IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

15 Мита и Легенди (лъжи и измами) за БГ Икономиката

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе тия дето са се напълнили с CFC, NRK (продължи сам) и CDO-та може и да им е последната. :-) :-)
    Лошото на рецесията в Щатите е, че ще ни дръпне и нас назад. Но ние сме повече обвързани с Европа ...
    Относно прогнозите - и без да си професор е ясно, че SOFIX ще бъде над 3400 през декември 2009.
    Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от kork
    Jay,доколкото си спомням,според една от прогнозите ти,дау ще е нагоре поне до есента.Това не влиза ли в известно противоречие с другите ти прогнози,или предвиждаш Щатите да се движат нагоре а ние надолу.
    Тук говоря за България, а не за САЩ.
    Колкото до САЩ дори като цяло, годината им да бъде трудна, то индексите изпреварват икономиката. Мисля, че и тази ще стане така.
    Същото е и тук! БФБ и Софикс само показват какво ще се случи в икономиката в близко време.
    Надуването на акцизите бе върха на идиотозма и капака на тенджерата.

Впрочем тях САЩ, бълха ги ухапала да ти кажа. Нито им е първата нито последната подобна криза
    изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• da,mersi 4e me popravi.Iskam da kaja, 4e tova tvardenie vaji v po-golqma stepen za razvitite kapitalovi pazari a Sofix pada, za6toto mnogo 4ujdi investitori se preorientirat.Vapreki tova oba4e pak 6te imame 6-6,5% rastej na ikonomikata.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
        Разбрах Jay,пределно ясен си.Успех в стратегията,каквато и да тя,все пак най-важното е да е печеливша.

За инфлацията разбрах,но аз си мисля,че ще е в рамките около 10%
        Успех и на теб!
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Burov
          Jay Gould, Sofix opredeleno ne sledva balgarskata ikonomika a po-to4no nqkoi zdrav razum, koito iska da razvie kapitaloviqt ni pazar. Na akcizite pak neznam za6to obra6ta6 tolkova vnimanie.
          Не я следва, а я изпреварва
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay Gould, Sofix opredeleno ne sledva balgarskata ikonomika a po-to4no nqkoi zdrav razum, koito iska da razvie kapitaloviqt ni pazar. Na akcizite pak neznam za6to obra6ta6 tolkova vnimanie.

Коментар

• С увеличение цените на енергийните източници спокойно може да достигне 40% годишно /за миналата мисля, че средно около 25%/, но преминаването на 100% ни праща в съвсем друга орбита. За това е нужна по-голяма парична маса в обръщение /от реалното покритие с резервна валута/, т.е. падане на валутния борд, а не съм убеден че това ще стана. Поживьом - увидем....

Коментар

• Разбрах Jay,пределно ясен си.Успех в стратегията,каквато и да тя,все пак най-важното е да е печеливша.

За инфлацията разбрах,но аз си мисля,че ще е в рамките около 10%

Коментар

Jay,доколкото си спомням,според една от прогнозите ти,дау ще е нагоре поне до есента.Това не влиза ли в известно противоречие с другите ти прогнози,или предвиждаш Щатите да се движат нагоре а ние надолу.
                  Колкото до САЩ дори като цяло, годината им да бъде трудна, то индексите изпреварват икономиката. Мисля, че и тази ще стане така.
                  Същото е и тук! БФБ и Софикс само показват какво ще се случи в икономиката в близко време.

Впрочем тях САЩ, бълха ги ухапала да ти кажа. Нито им е първата нито последната подобна криза

Jay ,доколкото разбирам,ти си американски бик,и българска мечка

Това за инфлацията и на мен ми е интерсно,наистина ли предричаш 100% инфлация за 2008 година или и аз не съм те разбрал добре
                  Хе-хе.. не съм .. бик . Относно долара ще почакам малко, за индекс ако вляза също.
                  За инфлацията тук провери с колко са поскъпнали горивата и хранителните стоки и сам прецени колко е тя за 2007 ма

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould

Jay ,доколкото разбирам,ти си американски бик,и българска мечка

Това за инфлацията и на мен ми е интерсно,наистина ли предричаш 100% инфлация за 2008 година или и аз не съм те разбрал добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
                      Джей, моите уважения, но инфлация от 5-10% средномесечно прави 60-120% годишна инфлация. Надявам се да съм те разбрал погрешно.
                      .. за съжаление не си!
                      Колко бе реално тя миналата година? ... И къде в историята сме виждали овадяване на подобен темп, при същата икономическа политика?

Коментар

Коментар

• Джей, моите уважения, но инфлация от 5-10% средномесечно прави 60-120% годишна инфлация. Надявам се да съм те разбрал погрешно.

Коментар

• Jay,доколкото си спомням,според една от прогнозите ти,дау ще е нагоре поне до есента.Това не влиза ли в известно противоречие с другите ти прогнози,или предвиждаш Щатите да се движат нагоре а ние надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                              Някакъв ръст!? При над 10% за индустрията и услугите.
                              ... стагнация и инфлация - това за България ли?
                              Извинявай, но съвсем си се отплеснал. Май си още на вълна САЩ :-)

Първоначално изпратено от Heraclitus
                              Милтън Фридмън - Какво да правим с бюджетния излишък

Според Нобеловия лауреат проф. Милтън Фридман бюджетният излишък трябва да се използва за намаление на данъчното бреме.

Използването му за увеличение на държавните разходи по никакъв начин няма да допринесе за повишаване на богатството и просперитета.

В допълнение на бюджетния излишък, неефективните държавни разходи трябва да се намалят, а средствата също да се върнат на данъкоплатците под формата на по-ниски данъци.

Трябва да се подкрепя намалението на данъците винаги и по всеки повод - това е единственият начин да се задържи растежа на бюрокрацията и държавните разходи под контрол.

+1

но като гледам как се изхарчва тазгодишния бюджетен излишък - догодина т.е. в началото на годината -очаквам инфлация от 7-10% за месец януари.

а трябваше всичко да отиде в резерва- да не се натоварва паричната маса, но обяснението на правителството за инфлацията ще бъде може би- енергийните цени газ, петрол.
                              Също очаквам инфлация от около 5% - 10 % месечно и сметнато средногодишно.
                              Не мисля, че могат да удържат инфлацията, пък те не го и искат, иначе нямаше да качат акцизите.
                              .. И ако миналата година инфацията бе придружена с някакъв ръст, то тази може да имаме най-лошото съчетание от стагнация и инфлация.
                              Ще поживем ще видим ! Ръста бе 6 % като в него са включени адвокатски услуги и недвижими имоти.
                              Малко стъкмистика за овцете преди да ги направят на саздърма

Коментар

• Някакъв ръст!? При над 10% за индустрията и услугите.
                                ... стагнация и инфлация - това за България ли?
                                Извинявай, но съвсем си се отплеснал. Май си още на вълна САЩ :-)

Първоначално изпратено от Heraclitus
                                Милтън Фридмън - Какво да правим с бюджетния излишък

Според Нобеловия лауреат проф. Милтън Фридман бюджетният излишък трябва да се използва за намаление на данъчното бреме.

Използването му за увеличение на държавните разходи по никакъв начин няма да допринесе за повишаване на богатството и просперитета.

В допълнение на бюджетния излишък, неефективните държавни разходи трябва да се намалят, а средствата също да се върнат на данъкоплатците под формата на по-ниски данъци.

Трябва да се подкрепя намалението на данъците винаги и по всеки повод - това е единственият начин да се задържи растежа на бюрокрацията и държавните разходи под контрол.

+1

но като гледам как се изхарчва тазгодишния бюджетен излишък - догодина т.е. в началото на годината -очаквам инфлация от 7-10% за месец януари.

а трябваше всичко да отиде в резерва- да не се натоварва паричната маса, но обяснението на правителството за инфлацията ще бъде може би- енергийните цени газ, петрол.
                                Също очаквам инфлация от около 5% - 10 % месечно и сметнато средногодишно.
                                Не мисля, че могат да удържат инфлацията, пък те не го и искат, иначе нямаше да качат акцизите.
                                .. И ако миналата година инфацията бе придружена с някакъв ръст, то тази може да имаме най-лошото съчетание от стагнация и инфлация.
                                изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

Working...
                                X