IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Амчи ние вече сме решили бре - още преди 20+ години!

Ти къде спа тогава?

Мачът вече свирен - решението остава само да се приложи!
    Откак сме в чакалнята СЕДЕМ пъти избирахме парламент, НИТО ВЕДНЪЖ противниците на еврозоната не взеха дори 1/3 от гласовете! Предишните СЕДЕМ избора взеха даже по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Иди в Полша и им кажи,че са копейки, щом не искат еврото. Да видим какво ще се случи.
      По тая логика всеки, който е за еврото, е поддръжник на Пеевски.
      Имаше някакви социологически изследвания на Евробарометър за Еврото - в Полша е същото като в България - говоря за населението, а не за политическата класа.

Коментар

Не става въпрос за мен,а за българският народ да реши.Вместо корумпирани политици.Човек от списъка Магнитски е най-големият поддръжник на еврото. Сигурно, щото мисли за доброто на народа.
        Амчи ние вече сме решили бре - още преди 20+ години!

Ти къде спа тогава?

Мачът вече свирен - решението остава само да се приложи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Единствено сам себе си опровергаваш!

Понеже бил "честен" и трябвало той да решава за еврото !

По-голяма глупост не можа ли да измислиш?

Отивай да замесваш тестото, стига генерира безмислен трафик - поне да ти плащаха от инвестора!

Не става въпрос за мен,а за българският народ да реши.Вместо корумпирани политици.Човек от списъка Магнитски е най-големият поддръжник на еврото. Сигурно, щото мисли за доброто на народа.

Коментар

Досега не съм прочел нито един разумен аргумент в полза на еврото. А посочените ги опровергах.
            Единствено сам себе си опровергаваш!

Понеже бил "честен" и трябвало той да решава за еврото !

По-голяма глупост не можа ли да измислиш?

Отивай да замесваш тестото, стига генерира безмислен трафик - поне да ти плащаха от инвестора!

Коментар

Иди в Полша и им кажи,че са копейки, щом не искат еврото. Да видим какво ще се случи.
              Не само, че е поддръжник на Пеевски, но и е виновник, че ми изгоря кафеварката.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

На хората взе да им се повдига от копейките и решиха че след като има много силна врява, те ще правят обратното

Знаеш как е тука в България - като ти казваш да правиш или не правиш нещо - ти правиш обратното.

В случая просто пренавихте шайбата и не можахте да задържите момента, въпреки че имахте лека преднина.

Правителството и управляващите се държаха доста по-обрано и спечелиха в ситуацията

Гадно е така сами да се прецакате.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                  Ето новата чудовищна манипулация на режима "Желязков"

и неговите пропагандни рупори.
                  На хората взе да им се повдига от копейките и решиха че след като има много силна врява, те ще правят обратното

Знаеш как е тука в България - като ти казваш да правиш или не правиш нещо - ти правиш обратното.

В случая просто пренавихте шайбата и не можахте да задържите момента, въпреки че имахте лека преднина.

Правителството и управляващите се държаха доста по-обрано и спечелиха в ситуацията

Гадно е така сами да се прецакате.

Коментар

• За днес темата се е увеличила с 8 страници. Вероятно големи тъпотии са изписани, жалко че няма кой да ги изчете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Няма никакви проблеми с теглене от банка на Евро в брой. Просто заявяваш сумата два дена предварително. И теглиш еврата си директно от левовата си сметка. Тоест смяната става On Fly по курса на банката.

Ходих и на чейндж бюро - никакви проблеми да ти сменят в Евро до 10 000 лв. на ден в брой без да ти искат лична карта. Дори предлагат услугата "дай сега веднага да ти сменя за 2 поредни дена". Тоест 2 пъти по 10 000 лв. с едно ходене до чейндж бюрото. Сменят и други хора. Опашки няма, но има доста голям интерес за купуване на евро. Предполагам едно единствено чейндж бюро продава ежедневно по 100-200 к Евро. Не знам откъде го вземат в такива количества, но факт е, че бизнеса им потръгна, а народа лека полека започна да си сменя паричките в Евро.

Та който има скътани левчета, вече преминава на Евро (тоест влиза в еврозоната ), а който няма - стои в къщи на компютъра си и реве из форумите.

Да, няма опашки - но има засилен интерес. И трябва със заявка както каза.

Един приятел ходил до банката да смени малко Евро щото му трябвало за екскурзия - което винаги е ставало на момента. И му казали със заявка след 2-3 дена. Става въпрос за 1000 Евро, преди винаги са се сменяли на момента, включително и аз съм сменял често малки суми до 2000 Евро на момента. Сега заявка.

Коментар

• Ето новата чудовищна манипулация на режима "Желязков"

и неговите пропагандни рупори.

Социологическата агенция на властта и кръга "Капитал" - "Алфа рисърч", е обявила, че 56% от българите били "за" приема ни в еврозоната. Това сочели данни от проучване на въпросната агенция.

Въпросното проучване е по поръчка на - забележете!...финансовото министерство. Теменужка Петкова плаща на социолозите, за да лъжат, че народът не си иска лева, а копнее за еврото!

И колко им плаща? Показвам документ - финансовото министерство е броило на "Алфа рисърч" фамозните 316 660 лв. за въпросната анкетка! Тези пари, разбира се, не са излезли от джоба на леля Нушка, а от джоба на данъкоплатеца.

316 000 лв. за едно проучване?! Работил съм в много медии, поръчвал съм много проучвания за изборни нагласи, знам, че тарифата върви от 5000 до максимум 20 000 лв.

Тия типове срама нямат. Това е рушвет, трябва да ги разследват за търговия с влияние.

Аз не мога да си представя по-откровена перверзия, по-перфидна измама.

Държавата се разплаща с нашите пари, за да ни манипулира! И по този начин се демонстрира, съвсем в духа на Гьобелс, че българското общество е консолидирано около правителството...

Добре де, ако наистина мнозинството желае еврото, защо режимът се страхува да насрочи референдум? Ако "Алфа рисърч" са прави, значи няма проблем за леля Нушка - тя ще спечели референдума и всичко ще е ок. Така и легитимността на приема ни в еврозоната ще е значително по-плътна.

Да де, ама властта знае, че лъже. Знае и че ние знаем.

Припомням коя е шефката на "Алфа" Боряна Димитрова - онази одиозна дама, която наскоро се изказа по адрес на "Възраждане" и други националистически партии - "проруски отломки"!

Толкова за нейната обективност. "Алфа рисърч" е битивито на социологията.

Ще искаме ЦИК да отнеме лиценза на тези манипулатори и да ги лиши от правото да мерят "екзит-полове" по време на изборни кампании.

Не знам колко трябва да са отчаяни, за да ни пробутват такъв кьорфишек..., но наистина са много отчаяни. И много глупави. Това само ожесточава мислещите хора. Ще го разберат по трудния начин на 28 юни.
                        Last edited by neon7; 12.06.2025, 20:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

По принцип си прав и ти сложих + че.
                          Нека обаче малко развием и под темата, къде да набутаме левчетата . Не мисля, че обмяната на фиат лев-евро ще донесе печалба. Може да няма загуба, но няма да има и печалба. Все си мисля, че умните хора трябва да правят пари от всеки свой ход или поне всичко да им носи удоволетворение.
                          П.П. лично аз левчета нямам освен някакви под 5 цифрени оборотни суми за битовизми, но ми е интересно и твоето мнение.
                          П.П.П. В ФВ за собствена консумация съм инвестирал максимума и в батерии също:-)
                          Аз в личен план парите си ги деля на лични и фирмени. Фирмените не ги смесвал с личните и ги управлявам както си е редно, а към личните се отнасям по-мурдарски. Те така или иначе са предвидени да се харчат, така че не ми се занимава да ги слагам на депозити заради някаква дребна лихва. Така че личните ми пари стоят в обикновени сметки или в брой у дома. А ако се замисля за някаква уж печеливша инициатива в личен план, купувам биткойн или златни монети/кюлчета.В историята и от двете съм печелил много, без да съм го искал. Просто дългото стоене у дома ги правеше по-скъпи. Например Биткойн за около 50 000 лв. (цена на копачките) преди Нова Година го продадох за половин милион, а преди време злато за около 25 000 го продадох за 60 000. И в двата случая не съм търсил точен момент да реализирам печалба, а просто така се случи. С биткойна помогнах на приятел да си плати откупа на хакери, които му бяха блокирали фирмената мрежа, а златото го продадох, защото имаше период на стягане на коланите, и левчетата ми дойдоха дюшеш във времена на криза.

Аз съм постигнал това, което вероятно много хора го мечтаят. Имам си бизнеси, с които вече почти не се занимавам, но дивиденти от тях си текат редовно, и на практика излиза, че още преди 15 години съм се пенсионирал и мързелувам у дома, занимавайки се с различни скъпи хобита.
                          Last edited by Mateev; 12.06.2025, 20:14.

Коментар

Държава Хърватска няма,има Хърватия. Фактът,че не го знаеш това показва колко си неука.
                            Питай хърватите как се казва държавата, Hrvatska.
                            Last edited by X_Y; 12.06.2025, 20:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Тук не съм съгласен. Чисто психологически маркетингов трик е. Обява на апартамент с цена 200 000 Е ще се отвори и прегледа много повече пъти от същата обява с цена 391 166 лв. Повярвай ми, завършил съм маркетинг, и опитно съм го проверил. При обявяване на наемите също има уловка. Хубав апарт с цена 400Е при оглед и харесване договора се сключва за 800лв. Няма наемател търсил с месеци и ако хареса апарта да се пазари за жълти стотинки.
                              Професионално отдавам и пак го пиша от опит.
                              Демек за по-големи суми се смята по фиксинг, а за дребосъци по 2лв:-)
                              Много ясно. Затова и в магазина някоя стока е 9 лв и 99 стотинки. Щото хората подсъзнателно се лъжат, че е под 10 лв,т.е евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

оф поитересувайте се от растежа на заплатите в путинията, пък споделете какви ръстове сте намерили
                                В Русия има голям държавен сектор и свързан с него частен, а в държавният сектор действат други механизми за размера на заплатите.

Коментар

Working...
                                X