IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И на мене ми е смешно, като гледам кои хора започнаха да обсъждат икономиката и какво си представят под проблеми (корупцията). Кой от вас има бизнес и фирми с хиляди служители, че сте станали толкова компетентни? Да бяхте започнали да обсъждате футбола в България, че по-компетентни мнения щяхте да напишете.
    От ритане на топка не се интересувам СЪВСЕМ. Казвам го така, между другото. А доброто развитие на икономиката, си личи по лицата и в очите на хората. При това, на масовите граждани, а не на 1-я процент добре печелейки за сметка ме само и не основно на собствени качества (които, аз НЕ отричам) ами на хилядите работници във фирмите им. Преди време - около 4 години - за последно, се чух с един от твоите директори, по съвсем трета линия, нищо общо с нашия конфликт. И знаеш ли, какво впечатление остави гласът, интонацията, думите на този човек у мен? Отчаяние,.умора, липса на перспектива, поражения в инициативата... Да, лично ти и няколко други в кръга ти, сте доста добре. Останалите, съхнат на корен. ТОВА става в твоята "добре вървяща, заради гладните хора", икономика. Аз РАЗБИРАМ че, стремежът и мотивацията са важни, че не само "гладна мечка хоро не играе", а и ..."като се нахрани, и се доспива". Истина е. Ала един мотор, за да създава мощност на вала, си иска тока и горивото, а не само са натискаш педала докрай на обединена горивна смес. Интелигентен човек си, не може постоянно да отричаш фактите.

Коментар

• Каквито и стъпки да се предприемат, по стара традиция пак ще сме от губещата страна накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Не за ТОВА иде реч, ами за факта че, приемаш всичко като чиста монета, както ти гонприпяват медиите. Явно, не разбираш дори смисъла на "добро икономическо развитие и забогатяване на хората" но, с толкова интелект...
        Новини не гледам от години,нито телевизия освен филми,спорт и документални филми, така че няма как медиите да ми определят възгледите. Гледам статистиката ,препълнените магазини,курорти, трафика по улиците, цените на жилищата,строителството, така че си правя изводите че хората забогатяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
          Не съм безкритичен.Многократно съм критикувал българските управници и приближените им бизнесмени.Но въпреки тях България се развива добре икономически и хората все повече забогатяват.
          Не за ТОВА иде реч, ами за факта че, приемаш всичко като чиста монета, както ти гонприпяват медиите. Явно, не разбираш дори смисъла на "добро икономическо развитие и забогатяване на хората" но, с толкова интелект...

Коментар

И на мене ми е смешно, като гледам кои хора започнаха да обсъждат икономиката и какво си представят под проблеми (корупцията). Кой от вас има бизнес и фирми с хиляди служители, че сте станали толкова компетентни? Да бяхте започнали да обсъждате футбола в България, че по-компетентни мнения щяхте да напишете.
            И като нямаме бизнес не знаем какво се случва ли?Ами аз почти нямам познат,който да работи в частна фирма и да го осигуряват на реални доходи. Повечето ги осигуряват на МРЗ и останалите пари не се отчитат. Това е в ущърб на работника,щото ще взема по-нисък болничен, по-ниска пенсия, по-ниско обезщетение за безработица. А обръчите от фирми,близки до властта е ясно и на децата, че ги има.
            А и имам и доста информация на тая тема, дочута тук там.

Коментар

• Критерий за развита икономика е да се произвежда колкото се може повече продукт с колкото се може по-малко хора. Тоест високоразвитите икономики са автоматизирани, компютризирани, роботизирани и всичко това се поддържа от висококвалифицирани кадри. Това е единственият възможен начин за постигане на висок БВП на глава от населението.

А защо са високи заплатите?
              Ами защото е висока квалификацията на кадрите, а такива кадри се създават трудно и се намират трудно. Това принуждава фирмите да дават колкото се може по-високи заплати, щото да откраднат някой друг кадър от конкурентна фирма и да се опитат да го задържат при себе си. Този процес вече е започнал дори и в България.

Коментар

Не съм безкритичен.Многократно съм критикувал българските управници и приближените им бизнесмени.Но въпреки тях България се развива добре икономически и хората все повече забогатяват.
                Богатството на хората ли е причината за развита икономика? Неее - точно обратното. Бедността на хората спомага за развитие на икономиката, после те забогатяват като следствие, и с това започват да печат и икономиката започва да буксува.

Коментар

Значи, разминаваме се в мнението за икономиката като цяло. Пък и резервите и за удържане на някакъв растеж, са изчерпани. Запада ще стигнем като цяло, ако той 20 години още дава назад, а ние растем. Намкаквлмитхоре - не знам: Трудови ресурси останаха ли ни, тяхното образование ли, енергетика ли, какво? А, относно "по-умните от нас хора във висините", с усилие сдържам смеха си, че и многонпсувни напират: ЧАК ТОЛКОВА продажна сган, не знам къде има. И не разбирам оценката ти, овен от хумористична гледна точка.

Коментар

И се обиждаш, когато ти рекат, че си съвсем безкритичен.

Коментар

Никога България и българите не са били по-добре в цялата си история. И заплащането и стандарта на живот все повече се повишават. И по заплащане и по БВП на човек от населението България е по-напред от 15 европейски държави.
                      И се обиждаш, когато ти рекат, че си съвсем безкритичен.

Коментар

Ами досега се държахме, и? КЪДЕ сме сега?На кучето под опашката.
                        Никога България и българите не са били по-добре в цялата си история. И заплащането и стандарта на живот все повече се повишават. И по заплащане и по БВП на човек от населението България е по-напред от 15 европейски държави.

Коментар

Ние трябва да се държим за партньорите си от ЕС и НАТО.Още повече в Западна Европа почват да се усещат и избират десни партии,които да ограничат имиграцията.
                          Ама на старшинката му се иска България пак да е мизерна държава и да ни командват от Москва.
                          Ами досега се държахме, и? КЪДЕ сме сега?На кучето под опашката.

Коментар

Аз не мисля, че в момента сме икономически заспали. Точно обратното - икономиката ни се развива с по-високи темпове от на западните държави и до 10-20 години ще ги настигнем.

Това да правим тука във форума разни национални стратегически планове е тра-ла-ла. Има си кой да ги прави там във висините - по-умни от нас хора. Ние сме експерти само и единствено в оплюването, така че друго не се и очаква от нас.
                            Значи, разминаваме се в мнението за икономиката като цяло. Пък и резервите и за удържане на някакъв растеж, са изчерпани. Запада ще стигнем като цяло, ако той 20 години още дава назад, а ние растем. На какво отгоре - не знам: Трудови ресурси останаха ли ни, тяхното образование ли, енергетика ли, какво? А, относно "по-умните от нас хора във висините", с усилие сдържам смеха си, че и много псувни напират: ЧАК ТОЛКОВА продажна сган, не знам къде има. И не разбирам оценката ти, овен от хумористична гледна точка.
                            Last edited by Pyramid; 24.02.2025, 13:51.

Коментар

Аз не мисля, че в момента сме икономически заспали. Точно обратното - икономиката ни се развива с по-високи темпове от на западните държави и до 10-20 години ще ги настигнем.

Това да правим тука във форума разни национални стратегически планове е тра-ла-ла. Има си кой да ги прави там във висините - по-умни от нас хора. Ние сме експерти само и единствено в оплюването, така че друго не се и очаква от нас.
                              Ние трябва да се държим за партньорите си от ЕС и НАТО.Още повече в Западна Европа почват да се усещат и избират десни партии,които да ограничат имиграцията.
                              Ама на старшинката му се иска България пак да е мизерна държава и да ни командват от Москва.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

точно така САЛ ТВОЕТО ЧЕРВО ИМА ЗНАЧЕНИЕ !?!?!?!?
                                После що си болен от ЧЕРВОУГОДНИЧЕСТВО
                                Ами да сравним продължителността на живота 'в САЩ е 80 година в Русия 73.А в Швейцария 84 години над 10 години повече отколкото в Русия.
                                И ако в Русия имаха висок стандарт на живот нямаше да има толкова доброволци на СВО.Почти всички доброволци там са заради парите. Ама викаш стандарта на живот и заплатите не са важни.

Коментар

Working...
                                X