровика и изневеряваща жена?
                        ами и двамата отричат до последно,с цел да им се размине.......
                        и искат факти..........

ами аз мога да ти дам факти,макар и за тези да не са факти,за мен са...-от чикаго ми казаха,че няколко хедж фонда са балонирали източна европа и са се нагласили да бягат......тия пари вече са в англия ,но не и в бг,колкото и да отричаш......няма да ги върнеш обратно в бг.

Имотен балон-много правилно го каза-никой българин НЕ ТРЯБВА ДА КУПУВА ИМОТ ОТ ЧУЖДЕНЕЦ!!!!!!!!!!!!
                        така кинтите им ще останат затворени в бг икономиката.
                        четох някъде,че някакъв бг фонд купувал в банксо на по 500 евро.......
                        пълни тъпанари!и на 250 евро щяха да ги купуват след време.
                        чужденците не могат на направят пари,дори и на 200 евро от рента на ваканционен имот.и ще продават дори и на 200 евро.
                        просто трябва да мине малко време,за да ги удари парния чук по главата и да се примирят с декапитализацията.
                        асенчо, твоите лакардии са ми забавни и понякога им обръщам внимание, но едва ли заслужават сериозен коментар. Един приятел му казал, че хедж фондове блаблабла......твоя приятел да не е жена и да е била на опашка? Краси Петров не познал за петрола щото бил в БГ а не в Америка?!!! Абе looser, ти за къв се мислиш като си в Америка, целия свят ви се смее, че сте затънали до гуша в л..на, ти продължаваш да се дуеш?!!! Helo, wake up? Познавам страната и хората толкова добре и толкова отдавна, колкото едва ли предполагаш.....12 години съм там.

Коментар

• Влък,това,че Неграмотен няма инфо за изнесените от БФБ пари,не означава,че не е прав.
                          предлагам ти да си смените никовете.неговия ник ще ти подхожда перфектно.
                          ти нещо използваш комунистически тип поведение.
                          отричане до последно......
                          знаеш ли по кво си приличат кадровика и изневеряваща жена?
                          ами и двамата отричат до последно,с цел да им се размине.......
                          и искат факти..........

ами аз мога да ти дам факти,макар и за тези да не са факти,за мен са...-от чикаго ми казаха,че няколко хедж фонда са балонирали източна европа и са се нагласили да бягат......тия пари вече са в англия ,но не и в бг,колкото и да отричаш......няма да ги върнеш обратно в бг.

Имотен балон-много правилно го каза-никой българин НЕ ТРЯБВА ДА КУПУВА ИМОТ ОТ ЧУЖДЕНЕЦ!!!!!!!!!!!!
                          така кинтите им ще останат затворени в бг икономиката.
                          четох някъде,че някакъв бг фонд купувал в банксо на по 500 евро.......
                          пълни тъпанари!и на 250 евро щяха да ги купуват след време.
                          чужденците не могат на направят пари,дори и на 200 евро от рента на ваканционен имот.и ще продават дори и на 200 евро.
                          просто трябва да мине малко време,за да ги удари парния чук по главата и да се примирят с декапитализацията.

Коментар

Първоначално изпратено от wolf66
                            Първоначално изпратено от wolf66
                            Първоначално изпратено от marin1
                            wolf66, нали не си вярваш, че чужденците продали акции държат парите от продажбата на депозити в български банки?

Само си представи, ти например си инвестирал в Украйна и сега си продаваш акциите, какво правиш с парите?
                            Много сложен въпрос задаваш на момчето
                            След като си мисли че СЕГА чужденците си държат печалбите в БГ депозити - не очаквай смислен отговор ...........
                            а сега де...ти къде видя да съм написал какво мисля? Къде казвам, че са в БГ банки, казвам защо биха могли да ги оставят тука, или поне част от тях.Или смяташ, че ги държат в исландски банки...дай аргументи или ИНФОРМАЦИЯ къде са парите...щото не звучиш много убедително
                            Писах им Като ми отговорят ще ти кажа къде са им парите
                            ми тогава пиши по темата като ти отговорят, не преди това, че нещо олекваш...макар да звучиш тежко
                            Явно искаш примери, ето ти един:
                            Това лято англичаните, който ми бяха съседи, си продадоха вилата, купена преди 4 години, и изкараха над 100% профит. Още няма информация новите ми съседи дали са българи или чужденци. Но в едно съм сигурен, англичаните не са сложили тези 50-100к евро на депозит в БГ банка.

А ако те интересува за ПЧИ, то ако купувачите са българи, най-вероятно говорим за отегляне на капитали от страната. А ако са например руснаци, то тези пари се водят като ПЧИ, въпреки че не са останали тук, защото англичаните си ги взеха в Англия. ПЧИ са били само тези 22к евро платени 2004-та.
                            Както казваше един бивш премиер "За Бога братя не купувайте" имоти от чужденци. Нека останат завинаги техни, да плащат за поддръжка, охрана ...

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              1) Може да са с 40% по-малко отколкото за същия период на миналата година НО ГИ ИМА И СА НЯКОЛКО МИЛИАРДА :-) Потърси ;-)
                              2) Лихви има и какво от това? За България не е проблем да си ги плаща ;-)
                              3) Малко трудно ми беше да те разбера, но добре, че съм си образован и ги следя нещата. И за тен е важно да разбереш, че "Образованието има смисъл!!!"
                              4) Не внасяме САМО горива, но те заемат много солиден дял от вноса. Едно е петрол на 130% друго на 78%, налЕ???

Ти май си пишеш колкото да се намираш на работа ;-)

И Неграмотен - ходи се ограмоти :-)
                              INSIDER_A, май си прав по някои точки, а човекЪт може да е модератор и това да му е работата, както сам си забелязЪл )

Коментар

Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                1) ПЧИ не изчезват въоще а продължават да идват ;-)
                                2) Задлъжнялостта ни как точно прецени, че е проблем?
                                3) "ПЧИ излязли от страната" НЯМА такова животно и не можеш да го вадиш от ПЧИ. Това да не е махленска бакалия? Едното е ПЧИ от нерезиденти в БГ а другото е ПЧИ от резиденти извън БГ.
                                4) Основната причина за ръста в дефицита е ВИСОКАТА ЦЕНА НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ ЗА ПЕРИОДА, КОЯТО КАКТО ЗНАЕМ В МОМЕНТА Е НА 1/2 :-)
                                1) Свиват се с 40%, а ти каквото искаш пиши.
                                2) Имаше една добра статия в инвестора, която показваше колко млрд. са годишните лихви, които отиват за частния външен дълг. Потърси.
                                3) Радвам се, че разбра какво имам предвид.
                                4) Дефицита не съм го коментирал, просто дадох сайт на който пише с колко е нарастнал - 42%. Отделно писанията ти за горивата са малко смешнн, защото не внасяме само горива, а отделно средната цена на бензина не е с 42% по-висока отколкото е била през миналата година... (Най-много да е от 1,90лв на 2,20лв за А95Н, което е около 15%)

ПП. И ти ли, като Радослава, си влюбен в Станишката?
                                1) Може да са с 40% по-малко отколкото за същия период на миналата година НО ГИ ИМА И СА НЯКОЛКО МИЛИАРДА :-) Потърси ;-)
                                2) Лихви има и какво от това? За България не е проблем да си ги плаща ;-)
                                3) Малко трудно ми беше да те разбера, но добре, че съм си образован и ги следя нещата. И за тен е важно да разбереш, че "Образованието има смисъл!!!"
                                4) Не внасяме САМО горива, но те заемат много солиден дял от вноса. Едно е петрол на 130$ друго на 75$, налЕ???

Ти май си пишеш колкото да се намираш на работа ;-)

И Неграмотен - ходи се ограмоти :-)

Коментар

Working...
                                X