IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много хора помолиха за обновяване на темата за жилищния балон. Статията ми по въпроса излезе вчера. Ети ви и линк.

http://www.financialsense.com/editor...2007/1219.html

След като изчетох всички обиди и заяждания на лична основа, съм вече наистина разочарован най-вече от себе си, затова че преди 20 години съм пропуснал да науча уроците на Алеко за българската народопсихология.

Така че нямам желание да продължа каквато и да било дискусия в този форум. Това наистина ще разочарова всички заяждащи се.

Определено обаче има немалък брой интелигенти и възпитани хора с които би било истинско удоволствие да се води диалог. Мнозина задават отлични въпроси. Тях не ще разочаровам и ще поканя да участват в алтернативен форум, като се регистрират с тяхното истинско име. Възгледите нямат и няма да имат значение, но възпитанието остава задължително изискване.

http://bgeconomy.ning.com/

[/url]

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
      3. Хващате се за дреболии и за думи извадени от контекст. Визирам Жоанка. Ако Кондратиев не е лауреат - то значи няма никаква опасност за БГ икономиката?
      Не, захарче, пак си недоразбрал. Ако Кондратиев не е лауреат, значи този, който го мързи да си провери елементарен факт, е несериозен и безотговорен в твърденията си.

А освен Кондратиев аз имах друго, много по-съществено питане, на което господинът "забрави" да отговори.

Г-н Петров твърди, че жилищата се държат като реални активи в икономики със слабо развита кредитна система (познай БГ към кои спада) и че според цикъла на Кондратиев цената на реалните активи ще се качва в близките години. Следователно, цената на жилищата в БГ ще се качва в близките години - това следва от неговите съждения. линк: [invest.start.bg]

А във филмчето си и в статията си от преди 3 години говори за балон и крах на жилищата в БГ по подобие на САЩ, която е страна със силно развита кредитна система и там жилищата се държат като финансов актив.

Питам го да обясни това противоречие. Ама нешо го няма.....

Да повторя специално за теб - може да си специалист в точните науки, ама дори и ти би трябвало да не си толкова тъп, че да не видиш явното противоречие.

Коментар

• Първоначално изпратено от kmpetrov
        Първоначално изпратено от kork
        Също така,предложете конкретни мерки.
        Мерките съм ги повтарял десетки пъти. Необходимо е БНБ да контрира притока на капитали като затяга монетарната политика. Трябваше да се намерят ЕФЕКТИВНИ мерки срещу кредитната експанзия още в края на 2004 или в началото на 2005.

Един от най-наглите митове които нашите икономисти повтарят като папагали е, че в условията на Валутен борд няма и не може да има монетарна политика. А тогава какво са задължителните минимални резреви. Сетиха се да ги вдигнат едва преди 3-4 месеца, но след дъжд - качулка. Това трябваше да го направят още 2004. Днес резервите трябваше да са вече 20%, а банките да са мирнали!

В крайна сметка, външният ни дълг вече достигна почти 100% от БВП. Това никога не трябваше да се допуска и никога не трябваше да стигаме дотук. Нашите икономисти вече спряха да говорят за дълга, само казват че не е проблем. Но в основата на всеки проблем винаги стой свръх-задлъжнялост, а дълговете все някога, все някой трябва да ги плаща.

Лектаството е горчиво -- кредитната експанзия трябва да се нормализира до около 10%. В противен случай проблемите (дълга) се трупат с глволомна скорост!!

Първо благодаря за отговора.Не бих казал,че е това което очаквах,но все пак е по-добре от нищо.
        Разбира се,че може да сте повтарял многократно различни неща,но не и тук,в този форум.
        Необходимостта е едно,историята второ,възможностите трето,а реалноста четвърто.Ако бях на мястото на вас(мастит икономист),бих се съсредоточил върху четвъртата точка,а именно,не какво е трябвало да направи БНБ преди няколко години,а какво трябва да направи сега,с оглед на това,да има по-голям ефект върху икономиката на България.
        Определянето на изказвания на ваши колеги,икномисти,като нагли не ви прави чест.Това показва,че или приемате всичко много лично,или възприемате себе си за крайна инстатнция(и двете не говорят добре за вас и вашия професионализъм)
        И все пак,или,искате да заемете мястото на Иван Искров,или това за тези 20% МЗР е някаква шега от ваша страна(все пак,20% МЗР е повече от екстравагантно решение,още повече,че става дума за България),инспирирана от някой също толкова шеговити изкавания по ваш адрес(предполагам,че повечето участници в тази мила дискусия са приели априори,че сте широко скроен)
        В крайна сметка,според моето скромно мнение разбира се,изпускате да погледнете на нещата глобално(Икономиката на България,нейният темп на развитие и най вече,базата от която тръгва.На структурата на вноса също не обръщате голямо внимание,нито на големия сив сектор) ,и вероятно от там протичат някой ваши грешни допускания,което естествено се отразява на цялостната ви преценка(по моему грешна) за икономиката на България,нейните перспективи и въможности за устойчиво развитие.

И моля ви,не ме разбирайте погрешно,не мисля,че българската икономика е в прекрасно състояние,нито,че всичко ще розово в нейното бъдещо развитие,има рискове,както и пред всяка друга икономика,но смятам,че възможностите пред страната ни са огромни и всеки който го отрича е малко или много заблуден(ако няма разбира се користни цели зада го прави,но нека не задълбаваме в тази посока) наистина ми е трудно да разбера един опитен икономист,който твърди,че едва ли не,България е един голям балон.
        Всъщност,аз бих казал следното нещо-БФБ НЕ Е балон.Надявам се,съвсем аргументирано да оборите тезата ми.Ако ли пък не,то тогава наистина съвсем отговорно мога да заявя,че говорите разните приказки.

Всъщност,наистина ми е интересно мнението ви,за БФБ.
        Бих бил наистина много удовлетворен от възможността да дискутираме перспективите пред компаниите,чиито акции (ще)се търгуват на БФБ.Много ми е любопитно на какво базирате изводите си(доколото може да се нарече извод вашето твърдение,че борсата е балон),че перспективите пред компаниите не са в десетки пъти повече от рисковете.
        Бих ви попитал също,кой според вас е най-големия проблем пред компаниите листнати на БФБ(само не ми казвайте,че са оценени несправедливо от пазара и съотнешенията им са твърде високи.това изказване може да си го позволи журналист от уолстрийт джърнъл,живеещ на другия край на света и черпещ информация от официални източници,но не и човек който живее в България и претендира да е добър икономист)
        Един от най-големите проблеми на БФБ(поне според мен),е на път да се разреши следващата година.Иде реч за късите продажби.Факт е,че забраната им води до икономически загуби.Факт е,че без тях,пазара не е ефективен.Факт е,че на такъв пазар има реална опастност активите да бъдат надценени(с оглед на това,че на борсата се търгуват очаквания и перспективи,тук е мястото да отбележа,че според мен, в голямата си част,компаниите които се търгуват на БФБ са сравнително реално оценени,като в последно време има изразена тенденция дори от подценяване на редица компании,най-малкото,защото добрите новини и отчети въобще не повлияват цените на акциите им,но това е само моментна конюнктура)и точно заради това,стъпката за въвеждането на късите продажби ще осигури необходимото равновесие на ситемата.(Разбира се,наличието на къси продажби не е панацея за всякакви проблеми,но поне разрешава два основни проблема,а именно:Възможност за арбтираж и валидност на Capital Asset Pricing Model.Рисковете също така са няколко,но вероятно най-важния е,много по-големите възможности за спекулации.)
        Всичко това по-горе,примесено със събитието на 2008 година на родния ни капиталов пазар,а именно присъединяването към XETRA,предполагам ще доведе до доста по-голяма ликвидност,привличане на много чуждестванен капитал,огромни възможности за набиране на капитали при IPO, SPO от страна на редица знакови български компании,а също така и така желаната алтернативност за редица български спекуланти и иневститори.
        Големите алтернативи пред българския капитал ще накарат компаниите които са листвани,или имат желание тепърва да се листнат на БФБ,да дадат най-доброто от себе си,най-малкото,защото ще се конкурират за капитала.Конкуренцията ще е както за капитала на същите тези гореспоменати български инвеститори,така и за лесно пронкващия в близко бъдеще чужд такъв.
        Като един добър икономист,едва ли ще отречете,че именно конкуренцията кара конкуриращите се да дават най-доброто от себе си.
        Според мен XETRA е един от тези елементи,които ще направят от БФБ едно много по-добро място за търговия.(глобализацията винаги има и друга страна,но това е цената която се плаща за първата такава)
        Като един добър икономист,как бихте коментирали наличието на голям сив сектор в българската икономика.какви препоръки бихте дали за неговото намаляване.
        Също така,как бихте коментирали корелацията между листването на различни компании на БФБ ,и драстичното увеличаване на приходите и печалбите на същите, непосредствено преди същото това листване.Не виждате ли в това един отличен инструмент за изсветляване на икономиката с оглед на големия брой планирани първични и вторични публични предлагания през следващата година.
        Разбира се,вие може да не сте съгласен с някой от моите постановки,и ще бъда радостен,ако конкретизирате възраженията си,или изразите мнение относно слабостите на същите.
        Като един добър икономист,как бихте коментирали факта,че в КИС средно са инвестирали около 45% от европейците, за България този процент е около 2 !!!

Втората част на поста ми ще е предимно теоретична и абстракна,но тя е такава,защото явно не ви допада да боравите с числа,или поне не излагате идеите си чрез тях.

Освен това,предполагам,че за широката форумна общност ще представлява голям интерес един сбит анализ на “балона БФБ” от ваша страна.Също така,аналогиите с дот.ком балона биха били интересни,най вече в един сравнителен аспект
        Също така ще споделя,че прочитайки някой ваши статии и материали, получих натрапчивото усещане,че дълбоко вярвате, че има някаква световна конспирация и,че всичко се дирижира от някакви прикрити личности или организации с неясно каква,но най-вероятно користна цел.
        Във връзка с горното,бих ви попитал някой вълнуващи ме неща,в областа на икономиката разбира се,като по този начин,аз съм убеден,че ще ви дам възможност да се включите в една наистина обогатяваща дискусия,(това вероятно е нещото, което досега вероятно ви е спирало да пишете,въпреки,че след като сте пуснали темата се предполага едно малко по активно участие от ваша страна)а също така,ще можете да дадете най-доброто от себе си.

Г-н Петров,интересно ми е какво мислите,дали за борсовите пазари, и за БФБ в частност важи следното-Множество елементи от най-различен вид се отнасят по такъв начин един към друг,че от запознаването ни с определено пространствена или темпорална част от цялото можем да формираме конкретни очаквания за останалото или най-малкото очаквания ,които имат добър шанс да бъдат потвърдени.Горното е пример за това,че в настоящето което живеем,целите които си поставяме можем да постигнем само в случай,че има наличие на подреденост(и я разпознаем де същата тази подреденост )
        В реда на мисли по горе,какво смятате за структурата (системата) като цяло и съответно,след нейното опознаване,смятате ли че е възможно наличие на равновесие на същата.Все пак,структурата може да е сътворена от екзогенни фактори,но също така и от наличие на ендогенни причини(в първия случай,структурата е преднамерено създадена-artificial.Във втория случай,организацията възниква в резултат от взаимодействието на елементи,чиято природа подтиква към стабилни формации,при условие че се отчитат особеностите на околната среда.подобна структура е самогенерираща се-self-generating)(това пак в контекста на БФБ)Дихотомията тук се конкретизира чрез разграничението в техните свойства.
        -степен на сложност на структурата-ако са създадени от човека,то те са сравнително прости.Има го обаче и момента,че степента на сложност не се ограничава от когтнитивните способности на човешкия мозък.Следователно те могат да бъдат и изключително сложни.
        -степен на абстрактност на сруктурата-не е задължително да е абстрактна,но може да бъде основана на абсрактно отношение между елементите,които от своя страна могат да бъдат пресъздадени само чрез силата на анализа.

-наличие или липса на цел-дали се раждат с оглед на някаква цел(ако имат конкретен създател),или има спонтанност в раждането на струкутрата,а оттам са без конкретно предназначение(?)
        Вероятно е необходимо да се посочат някой примери за различни природни(непреднамерено създадени) структури-организми,галактики..........и др.
        Според вас г-н Петров,[b]от какво зависи степента на предсказуемост на възникващите абстрактни структури.Зависи ли от факторите които предопределят характера на структурата,или пък преди всичко от конкретната ситуация в която елемнтите си въздействат[/b].(Може би,да речем в случая с обществото,тъй като,ние познаваме само правилата , на които се подчиняват елементите на структурата ,и не можем да знаем всички елементи,нито пък спечифичните условия,в които всеки елемент е поставен,нашето знание и потенциал за прогнозиране на структурата(системата) са неизбежно ограничени и най-общи.А това,както се досещате,дава отражение и върху степента,в която можем да контролираме същата тази сруктура(система))Във връзка с горното писание се надявам,да не мислите,че се съмнявам във вашите възможности да прогнозирате Е или НЕ Е балон БФБ.В крайна сметка,сложните явления се състоят от голям брой елементи и се характеризират със сложни процеси на обмяна и взаимодействие,както между самите елементи,така и между тях и околния свят.За разлика от законите,действащи при простите явления,които отразяват прости причинно-следствени връзки-обикновено между два класа събития,законите,описващи сложните явления,са далеч по-усложнени.Надявам се сега добре ме разбирате г-н Петров,защо провявам известен скептицизъм към вашите прогнози,но мисля пък,че ви давам прекрасна възможност да ме оборите пункт по пункт.
        Все пак ,аз не зная дали ще се съгласите с мнеието ми,че изследователите са способни да предскажат само общия характер на системата,а не и детайлите и.В противен случай,вие бихте могли да предвидите бъдещите цени,като това ще ви позволи да направите състояние,имнно като използвате своите прогностични възможности,а това предполагам,че не е така.(простете ми ако все пак греша,и вие вече сте натрупал такова)
        Като се сетя,че определяте борсата за балон,то нама как да не смятам,че това се основава на не някаква емоционално и неиздържано твърдение от ваша страна,а е по скоро плод на разума ви.И в тази връзка,дали и според вас,разума се възприема в духа на картезианския “ esprit geometrique” като способност на ума да достига до истината чрез дедукция от известен брой очевидни и несъмнени изходни предпоставки.Защото за Р.Декарт разума се дефинира като логическа дедукция от експлецитни първоначални положения и за рационално действие се счита единствено онова,което се детерминира от известна и доказуема истина..
        Във връзка с горното,бих казал,че очаквам с известен трепет вашите експлецитни първоначални положения,а след това и доказателството,че БФБ е балон.
        Предполагам,че освен на мен,и на останалите участници в търговията на БФБ ще им е интересно,дали мислите,че Борсата е структура която непрекъснато еволюира,притежава своя собствена вътрешна енергия , много по сложна от сумата на отделните и части.

И все пак,всичко започна от това,има ли равновесие или не и доколкот го има,адекватно ли е в настоящия момент от съществуването на човешката цивилизация или не.
        Смятате ли,че равновесието подчертава взаимосвързаността на съществуващите конкурентни пазари,при положение,че индивидите имат дефинирани вкусове и планове,които те преследват и реализират при определени ресурси и технология и пълно знание.(добър изходен пунктза анализ може би ще е разглеждане на икономическите ситеми,в които оскъдните ресурси се използват за задоволяването на неограничени нужди)
        Също така ми е интересно,дали според вас,човешкото действие е много по-богато понятие от мигновения избор.Все пак то изсква планиране във времето,което пък означава,че хората трябва да притежават знание за обстоятелствата от настоящето ,но също и да формулират очаквания за бъдещето.В тази връзка,при положение,че има неизбежна неизвестност и несигурност,то най-напред вероятно трябва да обясните,защо пазара трябва да е небалонизиран.(дали пък новите парадигми в икономиката не показват,че балона е по естествено състояние на дадена структура или система ) и чак след това да обяснявате повече за балоните.
        И после,равновесието според вас е по-скоро статично и крайно състояние или е по-скоро нещо като план за действие.
        Също така би ми било интересно да науча мнението ви по въпроса,дали факторите знание и време(промяна) са значими при анализа на общото равновесие.
        Интерес буди у мен и един друг въпрос,а именно,дали взаимозависимостта от действията на една и съща компания,представляващи част от един цялостен план,е съвършенно различна от взаимозависимостта на плановете и действията на различните компании.
        Според вас г-н Петров,действията(непреднамерени) на различните компании,водят ли до такова разпределение на ресурсите,което като че ли следва единен план,макар,че никой не го е планирал?А оттук и резонния въпрос,не е ли точно такава ситуацията на БФБ към настоящия момент.И ако е такава,то вие оспорвате оптималното разпредление на ресурсите като такова,или по скоро,смятате,че системата е изложена на манипулация и всъщност не се движи в оптимални граници(при което нямаше да има коментар от ваша страна,защото кой сте вие,или аз или който и да било,за да оспорва разпределението на ресурсите) и при все,че вероятно не оспорвате системата,то вие всъщност оспорвате какво?
        Смятате ли г-н Петров,че голяма част от знанието е в невербална форма и е неформулирано и неявно знание.Тоест,това знание не е дадено a priori, а се открива в процеса на конкуренция от компаниите с буден мениджмънт.(вероятно забелязахте в началото на поста ми,че нправих едно допускане,че все повече компании ще стават все по будни и будни).А оттам това вероятно ще то свържете и с най-новите тендениции в межд. маркетинг,една от които е именно икономика на знанието.
        Също интересен въпрос за мен е ,дали при огледа на различните компании търгуващи се на БФБ(убеден съм,че такъв сте направили и при това доста сериозн и издържан),не сте пропуснали да заблежите при тяхното бурно развитие наченки на еволюция от Ламаркиански тип(теория за трансмисията на придобитите характеристики,това е уточнеие за някой който не е чувал за тази теория,а не за г-н Петров,убеден съм,че той знае за какво иде реч) или това ви се струва твърде авангардна идея и въобще не допуската че е възможна.Защото ако пък допуснете това,то промените в структурата на повечето компании ще дадат една съвсем нова среда(НЕбалонизирана,да уточня все пак).
        И като за последно,няколко съвсем елемнарни запитвания от моя страна,за мнеието ви по някой привидно абстрактни,но според мен с иключителна практична насоченост въпроси.
        Според вас,равновесието фиктивно ли е или е реално постижимо състояние(вероятно е добре коментара да е във връзка с набаланчването и разбалончването на различни компании а защо не и цели пазари)
        Дали все пак понятието равновесие е важно поради тенденцията към равновесие(дали и на нашият фондов пазар може да се наблюдава тенденция към равновесие или тук е най-голямото световно неравновесие...)
        Също така,дали според вас,тази тенденция,за равновесие,се основава върху такива разбирания зя човешката природа и човешкото действие(ограничено знание,будност,творчество,очаквания),които не се вместват в стнадартния модел на икономическинте агенти и съвършенното знание което притежават.А оттам и невъзможнстта да кажете нещо балон ли или не(не че не можете,разбира се че можете) и всъщност,доколко това ще е сравнително обективно изказване.(тук разбира се се появява на хоризонта асиметричността,но но мисля,че темите които съм засегнал по-горе не са никак малко)
        Ако използвам аналогиятията на Кенет Боулдинг,за”куче,преследващо котка”,равновесието за кучето е там,където е котката.Според мен,понятието за равновесие е полезно,защото дава идея за посоката,в която кучето бяга,макар че то може никога да не хване котката.
        Всъщност,искренно се надявам да разберете какво ви казвам с тази аналогия.
        Всичко друго което съм писал по горе ,може да ви се стори твърде елементарно,но аз чистосърдечно си признавам,че нямам докторат по икономика от щатите и затова и се изразявам не толкова академично,както вероятно сте очаквали да се изразяват в темата ви.

Пс
        В психологията разбира се има доста сериозни разработки за обсебващи съзнанието предмети,но се надявам и то искренно,че балона(имоти,акции,и къде ли не другаде)като такъв не е нищо повече от желание да привлечете така желаното внимание към своята личност (нищо осъдително,все пак всички знаем фразата Всичко е суета) а не да речем нещо съвсем друго......Бъдете здрав и искренно ви желая много покорени върхове в попрището на икономическата наука.
        Ппс
        Неотговорянето ви също ще бъде достатъчно красноречиво,затова не се чувствайте длъжен да вземете отношение по засегнатите от мен въпроси,въпреки,че много бих се радвал ако го направите.

А тук още малко допълнеие,но виждам,че експерта строител мисли че икономиката е точна наука,та реших да му припомня част от нещо което съм писал преди известно време

Икономическата теория не може да обхване и да обясни ВСИЧКИ факти в икономическия живот.Тъй като икономиката е социална наука,то всяка икономическа теория обяснява ПРЕОБЛАДАВАЩОТО или ОПРЕДЕЛЯЩОТО в икономиката.
        Икономистите знаят,че правилните изводи в който да е модел са верни дотолкова,доколкото са верни предпоставките и доколкото е достоверна използваната информация.Друга характерна черта на икономическата наука , е че тя не е точна наука- също като метеорологията.И нещо много важно-икономическите закони са верни само като тенденции,като средно поведение на икономическите агенти.При наличието на асиметрична информация(единият знае,другият- не) пазарните сделки често са неефективни.Или най-просто казано,икономическата теория е правдоподобно и последователно обяснение на дадена икономическа реалност
        .

Коментар

• Първоначално изпратено от redman
          Хора, чета значи тука и ви се чудя на акъла.
          Значи, кой къв бил, кой отде минал.
          По линията на трамваи 20/22 около улица Кракра май беше има нарисувани цели стени. Професионално, фентъзи стил, върху голямата стена на училище.
          Някой го напляскал с графити, язък за старанието на истинския художник. Сигурно е бил много доволен тоя с черния спрей. И няма сила на света да го убеди че това е варварщина.
          Та се сещам и за Иречек като ви чета последните цапаници. Вие колко статии имате, критикари?
          Вижте, не защитавам Петров, но се замислете следното:
          1. Добре, съмнява се той в Борда, хайде сега погледнете малко назад ТОЗИ форум колко насериозно се коментира това дори от господата критикари.
          2. Няма да се потретвам с разните дебели авторитети, които ни изпращат съвсем резонни послания. И говорят за същото нещо.
          3. Хващате се за дреболии и за думи извадени от контекст. Визирам Жоанка. Ако Кондратиев не е лауреат - то значи няма никаква опасност за БГ икономиката?
          4. Всеки ще се съгласи предполагам - НЯМА перпетуум мобиле в икономиката. Като нямаме производство се занимаваме с далавера с НИ. При далавера има и губещи по правило. Сами Афтър го обяснява оня ден това.
          5. Аз не мога да давам акъл на когото и да било, но мисля че би било полезно да се чете и вниква в основната идея на написаното. Иначе кусури има всеки.
          6. 50 милиарда дълг не са малко за 2-3 милиона иконом. активни хора. Помислете над това преди да сложите розовите очила.

Повече ще се въздържа да пиша в тази тема. Петров явно не е свикнал на стила на някои цапачи тук и е нормално да ги игнорира. Често казано в началото и на мен ми правеше впечатление влиянието на хейтърите в тези форуми.
          Живи и здрави! Спете спокойно!
          osnovniat mi problem e 4e
          g-n Petrov izliza da se pravi na Guru
          i da izvli4a dividenti na gurba na korekciata.
          vsi4ki sa dostat4no iznerveni ot predizvikanite "rezki dvijenia"
          i da mi izliza pak s "balona BFB" kogato ve4e o4evadno
          50% ot ka4estvenite srujestva sa podceneni sprjamo resultatite si
          e meko kazano drazne6to.

Коментар

• Хора, чета значи тука и ви се чудя на акъла.
            Значи, кой къв бил, кой отде минал.
            По линията на трамваи 20/22 около улица Кракра май беше има нарисувани цели стени. Професионално, фентъзи стил, върху голямата стена на училище.
            Някой го напляскал с графити, язък за старанието на истинския художник. Сигурно е бил много доволен тоя с черния спрей. И няма сила на света да го убеди че това е варварщина.
            Та се сещам и за Иречек като ви чета последните цапаници. Вие колко статии имате, критикари?
            Вижте, не защитавам Петров, но се замислете следното:
            1. Добре, съмнява се той в Борда, хайде сега погледнете малко назад ТОЗИ форум колко насериозно се коментира това дори от господата критикари.
            2. Няма да се потретвам с разните дебели авторитети, които ни изпращат съвсем резонни послания. И говорят за същото нещо.
            4. Всеки ще се съгласи предполагам - НЯМА перпетуум мобиле в икономиката. Като нямаме производство се занимаваме с далавера с НИ. При далавера има и губещи по правило. Сами Афтър го обяснява оня ден това.
            5. Аз не мога да давам акъл на когото и да било, но мисля че би било полезно да се чете и вниква в основната идея на написаното. Иначе кусури има всеки.
            6. 50 милиарда дълг не са малко за 2-3 милиона иконом. активни хора. Помислете над това преди да сложите розовите очила.

Повече ще се въздържа да пиша в тази тема. Петров явно не е свикнал на стила на някои цапачи тук и е нормално да ги игнорира. Често казано в началото и на мен ми правеше впечатление влиянието на хейтърите в тези форуми.
            Живи и здрави! Спете спокойно!

Коментар

• Мдааа, прав си, Zaho, нека бъде най-отгоре "рекламата" тогава

Първоначално изпратено от AfterDark
              Тръгнах да му гледам другите филмчета на тоз невероятен пич,

Ама вече съм безмълвен ...

http://video.google.com/videoplay?do...93132997946202

No comment ...

http://video.google.com/videoplay?do...50249672346858

No comment again ...

Асистентът Красимир Петров е напуснал АУБ. Защо е напуснал и къде ли е отишъл?
              Ето тук си продава работите:

http://ibipetrov.ning.com/

Слава богу вече няма кабинет и напуска БАУ ... ей умни хора са тези американци:

http://www.aubg.bg/template1.aspx?pa...menu=001002000

Petrov *, Krassimir
              * on leave for Fall 2007

А който не е виждал CV на човек с PhD без нито една публикация в peer-reveiwed печатно издание:

http://home.aubg.bg/faculty/kpetrov/...imir%20Petrov/

За сметка на това:

Dept. of Agricultural Engineering, The Ohio State University
              Wi.’98 Wi.’99, developed a Web site for the Agricultural Water Management Project
              Sp.’98 – Su.’99, statistically analyzed (1) dairy manure flow, (2) weather conditions and wind patterns in the State of Ohio, (3) effects of weather and wind conditions on milk-cow productivity

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                Първоначално изпратено от Negramoten
                Афтър, днешния спад май съвсем е допринесъл за психическото ти разстройство Направо започна да гониш от държавата хората виждащи истината (или с различно от твоето, сладко за ушите, мнение).

Най-много ми хареса как се изказваш за човек опитал се да ти отвори очите и то безплатно , но вместо да се замислиш, ти започваш да се бориш с вятърните мелници...

Разбери, колкото и да обиждаш Красимир Петров, няма да промениш икономическото състояние на България. Писането ти в този форум не прави нито жилището ти, нито акциите ти по-скъпи Отивай да се алкохолизираш с тубичката от 5 литра Мерло Телиш и си реши проблема с възпитанието и махмурлука още утре сутринта.
                А ето и още един ученик на гурото с диплома от Охайо

Кой казва, че PR акцията на г-н Петров няма успех

Negramoten, мерлото от Телиш е за износ за САЩ и на дребно си го купих за 7,50 лв бутилката. И е доста добро. Защо се заяждаш на дребно?
                samo na razbiram za kakavo mu pravite o6te reklama
                na tozi maluk Soros

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                  Афтър, днешния спад май съвсем е допринесъл за психическото ти разстройство Направо започна да гониш от държавата хората виждащи истината (или с различно от твоето, сладко за ушите, мнение).

Най-много ми хареса как се изказваш за човек опитал се да ти отвори очите и то безплатно , но вместо да се замислиш, ти започваш да се бориш с вятърните мелници...

Разбери, колкото и да обиждаш Красимир Петров, няма да промениш икономическото състояние на България. Писането ти в този форум не прави нито жилището ти, нито акциите ти по-скъпи Отивай да се алкохолизираш с тубичката от 5 литра Мерло Телиш и си реши проблема с възпитанието и махмурлука още утре сутринта.
                  А ето и още един ученик на гурото с диплома от Охайо

Кой казва, че PR акцията на г-н Петров няма успех

Negramoten, мерлото от Телиш е за износ за САЩ и на дребно си го купих за 7,50 лв бутилката. И е доста добро. Защо се заяждаш на дребно?

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                    Между другото има едно ама само едно нещо, за което искрено му се възхищавам на човека ... това, че е застанал със собственото си име в анонимен форум ...

А CV-то му ми даде отговор на много въпроси ... така че спирам да коментирам ...

8)

Наздраве на всички с чаша мерло!

P.S. Сетих се за една дисертация от едно време на тема "Влиянието на радиацията върху млеконадоя на кравите" ...
                    After,

Оф-топик - мерлото от Телиш си е супер и който пише, че е евтино и некачествено, занчи не разбира от вино

Ами какво му се възхищаваш - човекът останал без работа и има нужда от промоция малко, да му се чуе името и да му се види бизнеса Какво по-добро място за безплатна реклама от форум на начинаещи инвеститори - явно за г-н Петров нивото на този форум е такова, че е сметнал за подходящо да си зарибява клиенти за курсовете за обучение от тук.

И съдейки по много от отзивите, може и да си намери клиенти.....

Поне на това се е научил в САЩ - да РАЗклаща публиката

П.П. А аз не бих се възхищавала на човек, който пише в публичното пространство със собственото си име и не си прави труда да проверява и засича твърденията си. Нобеловата награда на Кондратиев е подробност, но показателна за отношението му към собствения му труд - и към публиката, която го чете.

Да не говорим, че според него излиза, че БГ е подобна на САЩ като развитие на икономиката и на кредитната си система - съдейки по публикациите му. И се покри, без да обясни това очеивдно противоречие.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                      И това отдавна го подозирах ...

Наистина предпочитам хора с психика като твоята да емигрират от БГ ...

А оня другият препдпочитал да пазарува от соц. магазините в Германия ...

Айде отивайте и двамата там ...

Коментар

• Bravo Afterdark, otkri tova kum koeto nasochih po-dolu.

Krasi Petrov nai-dobre da sloji nqkoi porno klipcheta na saita si. Pone da ima smisul za kakvo da vlizame.

Коментар

• незнам за друго ама СВто е написано много нескопосано

Коментар

• Аз предлагам вече да оставим намира човека Да е жив и здрав, макар, че не каза нищо повече от онова, което се пише по българските и западните вестници и форуми в последните 6 месеца

Всъщност ключът е в дуализма на развитието и кризите - всяко едно развитие използва определени възможности, след изчерпването на които се поражда криза и всяка криза води до необходимост от нови решения и развитие Е, човека видя кризата, но се ограничи предимно до констатациите и не предложи нищо фундаментално ново и гениално, но колкото - толкова Винаги е било по-лесно да се правят констатации, отколкото да се предлагат решения

Предложението за промяна на фиксирания курс на лева спрямо еврото е по същество предложение да се опростят част от кредитите на инвестиралите в безумни real estate проекти с хипотетична доходност и ще доведе до сериозни загуби за всички българи с доходи и спестявания в левове и до втората след 1997 криза в доверието на българите във финансовата система.

Предложението за 20% МЗР бих го класифицирал като екстравангантно, ако наистина се беше реализирало, щеше да доведе до фалит или бърза продажба на много чисто български банки и вероятно много български фирми щяха да имат доста по-ограничени възможности за растеж.

Но всеки има право на минало, настояще и бъдеще - нека бъдем добри християни и да пожелаем Весела Коледа и Щастлива и успешна Нова 2008 година на г-н Петров

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino
                              After,

Страхотни находки!

Нарочно ли не си bold-nal (1) dairy manure flow

Всъщност, всички сме тор, и ще станем на прах и пепел...
                              Ами по невнимание ...

Между другото има едно ама само едно нещо, за което искрено му се възхищавам на човека ... това, че е застанал със собственото си име в анонимен форум ...

А CV-то му ми даде отговор на много въпроси ... така че спирам да коментирам ...

8)

Наздраве на всички с чаша мерло!

P.S. Сетих се за една дисертация от едно време на тема "Влиянието на радиацията върху млеконадоя на кравите" ...

8)

Коментар

• After,

Страхотни находки!

Нарочно ли не си bold-nal (1) dairy manure flow

Всъщност, всички сме тор, и ще станем на прах и пепел...

Коментар

Working...
                                X