IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идея за борба срещу укриването на данъци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
    Може да прозвучи все едно искам да направя услуга на дявола, законите ни не са от най-справедливите, нито най-логичните, а още по-малко най-ефективните. Но смятам че всеки разумен човек ще се съгласи, че е по-добре да има някакви закони отколкото да цари анархия. В тази връзка имам малка идея с потенциално голям ефект, която си мислех че ако може да се въведе от НАП и с малко финно донастройване ще има рязак ефект върху черният пазар и не само. Основната логика е много проста - и най-съвършенният закон няма да е ефективен ако масата от хора в държавата не виждат полза от това да го наложат, а данъците определено не са от законите в които хората виждат полза. И все пак без данъци не може. Всъщност мога да пиша още въведителни изречения но става късно, а трябва да заспивам затова давам по същество.
    НАП да въведе награда за всеки дал информация водеща до налагане на глоба или по-тежко наказание като наградата ще е равна на 10-50% от стойноста на глобата или активите придобити след акцията. Така един вид НАП ще наеме напрактика цялото потребителско население на държавата да работи за тях и вместо да атакуват проблема отгоре със закони и изисквания както досега те ще го нападнат отвътре.
    Какво мислите ?
    Неформалната икономика е жизнено важна за неконкурентноспособните класи (и държави).
    Ако се направи това дето казваш аз лично отварям фирма на следващия ден която подава сигнали срещу всички от най-различни списъци които съм събрал. Примерно като почнем от всички физически и дребни юридически лица от строителния бранш и туризма. Освен мене същия интерес имат всички големи комапнии за да се отърват от малките. Никой не може да си позволи изрядно счетоводство под определен праг и да остане конкурентноспособен. Особено в регионите. И за тва има препоръка от МВФ да не се пипат малките.

    Цялата данъчна система е само и единствено за репресии. На никой не му трябват данъци като може да си принтира пари и да взема заеми до безкрай.

    https://www.imf.org/en/News/Seminars...clusive-growth

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение

      Има, една такава е да се кандидатираш на следващите избори, да спечелиш и да си гласуваш закон който да ти гарантира защита от наказателно преследване. Ето и втора: да намериш група депутати на които да платиш и да ти придвижат закона, който ти ще си напишеш за тази цел.
      Такъв има - комунягите го гласува на изпроводяк 2008, а бай онуй не го е променил

      Коментар


      • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        А има ли идеи за ефективно и безрисково укриване на данъци? Че никак не ми се иска да плащам на Кирчо, Ленка и "електронното правителство".
        Има, една такава е да се кандидатираш на следващите избори, да спечелиш и да си гласуваш закон който да ти гарантира защита от наказателно преследване. Ето и втора: да намериш група депутати на които да платиш и да ти придвижат закона, който ти ще си напишеш за тази цел.

        Коментар


        • В Елинделия пристигат бежанци от Чепино, водени от стара жена, баба Сребра. Манол ги води при Исмаил бей (Богомил Симеонов), от когото купуват място за ново село. Плащат със сребърните чанове на Манол.

          Коментар


          • А има ли идеи за ефективно и безрисково укриване на данъци? Че никак не ми се иска да плащам на Кирчо, Ленка и "електронното правителство".

            Коментар


            • Явен търг цена срок гаранция ≠ корупция.

              Коментар


              • https://dnes.dir.bg/politika/pravite...o-prestaplenie
                Най-вероятно няма връзка с тази моя тема отпреди 3 години но знае ли човек. Обаче вече виждам някои несъвършенства във формулирането му, фиксиране на възнаграждението на 10% е твърде ограничаващо, не може да отрази широкия спектър от въздействие, което може да има докладването на данъчно престъпление. Може да докладваш като кажеш, име на фирма, но може да докладваш и като занесеш 10 страници с документи и подчертаеш нарушенията... Надявам се и да не бъде опорочена идеята ми, която бе да се подобри реда в държавата, а не например да се създаде професия доносник и хора да търсят жертви само за да измъкнат пари от тях.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от jorsibg Разгледай мнение

                  Що не им ги опрости партията от техните си пари ами от държавните
                  Щото няма да имат за купуване на гласове после

                  Коментар


                  • Не е много по темата, но да си кажа.

                    Данъците са си чиста кражба. Всичко над 10% си е грабеж направо.

                    Много пъти съм споделял, че проблемите на Западния Свят (а и нашите сега щото и ние се числим към него) се дължат на правителствата. Правителствата събират яко пари и ги преразпределят както намерят за добре или както пишат медиите (щото главно те определят дневния ред, а не избирателите). И всички чакат на правителствата да направят нещо по даден въпрос. А ние като не си харесваме правителството чакаме ЕС да направи нещо даже.

                    Обаче проблема е че правителствата не могат да правят деца, примерно. Дори и в богата и социалистическа Норвегия изпитва проблем със спадаща раждаемост. И тамошното правителство възложило на статистическия им институт да видят що било така.

                    https://www.breitbart.com/europe/201...ing-birthrate/

                    Това последното пък хич не е по-темата.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      В Тикволандия плащането на данъци е занимание безмислено.


                      ГЕРБ опрощава 8 млн. лв. дългове на Главното мюфтийство
                      Това е сделка с ДПС, имамите дължат всъщност 12 милиона, твърди Нинова

                      Държавата ще опрости около 8 млн. лв. дългове на мюсюлманското вероизповедание у нас, обяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
                      Що не им ги опрости партията от техните си пари ами от държавните

                      Коментар


                      • В Тикволандия плащането на данъци е занимание безмислено.


                        ГЕРБ опрощава 8 млн. лв. дългове на Главното мюфтийство
                        Това е сделка с ДПС, имамите дължат всъщност 12 милиона, твърди Нинова

                        Държавата ще опрости около 8 млн. лв. дългове на мюсюлманското вероизповедание у нас, обяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • У нас положението е както ти го описах. В Китай е обратното и това е положението.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Pyramid - това че се дават от бюджета и се връщат в бюджета като данъци създава изкривяване на статистиката и се отчита и брутен продукт който не съществува и никога не го е имало, ти искаш да покажат истинската статистика ли ? - На всички ще им се доплаче от трагедията. Продукт няма, то работещи почти няма а съотношението работещи към неработещи е жестоко - едно към пет. Познай колко е в Китай.
                            За Китай не се наемам да познавам, аз си задавах въроса за у нас.

                            Коментар


                            • Pyramid - това че се дават от бюджета и се връщат в бюджета като данъци създава изкривяване на статистиката и се отчита и брутен продукт който не съществува и никога не го е имало, ти искаш да покажат истинската статистика ли ? - На всички ще им се доплаче от трагедията. Продукт няма, то работещи почти няма а съотношението работещи към неработещи е жестоко - едно към пет. Познай колко е в Китай.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                                Как тъй обществото? Администрацията не е общество. Нито шапкарите. Други не облажват директно от данъците.
                                Абе всички са част от обществото макар че, обществото - това не са всички поотделно. И, като каза за „шапкарите”, винаги съм се чудил защо, аджеба, им се удтржат данъци? Тъй де, те веществен продукт не произвеждат, не продават и, затова, дори да ги облагаш, правиш нищо: „Създаваш” пари, които, нямат веществено покритие (празни пари).

                                Коментар

                                Working...
                                X