IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от AfterDark
    Тръгнах да му гледам другите филмчета на тоз невероятен пич,

Ама вече съм безмълвен ...

http://video.google.com/videoplay?do...93132997946202

No comment ...

http://video.google.com/videoplay?do...50249672346858

No comment again ...

Асистентът Красимир Петров е напуснал АУБ. Защо е напуснал и къде ли е отишъл?
    Ето тук си продава работите:

http://ibipetrov.ning.com/

Слава богу вече няма кабинет и напуска БАУ ... ей умни хора са тези американци:

http://www.aubg.bg/template1.aspx?pa...menu=001002000

Petrov *, Krassimir
    * on leave for Fall 2007

А който не е виждал CV на човек с PhD без нито една публикация в peer-reveiwed печатно издание:

http://home.aubg.bg/faculty/kpetrov/...imir%20Petrov/

За сметка на това:

Dept. of Agricultural Engineering, The Ohio State University
    Wi.’98 Wi.’99, developed a Web site for the Agricultural Water Management Project
    Sp.’98 – Su.’99, statistically analyzed (1) dairy manure flow, (2) weather conditions and wind patterns in the State of Ohio, (3) effects of weather and wind conditions on milk-cow productivity
    Те това беше право в десятката ))))

Нямам думи просто....)))

Г-н Петров, нямам повече въпроси, не е нужно да ми отговаряте (не че сте се засилил де )

Коментар

• А, да - и аз го мернах сайтчето - ами може би си няма човекът клиенти и му трябва промоция на бизнеса

"Не е важно какво говорят за теб, важното е да говорят"

Коментар

• Тръгнах да му гледам другите филмчета на тоз невероятен пич,

Ама вече съм безмълвен ...

http://video.google.com/videoplay?do...93132997946202

No comment ...

http://video.google.com/videoplay?do...50249672346858

No comment again ...

Асистентът Красимир Петров е напуснал АУБ. Защо е напуснал и къде ли е отишъл?
        Ето тук си продава работите:

http://ibipetrov.ning.com/

Слава богу вече няма кабинет и напуска БАУ ... ей умни хора са тези американци:

http://www.aubg.bg/template1.aspx?pa...menu=001002000

Petrov *, Krassimir
        * on leave for Fall 2007

А който не е виждал CV на човек с PhD без нито една публикация в peer-reveiwed печатно издание:

http://home.aubg.bg/faculty/kpetrov/...imir%20Petrov/

За сметка на това:

Dept. of Agricultural Engineering, The Ohio State University
        Wi.’98 Wi.’99, developed a Web site for the Agricultural Water Management Project
        Sp.’98 – Su.’99, statistically analyzed (1) dairy manure flow, (2) weather conditions and wind patterns in the State of Ohio, (3) effects of weather and wind conditions on milk-cow productivity

Коментар

• Аз понеже виждам, че отговори така и няма да получа, ще обясня защо толкова настоятелно питам за оценката на г-н Петров дали БГ е икономика със силно развита кредитна система.

Г-н Петров в статия от 2004 твърди, че цените на жилищата у нас са спекулативен балон, който съвсем скоро ще се спука и цената на жилищата ще падне с до 30-50 % в продължение на няколко години (хоризонт на началото на срива края на 2007, нач на 2008)

После в статия отук http://invest.start.bg/article.php?aid=1418 твърди, че, цитирам:

"Особена позиция в текущия цикъл имат жилищата и недвижимите имоти. Строго погледнато, те спадат в категорията на реалните активи. Тяхната специфика за последните десетилетия е свързана с жилищното кредитиране, тоест с финансовите пазари. С други думи, макар и по природа да са реални активи, цените на жилищата се базират на финансови активи. Предвид това че двата ефекта се неутрализират взаимно, трудно е да се обобщи еднозначно нетния ефект. За напредналите икономики, тези със силно развита роля на кредитната система във финансирането на жилищата, жилищата наподобяват по-скоро финансовите активи. За икономиките със слабо развита кредитна система, жилищата наподобяват реалните активи."

И още казва в тази статия, че очаква растеж в цената на реалните активи за сметка на тази на финансовите активи.

Така, сега ако България е икономика със силно развита кредитна система, двете му статии и тези са в синхрон и цената на жилищата ще пада както на финансови активи. .

Но ако според него България е икономика със слабо развита кредитна система, то от това пряко следва, че жилищата в нея ще наподобяват реални активи и от там, цената им през следващите години ще расте. Тогава двете му статии и тези коренно се разминават.

И аз затова така настоятелно го питам да ми каже - как смята - България каква икономика е - с развита или с неразвита кредитна система, и по какви критерии го оценява това. От това зависят собствните му тези, изложени в 2 различни материала.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=409203

Коментар

• Асистентът Красимир Петров е напуснал АУБ. Защо е напуснал и къде ли е отишъл?

Коментар

• Ето ви един проблем създаден нарочно за да се изхрантутят шепа некадърници:

Твърде много данъчни процедури и бюрократизъм

Адриана Младенова:

Според международното изследване на Световната банка и Прайсуотърхауз Купърс "Плащане на данъци 2008" България се нарежда на 88 място по общия индекс за плащане на данъци, който отчита както размера на данъчните ставки, които плаща бизнесът, така и броя на плащанията, процедурите и времето, което отнема покриването на данъчните задължения. По отношение само на показателя "време, необходимо за плащане на данъци" България се нарежда на 160 място от общо 178 страни, т.е. страната ни е в дъното на класацията по този критерий.

На една средно голяма фирма й отнема 616 работни часа на година, за да попълни нужните документи, събере и подготви необходимите данни и в крайна сметка да плати задълженията си. Част от причините за това са твърде тежките и бюрократични процедури, които необосновано натоварват бизнеса и създават работа на данъчната администрация. Ето защо опростяването на административните процедури по плащане на данъци трябва да се разглежда наравно по важност с размера на данъчните ставки. (ПСП)

http://ikonomika.org/?p=1105

Нито една страна в която законите се коват от адвокати и пишман счетоводители не е прокопсала.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                  Първоначално изпратено от Spec
                  Първоначално изпратено от kmpetrov
                  Не виждам как е възможно да се заеме къса позиция срещу лева (няма фючърсен пазар)
                  Ако не сте чували ще ви открехна, че най-класическата схема за поемане на къса позиция срещу дадена валута е взимане на заем в нея и конвертиране на парите в примерно долари или евро. Точно по тази схема Джордж Сорос е извършил голяма част от големите си удари!
                  В този случай се рискува само лихвата за периода през който е сключен заема и ако се уцели времето както го нацелиха в Азия и Аржентина (Пула спекуланти консултирани от Сорос) парите са сигурни .. Още повече, БНБ няма право да откаже да обърне всички тези левове в друга валута.

Това, че сме в борд още повече осигурява сигурност на подобна спекулация, защото таван има (борда) който да защити от покачване на лева, а в случай, че се издъни печалбата е сигурна.

Засега обаче рано и поне за дребосъци като нас важно е има ли пробив или не на 2 лева. Ако няма, стоим настрани, ако пък има пазарим валута и отриваме къси срещу лева.
                  Ако правителството се опита да създаде латино-американски модел, хващаме си чужд брокер и пак го правим.

Четох и чух от някъде, че част от банките вече отказват да дават кредити в лева, а печалбите сега се обръщат във валута и изнасят?! Вярно ли е това?!

Интересно ми е и кой кандилка лодката тук:

http://futuresource.quote.com/charts...H&b=CANDLE&st=

Основен проблем за мен е инфлацията, излизаща от контрол! Лошото е, че самото правителство я помпи по най-безобразен начин и явно не само няма план за оправяне на нещата, а дори изкуствено натискат нещата на зле.

(Относно превалутирането на кредитите от банките и вкарването на клаузи срещу валутен риск, това поред българските закони не е метод, защото още по Костово време се приеха промени, според които заемите в лева се връщат в лева, ако пък са във валута могат да се върнат по курса от времето на сключване на заема!
                  Този закон, бе направен за да опази кредитните милионери, но сега те като собственици на много от банките може да изядат дървото сами, освен ако не прокарат тихо-мълком през парламента отмяната му!)
                  Конентира се тук и за Кондратиев.Техническа грешка за нобеловата награда е дреболия.При златния стандарт,до средата на миналия век,"вълновите теории" са били реални.Но после е само самохипноза,при положение че "електронни пари" наводняват пазарите.Връщането към Кондратиев ,волно или неволно търси обяснения под грешен миндер.Едно полезно четиво има в link под статия в дневниk.Та това е май
                  "синхронизатора" за клатене на малки лодки, като нашата.за да намалят корабни я тонаж по моретата.Ако се предположи наличие на корумпирани и заслепени политици у нас,нещата се изяcняват май?
                  Кеф им глобални облигации,кеф им смяна на дългови инструменти-стига да е дискретно
                  http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=409016" Макар официално от ФЕД да заявяват, че М-3 е безсмислена метрика, банките на САЩ отчитат в своите Call Reports менно този показател. При това ФЕД не е отменил спрямо банките изискваните точно за М-3 компонентите на отчетите. Излиза, че Федралния резерв на САЩ скрива точно данните, за които е бил създаден през 1913г."

Коментар

• Първоначално изпратено от Spec
                    Първоначално изпратено от Jay Gould
                    В този случай се рискува само лихвата за периода през който е сключен заема и ако се уцели времето както го нацелиха в Азия и Аржентина (Пула спекуланти консултирани от Сорос) парите са сигурни .. Още повече, БНБ няма право да откаже да обърне всички тези левове в друга валута.
                    Не лихвата, а разликата от лихвите се рискува, защото чуждата валута може да се сложи на депозит в същата банка от която е взет заема...
                    Точно! Но в случая ако бях аз не бих рискувал с българска банка или такава в рамките на страната ни!
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                      Не лихвата, а разликата от лихвите се рискува, защото чуждата валута може да се сложи на депозит в същата банка от която е взет заема...

Коментар

Не виждам как е възможно да се заеме къса позиция срещу лева (няма фючърсен пазар)
                        Ако не сте чували ще ви открехна, че най-класическата схема за поемане на къса позиция срещу дадена валута е взимане на заем в нея и конвертиране на парите в примерно долари или евро. Точно по тази схема Джордж Сорос е извършил голяма част от големите си удари!

Това, че сме в борд още повече осигурява сигурност на подобна спекулация, защото таван има (борда) който да защити от покачване на лева, а в случай, че се издъни печалбата е сигурна.

Засега обаче рано и поне за дребосъци като нас важно е има ли пробив или не на 2 лева. Ако няма, стоим настрани, ако пък има пазарим валута и отриваме къси срещу лева.
                        Ако правителството се опита да създаде латино-американски модел, хващаме си чужд брокер и пак го правим.

Четох и чух от някъде, че част от банките вече отказват да дават кредити в лева, а печалбите сега се обръщат във валута и изнасят?! Вярно ли е това?!

Интересно ми е и кой кандилка лодката тук:

http://futuresource.quote.com/charts...H&b=CANDLE&st=

Основен проблем за мен е инфлацията, излизаща от контрол! Лошото е, че самото правителство я помпи по най-безобразен начин и явно не само няма план за оправяне на нещата, а дори изкуствено натискат нещата на зле.

(Относно превалутирането на кредитите от банките и вкарването на клаузи срещу валутен риск, това поред българските закони не е метод, защото още по Костово време се приеха промени, според които заемите в лева се връщат в лева, ако пък са във валута могат да се върнат по курса от времето на сключване на заема!
                        Този закон, бе направен за да опази кредитните милионери, но сега те като собственици на много от банките може да изядат дървото сами, освен ако не прокарат тихо-мълком през парламента отмяната му!)

Коментар

Г-н Петров на кой пазар сте си купили дипломата? Истина ли е, че преподавате в университет?

Чували ли сте за българските кредитни милионери през 90-те години?
                          Много сложно го даваш ...

Трябва малко мозък за такива неща ...

И аз им го казах същото на СССривльовците дето имат апартаментчета и смятат, че лева ще го обезценят - да теглят потребителски ипотечни кредити в лева ... ама само се ослушват ...

Ей това прави СССривльото, мърмори и не предприема действия ...

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                            . Не си правете труда да отговаряте на Джоан - тя е болна на тема НИ и отделя по няколко часа на ден да "надува" цените им, считано от 2004г поне /доклокото знам е инвестирала в някаква гарсониера в Банишора/
                            Интересно, защо да не ми отговори? Ами г-н Петрво има статия за балона за жилищни имоти, където и думичка не споменава за това развита кредитна система ли сме и ни сравнява като характеристики с цикъла на цените на жилищата в САЩ.

В светлината на другата му статия за дългите цикли на "нобеловия лауреат" Кондратиев ми е много интересна оценката му за това всъщност каква икономика сме, според него, по отношение на кредита и това как определя жилищата в БГ - те реален или финансов актив са, според него в момента

А аз в какво съм инвестирала или не съм, това няма отношение към темата или въпросите ми.

Надявам се г-н Петров да ми отговори Неговата статия за балона за жилищата предизвиква и до днес голям интерес, вкл. и в този форум

Коментар

• Първоначално изпратено от kmpetrov
                              Г-н Петров на кой пазар сте си купили дипломата? Истина ли е, че преподавате в университет?

Чували ли сте за българските кредитни милионери през 90-те години?

Коментар

• г-н Петров, интересни неща сте писали /не със всички съм съгласен, но аз не разглеждам икономиката като точна наука/. Преди всичко искам да ви окуража, да продължавате да споделяте мнението си, без да обръщате внимание на заяждането във форума /все пак, когато човек загуби пари, емоциите надделяват/. Не си правете труда да отговаряте на Джоан - тя е болна на тема НИ и отделя по няколко часа на ден да "надува" цените им, считано от 2004г поне /доклокото знам е инвестирала в някаква гарсониера в Банишора/

Сега сериозно: Не си спомням скоро да сте разглеждали въпроса с вътрешния дълг /по медиите излизаше инфо за това до 2005г, когато клонеше към 50 млрд. лв./. Живо ме интересува какво е положението в момента, но нямам време да се ровя.
                                Не си спомням също да сте разглеждали въпроса с нарастването на "широките пари" М3
                                Бих бил благодарен, ако светнете форума в тези две насоки. Благодаря предварително и успех!

Коментар

Working...
                                X