Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНе за ТОВА иде реч, ами за факта че, приемаш всичко като чиста монета, както ти гонприпяват медиите. Явно, не разбираш дори смисъла на "добро икономическо развитие и забогатяване на хората" но, с толкова интелект...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеНе съм безкритичен.Многократно съм критикувал българските управници и приближените им бизнесмени.Но въпреки тях България се развива добре икономически и хората все повече забогатяват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
И на мене ми е смешно, като гледам кои хора започнаха да обсъждат икономиката и какво си представят под проблеми (корупцията). Кой от вас има бизнес и фирми с хиляди служители, че сте станали толкова компетентни? Да бяхте започнали да обсъждате футбола в България, че по-компетентни мнения щяхте да напишете.
А и имам и доста информация на тая тема, дочута тук там.
Коментар
-
Критерий за развита икономика е да се произвежда колкото се може повече продукт с колкото се може по-малко хора. Тоест високоразвитите икономики са автоматизирани, компютризирани, роботизирани и всичко това се поддържа от висококвалифицирани кадри. Това е единственият възможен начин за постигане на висок БВП на глава от населението.
А защо са високи заплатите?
Ами защото е висока квалификацията на кадрите, а такива кадри се създават трудно и се намират трудно. Това принуждава фирмите да дават колкото се може по-високи заплати, щото да откраднат някой друг кадър от конкурентна фирма и да се опитат да го задържат при себе си. Този процес вече е започнал дори и в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Не съм безкритичен.Многократно съм критикувал българските управници и приближените им бизнесмени.Но въпреки тях България се развива добре икономически и хората все повече забогатяват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Значи, разминаваме се в мнението за икономиката като цяло. Пък и резервите и за удържане на някакъв растеж, са изчерпани. Запада ще стигнем като цяло, ако той 20 години още дава назад, а ние растем. Намкаквлмитхоре - не знам: Трудови ресурси останаха ли ни, тяхното образование ли, енергетика ли, какво? А, относно "по-умните от нас хора във висините", с усилие сдържам смеха си, че и многонпсувни напират: ЧАК ТОЛКОВА продажна сган, не знам къде има. И не разбирам оценката ти, овен от хумористична гледна точка.
Коментар
-
И се обиждаш, когато ти рекат, че си съвсем безкритичен.
Коментар
-
Никога България и българите не са били по-добре в цялата си история. И заплащането и стандарта на живот все повече се повишават. И по заплащане и по БВП на човек от населението България е по-напред от 15 европейски държави.
Коментар
-
Ами досега се държахме, и? КЪДЕ сме сега?На кучето под опашката.
- 1 like
Коментар
-
Ние трябва да се държим за партньорите си от ЕС и НАТО.Още повече в Западна Европа почват да се усещат и избират десни партии,които да ограничат имиграцията.
Ама на старшинката му се иска България пак да е мизерна държава и да ни командват от Москва.
Коментар
-
Аз не мисля, че в момента сме икономически заспали. Точно обратното - икономиката ни се развива с по-високи темпове от на западните държави и до 10-20 години ще ги настигнем.
Това да правим тука във форума разни национални стратегически планове е тра-ла-ла. Има си кой да ги прави там във висините - по-умни от нас хора. Ние сме експерти само и единствено в оплюването, така че друго не се и очаква от нас.Last edited by Pyramid; 24.02.2025, 13:51.
- 1 like
Коментар
-
Аз не мисля, че в момента сме икономически заспали. Точно обратното - икономиката ни се развива с по-високи темпове от на западните държави и до 10-20 години ще ги настигнем.
Това да правим тука във форума разни национални стратегически планове е тра-ла-ла. Има си кой да ги прави там във висините - по-умни от нас хора. Ние сме експерти само и единствено в оплюването, така че друго не се и очаква от нас.
Ама на старшинката му се иска България пак да е мизерна държава и да ни командват от Москва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
точно така САЛ ТВОЕТО ЧЕРВО ИМА ЗНАЧЕНИЕ !?!?!?!?
После що си болен от ЧЕРВОУГОДНИЧЕСТВО
И ако в Русия имаха висок стандарт на живот нямаше да има толкова доброволци на СВО.Почти всички доброволци там са заради парите. Ама викаш стандарта на живот и заплатите не са важни.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар