Груйче, стига с тоя комунизъм, бе човек. Ясно е, че ББД ще има и то не толкова далече в бъдещето. Разбрахме, че имаш страх от комунизмЪТ. Предизвикателството е да създадем модел, кото хем ще приема ББД, хем няма да ни връща в оня ад. Разглеждай това интелектуално предизвикателство като ИНВЕСТИЦИЯ!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безусловен базов доход (ББД)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Това е замисълът на социалните системи навсякъде по света. Ползва се от този, който има нужда. Какъв е контролът върху това нещо вече е съвсем друга тема.
Коментар
-
Сметката показва, че ти с твоя доход от 5 хил. лв. имаш с около 5 процентни пункта по-ниска средна данъчна ставка от този с 500 лв. Ще направиш ли същата сметка за някоя от колониалните държави, за които мечтаеш, за да видим какъв ще е резултатът? Или сравняваме данъци, законодателства, социални системи само когато ни е изгодно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ако ББД е 70% от МРЗ, т.е. едни 400 кинта, а МРЗ, а МРЗ ще расте, то сметката въобще не излиза - това са едни 3 милиарда на месец или 35 милиарда на година - просто няма как да ти излезе сметката - това са ти абсолютно всички приходи от всякакви данъци+приходите за здравно и социално осигуряване, демек пари за нищо друго няма да има - ни за здраве, ни за пенсии, ни за магистрали, пък за администрация - хептен
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ceco Разгледай мнениеБезусловният базов доход във Финландия не е накарал безработните да работят
Коментар
-
Това е замисълът на социалните системи навсякъде по света. Ползва се от този, който има нужда. Какъв е контролът върху това нещо вече е съвсем друга тема.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Няма да направя, защото нямам достатъчно инфо оттам, само ще кажа, че тези с уж оргомните данъци много често не плащат почти нищо - имам роднитни в лоу таксейшън там, та горе-долу съм наясно.
П.С. Приеми тогава, че доходът ми е 3К - как ми е данъчната ставка? Хайде сега добави към приходите на Мунчо с 500 кинта детските, каквито аз нямам, помощите за ток, каквито аз нямам, влизане в детски градини по социални критерии, каквито аз нямам и т.н., и пак да си говорим, може ли. Дори не слагам парите под масата на Мунчо, каквито аз пак нямам
Коментар
-
Вижте. Пак да се повторя, но много грешите като търсите пари. От къде ще дойдат и накъде ще заминат. Тука с това ББД става въпрос за власт. Става въпрос за новия еврогейски ред. В тясна връзка е с пакта за миграция и стамбулската конвенция. Тук мисля, че уловката е в думата "безусловен". Много скоро след като след като си накупят 65 инчови телевизори на безусловно получаващите ще им се каже, че съвсем безусловно трябва да вършат и да се съгласяват с един куп работи.
- 1 like
Коментар
-
Сметката показва, че ти с твоя доход от 5 хил. лв. имаш с около 5 процентни пункта по-ниска средна данъчна ставка от този с 500 лв. Ще направиш ли същата сметка за някоя от колониалните държави, за които мечтаеш, за да видим какъв ще е резултатът? Или сравняваме данъци, законодателства, социални системи само когато ни е изгодно?
П.С. Приеми тогава, че доходът ми е 3К - как ми е данъчната ставка? Хайде сега добави към приходите на Мунчо с 500 кинта детските, каквито аз нямам, помощите за ток, каквито аз нямам, влизане в детски градини по социални критерии, каквито аз нямам и т.н., и пак да си говорим, може ли. Дори не слагам парите под масата на Мунчо, каквито аз пак нямамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Айде пак комунистическа пропаганда!
Пичове, отгварям ви само по една причина - всички те малко или много интелигентни и не сте тролове, само не разбирам как се е загнездил този бацил на комунизма във вас (предполагам, че част от вас са 30 годишни и затова), който е доказано вреден?
Специалисти, ти д ане си журналист? От тези, дето имало двистранно състезание между две държави, като журналистите от страната побдеител написали - Нашите бяха първи, а другите -последни, а журналистите от загубилата държава написали - нашите се наредиха втори, а противника - предпоследен Та и ти така - по-лека с номиналните и реалните сметки, че има лекичка разлика - аз, с примерно 5К струвам колко 10 с 500 кинта заплата, само дето не получавам 10 пъти повече или по-добри услуги от този с 500 кинта заплата. Т.е. преебаният съм аз, другото са комунистически прикзки за балъци - ех, защо не сме били колониална държава, сега щяха да ме пишат, че съм бял, следователно виновен, и всичко щеше да е наред, ама пусто не сме били завоеватели и няма как да ми вменят чувство за вина. Освен че съм "богаташ"...
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
И от съкращения в държавната и общинска администрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Груец какъв бацил на комунизма те гони бе човек?Ма голям инат си?Запомни от Батко си днес си на 5К утре може да си на нищо.Никой не знае какво носи утрешният ден.Желая ти здраве и винаги да печелиш добре но не бъди толко самонадеян.Имам един колега който много пушеше и често се карахме особено като го забраниха.Кълнеше се че никога няма да спре цигарите.Дойде инфаркта и не пуши вече над пет години...Прекия ми началник и той дое при мене и запали гонех като империалист за цигарите вземах му ги трошех пепелниците и ги изхвърлях а той ми вика защо толкова ме мразиш.Не можа да разбере че никога не съм го мразел.Днес не пуши и казва много ми се пуши голям кеф е ама в Кардиологията ич не е хубаво.....Та пак ти казвам малко смирение не е излишно.
Иначе за цигарите си много прав - колко мацки съм изпуснал, щото съм се правил на моралист и им късах кутиите с цигари, а те ми се сърдеха, но това е друга тема. не знам що искаме да спасяваме света? Ти си вярващ човек - волята Божия е такава, значи сульо си е Сульо, а Грую си е Грую. Апропо, другата седмица съм в Йерусалим, искаш ли да ти взема нещо за спомен?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
батка, най те обичам като специалист по всичко Глей си аец-а и добитъка, за което наистина ти правя евала и не се меся в разсъжденията ти, и остави бюджетното планиране и имплементацията му на хора, които поназнайват разни неща.
Коментар
Коментар