Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, високоразвита икономика се прави само ако някой ти дава пари и от теб се иска само да ги харчиш така че да не се задържат. В момента е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Почти половината работещи в частният сектор се осигуряват на МРЗ.Всички ли са некадърници?Ясно е че голяма част от икономиката е сива.
С киснене в някой форум и с конфликти с другите пишещи не се прави икономика. Кажи ми какъв е твоят принос в момента към обществото? Какви данъци плащаш на държавата? Щото ако не го правиш това, тогава си воденичен камък на врата на тази държава.Last edited by Mateev; 24.02.2025, 14:49.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Отново се отплесваш. За икономика ли искаш да се говори в твоята тема или не?
Ако искаш некадърници да се жалват един друг и да си търсят друг виновник за собствените си проблеми и собствената си некадърност - каж ми, че съм сбъркал темата и ще се махна от нея. Особенно като видях оня с хвърчащите пуми да се изказва компетентно в тема, в която е тотален невежа - не знам какво да кажа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Отново се отплесваш. За икономика ли искаш да се говори в твоята тема или не?
Ако искаш некадърници да се жалват един друг и да си търсят друг виновник за собствените си проблеми и собствената си некадърност - каж ми, че съм сбъркал темата и ще се махна от нея. Особенно като видях оня с хвърчащите пуми да се изказва компетентно в тема, в която е тотален невежа - не знам какво да кажа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА качеството на стоката в препълнените магазини? А храните -менте? А факта че, цените на строителство и жилища, растат с изпреварващи темпове, не ти ли говори за нездравословно печатане и раздаване на пари? Това, че хората забогатяване означава че, биха могли да си купуват повече и по-качествени неща с.по-малко труд, че имат възможност да трупат резерви. Кое ТОЧНО не разбра, че да пиша по-бавно?
- 1 like
Коментар
-
Така е - всичко е комплексно, но все пак има хора, които дават пряк или косвен принос, а има и такива, които са воденичен камък на врата. Ще дам пример с бившите военни или полицаи, които се пенсионират много рано в разцвета на работоспособната си възраст. Колко от тях се хвърлят да правят някакъв бизнес и колко от тях лежат по гръб и разчитат на голямата пенсия? Като минимум могат да станат например пчелари, животновъди, земеделски производители, строители - все бизнеси, в които няма нужда от кой знае какво учене или интелект. Правят ли го обаче това или не?
Коментар
-
Ако ще говорим за работници и социална политика за нискоквалифицирани - ами отвори си друга тема. Тука говорим за високоразвита иконимика и как да я направим, което за съжаление влиза в конфликт с това как да удовлетворим мрънканията на некадърници с нулев принос към държавата и обществото. Те са воденичен камък и само дърпат икономиката назад. Иначе и до тях ще стигнем, защото все пак трябва да има някаква социална политика, но тя се прави с минимална работна заплата за некадърници, които не им стига пипето сами да си изкарат повече пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не виждаш, значи, приноса на подчертаните (от мен) хора в икономиката? Кажи ми, че се шегуваш. Ами те, като минимум, подготвят, поддържат и доставят работна сила и потребители за тази икомомика, самите те, са потребители, формират някаква физическа сигурност, съветват бизнесите, защитават интересите им... Кажи ми, че се шегуваш. Не ти отива толкова примитивизъм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеА качеството на стоката в препълнените магазини? А храните -менте? А факта че, цените на строителство и жилища, растат с изпреварващи темпове, не ти ли говори за нездравословно печатане и раздаване на пари? Това, че хората забогатяване означава че, биха могли да си купуват повече и по-качествени неща с.по-малко труд, че имат възможност да трупат резерви. Кое ТОЧНО не разбра, че да пиша по-бавно?
При жилищата има балон, щото там се перат много пари.Но аз имам наблюдения и че по селата близки до градовете се строят и ремонтират къщи, а това се прави хората да живеят в тях,не да перат пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
И като нямаме бизнес не знаем какво се случва ли?Ами аз почти нямам познат,който да работи в частна фирма и да го осигуряват на реални доходи. Повечето ги осигуряват на МРЗ и останалите пари не се отчитат. Това е в ущърб на работника,щото ще взема по-нисък болничен, по-ниска пенсия, по-ниско обезщетение за безработица. А обръчите от фирми,близки до властта е ясно и на децата, че ги има.
А и имам и доста информация на тая тема, дочута тук там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПърво трябва да си изясним кой може да направи една икономика развита? Ами това са интелигентните хора, ама не всички, а само тези, които имат допълнително една камара други качества. Иначе във всеки един институт има много интелигентни младежи, така да се каже каймака на обществото, но не всеки един от тях успява да направи бизнес и с това да започне да развива икономиката и обществото. Има например много професии, които са жизнено важни, и които се нуждаят от интелигентни хора, но които не дават никакъв принос за развитието на икономиката - напр. Лекари, Художници, Музиканти, Артисти, Военни, Пожарникари, Адвокати и т.н.
Реален принос за развитието на икономиката могат да дадат само младежите, които започнат да развиват бизнес в областта на индустрията, селското стопанство, високите технологии - тоест там, където се получава принадена стойност, а не там, където тя се харчи. Тоест само една малка част от интелигентните хора успяват да дадат сериозен принос за икономиката като създатели и управители на фирми. Останалата част стават високо квалифицирани кадри, като техния принос също е съществен, защото високоразвита иконокмика не може без висококвалифицирани кадри.
Какво се случва с нискоквалифицираните кадри?
Ами във всяка една иконимика те имат най-ниските заплати просто защото заемат длъжности, в които няма - докери, портиери, чистачи, шофьори на ТИР-ове или таксита, бачкатори с мускупи напр. в строителството или в селското стопанство т.н. Имат ли тези хора принос към икономиката? Имат, но много слаб. Техният принос е най-вече като консуматори, заради които трябва да се произвежда продукция да ги храни, облича и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеНовини не гледам от години,нито телевизия освен филми,спорт и документални филми, така че няма как медиите да ми определят възгледите. Гледам статистиката ,препълнените магазини,курорти, трафика по улиците, цените на жилищата,строителството, така че си правя изводите че хората забогатяват.
Коментар
-
Първо трябва да си изясним кой може да направи една икономика развита? Ами това са интелигентните хора, ама не всички, а само тези, които имат допълнително една камара други качества. Иначе във всеки един институт има много интелигентни младежи, така да се каже каймака на обществото, но не всеки един от тях успява да направи бизнес и с това да започне да развива икономиката и обществото. Има например много професии, които са жизнено важни, и които се нуждаят от интелигентни хора, но които не дават никакъв принос за развитието на икономиката - напр. Лекари, Художници, Музиканти, Артисти, Военни, Пожарникари, Адвокати и т.н.
Реален принос за развитието на икономиката могат да дадат само младежите, които започнат да развиват бизнес в областта на индустрията, селското стопанство, високите технологии - тоест там, където се получава принадена стойност, а не там, където тя се харчи. Тоест само една малка част от интелигентните хора успяват да дадат сериозен принос за икономиката като създатели и управители на фирми. Останалата част стават високо квалифицирани кадри, като техния принос също е съществен, защото високоразвита иконокмика не може без висококвалифицирани кадри.
Какво се случва с нискоквалифицираните кадри?
Ами във всяка една иконимика те имат най-ниските заплати просто защото заемат длъжности, в които няма - докери, портиери, чистачи, шофьори на ТИР-ове или таксита, бачкатори с мускупи напр. в строителството или в селското стопанство т.н. Имат ли тези хора принос към икономиката? Имат, но много слаб. Техният принос е най-вече като консуматори, заради които трябва да се произвежда продукция да ги храни, облича и т.н.
- 1 like
Коментар
Коментар